5. kolo
23.08.2009 17:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SK Kladno - FK Jablonec 1:2

Jablonečtí si po dobrém výkonu odváží tři body z Kladna. Rozhodující gól vstřelil Drsek, Kladno už dokázalo pouze snížit.

Severočeši vstoupili do zápasu aktivněji a po třinácti minutách měli blízko k úvodnímu gólu. Po přímém kopu hlavičkoval Vošahlík přesně pod břevno a Pavlík musel vytasit parádní zákrok, kterým vytěsnil míč na roh. Útok Jablonce byl jinak bez myšlenky a potrestat jej mohl ve 27. minutě Klinka, který se po výkopu Pavlíka dostal za obranu soupeře, ale Špita nedokázal přelobovat.

Jablonecký brankář tak dobrým zákrokem dal základy k vedení jeho týmu. Osm minut před koncem se hostům nepovedl rohový kop, ke kterému se na malém vápně dostal obránce Šilhan. Ten však míč trefil tak dokonale, že skončil v síti jeho vlastní branky. Do poločasu tak šli díky šťastné trefě se zaslouženým vedením Jablonečtí.

Po šesti minutách druhé půle centroval Kovařík a Vošahlík hlavičkou prověřil připraveného Pavlíka. Na druhé straně mohl svou chybu odčinit Šilhan, který dokonce obešel brankáře, střelu z úhlu ale zablokoval Zábojník.

V 64. minutě přišel druhý gól hostů. Bartoš si nepotykal s balonem a nedokázal ho odkopnout, míč pak lehce uklidil do branky Drsek. Hned po minutě mohl Kladno do hry vrátit Klinka, hlavičkou pouze rozezvučel tyč. Hlavičkou se neprosadil ani Strnad, ten mířil nad branku.

Snížení nakonec přišlo čtvrthodiny před koncem. Pavel Bartoš opět projevil své ofenzivní choutky a napravil svou chybu vítězným soubojem tváří tvář proti Špitovi. A po další minutě mohl vyrovnat Klinka, tentokrát hlavičkoval z gólové pozice mimo. Blízko byl Klinka gólu i deset minut před koncem, kdy si s jeho střelou museli poradit až obránci.

Na druhé straně mohl rozhodnout Vukovič, plány mu však zmařil hru dobře čítající Pavlík, který včas vyběhl. Nakonec však tento gól ani nebyl třeba, Kladno si už žádnou šanci k vyrovnání nevyprodukovalo a znovu doma prohrálo.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

02, under 2.5

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je to jasna delba bodu 2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele