21. kolo
22.03.2015 15:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Slovan Liberec 2:0

Viktoria Plzeň si poradila se Slovanem Liberec poměrem 2:0 a na čele Synot ligy má pohodlný náskok pěti bodů na druhou Spartu Praha. První branku už po šesti minutách vstřelil Roman Hubník, o tu druhou se postaral Ondřej Vaněk. Slovan navíc dohrával v oslabení, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Daniel Soungole.

Lídr nejvyšší české soutěže sehrál v neděli odpoledne zajímavé utkání s týmem, který je zatím největším zklamáním české scény. Slovan Liberec je v české kopané stále pojem, ale nyní je až na posledním místě. A dnes toho navíc mnoho nepředvedl, takže jeho ztráta na 14. Hradec Králové je stále dvoubodová.

Po pěti minutách, ve kterých jsme byli svědky spíše boje než fotbalu, se k míči dostával Aidin Mahmutović. Před ním ale naštěstí pro hosty na poslední chvíli zasáhl Hroššo, který odklidil míč do bezpečí. Slovan ale přesto inkasoval. Hrošovský rozehrál standardní situaci přesně na malé vápno, kde obrana Slovanu špatně zareagovala a nechala hlavičkovat skvělého hlavičkáře Romana Hubníka a pro něj nebyl problém otevřít skóre zápasu přesnou hlavičkou - 1:0.

Hodně aktivní byl Breznaník, na nějž bylo spácháno několik faulů a záložník Slovanu často sváděl souboje s obranou Plzně. Zejména s Rajtoralem se často potkávali. O chvíli později domácí předvedli zajímavě nacvičený signál po standardní situaci, ale ve skrumáži těl se míč zastavil. Ve 20. minutě se málem Slovan musel strachovat, protože nahrávka Aidina Mahmutoviće mířila na Petrželu. Ten měl ale k míči nakonec přeci jen trochu daleko a nemohl tak zakončit. O mnoho lepší zakončení měla akce po rohovém kopu Viktorie, když kapitán Limberský poslal míč z voleje nad.

Pět minut před koncem poločasu se do zakončení tlačil opět aktivní Aidin Mahmutović, na němž byla vidět obrovská snaha a chuť vstřelit branku. Nakonec se ale z gólu neradoval. Nebezpečný centr musela odklízet také obrana Liberce, ale krátce před odchodem do kabin si poradila. Do druhého poločasu vstoupili lépe opět domácí hráči. Kovaříkův centr odvracel hlavou Mudra. Míč se dostal k Hrošovskému, ale ten pálil z voleje opět nad bránu. Následná spolupráce mezi Mahmutovićem a Petrželou ke gólu také nevedla.

Po hodině hry nahrával Dan Kolář opět nabíhajícímu Aidinovi Mahmutovićovi, který se ocitl ve vápně. Aktivní útočník Plzně si míč zpracovával dlouho a nepříliš povedeně, takže mu jej obránci Slovanu odkopli. Poté se do protiútoku dostal Václav Pilař, který měl jako střídající hráč mnoho sil. Obešel si několik protihráčů a chystal se zakončovat, ale brankář Lukáš Hroššo jeho ránu skvěle vyrazil. O chvíli později pálil z hranice vápna Mahmutović, ale míč proletěl nad břevnem. Po dalším rohovém kopu se už ale skóre měnilo.

Jan Kovařík totiž krásným pasem od rohové zástavy našel hlavu výtečně naskakujícího Ondřeje Vaňka a ten se trefil parádně - Viktoria vedla o dvě branky a Slovanu bylo jasné, že body si zřejmě z Plzně domů nepoveze. Vše se navíc zkomplikovalo o pár minut později. Soungole totiž na vlastní polovině fauloval a protože už měl jednu žlutou kartu, sudí Lerch mu bez delšího váhání ukázal červenou kartu. Slovan musel dohrávat v početním oslabení a jeho šance na výhru či bodový zisk odešly spolu se Soungolem. Situace v tabulce se u obou soupeřů nemění.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na Plzen se Slavii 1,32.S Libercem 1,36??? DIVNÉ tIp1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
vanGomm

Tip X2

Reagovat
Houfi

dej radši 3x opakovačku na nulu v casinu

Reagovat
vanGomm

Casino nehraju.To seš na špatné adrese.Na fotbalové zápasy mám svůj systém.Vůbec nevadí,že to hned nevýjde.Spíše naopak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele