19. kolo
02.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - SK Kladno 1:0

Vyrovnaný zápas mezi domácím Jabloncem a Kladnem nakonec skončil rozdílem jednoho gólu. O výhře Jablonce rozhodl v 75. minutě Straka a zajistil tak svému týmu tři body do tabulky.

Kouč Jablonce překvapivě nezařadil do sestavy zkušeného Fukala, který seděl jen na lavičce. V sestavě nebyla ani dvojice Zábojník, Eliáš, místo kterých vyběhli Baranek a Necid. Kladenský trenér Šilhavý oproti poslednímu zápasu poslal do hry Kousala, Zachariáše a Brunclíka, kteří nahradili Kroupu, Grosse a Cigánka. Jablonec vstoupil do utkání lépe a v 8. minutě prověřil připravenost gólmana Pavlíka Straka, mířil ale těsně vedle. O pár minut později vyzkoušel dalekonosnou střelu Valenta, Pavlík ale míč bez problémů lapil. V 15. minutě přišla asi největší šance první půle, Zoubele se po rychlém brejku ocitl sám před bránou Jablonce, nemířil ale přesně a přestřelil. Ve 26. minutě si vypracoval velkou šanci Jablonec, Žofčák nacentroval před bránu, Valenta ale z 10 metrů zamířil vysoko nad bránu. Domácí měli další šanci minutu před koncem poločasu, Huber ale znovu nenašel bránu.

Do druhé půle vyběhl Jablonec s jednou změnou, Žofčáka nahradil Tomáš Michálek. V 50. minutě utekl Necid, vyzrál na brankáře, přihrál nabíhajícímu Valentovi, ten se ale do brány netrefil. V 61. minutě muselo Kladno střídat, Jablonský zůstal po úderu do hlavy, který utrpěl v souboji s Huberem, na zemi a musel být odnesen na nosítkách. Do hry místo něj vyběhl Vršajevič. Jablonec zvyšoval tlak a v 68. minutě přišla velká šance domácích. Po Barankově centru střílel Hloušek, Pavlík ale zasáhl a reflexivně míč vyrazil nohou. Jablonec si ihned vypracoval další obrovskou šanci, Pavlík nedosáhl na centr Hlouška, Necid ale v pádu hlavičkoval těsně vedle. V 75. minutě přišel jediný gólový moment zápasu. Po centru Michálka se k míči dostal Straka a z otočky prostřelil Pavlíka. Kladno se po inkasované brance probudilo, do konce zápasu už ale gólmana Špita neohrozilo. Jablonec byl v obraně bezchybný a své soupeře už pustil jen k několika rohovým kopům, ze kterých už gól nepadl.

Autor: Vít Sedlák / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele