19. kolo
15.03.2010 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FC Brno - Baník Ostrava 1:1

Brno doma remizovalo s Ostravou 1:1. Hosté vedli po trefě Neuwirtha, ale deset minut před koncem vyrovnal Dostálek. Navíc domácím rozhodčí upřeli regulérní gól Kalabišky. "S bodem spokojen nejsem, dali jsme dva góly, ale jen jeden nám uznali," řekl domácí kouč Beránek.

První šanci měli již ve druhé minutě domácí. Kalabiška zleva odcentroval na Rabušice a ten vystřelil těsně vedle tyče. Oba aktéři si situaci po chvíli zopakovali, tentokráte však volil Rabušic lob, který ovšem skončil až za bránou. Další šanci měli domácí po pětadvaceti minutách hry. Baník rozehrál standardku, ale brněnští se zmocnili balonu a opět to byl Rabušic, kdo střílel proti Baránkovi, ten však vyrazil. Baník o sobě dal vědět až pět minut před koncem první půle. Lička nahrál Varadimu, ten mu centrem míč vrátil a ostravský záložník vystřelil metr vedle. Do šaten se tak šlo za stavu 0:0.

V 47. minutě přišel hodně diskutovaný moment. Kalabiška dorážel míč do brány, kde ho těsně za brankovou čarou, tedy v gólové pozici, vykopnul Neves. Sudí však zůstal němý, gól se nepískal. A tak přišla branka na druhé straně, když se hlavou trefil Neuwirth. Lukeš odcentroval před bránu a pohotový Neuwirth tvrdou hlavičkou do pravého rohu dal gól. Ostrava mohla přidat druhou branku, ale mladý útočník Vydra trefil jen tyč.

Další sporný moment přišel dvacet minut před koncem a opět u něj byl Neves, který předtím vykopával míč už za čarou. Ten zahrál ve vápně rukou, ale míč se mu k ní odrazil a rozhodčí tak nejspíš správně penaltu nepískal.

Ostrava byla dále aktivní, ale s Nevesovou hlavičkou po centru Lukeše si brněnský brankář věděl rady. Deset minut před koncem přišlo vyrovnání. Dostálek nahrál Oklešťkovi ve vápně Baníku, ten mu míč vrátil a straý pardál ve službách Brna míč jen doklepnul do sítě a vyrovnal. Šťastný gól dal málem ostravský Lička. Ten zaskočil brankáře Bureše střelou z 35 metrů. Gólmanovi míč propadl a skončil těsně vedle tyče.

Brno tak sice dalo o gól víc, ale jen remizovalo s Ostravou 1:1. Utkání bylo vyrovnané a remíza je vcelku zasloužená pro oba celky.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
Kepy_FCB

1:3 (Lička, Vydra, Neuwirth)

Reagovat
diastan

Nikdy sem nemel banik rad, ale tuto sezonu se mi hodne libi jeho hra. Je to jeden ze dvou tymu, kterym bych pral titul a myslim si, ze banik ma urite vetsi sanci nez sparta .... jinak 1 - 3

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co kluci natrhnem Chacharum žaket 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 1:1....A když vyhrajem, budu o to štastnější

Reagovat
smazaný uživatel

ostraváci dostanete na p..u 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

no jasně pražská kurvo,baník vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 pyčooo

Reagovat
pavel.fotbal

Brno dneska musí ten Baník rozsekat, aspoň 3:1, doufám, že to vyjde. Vzhůru Brno!!

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Kepy_FCB

Betonáři přijedou přesto dardu odvezou!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele