Souhrn kvalifikace o postup na ME 2020 - čtvrtek 14.11.

14.11.2019, 19:57, aktualizováno 14.11.2019, 22:59
Komentáře a souhrny
Česko otočilo zápas s Kosovem a raduje se z postupu na mistrovství Evropy. Na tom si zahraje rovněž Anglie, která sedmi brankami potupila Černou Horu. Ze skupiny H postupují Turecko a Francie, na Island, který s prvně jmenovaným hrál bez gólů, čeká baráž. Ve formě hrající Portugalci nadělili Litvě půltucet...
Skupina A

Česko - Kosovo 2:1

14.11.2019 20:45

Góly: 71. Alex Král, 79. Ondřej Čelůstka - 50. Atdhe Nuhiu

Česká reprezentace si zajistila postup na evropský šampionát! V obráceném gardu se opakovalo utkání v Prištině, protože tentokrát vedlo Kosovo. V závěrečných desítkách minut však Česko zabralo a po brankách Krále s Čelůstkou otočilo zápas.

Česká republika vstoupila do utkání s jediným cílem - vyhrát. Pokud by se to domácí ekipě povedlo, radovala by se totiž s předstihem z postupu na mistrovství Evropy v příštím roce! V případě remízy nebo výhry Kosova by se odšpuntování šampaňského odkládalo až na příští duel. Češi dobře věděli, co je v sázce a uzpůsobili tomu i základní sestavu.

Do ní se vešel Krmenčík, Jankto, Darida, Souček nebo Král. Mezi třemi tyčemi opět stál brankář Tomáš Vaclík, který ale zřejmě očekával, že mnohem víc práce bude mít jeho sok Murić. Před ním stáli hráči jako Rrahmani, Berisha, Rashica nebo Vojvoda. A ti měli rozhodně mnohem víc práce než čeští hráči. Vladimír Darida centroval na přední tyč, kam si nabíhal Krmenčík, ten ale míč netrefil ideálně.

Obdobná akce se opakovala po stejné trase také v sedmé minutě a tentokrát musel brankář Arijanet Murić vytáhnout parádní reflex, aby míč dokázal vytáhnout alespoň na břevno! Trenér Jaroslav Šilhavý z lavičky sledoval nápor své jedenáctky a po akci Krále se pokoušel vymodlit si penaltu Coufal. Na to mu ale sudí Rocchi neskočil.

A tak to Vladimír Coufal zkusil tou fotbalovější cestou. V 18. minutě si u vápna navedl míč na střed hřiště a tvrdou ranou mířil těsně nad bránu! Před Murićem to začalo postupně houstnout. Po dvaadvaceti minutách byl před vápnem ostře zastaven sprintující Darida a Jakub Jankto pálil velmi dobře pod břevno. Těsně pod něj směřovala i hlavička Tomáše Součka, který opět přinutil Muriće k zákroku.

Deset minut před koncem první půle Češi pokazili rozehrávku a výsledkem byla větší aktivita Kosova. Při pokusu o centr byl Čelůstka trefen do ruky a před hosty se otevírala zajímavá standardní situace. Vypadala ošemetně, ale na správném místě vyrostl před Nuhiem Souček.

Druhá půle začala pro Čechy obrovským šokem. První varování obstaral Rrahmani, který napálil odražený míč jen těsně vedle Vaclíkovy tyče. A protože si Češi nedali říct, přišel trest. Florent Hadergjonaj poslal nebezpečný centr do vápna, k němuž se protlačil robustní útočník Atdhe Nuhiu. Jeho přesnou hlavičku Vaclík mít nemohl a Nuhiu prolomil svoji tristní střeleckou formu. V tu nejméně vhodnou chvíli.

Češi potřebovali Kosovu oplatit vývoj posledního vzájemného utkání a blízko k tomu měli, když časomíra odpočítávala hodinu hry. Centr Vladimíra Daridy skončil až u nohou Michaela Krmenčíka, který pálil z první jen do dobře postaveného Muriće.

Češi potřebovali probudit. Jeden přesný zásah. A když se zdálo, že Masopust v rychlém brejku vše pokazil, dostal se odražený míč k Alexi Královi. Mladý záložník udělal to, co měl už Masopust, a vystřelil. Jeho náramná dělovka zapadla přesně k tyči - 1:1.

Český výběr se dnes kromě jiného potýkal s obrovskou smůlou. Souček po vynikajícím pasu Krále zakončoval v pádu mimo a Jakub Jankto pálil jen do břevna. Horní konstrukci jen o minutu později trefil také bomber Ondrášek a Kosovo absolutně nestíhalo.

Gól visel ve vzduchu, tenhle tlak nemohlo Kosovo vydržet. A nevydrželo. V 80. minutě totiž Ondrášek vyhrál hlavičkový souboj ve vápně a posunul míč na Alexe Krále. Někdejší slávista posílal hlavičku na zadní tyč a díky teči Ondřeje Čelůstky Česko dokonalo potřebný obrat!

Více informací k zápasu

Anglie - Černá Hora 7:0

14.11.2019 20:45

Góly: 11. Alex Oxlade-Chamberlain, 19. Harry Kane, 24. Harry Kane, 30. Marcus Rashford, 37. Harry Kane, 66. Aleksandar Šofranac (vl.), 84. Tammy Abraham

Pět branek v prvním poločase, další dvě ve druhém. Takovýmto způsobem zničili reprezentanti Anglie svého soupeře z Černé Hory a zajistili si postup na Euro. Hattrickem se na tom podílel Harry Kane, po gólu přidali Oxlade-Chamberlain, Rashford a Abraham, jedna trefa byla vlastní.

Na úvodní radovánky čekali Angličané jen deset minut. Pak se míče ujal Chilwell, kousek ho vedl a poslal do vápna. Jeho pas našel přesně Alexe Oxladea-Chamberlaina, který už si věděl rady a z druhého dotyku zavěsil. Záhy se ostrované dožadovali penalty, Kane totiž zřetelně hlavičkoval do Šofranacovy ruky, sudí však jejich volání nevyslyšel.

Navýšit vedení mohl Rashford, po využití svých rychlých noh ale trefil jen brankáře. Síť tak rozvlnil až Harry Kane. Propadl k němu Chilwellův centr ze standardky a z trochu krkolomné pozice jej hlavou umístil přesně. Nacvičený signál vedl ke Kaneově druhé brance a Chilwellově třetí asistenci, tentokráte z rohového kopu.

Blýsknout se musel i Pickford, který vytáhl nadějnou hlavičku Šimiće. Na druhé straně Angličané rozehráli roh nakrátko a do ohně poslal centr Alexander-Arnold. Maguire sice hlavičkoval jen do Mijatoviće, avšak od něj se kulatý nesmysl odrazil k Marcusi Rashfordovi, proti němuž byl černohorský gólman bezmocný.

"Bůra" završili muži se třemi lvy na dresu ještě před pauzou. Opět k tomu vedl centr Alexandera-Arnolda, který tentokráte našel nohy Harryho Kanea, jenž z otočky dokonal svůj hattrick. Za Černohorce mohl korigovat Bečiraj, jenže v úniku tváří v tvář Pickfordovi neuspěl.

Po pauze se prosadil Mount, tomu ovšem byla branka odepřena z důvodu postavení mimo hru. Šestý gól si tak hosté vstřelili sami, po Rashfordově přihrávce a následném závaru v pokutovém území si jej pod břevno zavěsil Aleksandar Šofranac. Poslední slovo měl střídající Tammy Abraham, jenž využil pobídky Sancha a ve skluzu trefil poloprázdnou branku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Anglie760133:618
2.Česko750213:1015
3.Kosovo732213:1211
4.Bulharsko70345:173
5.Černá Hora80353:223
Skupina B

Portugalsko - Litva 6:0

14.11.2019 20:45

Góly: 7. Cristiano Ronaldo (pen.), 22. Cristiano Ronaldo, 52. Pizzi, 56. Gonçalo Paciência, 63. Bernardo Silva, 65. Cristiano Ronaldo

Portugalci neměli s Litvou žádné slitování a na vlastní půdě ji rozstříleli. Velkým dílem se pod šesti gólovou nadílku podepsal legendární šutér Cristiano Ronaldo, kterému se povedl hattrick.

Portugalci byli na domácí půdě jasným favoritem a Litva mohla jenom překvapit. Přesto domácí nehodlali podcenit situaci a nasadili do hry esa jako Bruno Fernandes, Rubén Días, Bernardo Silva nebo samozřejmě nebezpečí číslo jedna pro hostující obranu, Cristiano Ronaldo. Brankář Šetkus asi tušil, že právě od něj bude nejčastěji testován.

A měl pravdu, Portugalci se neohroženě pouštěli do rychlých kombinací, čímž dělali celé litevské obraně velké potíže. Bernardo Silva z křídla hrozil centrem, na který však Cristiano Ronaldo nakonec nedosáhl. Čekání na první branku však přesto nebylo moc dlouhé. Už v 7. minutě byl Cristiano Ronaldo jasně a nešetrně faulován ve vápně, za což sudí pískal penaltu.

K ní se postavila právě hvězda turínského Juventusu a přesně mířenou ranou propálila brankáře Šetkuse, který neměl nárok zasáhnout. A s hosty bylo velmi brzy ještě mnohem hůř.

Obrana Litvy nestíhala kreativní a rychlé hráče Portugalců pokrývat tak, jak by měla, za což byla brzy potrestána. Rui si všiml nabíhajícího spoluhráče a načechral vynikající centr přesně na hlavu Paciêncii, jehož hlavičkový pokus dokázal hostující brankář Šetkus reflexivně vyrazit.

Jeho obránci se ale moc nevytáhli. Jakékoli snahy brankáře Šetkuse pokazila špatná nahrávka, kterou ukořistil Gonçalo Paciência. Ten ihned posunul míč na nabíhajícího Cristiana Ronalda, kterého nikdo neobsadil. Portugalská ikona pak technickým pokusem uklidila míč k tyči a Portugalci vedli o dvě branky. A po třiceti minutách mohlo být ještě hůř. Ronaldovi se povedlo hrudníkem sklepnout na velice dobře postaveného Paciênciu, který se do míče opřel pravou nohou. Mířil ale jen nad bránu.

Portugalci si byli dobře vědomi své kvalitativní převahy a velmi brzy ji projevilo na výsledkové tabuli. Záložník Bruno Fernandes našel perfektně v tandemu nabíhajícího Pizziho, jehož přesná rána navýšila skóre na 3:0.

Čtvrtý zásah na sebe nenechal dlouho čekat a v 56. minutě už to s Litvou vypadalo na debakl. Velký kus práce odvedl Bernardo Silva, který si na kraji pohrál s míčem i soupeřem a naservíroval míč před bránu. Šetkus smolně vyrazil jen před sebe, takže dobíhající hrot Gonçalo Paciência už měl snadnou pozici.

V těchto chvílích už obránci Litvy jasně rezignovali na svou práci a příval gólů neustával. Pátou měl na svědomí Bernardo Silva, kterého perfektně našel Pereira. Křídelník Manchesteru City jen o minutu později nesobecky předložil míč Cristianovi Ronaldovi, jehož tvrdá rána zapadla k tyči a na světě byl hattrick portugalského krále. V samém závěru se do tutové šance dostal Bruma, který pálil pouze doprostřed branky.

Více informací k zápasu

Srbsko - Lucembursko 3:2

14.11.2019 20:45

Góly: 11. Aleksandar Mitrović, 43. Aleksandar Mitrović, 70. Nemanja Radonjić - 54. Gerson Rodrigues, 75. David Turpel

Srbové nakonec v dramatickém zápase přetlačili houževnaté Lucemburčany 3:2, ovšem účast na evropském šampionátu v roce 2020 je stále spíše nepravděpodobná. V neděli musí Srbové doufat ve ztrátu Portugalců v Lucembursku, v kombinaci s vlastním vítězstvím nad první Ukrajinou.

Malá jiskřička naděje tam ale je. Lucembursko totiž v Bělehradu ukázalo, že je schopno sehrát dobrý zápas a při troše štěstí i soupeři zle zatopit. Alespoň na srbské půdě se to podařilo, i když bez bodového zisku.

Srbsko začalo proti Lucembursku opravdu aktivně a během deseti minut zasypalo Morise čtyřmi střelami. Ujala se až pátá o minutu později, kdy překonal hostujícího brankáře Aleksandar Mitrović! Rychlé vedení mohli hosté znegovat, ale Olivier Thill ve 23. minutě orazítkoval tyčku. Domácí ale byli aktivnější a Moris musel přispěchat s parádním zákrokem po střele Adema Ljajiće. Ten měl o několik minut později další pokus ze střední vzdálenosti, který prosvištěl kolem Morisovy branky. Až minutu před přestávkou domácí navýšili skóre a jak jinak, než střelou ze střední vzdálenosti. Aleksandar Mitrović napřáhl a Moris na jeho projektil směřující do šibenice neměl nárok.

Místo aby Srbové utkání v poklidu kontrolovali a dohráli ho, přišla komplikace. V 54. minutě zůstal ve vápně úplně neobsazený Gerson Rodrigues a z otočky snížil. Srbsko si sice vzalo dvoubrankové vedení zpátky, když další povedenou ranou ze střední vzdálenosti překonal Morise Nemanja Radonić, ale poslední slovo měli opět hosté. David Turpel si seběhl mezi dva stopery, počkal si na centrovaný balón z levé strany a hlavou snížil. Patnáct minut před koncem ještě nebylo hotovo a Srbové se až do závěrečného hvizdu museli strachovat. Domácí ekipa nakonec výsledek udržela a živí malou naději na postup.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina761015:219
2.Portugalsko742120:614
3.Srbsko741215:1513
4.Lucembursko71157:144
5.Litva80175:251
Skupina H

Albánie - Andorra 2:2

14.11.2019 20:45

Góly: 6. Bekim Balaj, 55. Rey Manaj - 18. Cristian Martínez, 48. Cristian Martínez

Albánie senzačně ztratila doma s trpaslíkem z Andorry a vybojovala s ním pouze bod po remíze 2:2, navíc v průběhu čtvrtečního utkání dokonce prohrávala. Tento výsledek už neměl žádný vliv na postupové ambice domácího výběru, který by i přes výhru byl ze hry o postup na evropský šampionát a čtyři roky starou účast proto nezopakuje. Naopak hosté podruhé v tomto kvalifikačním cyklu bodovali a posunuli se na páté místo se čtyřmi body.

Přitom jasný favorit tohoto utkání začal aktivně a již po třech minutách se mu povedlo rozvlnit síť, když po centru téměř od brankové čáry dokázal dopravit míč do prostoru tří tyčí Rey Manaj. Jenomže gól nakonec nebyl uznán kvůli předcházejícímu ofsajdu. Albánie vytěžila ze své územní převahy vedoucí branku v 6. minutě. Roshi poslal pas z pravého křídla před branku, kde obrana zapomněla na hlavičkujícího Bekima Balaje a ten se zblízka nemýlil.

Od tohoto okamžiku domácí výrazně polevili a na svou laxnost doplatili krátce po odehrané čtvrthodině. O vyrovnání se postaral Cristian Martínez, jenž si po rychlé akci seběhl na hranici brankového území a po přízemním centru Cervóse z levé strany dokázal chladnokrevně propálit naprosto bezmocného gólmana Berishu.

Přesně v polovině úvodního dějství mohl Albánii vrátit vedení aktivní Manaj. Ten napřáhl z hranice pokutového území a mířil pod břevno, jeho dělovku dokázal brankář Gómes fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop. Pak se až do konce první půle nic zajímavého nestalo, fanoušci na stadionu v Elbasanu zažili šok tři minuty po přestávce. Zkušený třicetiletý obránce Martínez skóroval podruhé v tomto střetnutí po zpětné přihrávce Aláeze a i přes krkolomné zpracování parádně zavěsil do levé šibenice - 1:2.

Albánie podle očekávání přidala a zpět do hry o vítězství se vrátila v 55. minutě. Zasloužené trefy se dočkal Manaj, který se po nahrávce Roshiho elegantně otočil s míčem ve středu šestnáctky a pak ho krásně zakroutil do vzdálenějšího spodního rohu, Gómes se natahoval marně. V následujícím průběhu nejprve zlikvidoval hostující strážce ránu Manaje a v 67. minutě nebyla uznána branka stejného hráče kvůli dalšímu ofsajdovému postavení, hosté tak přeci jen ubránili nesmírně cenný nerozhodný výsledek až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Francie - Moldavsko 2:1

14.11.2019 20:45

Góly: 35. Raphaël Varane, 79. Olivier Giroud (pen.) - 9. Vadim Rață

Na evropském šampionátu 2020 zazní i Marseillaisa, poslední finalista z Francie totiž nebude chybět. Reprezentace galského kohouta sice nepředvedla kdoví jaký výkon, ale s Moldavskem se nakonec protrápila k vítězství 2:1 a to ji dává jistotu. Moldavané šokovali Stade France po devíti minutách brankou Vadima Rati a i když Francouzi do poločasu vyrovnali, vítěznou branku vstřelil až jedenáct minut před koncem z pokutového kopu Olivier Giroud.

Už před zápasem dorazily do francouzské metropole dobré zprávy, Turecko si rozdělilo s Islandem body za remízu 0:0 a to znamenalo, že si Francie mohla dovolit k jistotě postupu i remizovat.

Utkání ale začalo pro úřadující mistry světa špatně. Už v 9. minutě Lenglet nepohlídal Vadima Ratu, moldavský útočník stopera Barcelony přetlačil a pak zblízka překonal i brankáře Mandandu. Překvapivý vývoj Francouze poněkud zaskočil a ti se několik desítek minut vůbec nemohli dostat k pořádnému zakončení. Územní převahu sice měli, ale poměrně dlouho bez gólového vyjádření. Po půlhodině hry se položil k hlavičce Giroud, ovšem Koşelevovu branku jen minul. Převaha Francie byla značná a o pět minut později už to domácím klaplo. Griezmannovu standardku na zadní tyč Koşelev pouze vyboxoval, ale protože se srazil s Giroudem, hosté přestali hrát. Raphaël Varane však pokračoval a hlavou trefil odkrytou branku. Branka platila a stav byl 1:1.

Didier Deschamps nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Francie sice suverénně ovládla držení balónu, ale jen velmi málo dokázala ohrozit Koşelevovu branku. To koneckonců dlouho platilo i po změně stran. Les Bleus ještě zvýraznili územní převahu, ale Koşelev nemusel nic vážného řešit. Remíza 1:1 by Francouzům stačila, ale publikum na Stade France o ní nechtělo ani slyšet. V 77. minutě přišel další klíčový okamžik zápasu. Veaceslav Posmac fauloval Pavarda a na světě byl pokutový kop. Olivier Giroud ho bezpečně proměnil a definitivně nasměroval Francouze na evropský šampionát.

Více informací k zápasu

Turecko - Island 0:0

14.11.2019 18:00

Góly: -

Turecko udělalo poslední krok za postupem na evropský šampionát a s konkurenčním Islandem dokázalo bezbrankově remizovat, díky čemuž se prozatím vyhouplo do čela skupiny H s dvaceti body a udrželo již nedostižný čtyřbodový odstup právě před třetím Islandem. Hosté mají na kontě šestnáct bodů a na Francii ztrácejí tři body, vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů už ji ale přeskočit nemohou a čeká je tak dodatečná baráž.

Čtvrteční zápas se podle očekávání odvíjel v opatrnějším duchu, především domácí se nikam netlačili a trpělivě bránili ofenzivní výpady severského protivníka. V úvodním poločase byla k vidění jediná gólová příležitost a to přesně po půlhodině hry. Po krásném centru Çelika z pravého křídla si do středu šestnáctky seběhl kapitán Burak Yilmaz a prudce hlavičkoval, ovšem horní tyčku minul o několik decimetrů.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Island se s přibývajícím časem snažil stále častěji tlačit na útočnou polovinu, jenomže na dobře organizovanou defenzivu soupeře nemohl najít recept. Zhruba dvacet minut před vypršením základní hrací doby mohl otevřít stav utkání aktivní Yilmaz, jenž z hranice pokutového území chytře mířil k levé konstrukci, ovšem brankář Halldórsson dokázal jeho svižnou střelu zneškodnit.

V 83. minutě mohl z ničeho nic udeřit Island a to po rohovém kopu, kdy si na načechraný pas z levé strany naskočil Magnússon a dokonce i překonal marně se natahujícího gólmana Günoka. Nicméně toho zachránil na brankové čáře Demiral a na poslední chvíli odhlavičkoval balón do bezpečí, ke změně skóre chybělo jen několik centimetrů. Ihned na to se propracoval k zajímavá dorážce Gylfi Sigurdsson, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil.

Následně začal Island stále více riskovat a otevíraly se okénka v jeho defenzivě, čehož v nastavení málem využil Yazici, jehož nenápadný pas téměř od postranní čáry skončil na břevně Halldórssonovy branky, který situaci značně podcenil a stála při něm notná dávka štěstí. Ve zbývajícím průběhu byl zablokován hostující Pálsson a domácí Çelik, výsledek se tak nezměnil. Turecko v neděli zavítá do Andorry, Islanďany čeká závěrečný duel v Moldavsku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Francie971123:622
2.Turecko962116:320
3.Island951312:1016
4.Albánie941416:1213
5.Andorra91173:184
6.Moldavsko91083:243

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (95)

Přidat komentář
didosh

Teď se mě ptal Turek proč se po zápase jejich neradovali, však už mají jistotu postupu,nebo ne?

Reagovat
Minister

Veď sa radovali.

Reagovat
oli9

turek u hymny Islandu opět nezklamal...

Reagovat
Kixi Syhimour

Chilwell

Reagovat
smazaný uživatel

ten Bernardo Silva neskutecnej progress za posledni roky

Reagovat
Smreky

Reagovat
Kovi81

on byl super uz v Monacu

Reagovat
Smreky

Chilwell 3 asistenice za 24 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko vyzerá skvele, a potenciálne ešte lepšie. Hovorí sa to často ale možno naozaj v dohľadnej dobe príde čas že tú "kliatbu" na veľkých akciách zlomia.

Reagovat
jenage

Vždyť ji zlomili na MS?

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Skončili bez medaily.

Reagovat
Kepy_FCB

kletbu zlomili na ms a vybrali si štěstí na sto let dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

Maximálne tak penaltovú. Odišli bez medaily.

Reagovat
smazaný uživatel

Albánsko

Reagovat
Hokaido

Anglie v kvalifikaci sedm zápasů, šestkrát dala 4 a víc gólů a pětkrát dala 5 a víc gólů. Šílenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Anglicko bolo síce vždy skvelé v kvalifikáciách ale nepamätám si že až takto. Táto generácia hráčov sa im skutočne podarila, a ešte zďaleka nie je na svojom vrchole.

Reagovat
Hokaido

Nejstarší je tam vlastně Kane a Maguire, oba 26 let. Pokud jim z Tomoriho/Gomeze vyroste ještě jeden world class stoper, tak budou možná nejsilnější repre na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím spoločne s Francúzmi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne im to tímovo funguje, kedysi síce mali mená ale nefungovalo to. Trebárs Lampard a Gerrard si boli až príliš podobný atď.

Reagovat
Godwinson

Tak to zase ne, no

Reagovat
mikelinos

Reagovat
Benfica

toto je tu stále dookola.. stále sa im podarí kvalifikácia, stále sa z toho stane neskutočný hype a stále proti silnejším vyhoria..

Reagovat
smazaný uživatel

Hovorím za ten čas čo si pamätám tak ešte nikdy na mňa taký dobrý dojem nebudili. Pozri aj o Portugalcoch sa hovorilo čosi podobné, a už to zlomili.

Reagovat
Benfica

ako ja nechcem teraz porovnávať Anglicko s nikým.. len proste ja si pamätám od roku 2002 a stále to tak je a to tam mali lepších hráčoch ako teraz, aspoň podľa mňa.. vlastne Anglicko úspech malo iba v doma v 66..

a k Portugalsku vlastne to je naopak od roku 2000 kvalifikácie nič moc, od 2007 vlastne stále s nejakým trapasom na začiatok, ale zas až na WC 02 a 14 bol záverečný turnaj dobrý hlavne teda Eura.. (00 bronz, 04 striebro 08 štvrťfinále 12 bronz 16 šampión)

Reagovat
smazaný uživatel

Na papieri mali lepších hráčov, ale tímovo nefungovali. U Portugalska zase skôr tie kvalifikácie do roku 2000 neboli nič moc. Však na MS boli za Eusébia a potom už len jediný raz v 20.storočí.

Som zvedavý či dá Ronaldo toho Daeího rozbehnuté to má dobre.

Reagovat
Benfica

veď jasné, portugalské kvalifikácie v 20. storočí boli nič moc.. vlastne počet účastí hovori za všetko, ale skôr som myslel od roku 2000 to nie je zasa taký stroj ako Anglicko alebo Nemecko, Španielsko.. aj keby mohol byť, pri Portugalsku je spraviť si na začiatku kvalifikáciu ťažkú pomaly tradícia

Reagovat
smazaný uživatel

No inak keby mi povedal niekto že Ronaldo začne byť po 30-ke v repre taký gólostroj tak by som mu neveril. Ide mu to lepšie ako v klube, kedysi to mal presne naopak. Osobne si myslím že toho Daeího v pohode dá.

Reagovat
Benfica

podľa mňa, to zmenil hlavne Real.. v MU bol Ronaldo viac na hranie sa s loptou ako na góly (a Ronalda z MU som mal radšej, myslím jeho hru) až keď v Reale záležalo na tom dač čo najviac gólov za každú cenu a časom to prešlo aj do repre

a čo sa týka toho Daelího prajem mu to, ale viac menej už mi je to jedno, vlastne po tom čo Portugalsko vyhralo Euro už mi na tom zas až tak momentálne nezáleží, lebo vlastne jediný detsky sen ktorý som nemohol nijako ovplyvniť sa splnil, síce som sa načakal ale stalo sa a ver, že keby Euro 16 nevyhralo Portugalsko tak by som sa s tebou možno aj hádal, že najväčší favorit je predsa Portugalsko a to isté je to vlastne aj s tým rekordom, poteší, ale ak nebude tak sa nič nedeje

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase vyhrať MS by bol ešte vyšší level. Ja som sa zatiaľ nedočkal, lebo som chcel vidieť Messiho s trofejou Majstrov Sveta nad hlavou, bohužiaľ tesne to nevyšlo.

Reagovat
Benfica

tak hej, ale ja som to mal vždy tak že Euro = MS s tým, že keď hralo 16 tímov tak bolo Euro zložitejšie, teraz to trocha pokazili ale čo už

Reagovat
Benfica

a ešte 2018 Anglicko, 4. miesto je pekný výsledok

Reagovat
Trapný diskutér

tvl, ale taky jakou měli grupu..

Reagovat
smazaný uživatel

Inak práve Portugalci sú pre mňa jedným z ašpirantov, síce nie najväčším. Zoradil by som to nasledovne:

1.FRA, 2. ENG, 3.-4. POR,NED GER,ESP,ITA,CRO až za nimi. Keby uspel niekto iný bolo by to pre mňa prekvapenie.

Reagovat
Kixi Syhimour

Ehmm, vynechal si 3. tým z MS

Reagovat
smazaný uživatel

Viem všimol som si to až potom.

Reagovat
smazaný uživatel

ešte Belgicko by som zaradili do tej skupiny k GER,ESP,ITA,CRO na tých som zabudol.

Reagovat
Benfica

je to možné.. tie čo píšeš + Belgicko ako spomenul Kixi, ale ťažko by som zoradil podľa seba, asi by to ani nebolo objektívne a vzišlo by to v hádku a aj tak z týchto budú mať asi všetci viac menej rovnakú šancu..

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte aj tí Francúzi mi pripadajú že aj keď ich mám za najväčšieho favorita, tak trebárs stopéri či Griezmann nemajú tú formu z 2018.

Reagovat
Benfica

ako formu je teraz ešte skoro hodnotiť.. ešte sa veľa vecí zmení a snáď to neovplyvnia veľmi zranenia, nech je to v čo najlepšom..

Reagovat
smazaný uživatel

Trebárs u Griezmanna mám pocit že mu proste nesedí štýl hry, a nemám ani pocit že si veľmi rozumie so spoluhráčmi, takže neviem či to nebude dlhodobejší problém.

Reagovat
Benfica

to ti neviem povedať, Francúzsko som nevidel hrať od finále 18..

Reagovat
fabec1222

Francie vůbec...

Anglie papírově největší favorit, ale klasicky rupne jako vždy

Podle mě EURO vyhraje někdo z druhé rundy, Nizozemsko či Chorvatsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďania išli neskutočne hore od tých dvoch spackaných kvalifikácii Vatreni podľa mňa pohoria klasicky na psychike. Aj na MS mali v OF šťastie že to Dáni kopali ešte horšie ako oni.

Reagovat
Benfica

je to možné a možno vyhrá niekto úplne nečakaný

Reagovat
smazaný uživatel

Keby som si mal vybrať niekoho kto by mohol prekvapiť, nejakú "šťuku turnaja" tak by som si vybral asi jednu zo Severských repre. Dánov alebo Švédov.

Reagovat
smazaný uživatel

Možno že neprekvapia až titulom, ale niekto z nich by trebárs do semi ísť mohol.

Reagovat
Benfica

jasné, ale počítať treba so všetkým.. potom ostaneme menej prekvapení, čo keď sa podarí turnaj snov Slovensku alebo Česku.. čo keď znova vyhrá Portugalsko.. možnosti bude 24

Reagovat
twelwer

Svedi rupnu v Rumunsku a je po prekvapeni

Reagovat
Acrocephalus

O to lepsi pocit, ze jsme je v teto vrcholne forme dokazali na ferovku porazit.

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Ešte by som dodal že podľa mňa Angličanom pomohlo aj to že síce v malom počte, ale niektorý hráči majú skúsenosti aj s iných súťaží ako PL. Čo sa môže hodiť hlavne práve v medzinárodnej konfrontácii.

Reagovat
Beči

Co k tomu dnes říct? Kosovo kromě gólu bylo prakticky bezzubé, ale podali spíš takový dobrý bojovný výkon. Na druhou stranu my jsme byly celý první poločas o něco lepší, ale nebyla to žádná extra výrazná převaha.

Druhý poločas jsme začali katastrofálně a Kosovo dalo gól prakticky z ničeho. My jsme pak hráli cca 15 minut jako opaření, až do vyrovnávacího gólu. Pak jsme najednou přeřadili na několikanásobnou rychlost a Kosovo si už téměř ani neškrtlo. Vyústěním naší výborné útočné hry a dvou břeven byl pak vedoucí gól a poté jsme si to už víceméně zkušeně pohlídali.

Co bych ještě vyzdvihl, jsou střídání. To se Šilhavému opravdu povedlo. Jak Ondrášek, tak Ševčík hru oživili a odvedli si svojí práci. Co se týče výkonů, tak skvělý výkon si odvedli Král, Darida a Jankto.

Co bylo naopak bolestné, byl výkon Brabce na stoperu - ten dnes opravdu nebyl vůbec v pohodě. A k soupeři: Aby se tam dvoumetrový a devadesátikilový chlap (Nuhiu) neustále válel a padal po každém kontaktu jako papír - to je ostuda.

Ale co už, hlavní je postup na EURO. Hoši, děkujeme a

Reagovat
dave30

Proč pořád ten Král? Ano, skoro 2 góly, ale do té doby malá hrůza...To budeme vždy 2/3 zápasu čekat, než se nějaký hráč chytne?

Reagovat
Beči

Ani předtím nebyl nijak tragický a žádnou chybu neudělal, pokud mi něco neuniklo.

Reagovat
dave30

Jasně, do té doby neudělal žádnou hrubou chybu téměř nikdo (kromě Brabce u gólu). Ale dopředu nulový...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to defenzivní záložník..

Reagovat
smazaný uživatel

DM dopředu nulový, tleskám

Reagovat
dave30

Jasně, DM má zakázáno se zapojovat do ofenzívy.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemá,ale na DM si myslím vedl Král velice slušně, oba góly jeho, co víc by měl dělat, to netuším.Asi jsi moc náročnej.

Reagovat
dave30

I to je možné...

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby, tu půlhodinu byl naprosto skvělý.

Reagovat
dave30

Samozřejmě, ale jak má trenér tušit, který marný hráč bude posledních 20 minut skvělý?

Reagovat
smazaný uživatel

Jem naprostej pitomec může hejtovat všechny ty kluky, co porazili Anglii a včera vybojovali postup na Euro.Trenér to samozřejmě ví, protože na rozdíl od tebe je dokonale zná a ví, co od koho čekat.proto hrají tihle kluci a vyhrávají.Některým to ovšem nestačí a žádají bezchybný výkon celých 90. minut.

Reagovat
dave30

Tak jo. Příště budu do poslední minuty v klidu.

Reagovat
dave30

Jinak předpokládám, že jsi nikdy nepsal (a nikdy psát nebudeš) o tom, že měl trenér někoho střídat. Vždyť každý trenér ty hráče zná a věří jim, že to na konci zápasu zvrátí.

Reagovat
smazaný uživatel

Král hrál výborně, jinak jediný, kdo byl na ručník byl Brabec, což on je i v Plzni, nechápu, co dělá v repre.Tam si ho ještě udělali kapitánem...to je nepochopitelný.Já sleduju každej zápas Plzně, protože to byl náš největší konkurent o titul a kroutím hlavou, proč hraje.Co přihrávka, to soupeřům, navím mi přijde nervózní a nejistý.

Reagovat
dave30

V pohodě. Mně se prostě Král do nějaké 70. minuty nelíbil. Je to pouze můj názor. Na Brabcovi se shodneme.

Reagovat
Smreky

Z akého dôvodu preboha vypískali anglicky fanúšikovia Gomeza???

Reagovat
fenixLFC

Predpokladam ze skrz sterlinga

Reagovat
Smreky

chápem koli akému "prípadu"... ale čo urobil Gomez?

Reagovat
smazaný uživatel

rasismus

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Liverpool

Reagovat
Vopi11

Reagovat
mayday

Strašnej byl Brabec, jinak jakž takž bych řekl.

Reagovat
avicii

Gratulujem Česi k postupu táto skupina bola jednoducho postupová už od žrebu..

Reagovat
zgeroTT

to aj nasa ale. nevyhrat ani raz nad walesom a nechat sa predbehnut madarmi je hanba. teda hanba pre repre, ktora na zaciatku kvalifikacie mala jasne postupove ambície.

Reagovat
avicii

Hanbou by som nenazval naše zápasy proti Walesu.. Úplne vyrovnané, tak ako majú 4 body Walesa ia sme mohli mať my..

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, to jo, Anglie, takovej odpad, tam byla povinnost postoupit

Reagovat
avicii

2. miesto priami postup..

Reagovat
smazaný uživatel

To je ta vaše slovenská mentalita.Vy všechno vyhráváte, všude postupujete a pak čumíte, že se vám to jen zdálo.

Reagovat
avicii

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
ratusek

nebýt v téhle skupině druhej by bylo na rezignaci trenéra.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Greny

no mozna byla lehci nez vase, ale dodam ze jsme si ji prave ve vzajemnych zapasech v lize narodu uhrali

Reagovat
dave30

Reagovat
avicii

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Zark

(kde jsme skončili druzí před Slováky, pozn.)

Reagovat
8lampard8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

"možná"

Reagovat
smazaný uživatel

Hele nevím s tím Kosovem z pátého koše Reálně patří do třetího. Ale zase jsme měli štěstí na Bulharsko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele