Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 9. kolo
14.11.2019 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Turecko se rozešlo s Islandem smírně a postupuje na EURO 2020

Turecko udělalo poslední krok za postupem na evropský šampionát a s konkurenčním Islandem dokázalo bezbrankově remizovat, díky čemuž se prozatím vyhouplo do čela skupiny H s dvaceti body a udrželo již nedostižný čtyřbodový odstup právě před třetím Islandem. Hosté mají na kontě šestnáct bodů a na Francii ztrácejí tři body, vzhledem k horší bilanci vzájemných zápasů už ji ale přeskočit nemohou a čeká je tak dodatečná baráž.

Čtvrteční zápas se podle očekávání odvíjel v opatrnějším duchu, především domácí se nikam netlačili a trpělivě bránili ofenzivní výpady severského protivníka. V úvodním poločase byla k vidění jediná gólová příležitost a to přesně po půlhodině hry. Po krásném centru Çelika z pravého křídla si do středu šestnáctky seběhl kapitán Burak Yilmaz a prudce hlavičkoval, ovšem horní tyčku minul o několik decimetrů.

Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, Island se s přibývajícím časem snažil stále častěji tlačit na útočnou polovinu, jenomže na dobře organizovanou defenzivu soupeře nemohl najít recept. Zhruba dvacet minut před vypršením základní hrací doby mohl otevřít stav utkání aktivní Yilmaz, jenž z hranice pokutového území chytře mířil k levé konstrukci, ovšem brankář Halldórsson dokázal jeho svižnou střelu zneškodnit.

V 83. minutě mohl z ničeho nic udeřit Island a to po rohovém kopu, kdy si na načechraný pas z levé strany naskočil Magnússon a dokonce i překonal marně se natahujícího gólmana Günoka. Nicméně toho zachránil na brankové čáře Demiral a na poslední chvíli odhlavičkoval balón do bezpečí, ke změně skóre chybělo jen několik centimetrů. Ihned na to se propracoval k zajímavá dorážce Gylfi Sigurdsson, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil.

Následně začal Island stále více riskovat a otevíraly se okénka v jeho defenzivě, čehož v nastavení málem využil Yazici, jehož nenápadný pas téměř od postranní čáry skončil na břevně Halldórssonovy branky, který situaci značně podcenil a stála při něm notná dávka štěstí. Ve zbývajícím průběhu byl zablokován hostující Pálsson a domácí Çelik, výsledek se tak nezměnil. Turecko v neděli zavítá do Andorry, Islanďany čeká závěrečný duel v Moldavsku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
PaYaB

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele