30. kolo
28.05.2011 17:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
Bazaly, Ostrava

Reportáž

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2

Ostravští zakončili sezónu symbolicky. S Příbramí prohráli a propadli se na poslední nesestupové místo tabulky.

Trenér domácích Karol Marko před utkáním avizoval, že do posledního zápasu pošle nadějné ostravské mladíky. To se logicky podepsalo na výkonu Ostravy i na konečném výsledku.

Kvalitě utkání dvou týmů ze suterénu tabulky neprospělo ani počasí, ani návštěva v ochozech. Od prvních minut se tak hrál nepříliš záživný fotbal. První nebezpečnější moment utkání tak přišel zhruba až po půlhodině hry, kdy hostující Papšys vystřelil těsně vedle. Po chvíli zahrozil aktivní příbramský Klesa.

Do šance se během první půle dokázali dostat i domácí. Lukeš poslal míč na volného Ferenčíka, ten ale situaci nevyřešil zkušeně a Hruška v bráně hostí tak měl jednoduchou práci. Do kabin se šlo bez branek.

V úvodu druhého poločasu se zaslouženě dostali do vedení hosté. Klesa drze prošel až do šestnáctky Baníku, našel volného Koukala, který již střílel do prázdné branky - 0:1. Záhy se však Baníku naskytla výborná příležitost k vyrovnání. Plašil fauloval Nevese a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu.

Sám Neves ovšem korunoval výkon Baníku v dnešním utkání i v celé sezóně neproměněnou penaltou, když nechal vyniknout Hrušku. Ostrava se tak připravila o možnost dostat se zpět do zápasu, a když přidal druhý gól za záda brankáře Pietrzkiewicze jeho spoluhráč René Bolf, bylo vymalováno. Velký podíl měl na brance další z dobře hrajících příbramských fotbalistů, Matěj Štochl.

Z vítězství se tak po zásluze radovali hosté, kteří se díky silnému závěru sezóny vyšplhali dokonce až na 12. místo tabulky.

Autor: Martin Lavický / onlajny.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0-Kraut,Frejlach,Varadi

Reagovat
vanGomm

Ostrava by si měla napravit reputaci hlavně z posledního domácího zápasu s Ústím a toto utkání vyhrát.Sice už o nic nejde,ale přece jen by vyhrát měli.

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro bych věřil na kříž. Oběma o nic nejde a ten Vavruška i tak umí mančaft dobře pobláznit... 1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápas Nevese ( pokud teda nastoupí ) za Baník. Tak je třeba nějaká pořádna rozlučka no ni?

Reagovat
smazaný uživatel

Ni.

Reagovat
smazaný uživatel

není to jeho poslední zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Je, spousta hráčů odchází, bude se omlazovat tým z dorostu. Co se týče Nevese, tak mu konči smlouva a prodloužena mu nebyla, pokud vím. Stejně je na tom Bolf, Šenkeřík, Lukeš a další tihle starší hráči. Nejsou prý peníze an výplaty ani na stadion......

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele