26. kolo
20.04.2008 17:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Viktoria Plzeň - SK Kladno 1:2

Tým ze západu Čech měl územní převahu, přesto v zápase s trápícím se Kladnem nedokázali udržet doma ani jeden bod, naopak Středočeši poprvé v sezóně ochutnali, jak sladká je výhra na hřišti soupeře.

Nepřesnost v přihrávkách i v zakončení hrála prim. Přesto první šance přišla již ve čtvrté minutě, kdy se po individuální akci dostal na penaltu kladenský Klinka, nakonec však, stejně jako jeho spoluhráči po celý poločas, mířil mimo. Jedinou plzeňskou šanci v prvním poločase dokázali domácí využít. Petržela se probil po pravé straně až před branku, naznačil přihrávku na Varadiho a poté namířil přesně k tyči. Ukončil tak více jak pětisetminutové čekání na plzeňský gól. Dvě minuty před koncem poločasu byl blízko gólu Szabo, ale střelu z dvaceti metrů by musel namířit lépe než vedle levé tyče. Stejný hráč v nastaveném čase zahrával přímý kop, Krbeček míč nedokázal udržet a Killar se už na vyrovnávací gól moc nenadřel.

Blízko navrácení vedení Plzni měl Petržela. Obdobně jako při gólové trefě se probojoval do vápna, jeho zblokovaný centr před branku srazil bránící hráč na břevno. Po hodině hry už Petrželův centr našel Varadiho, ten ale z malého vápna nedokázal trefit branku. Dvacet minut před koncem tak přišel překvapivý zvrat. Domácí obléhali soupeřovu branku a zapomněli na zadní vrátka. Do brejku tak utekl Klinka, do vápna nahrál Cigánkovi a ten trefil přesně horní růžek Krbečkovy branky. Střelec branky byl na trávníku pouhých devět minut. Rozhodnout mohl Kroupa, ale jeho pěknou střelu mířenou k pravé spojnici skvěle vyrazil Krbeček na roh. Jenže v závěrečném tlaku opět nevycházely domácím přihrávky, a tak jedinou nebezpečnou střelu vyslal ze střední vzdálenosti Róth, ale branku netrefil.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kladno bude bodovat ..Plzen na jaro nic moc ..Kladno musí ..!!!!!do ligy patří !!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Kladno ligy patří je docela sporné. Větší tradici a fanouškovskou základnu tam má přeci jen lední hokej, zázemí včetně stadiónu není zrovna ideální, tradice možná, ale jsou kluby s větší tradicí a fotbalovým potencionálem, kteří momentálně v lize nejsou a měli by tam být, např. FC Hradec Králové, atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím, že Viktoria vyhraje ! Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

po dnesnim vykonu uz ani plzen nepatri do prvni ligy a to jsem plzenak

Reagovat
smazaný uživatel

jsem taky Plzeňák a se** mě to, ale zas tak hrozně bych to neviděl

i když je pravda, že kdybychom si nenahráli na podzim, tak bojujem o záchranu

ale máme nejmladší tým v lize, je jasné, že chybí zkušenosti

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele