24. kolo
17.04.2011 15:00 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

FK Jablonec - České Budějovice 5:0

Jablonec se doma vůbec nerozpakoval a Českým Budějovicím nadělil nelítostného "bůra". Severočeši si tak upevnili třetí pozici a navíc vyvinuli tlak na druhou Spartu. Hattrickem se blýskl David Lafata, po brance přidali Vaněk a Kocourek.

Baumit se nese na vítězné vlně a skvělou formu toužil potvrdit i proti Českým Budějovicím. A byl také lepším týmem, centr Vošahlíka prodloužil hlavou Piták a osamocený David Lafata se štěstím zařídil první branku zápasu. Jablonec tedy vedl 1:0 a vraždění neviňátek mohlo naplno propuknout. Ve 20. minutě ještě hlavou Lafata selhal, ale o pár minut později už se zase mohl radovat. Jarolím mu předložil skvělý pas s Lafata si nedovolil ho nezužitkovat, celkově to byla jeho čtrnáctá trefa v této sezoně - 2:0 pro Jablonec. David Lafata stihl zkompletovat hattrick ještě do poločasu, v nastaveném čase totiž fauloval Horejš Pitáka a nařízenou penaltu jablonecký kanonýr proměnil - 3:0 pro Jablonec.

České Budějovice tak prakticky prohrály zápas už po prvním poločase. Cílem toho druhého bylo dohrát duel s co největší důstojností a pokorou. To druhé se vesměs dařilo, i když s velkou dávkou štěstí, protože Lafata měl další tři vyloženě tisíciprocentní šance. Až čtvrthodiny před koncem jihočeská obrana počtvrté inkasovala, Ondřej Vaněk vypustil ze své kopačky parádní projektil a brankář Českých Budějovic byl bezmocný - 4:0 pro Jablonec.

Fanoušci Baumitu se následně dožadovali páté branky a jejich přání bylo vyslyšeno. Jablonečtí předvedli další pěknou kombinaci a zakončující Daniel Kocourek vstřelil poslední branku zápasu. Jablonec si tedy upevnil třetí místo, naopak Budějovice jedou s ostudou domů a nadále se musejí strachovat o záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1 ,Lafata,OG.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4 2

Reagovat
smazaný uživatel

1 0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
vanGomm

Budějovice budou asi zlobit,ale i tak by to měl Jablonec zvlátnout.Tip HX - výhra Jablonce o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Lafata třetí hattrick za jarní část

Reagovat
naheCZ

neuvěřitelný střelec podle mě Král střelců Gambrinus Ligy pro tuhle sezónu zaslouží si to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele