12. kolo
02.11.2008 15:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Slavia Praha - 1. FC Brno 2:1

Slavia si připsala tři body po výhře nad Brnem a nadále vede tabulku. O góly se postaral opět Necid po nahrávkách Šmicra a Krajčíka.

První šanci měl v Edenu domácí Necid. Tomu nahrál Jarolím poté, co přešel přes Oklešťka a Necid se poté sice odprostil od Živného, ale z 15 metrů pálil mimo tři tyče. Mladý útočník si ale nemusel zoufat moc dlouho, náladu si spravil už za tři minuty, jelikož v 15. minutě poslal Slavii do vedení. Gól zařídil Vladimír Šmicer, ten zatáhl míč po levé straně a bravurně nahrál šajtlí na Necida, kterému stačilo nastavit nohu – 1:0. Po gólu se osmělilo k šanci i Brno. Do úniku se dostával navrátilec do české ligy Marek Heinz, ale kousek za půlí byl stažen Volešákem. Na zemi ještě brněnský hráč oplácel a Volešáka udeřil, sudí na to ovšem nereagoval a odpískal standardku pro Brno. Po půlhodině hry přišla největší šance Brna, když si na dlouhou nahrávku mezi beky naběhl Heinz a ve skluzu vystřelil. Slavii zachránil výborný Vaniak. A když Heinz gól nedal, tak se trefil na druhé straně opět Necid. Budoucí člen kádru CSKA Moskva se opět prosadil díky výborné práci jednoho ze spoluhráčů. Matej Krajčík přešel přes tři hráče a u tyčky poslal míč na Necida, který lehce zblízka skóroval – 2:0.

Hosté mohli dát kontaktní gól patnáct minu před koncem, kdy z dobré pozice střílel Střeštík, ale asi z osmi metrů netrefil bránu. Na druhé straně se probil Černý a odcentroval na Volešáka, ten sice z voleje trefil míč, ale orazítkoval s ním jen stopera Trousila. Brno se dočkalo snížení pět minut před koncem. Po nákopu Trousila špatně zahrál malou domů slávista Brabec a střídající Šural přeloboval Vaniaka – 2:1. Více se již nestalo a Slavia doma porazila Brno 2:1.

Autor: Michal Havlický / idnes.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

zápas kočky s myší, Slavia vyhraje 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduchý zápas!!!! Slávie-Brno 3:0!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele