9. kolo
15.10.2005 18:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Sparta Praha - Chmel Blšany 5:2

Stalo se již tradicí, že nový kouč Sparty doma začíná proti Blšanům. "Povedlo" se to již Strakovi, Hřebíkovi a teď i novému kouči Grigovi. A k radosti sparťanských fanoušků netrvalo příliš dlouho, než se hráči pod novým koučem poprvé gólově prosadili. Skóre zápasu načal již v 18. minutě záložník Poláček po Pospěchově centru. O pět minut později to bylo už 2:0 a na Letné se schylovalo k pěkné kanonádě. Autorem druhého gólu byl Došek, který se prosadil hlavou po Kiselově rohu.

Blšany se ale nevzdávaly, první nebezpečnou vizitku hostí vyslal na Blažka ve 25. minutě Bílek. A ve 37. minutě se hostům k nelibosti domácích dokonce povedlo snížit. Po Střihavkově centru z levé strany zůstali před Blažkem dva nikým nehlídaní blšanští hráči a Šelichovi tak nečinilo problém hlavou skórovat. Možná jeden z klíčových okamžiků přišel v samém závěru poločasu - ve 45. minutě šel Střihavka sám na Blažka a ve vápně ho za pomoci rukou zastavil Lukáš. Rozhodčí ale penaltu neodpískal a pokračovalo se ve hře.

Rozhodnutí hlavního sudího Matějka pak po zápase vyvolalo velkou vlnu nevole ze strany hostů. "Sudí jasně ovlivnil zápas," stručně komentoval kouč Blšan, Bílek. "Červená, penalta a dva dva. V tu chvíli se zlomil zápas. Sparta by ve druhé půli musela útočit v deseti," uvedl sám aktér onoho střetu, Střihavka. K celé situaci se vyjádřil i Lukáš, který podle blšanských Střihavku fauloval: "Kontakt tam byl, to nebudu zapírat. Snažil jsem se ho rozhodit a pak už záleželo na rozhodčím, jestli to zapíská, nebo ne. Vybral si druhou možnost."

Veškeré možné snažení Blšan ve druhé půli skončilo již po dvaceti sekundách, kdy si vlastní gól vstřelil Vorel, který si do vlastní sítě srazil Pospěchův centr. Sparta poté kontrolovala hru a přišly i další góly. Ten čtvrtý přišel v 61. minutě a byl z kopačky Matušoviče, který přehodil gólmana Daňka. O čtyři minuty později se po rohu opřel do míče z hranice šestnáctky Petráš a bylo to už 5:1.

Poslední slovo měly ale nakonec Blšany, které vstřelily svůj druhý gól v 69. minutě, když se po Šelichově centru hlavou prosadil Polodna.

"Rozhodčí jasně ovlivnil zápas. Měla to být penalta a vyloučení. Pak by se to utkání vyvíjelo jinak. My jsme podali solidní výkon, možná i dobrý, snažili jsme se hodně útočit, ale soupeř nás ztrestal z brejků," konstatoval rozzlobený Bílek.

"Kromě gólů jsme předvedli několik dalších přímočarých akcí. Blížilo se to fotbalu, který bychom měli hrát. Jsem spokojený s výsledkem, ale méně už s defenzivní činností," uvedl Griga. Poté se vyjádřil i k onomu spornému okamžiku z konce první půle: "Byla to sporná situace. Kdyby Střihavka dřív vystřelil, tak by ho Lukáš neměl. Ale on zpomalil, náš obránce toho využil a šel mu do těla. Penaltou to zavánělo, ale nemyslím si, že byla tak jasná, jak tady slyšíme." Zajímavé je, že minulou sezónu, kdy Griga ještě vedl Liberec, si také po zápase na Spartě, který tenkrát s Libercem prohrál 1:2, stěžoval na rozhodčí, kteří podle něj měli odpískat dvě penalty.

"Pamatuju si, jak si Standa sám stěžoval, že rozhodčí takovými rozhodnutími dělají Spartě medvědí službu. Sparta tohle prostě nemá zapotřebí," uzavřel diskusi na toto téma Bílek.

Autor: Jan Werner

Komentáře (1)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Tohle by mohl byt pro Spartu rozjezd a novy zacatek...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele