9. kolo
07.10.2007 17:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

FK SIAD Most - FK Jablonec 97 2:1

Zajímavý souboj dvou trápících se týmů nabídlo toto severočeské derby, po kterém si Mostečtí připsali první vítězství v sezoně.

Utkání začalo velmi vyrovnaně, hrálo se ze zajištěných obran a žádný tým si až do dvanácté minuty nevytvořil šanci. V již zmiňované 12. minutě po centru do jablonecké šestnáctky hlavičkoval Holanda, míč se odrazil k Toleskému a ten pohotově podstřelil gólmana Špita. Od vstřeleného gólu se stal Most týmem kontrolujícím utkání, hlavně Toleski dělal domácí obraně velké potíže. V 38. minutě se pak po Prášilově centru hlavou prosadil Oboya a vše se zdálo být už rozhodnuto.

V 51. minutě však rukou ve vápně zahrál Hainault a po proměněné penaltě Svátka se zápas značně zdramatizoval. Domácí však nepadli na kolena a chtěli dát rozhodující branku, to se jim po sérii rohů a slušně vyhlížejících šancí nepovedlo. A byli pak hodně rádi, když Fukal v 81. minutě trefil pouze břevno domácí branky. Hosté se pak vyburcovali k závěrečnému tlaku, žádnou větší šanci si však nevypracovali, utkání tak skončilo 2:1 pro Most.

Den po tomto utkání vedení Jablonce odvolalo trenéra Luboše Kozla, důvodem tomu byly hlavně špatné výsledky. Z devíti utkání se mu podařilo jen jednou dovést zápas k vítěznému konci, navíc Jablonec vypadl v předkole poháru UEFA s Austrií Vídeň. O jeho nástupci se zatím jedná.

Autor: Vít Nohejl

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Luke

Most pomalu přestává dostávat hodně gólů, což bude proti Jablonci klíčové. V obraně dominuje především Ondřej Prášil. Mostečtí udeří ze standartní situace a Jablonec zřejmě porazí.... I když jablonečtí mají také silné standartky.

VÝSLEDEK: 1:0 nebo 1:1

Reagovat
HOST*Charvic

Tak konečně sebrali 3 body, kdyby bylo více štěstí hned od začátku sezony tak byli Mostečtí úplně jinde v tabulce, ale sgoly dávají a vítězství je dobrou psychickou vzpruhou.. Takže jen tak dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele