25. kolo
17.04.2016 18:45 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 2:2

Malé pražské derby mezi Bohemians 1905 a Spartou skončilo remízou 2:2. Oba týmy předvedly strhující ofenzivní show, Klokani dokonce dvakrát vedli, ovšem Sparta pokaždé odpověděla. V konečném účtování je pro Sčasného svěřence bod velkou ztrátou.

Sparta potvrdila letošní tradici a i v malém pražském derby pustila soupeře do vedení. V 10. minutě posunul Čížek balón na Mosqueru, jenž akci ještě vyšperkoval přihrávkou na Acostu a ten z první rozvlnil síť! Sparťané mohli brzy odpovědět, ale Marečkovu ránu fantasticky vyrazil na rohový kop Zlámal. Po půlhodině hry vytasili Klokani svojí největší zbraň v zápase, rychlé a úderné brejky. Po Lulićově přihrávce se hnal na Bičíka Čížek, ale sparťanský brankář obstál. Bohemka nevyužila možnost a vzápětí inkasovala, Dočkal připravil jasnou pozici pro Davida Lafatu a ten srovnal na 1:1. Utkání však teprve nabíralo na obrátkách, oba týmy si následně vytvořily spoustu brankových příležitostí.

Ve 49. minutě vyrobil chybu Konaté a do šance se řítil Čížek, který po vzájemném souboji upadl, ale sudí penaltu neodpískal. Bohemka se však vstřelené branky dočkala záhy. Po závaru před brankou zakončoval Švec, Bičík vyrazil pouze před sebe a nikým neatakovaný Michal Šmíd vrátil vedení na stranu Bohemians.

V 57. minutě byla zase na tahu Sparta, sám na Zlámala postupoval Lafata, ale brankář Bohemky výborně zakročil. Vzápětí se hra zase přesunula před Bičíka, sám na něj tentokrát postupoval Čížek, jenže minul zařízení. A z další následné akce vstřelila Sparta další vyrovnávací gól. Bořek Dočkal předvedl svojí výjimečnou kopací techniku a nádhernou střelou srovnal na 2:2.

Sparta mohla výsledek otočit, ale stejně jako Bohemka zahazovala své šance. Smolařem zápasu byl Tomáš Čížek, který z dalšího rychlého kontru orazítkoval tyčku. Pořádně hektický byl i závěr zápasu, v 90. minutě před Bičíkem nedůrazně zakončil Prošek a Brabce už v nastavení fantasticky vychytal Zlámal. Ofenzivní utkání nakonec skončilo spravedlivou remízou 2:2. Pro Spartu je však bod v boji o titul výraznou ztrátou.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
vanGomm

Sparta má hodně náročný program,takže by ani moc nepřekvapilo kdyby byl X.

Reagovat
ondrasch77

vidím to podobně, 2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Spartu dolehne porce zápasů,pro Bohemku škoda, ze nemuze hrát Shick(předpokládám) vidím to na x asi bez golu

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zápas panečku!

Reagovat
smazaný uživatel

tak takový zápas jsem u nás dlouho neviděl, Klokani se vytáhli, Sparta se nevzdala, a fakt výbornej moment jak se dalo spekulovat o penaltě na Čížka, kdyby tak okatě nepadl, i když Paták by jí písknul a ještě by dal redku...tak jak kopli ten roh a dali gól...prostě zábavnej zápas....Lafata opět potvrdil že když není v malém vápně tak prostě gol nedá...řekl bych asi jeho poslední sezona ve Spartě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele