21. kolo
21.03.2009 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slovan Liberec - Bohemians Praha 2:1

Severočeši předvedli v prvním poločase skvělý výkon, v šatně na něj však zapomněli a za tři body nakonec můžou děkovat penaltě. Bohemians se tentokrát do hry nedostaly především díky hře soupeře, ale ani snaha útočit jim k bodům nepomohola.

Pražané v úvodu ukazovali, že chtějí hrát fotbal, ale možná právě absence naprostého koncentrování na obranu se jim vymstila. Hned v jedenácté minutě se totiž po rychlé akci dostal k míči zcela nehlídaný Bořek Dočkal. Míč od Keriče převzal na vápně a křižnou střelou nedal Šimonovi moc šancí k úspěšnému zákroku. Vyrovnat mohl vzápětí Novotný, kdyby se neunáhlil a z deseti metrů zbytečně nemířil nad libereckou branku.

Deset minut po první brance mohl vedení navýšit Nezmar. Po dobré práci Keriče a Papouška střílel z patnácti metrů osamocen, svých zkušeností však nevyužil a vnějším nártem minul branku o dobrý metr. O další pozdvižení se postaral rozhodčí Adámek, který nejistě odpískal penaltu za faul na Gebre Selassieho. Po naléhání hostujících hráčů se však šel ještě poradit s asistentem Večeřou a pokutový kop následně odvolal. Pro správnost změny názoru mluvili neprotestující liberečtí hráči.

Snaha Liberce o pojištění vedení pokračovala i po půlhodině hry. Dočkal našel centrem na vzdálenější tyči Papouška, jenž zblízka Šimona neprostřelil. Právě Papoušek dalším centrem vybídl k hlavičce Nezmara, který mířil jen decimetry nad břevno nejistého brankáře. Svou střeleckou nemohoucnost dokumentoval i střelou do nebes z deseti metrů, kterou mu vybojoval po dobré individuální akci Gebre Selassie. Skvělou fázi domácích mohl gólem zakončit i kanonýr Kerič, když mu míč před odkrytou branku poslal Dočkal. Obránci hostů ho však zdrželi natolik, aby se Šimon stačil vrátit.

Bohemians se v první půlce nedostávali do šancí především kvůli vynikající hře domácích, ale první minuty půle druhé si přisvojili a dokonce přišel vyrovnávací gól. Po nepodařeném odkopu z obranného pásma se k míči dostal střídající Eismann a nadýchaným centrem našel ve vápně Kincla. Ten se i v tísni prosadil hlavičkou a Zlámal zůstal stát na místě jak přikovaný.

Ve slabším pokračování tohoto duelu mohl vedení vrátit domácím Kerič, který po oku lahodící akci Papouška s Gebre Selassiem zakončoval do prázdné branky z těsného ofsajdu. Svůj den rozhodně neměl Nezmar. Po další přihrávce mladičkého českého obránce střílel z malého vápna nepřesně.

Gólu se však přeci jen dočkal Kerič. Ve vápně totiž zahrál proti pravidlům Macháček a pro balon si šel okamžitě právě Kerič. Ten už byl jednou zklamán, když si bral míč na penaltu, která byla odvolána. Tentokrát si již míč na značku penalty dát mohl a střelou doprostřed branky zajistil domácím vedení. Svou marnost v zápase poté dokonal Nezmar, když po faulu na nešťastníka Macháčka uviděl druhou žlutou kartu. Toho však již hosté využít nedokázali.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 (tradičně )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Kerič-2)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele