1. kolo
19.10.2016 18:00 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Zbrojovka Brno - Slavia Praha 1:4

Slavia zlomila brněnské prokletí a v dohrávce odloženého kola jasně zvítězila 4:1. Zbrojovka v prvním poločase ještě udržela krok, ale v tom druhém hned třikrát inkasovala. Dvě branky zaznamenal muž utkání Antonín Barák. Slavia se zároveň posunula už na třetí místo tabulky.

Utkání začalo pro Zbrojovku špatně. Už po devíti minutách chtěl Lutonský odvrátit centrovaný balón na zadní tyč, jenomže to udělal tak nešťastně, že přímo namazal Antonínu Barákovi, který rovnou z první překonal Melichárka. Hrubá chyba Lutonského posadila Sešivané do sedla a ti nadále ohrožovali domácí branku. O chvíli později mohl Barák vstřelit další gól, ale byl to právě Lutonský, který na brankové čáře tentokráte úspěšně zasáhl. Slavia zahodila i další šance a pak zničehonic inkasovala. Ve 26. minutě předvedla Zbrojovka rychlý přechod do útoku a mladičký Jakub Přichystal překonal Pavlenku - 1:1. Byla to jedna z mála šancí Brna, Slavia si z inkasované branky nic nedělala a pokračovala ve své hře. Hušbauer dělovkou prověřil Melichárka a střed brány trefil i Milan Škoda. Až v závěru poločasu zase zahrozila Zbrojovka, Michal Škoda pálil těsně vedle a na Řezníčkovi si smlsl Pavlenka.

Poločas skončil remízou 1:1, ale celkově vzato Slavia byla jasně lepším týmem. To se nakonec zaslouženě projevilo ve druhé poločase, ve kterém Sešívaní rozhodli o svém vítězství. Už ve 46. minutě sklepl Milan Škoda balón přesně na nohu Baráka a ten další povedenou ranou vstřelil druhý gól v zápase.

Slavia už vedení nepustila a naopak dalšími brankami výsledek pojistila. Po Hušbauerově centru se ve vzduchu prosadil Michal Frydrych. V 66.minutě zase sklepával balón Švento a Škoda v poměrně těžké pozici zvyšoval už na 4:1. Domácí mohli alespoň zkorigovat, ale pokus Michala Škody zastavil u tyčky Simon Deli. Slavia zlomila brněnské prokletí a z Moravy si odváží tři body.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (27)

Přidat komentář
popltak

Zbrojovka minulou sezonu hrála o parník lépe než židi. Ti předvedli totální ostudu (největší ostuda CZ TÝMU V Evropě), když nedokázali přestřílet poloprofíky, kterým sám Lafata dal 5 fíků. 1:0

Reagovat
vanGomm

Minulá sezóna Slavia 14 10 6 48:26 52 bodů.Brno 14 5 11 37:38 47 bodů.Vzájemné utkání Slavia-Brno 2:0 a 0:1,takže i zde Slavia lepší.Marně tam hledám ten tvůj parník.Vždy budou totiž rozhodovat konečná čísla.S tím se nic nenadělá.Najdou se samozřelmě lidé co to nemohou tzv.rozdýchat,což jak vidím je i tvůj případ.Jinak tip na tento zápas oba dají gól.

Reagovat
popltak

Píšu hrála, ne že měla víc bodů. Na fotbal Brna se dalo dívat, na ten paskvil Číňanů nikoliv.

Reagovat
vanGomm

Fotbal je o výsledkách,nikoliv o kráse.Pouze výsledky totiž rozhodují o umístění,postupech.S tím se bohužel musíš smířit.Hrát krásně a prohrávat je totiž úplně k ničemu.Za to se ve fotbale peníze neberou.Jinak z Tvých příspěvků je cítit nenávist na 100 honů viz to ubohé "židi a Číňani".Pokud jsi věkově pod 15,tak máš celkem slušnou šanci z toho "vyrůst".

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Slavia letos v lize nebude mít konkurenci a svou dominanci začne potvrzovat hned od úvodního kola.

0:3 (van Kessel, Kenia, Škoda)

Reagovat
smazaný uživatel

Nebude mít prý konkurenci to vidíme teda prosím tě radši mlc tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
ondrasch77

2:1

Reagovat
KingMaster13

Asi nejhorší soupeř do 1.kola. Když koukám na tu naší úspěšnost v Brně tak to je hrůza Myslím si že se nám to nepovede ani letos 1:1/2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Dost jsem zvedavej na sestavu,Dušan bude asi dost sestrit

Berekovec-holik,deli,Frydrych,jablonský,mingazov,barák,scuk,husbauer,zmrhal-mesanovic?? Brno dokáže porazit doma každého ,přál bych si samozřejmě výhru ,ale reálné budu rad za bod tip:1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Dusan? A proc proboha setrit? Na co setrit?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha sorry to jsou prispevky z leta

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lorcan

0:1 (pro Slavii docela klika že se to muselo odložit)

Reagovat
boryland

1:1.........

Reagovat
Losinho

0:2

Reagovat
Coutinho10

dnesni sestava...Dušan v zakladu a Mingazov na lavce a tam se vratil i Gino

https://pbs.twimg.com/media/CvI47nVXgAAjCtY.jpg:large

Reagovat
Coutinho10

Goooooooaaaaaaal Milaaaaaaaaan Škooooodaaaaaa

dejte jim BURA

Reagovat
Losinho

Ez, hezky načasovaná dohrávka

Reagovat
ronaldik

Komedie. Počkejte si, až bude Slavia ve formě a Brno bez formy a pak dejte dohrávku

Reagovat
Hardwell

Buď v pohodě ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele