2. kolo
31.07.2009 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sparta Praha - Bohemians 1905 0:0

Skoro šestnáct tisíc neúnávných fanoušků na Letné shlédlo ofenzivní trápení Sparty, která za devadesát minut nevymyslela lest na organizovanou obranu Klokanů. Aspirant na titul tak čeká na první ligový gól stejně jako jeho dnešní soupeř.

Očekávaný průběh nabídly první minuty, ve kterých sympaticky hrající Sparta přehrávala především silově bojující Bohemku. Ta hrála v defenzívě takticky dobře, nicméně brejky byly bezzubé. První zajímavější střela tak přišla až v 18. minutě, kdy Wilfried svou hlavičkou nechal vyniknout Sňozíka.

Čas plynul a šance nadále nepřicházely. Na svědomí to měla především pečlivá obrana hostů, která absolutní většinu času bránila své vápno před bez myšlenky hrající Sparty. Její šance většinou končily ještě před finální přihrávkou, dvakrát pak střely mířily zhruba o metr mimo branku. Až v samotném závěru si udělal prostor ke střele Prudnikov, který ale prováhal správný okamžik a míč se ke Sňozíkovi nedostal. Do šaten se tak šlo za bezbrankové remízy.

Prakticky okamžitě po změně stran přišla obrovská šance domácích, kdy Wilfried uvnitř vápna sklepával Huškovi, jenž gólovku zahodil střelou pár centimetrů vedle. Po chvíli střílel z dálky sám Wilfried, Sňozík však jeho pokus dobře pokryl.

Slibný úvod pak ale zase přehlušila defenzivní činnost Klokanů a diváky tak ze sedadel zvedla možná tak rozmíška Hartiga s Řepkou, za kterou si hráč zelenobílých vysloužil kartu. Bohemians se v závěru přeci jen pomalu odvažovali k útoku, což paradoxně nahrávalo letenským. Obrovskou příležitost pak třináct minut před koncem zahodil Kalouda. Po výborném úniku Bergera si stačilo jen lépe zpracovat míč v hloubi vápna a střela by znamenala skoro jistý gól.

V 83. Minutě se po rohu dostal k nebezpečné střele uzdravený Berger, ale jeho pokus po zemi nikdo netečoval a míč tak prošel celým vápnem, aby skončil metr od branky. To také byla poslední větší příležitost, jak by si Sparta připsala nejspíš zaslouženou výhru. Takto slavila úspěch úporná obrana Bohemians.

Autor: Josef Gvoždiak

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Sparta po dobrém vztupu do kvalifikace Ligy Mistrů určitě nebude chtít zklamat ikdyž bihemka taky myslím 0:2 nebo 1:3

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Lahvac-CZ

2:0 (Wilfried, Vacek)

Reagovat
smazaný uživatel

Dávají to na nějakým programu?

Reagovat
Lorcan

v TV ne, ale chytneš to na www.fotbalzive.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Ulet

Reagovat
smazaný uživatel

krása

Reagovat
smazaný uživatel

myslím tím výsledek né hru

Reagovat
smazaný uživatel

jj Bohemka to jsem si přal ať ti sparťanské ku..y nevyhrajou

Reagovat
frank

di do prdele jak někdo může přát týmu co celej zápas odkopává míče od brány a brání ve dvanácti(i s fanouškama)?

Reagovat
frank

Zasloužili jsme si vyhrát, snad nás to nepoznamená do odvety s Panatinaikosem. Není třeba se ukvapovat, ještě je hodně zápasů, kde se to dá odpracovat A doufám, že se návštěvnost v dalších zápasech nesníží

Reagovat
smazaný uživatel

Panathiakos byla doma nahoda, jinak teplice ani 1905 ste nedali gola oooooooaaah

Reagovat
smazaný uživatel

Za to Bohemka dává jeden gól za druhým. Za dva zápasy měli kolik, 6 střel?

Reagovat
smazaný uživatel

sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Je nebo neni Repa zranena???

Reagovat
smazaný uživatel

At obě Bohemky spadnou a hádaj se ve druhý lize

Reagovat
smazaný uživatel

Ani Střížkov, ani Bohemka nemaj v lize co dělat. Střížkov je ostuda a Bohemka jsou bránící zakopálkové a nejzajímavější na jejich fotbale je maskot, co jim dělá kotrmelce před zápasem.

Proti Spartě každej brání a bourá hru. Ono se pak těžko něco vymýšlí. A i přesto měli několik šancí a chybělo jim málo. Když se proti Barceloně postaví uspořádaná obrana, tak taky nesází pět golů za zápas (viz. min. rok s Chelsea), ale ve španělské lize platí pravidlo: Kdo brání, nevěří golmanovi. Nechte Spartu hrát, a taky bude drtit soupeře 3:0, viz. zápas s Panatinaikosem. Asi si mysleli, že češi neumí kopnout do balonu. Ani se nerozkoukali a měli tam dva fíky. Sice pak měla Sparta štěstí, ale to měla Bohemka taky a nikdo se jí nesměje.

P.S. Celá ta slavná Bohemka nedala branku ani Brnu. A v Teplicích prohrajou, pokud teda nebudou zase používat prešovskej beton...

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta byla unavená po zápasu z Panathiakosem.

Reagovat
smazaný uživatel

no chudáčci maličký, kdyby uměli trefit bránu tak nemuseli brečet, že někdo moc brání

Reagovat
smazaný uživatel

chce to jen štěsti a věřim že už se Sparta rozjede hraji dobře jen to chce přiklonit si štěstěnu na svoji stranu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele