Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 9. kolo
14.11.2019 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Francie po nepřesvědčivém výkonu porazila Moldavsko a postupuje

Na evropském šampionátu 2020 zazní i Marseillaisa, poslední finalista z Francie totiž nebude chybět. Reprezentace galského kohouta sice nepředvedla kdoví jaký výkon, ale s Moldavskem se nakonec protrápila k vítězství 2:1 a to ji dává jistotu. Moldavané šokovali Stade France po devíti minutách brankou Vadima Rati a i když Francouzi do poločasu vyrovnali, vítěznou branku vstřelil až jedenáct minut před koncem z pokutového kopu Olivier Giroud.

Už před zápasem dorazily do francouzské metropole dobré zprávy, Turecko si rozdělilo s Islandem body za remízu 0:0 a to znamenalo, že si Francie mohla dovolit k jistotě postupu i remizovat.

Utkání ale začalo pro úřadující mistry světa špatně. Už v 9. minutě Lenglet nepohlídal Vadima Ratu, moldavský útočník stopera Barcelony přetlačil a pak zblízka překonal i brankáře Mandandu. Překvapivý vývoj Francouze poněkud zaskočil a ti se několik desítek minut vůbec nemohli dostat k pořádnému zakončení. Územní převahu sice měli, ale poměrně dlouho bez gólového vyjádření. Po půlhodině hry se položil k hlavičce Giroud, ovšem Koşelevovu branku jen minul. Převaha Francie byla značná a o pět minut později už to domácím klaplo. Griezmannovu standardku na zadní tyč Koşelev pouze vyboxoval, ale protože se srazil s Giroudem, hosté přestali hrát. Raphaël Varane však pokračoval a hlavou trefil odkrytou branku. Branka platila a stav byl 1:1.

Didier Deschamps nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Francie sice suverénně ovládla držení balónu, ale jen velmi málo dokázala ohrozit Koşelevovu branku. To koneckonců dlouho platilo i po změně stran. Les Bleus ještě zvýraznili územní převahu, ale Koşelev nemusel nic vážného řešit. Remíza 1:1 by Francouzům stačila, ale publikum na Stade France o ní nechtělo ani slyšet. V 77. minutě přišel další klíčový okamžik zápasu. Veaceslav Posmac fauloval Pavarda a na světě byl pokutový kop. Olivier Giroud ho bezpečně proměnil a definitivně nasměroval Francouze na evropský šampionát.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
veikko

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-0

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele