Preview kvalifikace o postup na ME 2020 - čtvrtek 14.11.

14.11.2019, 08:37, aktualizováno 14.11.2019, 08:37
Previews
Anglie hraje doma s Černou Horou a ke stvrzení postupu jí bude stačit bod. Francii pošle na šampionát výhra nad Moldavskem, důležitá bitva v její skupině se odehraje v Istanbulu, kde Turecko hostí Island. Portugalsko potřebuje udělat ještě dva snadné kroky a tím prvním je triumf nad Litvou...
Skupina A
Česko - Kosovo  (čtvrtek 20:45)
České fotbalisty čeká ve čtvrtek klíčový zápas roku. Reprezentanti v předposledním z osmi utkání kvalifikace mistrovství Evropy přivítají v Plzni Kosovo, před nímž drží jednobodový náskok na postupovém druhém místě skupiny, a v případě vítězství si s předstihem zajistí účast na šampionátu v příštím roce.

Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v září v úvodním vzájemném duelu podlehli Kosovu v Prištině 1:2, ale nečekaná říjnová domácí výhra 2:1 nad Anglií je před listopadovým závěrem kvalifikace dostala do výhodnější pozice. Tři dny po zápase v Plzni zakončí český celek skupinu v Bulharsku, zatímco Kosovo v posledním kole přivítá vedoucí tým tabulky Anglii.

"Chceme to zlomit už ve čtvrtek, zvlášť s hlavním konkurentem v boji o postup. Měli bychom potvrdit, že na Euro patříme my a ne oni. Pojistka v podobě utkání v Bulharsku tam je, ale já to vnímám tak, že to musíme zvládnout doma a nespekulovat," řekl novinářům stoper Jakub Brabec.

"Věříme, že tím výsledkem proti Anglii jsme získali takovou minivýhodu. Že Kosovo je pod větším tlakem hrát na vítězství a že to může v tom zápase sehrát roli," dodal asistent trenéra Jiří Chytrý.

Euro v příštím roce se poprvé v historii uskuteční ve 12 zemích, závěrečný turnaj se bude losovat 30. listopadu v Bukurešti. Na Euro projdou první dva týmy z každé kvalifikační skupiny, o zbylá čtyři místa se bude hrát v březnovém play off podle umístění z loňské Ligy národů. Samostatná reprezentace postoupila na všech šest předchozích evropských šampionátů.

Kouč Šilhavý očekává v Plzni náročnější zápas než v září v Prištině, kde jeho celek neudržel vedení a prohrál. "Myslím, že nadcházející zápas bude jednoznačně ještě těžší, protože případná prohra by je definitivně vyřadila ze hry. Známe jejich sílu, víme, co od nich čekat. Věřím, že jsme připraveni to zvládnout," prohlásil Šilhavý.

Kosovo hraje mezinárodní zápasy teprve od roku 2014 a proto bylo před losem kvalifikace až v pátém výkonnostním koši. Z trojice balkánských soupeřů ve skupině je ale jednoznačně nejlepší a z posledních 18 zápasů prohrálo jen jediný - v září 3:5 v Anglii.

Kosované sní o první účasti na závěrečném turnaji, o který by si v případě, že nepostoupí z kvalifikace, mohli zahrát v play off. "První zápas jsme nad Čechy vyhráli 2:1, ale tohle bude naprosto jiné utkání, daleko těžší, s velkým tlakem, který ale bude hlavně na Čechy. Pro nás je to možná dobře," řekl obránce Amir Rrahmani. "A Liga národů jako druhá šance? Na to nemyslíme, koncentrujeme se jen na kvalifikaci," dodal.

Oběma celkům schází kvůli zranění nejlepší týmový střelec. Češi se musejí obejít bez Patrika Schicka a Kosované zase bez Vedata Muriqiho. Nejistý je start bývalého hráče Liberce a Sparty Herolinda Shaly.

Zápas v Plzni, kde národní tým vyhrál všechny čtyři dosavadní duely, začne ve čtvrtek ve 20:45. Utkání provázejí zvýšená bezpečnostní opatření i kvůli tomu, že podle médií bylo před prvním vzájemným soubojem v Kosovu zadrženo několik Čechů, kteří u sebe měli předměty na podporu Srbska, jež samostatnost Prištiny neuznává. Výhrady k ní má i část české veřejnosti v čele s prezidentem Milošem Zemanem. Fotbalová asociace ČR apelovala na fanoušky, aby se politických projevů zdrželi.
Česko - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil - Masopust (Kadeřábek), Souček, Král, Darida, Jankto - Krmenčík.
Kosovo - pravděpodobná sestava:
Muric - Vojvoda, Rrahmani, Aliti, Kololli - V. Berisha, Halimi (Rashkaj) - Hadergjonaj, Celina, Rashica - Nuhiu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Anglie - Černá Hora  (čtvrtek 20:45)
Angličany čeká jubilejní utkání seniorské reprezentace a favorit zápasu bude chtít oslavit tři body před vlastními fandy. Na stadion Wembley dorazí Černá Hora, pro niž je postup již dávno uzavřen. Přesto se určitě pokusí vylepšit si skóre a favorita potrápit.

Hrdý Albion bude slavit. Zápas s Černou Horou je pro něj jubilejním tisícím utkáním na mezinárodní půdě a pro Angličany by bylo hodně smutné, kdyby právě v tomto utkání nevyhráli. Aby si to fanoušci opravdu užili a zapamatovali si tuhle chvíli, tak hráči ponesou speciální čísla na hrudi pod znakem. Každý z celkem 1244 fotbalistů, kteří kdy reprezentovali svou zemi, dostal přidělené číslo. Tím prvním je brankář z úvodního duelu Robert Baker a číslo 1244 Tyrone Mings, jenž debutoval v dosud posledním anglickém zápase v Bulharsku.

Své číslo má i trenér Gareth Southgate, reprezentant číslo 1071. A ten své hráče k něčemu nabádá. "V utkání s Černou Horou potřebujeme nutně vyhrát. Ne snad jen proto, že to bude tisící utkání a to je významný milník, ale prostě proto, že my chceme vyhrávat vždycky. V minulých letech jsme možná jako země měli tendenci k mírné aroganci, která působila nezdravě a připravila nás o několik bodů i titulů. Té se musíme zbavit, protože jedině tak dokážeme pozvednout naši reprezentaci na novou úroveň. Každý, kdo nastoupí v tomhle dresu, musí být vzorem," dodal trenér Albionu.

Takhle v rozhovoru pro BBC reagoval zřejmě i proto, že nedávno musel řešit jednu nepříjemnou situaci. Rozkol mezi dvěma spoluhráči, jmenovitě Raheemem Sterlingem a Joem Gomezem, kteří museli krotit emoce z posledního ligového klání. Výsledkem bylo to, že Raheem Sterling sice zůstal s mužstvem, ale ze soupisky pro toto utkání byl vyřazen.

A Sterling nebude jedinou absencí, se kterou se trenér Southgate musí vypořádat. Pro utkání s Černou Horou nemůže počítat ani s Barkleym, Hendersonem, Delphem nebo Heatonem. Opírá se ale o vynikající formu, kterou potvrdil v minulém duelu. To se mu povedlo nasázet šest branek bezbrannému Bulharsku a jeho náskok na druhé Česko je tříbodový.

Ani Černohorci nebudou ve Wembley kompletní. Scházet jim bude celá řada hráčů, mimo jiné Jovetić, Savić, Marušić, Tomašević, Šćekić, Savićević, Janković a Kosović. Černá Hora už o postup dávno nebojuje, neboť zatím získala jen tři body a je až na posledním místě skupiny.

Naposledy nestačila na domácí Kosovo, které jednak udrželo čisté konto, a kromě toho ještě po brankách Rrahmaniho s Muriqim udrželo šance na postup. Angličané se s Černohorci utkali už mnohokrát, ale teprve poslední dva duely se jim opravdu povedly. Dříve to bývala blamáž, ale v minulých dvou kolech dali Angličané soupeři devět branek a dostali jen jednu.
Anglie - pravděpodobná sestava:
Pickford - Trippier, Maguire, Mings, Chilwell - Winks, Rice, Oxlade-Chamberlain - Sancho, Kane, Rashford
Černá Hora - pravděpodobná sestava:
Mijatović - Vešović, Simić, Lagator, Radunović - Vukčević, Hočko - Hakšabanović, Jovović, Boljević - Mugoša
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.06 - 16.20 - 40.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Anglie650126:615
2.Česko640211:912
3.Kosovo632112:1011
4.Bulharsko70345:173
5.Černá Hora70343:153
Skupina B
Portugalsko - Litva  (čtvrtek 20:45)
Portugalsko naposledy nezvládlo klíčový duel s Ukrajinou a ztrácí na ni už osm bodů. Má ale zápas k dobru a bude jej chtít využít na maximum. Na Estádio Algarve budou domácí jasným favoritem, protože přijede poslední Litva. A ta stále čeká na první vítězství v kvalifikaci.

Portugalcům uniká první místo ve skupině a z velké části za to může i poslední kolo. V něm totiž ambiciózní a hvězdný výběr nestačil na Ukrajinu a po sérii dobrých výsledků prohrál. K zisku bodů mu nestačila ani proměněná penalta z dílny Cristiana Ronalda nebo to, že domácí hráli dvacet minut bez vyloučeného Tarase Stepaněnka. Domácí Ukrajina slaví především díky perfektnímu prvnímu poločasu, ve kterém jí stačily branky Jaremčuka s Jarmolenkem.

Zbývá tedy už jen jedno místo na příštím evropském šampionátu. A to by ráda ukořistila parta z Portugalska, která byla považována za největšího favorita. A to také v tomto duelu, pro nějž trenér Fernando Santos snad poprvé nominoval tři hrotové hráče. Andrého Silvu, Édera a také Gonçala Paciênciu. Tím dal jasně najevo, že nic jiného, než jsou tři body, nehodlá brát.

"Postup je naším cílem a nechceme čekat na nějaká překvapení. Naposledy jsme zaváhali a to je pro nás hodně nepříjemné, neboť odhaluje naše slabiny. Na nich musíme pracovat, protože není možné, abychom se dopouštěli takových chyb. Očekávám, že proti Litvě předvedeme mnohem suverénnější výkon, díky kterému si tři body zasloužíme," dodal zkušený trenér.

Menším problémem by pro něj mohl být Cristiano Ronaldo. Jednak proto, že v Turíně tahoun reprezentace nepodává příliš dobré výkony, ale také pro své zdravotní potíže. Problémy s kolenem přetrvávají a dost možná mu nedovolí nastoupit.

Portugalci za posledních 36 zápasů prohráli jen třikrát. U Litvy je případ samozřejmě opačný - Litva se ze tří bodů neradovala už v posledních osmnácti duelech. Za 28 zápasů dala dohromady jen pouhých 12 zápasů. Ve skupině B Litva nevyhrála ani jednou, jen jedinkrát se jí povedlo remizovat. Naposledy podlehla Mitrovićově Srbsku.
Portugalsko - pravděpodobná sestava:
Patrício - Pereira, Rúben Dias, José Fonte, Guerreiro - Neves, Moutinho, B. Fernandes, Bernardo Silva - André Silva, Paciência
Litva - pravděpodobná sestava:
Šetkus - Mikoliūnas, Girdvainis, Klimavičius, Andriuškevičius - Kuklys, Šimkus - Lasickas, Slivka, Novikovas - Černych
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.02 - 28.90 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Srbsko - Lucembursko  (čtvrtek 20:45)
Srbové mají ještě šanci postoupit na závěrečný šampionát, ovšem je nutné si přiznat, že to bude velmi obtížné. Balkánská země potřebuje v nejlepším případě pomoc Litevců v zápase v Portugalsku a to se nejeví jako příliš pravděpodobné. První úkol musí Srbové splnit sami a porazit nebezpečné Lucemburčany.

To by samo o sobě neměl být problém, Srbové před nedávnem vyhráli utkání v Lucembursku a tři body se od nich očekávají i v Bělehradě. V prvním zápase se dvěma góly blýskl Aleksandar Mitrović a jeden gól přidal i Nemanja Radonjić. Povedlo se i říjnové utkání v Litvě, výhra 2:1 sice byla těsná, ale velmi důležitá a pokud přičteme i výhru v přátelském utkání nad Paraguayí, jsou to už tři triumfy v řadě. Forma Srbska je tedy dobrá a kádr je pod vedením Ljubiši Tumbakoviće připraven. Stadion Rajka Mitiće se dočká teprve třetího kvalifikačního soupeře. Srbové mají doma bilanci jedné výhry a jedné porážky, tentokráte ale v zádech nebudou mít fanoušky.

Lucembursko nechce skončit kvalifikační skupinu na posledním místě a před Litvou si hýčká tříbodový náskok. Ten by mohl být nakonec klíčový, pokud se nestane senzace a Litevci neporazí Portugalce, což by se mimo jiné velmi hodilo Srbům. Hosté se naposledy vraceli s přídělem z Portugalska, kde prohráli 0:3 a neslavně dopadlo i přátelské utkání v Dánsku (0:4). Výhodou fotbalového trpaslíka je, že se od něho vůbec nic nečeká. Přesto je třeba mít se na pozoru, lucemburský fotbal je i díky zastoupení Dudelange v Evropské lize čím dál více vidět a Srbové si žádné podcenění dovolit nemohou.

Kouč Ljubiša Tumbaković má všechny své hvězdy pohromadě. Existuje tu karetní hrozba pro poslední zápas a ta se týká Kolarova a Mitroviće. Lucemburčanům bude chybět suspendovaný Leandro Barreiro.
Srbsko - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Miletić, Milenković, Kolarov, Mladenović - Milinković-Savić, Milivojević- Kostić, Ljajić, Radonjić - Mitrović
Lucembursko - pravděpodobná sestava:
Moris - Martins, Gerson, Chanot, Carlson, Jans - Olivier Thill, Vincent Thill, Barreiro Martins - Rodrigues, Turpe
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 8.84 - 25.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Ukrajina761015:219
2.Portugalsko632114:611
3.Srbsko631212:1310
4.Lucembursko61145:114
5.Litva70165:191
Skupina H
Turecko - Island  (čtvrtek 18:00)
Turecko v dosavadním průběhu kvalifikačního cyklu prohrálo pouze jednou a hned šestkrát vyhrálo, díky tomu je velmi blízko k postupu a chybí mu udělat poslední krok. Nyní v domácím prostředí přivítá největšího konkurenta z Islandu a právě na jeho půdě nebodoval, nyní mu tedy rozhodně má co oplácet i s úroky. K jistotě účasti na evropském šampionátu potřebuje remízu, ani porážka by však neznamenala úplnou tragédii.

Domácí výběr totiž v dosavadním průběhu porazil i Francii a na kontě má úctyhodných devatenáct bodů stejně jako poslední mistři světa. Před třetím Islandem drží čtyřbodový odstup a jen shoda velmi nepravděpodobných okolností by ho ještě mohla připravit o postup. Turci totiž na závěr jedou do Andorry, která v osmi utkáních získala jen tři body a vsítila jedinou branku, což by pro svěřence trenéra Senola Günese měla být snadná úloha.

Hosté si výrazně zkomplikovali situaci po nečekané porážce 2:4 v Albánií, oproti svému čtvrtečnímu rivalovi nevybojovali s Francií ani bod. I když tedy v Istanbulu vyhrají, tak nebudou mít situaci ve vlastních rukách. Turecko naopak ukořistilo s největším favoritem skupiny H hned čtyři body, což se určitě čekat nedalo. První vzájemný červnový souboj v Reykjavíku skončil vítězstvím domácí reprezentace po výsledku 2:1.

Obě branky seveřanů vstřelil Ragnar Sigurdsson a to zhruba během úvodní půlhodiny, obránce ruského Rostova se objeví v základní jedenáctce i nyní. Jestliže Island teď nezíská tři body, tak bude mít šanci poprat se o ME v dodatečném play-off. "Ještě není vyhráno, musíme se soustředit na sto procent. Stačí nám sice bod, ale hrát jen na něj by se nám mohlo vymstít, což by nám zkomplikovalo situaci," prohlásil domácí stratég Günes.

Ten v první polovině kvalifikace praktikoval rozestavení 4-1-4-1, nicméně v posledních dvou reprezentačních přestávkách zvolil ofenzivnější styl 4-3-3 a podle výsledků to špatná volba nebyla. "Samozřejmě taktiku neprozradím, ovšem je jasné, že zatáhnout se na vlastní polovinu není řešení. Island nás jako jediný porazil a o jeho nesporných kvalitách proto není pochyb, potřebujeme být opatrní ve všech směrech," dodal Günes na předzápasové tiskové konferenci.

Islanďané se musí vypořádat s absencí křídelníka Gudmundssona, záložníka prvoligového anglického Burnley by mohl nahradit teprve dvacetiletý Arnór Sigurdsson působící v ruském CSKA Moskva. Na hrotu by se měl znovu objevit Kolbeinn Sigthorsson, v případě zvolené taktiky na dva klasické útočníky ho zřejmě doplní Alfred Finnbogason.
Turecko - pravděpodobná sestava:
Günok - Meras, Söyüncü, Demiral, Çelik - Kahveci, Tekdemir, Tufan - Calhanoglu, Yilmaz, Tosun
Island - pravděpodobná sestava:
Halldórsson - Skúlason, R. Sigurdsson, Fjóluson, Pálsson - Traustason, Bjarnason, Sigurjonsson, A. Sigurdsson - G. Sigurdsson, Sigthorsson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.93 - 5.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Albánie - Andorra  (čtvrtek 20:45)
Albánie ani Andorra se už nemůžou propracovat na evropský šampionát roku 2020, a to ani přes dodatečné play-off. Souboj poražených tak v podstatě může rozhodnout jen o jejich konečném umístění ve skupině. Zatímco domácí se ještě můžou poprat o třetí příčku s Islandem, hosté se budou snažit udržet páté místo před dotírajícím Moldavskem.

Především pro celek z Balkánu bylo působení v nynějším kvalifikačním cyklu, potažmo v Lize národů, v níž dokonce sestoupil o jedno patro níže, velkým zklamáním. Na minulé EURO se propracoval vůbec poprvé ve své historii, určitě měl zájem svůj úspěch zopakovat. Jenže v klíčových zápasech s Francií, Tureckem i Islandem obecně tahal za kratší konec.

Dohrát zbývající dvě utkání se vztyčenou hlavou je pro Albánce povinností. "Naším měřítkem je aktuální utkání s Andorrou, pokud ho nevyhrajeme, nemá to další žádný význam," tvrdil domácí kouč Edoardo Reja. "V dnešním fotbale neexistují jednodušší soupeři nebo snadnější střetnutí. My do nynějšího musíme vložit naprosté maximum," ujišťoval.

Trocha otázek v průběhu reprezentačního srazu vznikla kolem konečné albánské nominace. Nefiguroval v ní například Eros Grezda, záložník skotských Rangers. "Jestli si někdo myslí, že je Lionel Messi, tak tomu tak není," vzkazoval italský trenér škarohlídům. "Získali jsme hlavně rovnováhu. Je to jen můj úkol, kdo hrát nebude a kdo naopak ano," dodával.

Na třetí Island ztrácí Albánie tři body, musí tedy doufat, že jeho protivník ze severu v posledních dvou kolech zaváhá. Nicméně na závěr čeká Shqiponjat možná nejtěžší sok vůbec. Konkrétně úřadující mistři světa z Francie. "Všichni mluví hlavně o tom duelu s Francií. Nejdůležitější ale je teď zápas s Andorrou," ujišťoval kapitán Elseid Hysaj.

Ten patří v současném kádru za jednoho z nejzkušenějších reprezentantů, přestože je mu teprve dvacet pět let. Říjnové reprezentační měření sil však vynechal. "Osobně se teď cítím dobře, naposledy jsem nastoupil v italské lize," pochvaloval si. "Máme mladý tým, jsme schopni si pomáhat navzájem. Pořád se budeme snažit útočit, jen nesmíme inkasovat."

Andorra rozhodně neměla nejvyšší ambice, nebrousila si zuby na postup na závěrečný turnaj, přesto chtěla aspoň potrápit ostatní soupeře, a to se jí v některých případech i dařilo. Dokonce si v říjnu připsala i první bodový úspěch, skolila nejtěsnějším možným způsobem před vlastními fanoušky Moldavsko a díky lepšímu skóre se vyhoupla ze dna tabulky.

Pokud svěřenci Kolda Álvareze výrazně nepokazí závěr kvalifikace, přičemž na samotný konec přivítají doma Turecko, mohli by skončit na konečné páté pozici. Tentokráte jim ale bude v Elbasanu chybět klíčová postava, a to kapitán Ildefons Lima, historicky nejlepší střelec Andorry i rekordman v počtu reprezentačních startů, a také zkušený Márcio Vieira.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.62 - 17.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Francie - Moldavsko  (čtvrtek 20:45)
Úřadující světoví šampioni a vice-mistři Evropy Francouzi si mohou po čtvrtku definitivně zajistit postup na EURO. Potřebují k tomu porazit poslední Moldavany, popřípadě jim může pomoci i Turecko v zápase s Islandem. Francie si jiný scénář, než výhru nad Moldávií ani nepředstavuje. V prvním vzájemném zápase nastříleli reprezentanti galského kohouta čtyři góly a podobné hody slibuje pařížský Stade de France i tentokrát.

Koneckonců od Francie se nic jiného, než vítězství ani nečeká. Svěřenci Didiera Deschampse vedou skupinu o skóre před Tureckem a postupové trumfy mají pevně ve svých rukou. V Paříži je navíc čeká nejhorší tým skupiny Moldavsko.

Francie v kvalifikační skupině utrpěla jen jednu porážku od Turecka, ale to nakonec žádnou komplikaci neznamená. Mimochodem s Tureckem nezvládla ani druhý zápas, ve kterém doma remizovala 1:1. Jde však o jediné ztráty ve skupině, všechny ostatní soupeře Francie porazila. Kouč Didier Deschamps však před utkáním s Moldavskem upozorňuje, že Les Bleus se dvě kola před koncem zatím na závěrečný turnaj neprobojovali. "Obezřetnost neznamená strach. Vždy je dobré být opatrný nebo ostražitý. Dnešní realita je taková, že ještě nejsme kvalifikováni. To je fakt. My ale uděláme všechno pro to, abychom našeho cíle dosáhli. Je lepší být pragmatický, než počítat s něčím, co ještě nemáte. Nesmíme věřit tomu, že už máme kvalifikaci v kapse," varoval Deschamps.

Moldavsko nebude mít na Saint-Denis vůbec co ztratit a naopak má velkou motivaci zvučnějšího soupeře zaskočit. Nerado by totiž zakončilo kvalifikaci na posledním místě. Moldavanům se ale nedaří, v osmi zápasech získali jednu výhru nad Andorrou, které mimochodem v dalším zápase podlehli. Právě s Andorrou soupeří o předposlední příčku. Hosté naposledy utrpěli debakl 0:4 od Albánie a nešlo o jediný čtyřbrankový příděl. Stejnou sumu branek jim nastříleli i Francouzi a Turci.

V nominaci Francie se neobjevil zraněný záložník Juventusu Blaise Matuidi a jeho místo zaujal hráč Arsenalu Matteo Guendouzi, mimo hru je Tanguy Ndombélé. Na druhé straně nedostal pozvánku taktéž zraněný Vladimir Ambros a schází i devatenáctiletý Virgiliu Postolachi.
Francie - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Mendy, Lenglet, Varane, Pavard - Kanté, Tolisso - Coman, Griezmann, Mbappé - Giroud
Moldavsko - pravděpodobná sestava:
Koselev - Graur, Posmać, Armas, Reabciuk - Antoniuc, Cociuc, Ionita, Carp, Ginsari - Sidorenco
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.00 - 43.00 - 50.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Francie861121:519
2.Turecko861116:319
3.Island850312:1015
4.Albánie840414:1012
5.Andorra81071:163
6.Moldavsko81072:223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Shrne mi nekdo situaci Slovenska? Vzhledem k zitrejsim zapasum co a jak by bylo potreba aby postoupili? Budu se divat s mojou, tak at ji muzu rict, jak moc jsou v prdeli ze musi porazit Chorvaty. diky

Reagovat
ttopi

Není to složité. Aby byli první, musí vyhrát v Chorvatsku a pak doma neprohrát s Azerbajdžánem. Pokud vyhrají oba zápasy, skupinu vyhrají. Pokud vyhrají v Chorvatsku a doma s Azerbajdžánem remizují, budou mít stejně bodů jako Chorvati a pak se rozhoduje dle kriterií:

vyšší počet bodů získaných ve skupině v zápasech týmů, mezi kterými se rozhoduje,

brankový rozdíl ze zápasů ve skupině v zápasech týmů, mezi kterými se rozhoduje,

vyšší počet vstřelených gólů v zápasech týmů, mezi kterými se rozhoduje,

vyšší počet vstřelených gólů v zápasech venku týmů, mezi kterými se rozhoduje.

Pokud bude mít po použití 1. až 4. kritéria dva nebo více týmů stále stejné pořadí, rozhodnou tato kritéria:

z výsledků všech zápasů ve skupině:

vyšší brankový rozdíl,

vyšší počet vstřelených gólů,

vyšší počet vstřelených gólů v zápasech venku,

pořadí v soutěži fair play,

pozice v žebříčku koeficientů.

Zasáhnout do všeho ale může Maďarsko, které hraje poslední zápas ve Walesu. Pokud tam zremizuje a Slovensko bude mít z posledních 2 zápasů výhru a prohru, bude se mezi Slováky a Maďary opět rozhodovat dle kriterií výše.Pokud by Maďaři ve Walesu vyhráli, musí Slováci získat alespoň ty 4 body, aby se s Chorvaty ucházeli o druhé místo (dle kriterií výše)

Reagovat
ttopi

V první větě předpokládám, že Maďaři ve Walesu nevyhrají (proto pak ale níže píšu, že do toho Maďaři můžou zasáhnout a kartami zamíchat).

Reagovat
johan14

No ešte je šanca na postup aj z 3. miesta. Podľa toho ako dopadne celá kvalifikácia, tak sa môže Slovensko dostať cez jarnú kvalifikáciu skrz Ligu Národov. Dokonca ak sa nemýlim, tak je teoretická šanca aby sme ju hrali zo 4. miesta, teda ak som správne pochopil ten systém čo UEFA vymyslela.

Reagovat
Majk91

pozícia v skupine nemá vplyv na to či nejaký tím bude hrať baráž LN či nie. Teda pokiaľ nepostúpi priamo.

Reagovat
smazaný uživatel

Fuha Díky moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to svině. Dodávat cokoliv dalšího je zbytečné.

Reagovat
johan14

Čo ťa pretiahol nejaký cigán zo Slovenska, že máš taký problém so Slovákmi?

Reagovat
smazaný uživatel

Od kdy plati, ze cigan = slovak ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kľudne môžeš machrovať pred starou. Slováci si, bohužiaľ, zavarili. Inak, tradičné. Ak by si pozrel minulé kvalifikácie, tak podobná situácia sa často opakuje.

Májú ťažkú úlohu a nie som si istý, či to zvládnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ohurovať ženskú svojou škodoradosťou nad neľahkou postupovou situáciou Slovákov mi príde dosť úbohé.

A ženská ktorej toto stačí... no

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš ty defekte? To, že jí řeknu že jste v prdeli, protože musíte porazit Chorvaty venku neznamená, že jsem škodolibej.. stejně v prdeli bysme ve vaší situaci byli my a stejně v prdeli, teda ještě víc budeme, pokud prohrajeme s Kosovem.. tím že jste v prdeli jsem chtěl říct, že vyhrát v Chorvatsku je dost těžký.. ale díky za psychologickej rozbor našeho manželství, z tebe musí být každá úplně hotová, ty jedno vztahovačný nacionalistický teplý hovado.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak si to uži, hombre. Pekný večer.

Á propos, z tvojho príspevku by celkom v pohode išlo zostaviť aj tvoj psychologický profil.

Reagovat
smazaný uživatel

Nápodobně, ve všem.

Reagovat
Modroočko

Dnes v ázijskej kvalifikácii Vietnam, Thajsko

Dúfam, že sa dobré výsledky podaria aj Sýrii a Uzbekistanu, Irak by mohol prekvapiť

Reagovat
Modroočko

Thajsko takto si skomplikovať postupové možnosti, a to som im veril aj na postup na MS.

Reagovat
paver

Bude to ještě drama. SAE už poletí jen do Indonésie, jinak mají všechny zápasy na domácí půdě + se do hry vrátila nevyzpytatelná Malajsie (která dnes, nutno uznat, hrála skvěle). Postoupit může v podstatě kromě Indonésie každý...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 tady neni co resit

Reagovat
Spejbl

Andorra tutovka, druhé vítězství v kvaldě

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodují o vítězství ve skupině vzájemné zápasy? Když mají stejně bodů? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ano , až bude kvalifikace na MS, tak to bude pro změnu skóre a všichni tady budou zase tradičně zmatení.

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, tak to dnes Turci nesmí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Yes teď ještě Holanďani nesmí vyhrát v Belfastu

Reagovat
smazaný uživatel

Yes teď ještě musí Francie a Německo vyhrát

Reagovat
paver

ASIE - Sýrie Vietnam Barma Thajsko Uzbekistán

Thajci bohužel po prvním gólu totálně zvadli, nechali Malajce převzít iniciativu a ti to (za podpory skvělých fanoušků) dokázali přetavit v obrat. Zápasu by asi nejvíce slušela remíza, ale to by Thajci nesměli prospat třetinu zápasu

Jinak Uzbeky jsem bohužel (bohudík?) neviděl...

Reagovat
Seydou Doumbia

Tebe opravdu zajímá kvalifikace Asie?

Reagovat
Modroočko

Mňa náhodou tiež. Sýria podľa mňa momentálne naozaj má formu na MS, osobne som čakal, že po dobrej kvalifikácii o MS 2018 pôjdu trochu dole, ale vyzerajú čoraz zaujímavejšie. Vietnam sa ukazuje ako veľmi perspektívny mančaft, veľmi mladý tím a zároveň veľmi vyspelý v defenzíve. V Ázii vzniká viacero nových futbalových škôl, ktoré bude v nadchádzajúcej dekáde zaujímavé sledovať.

Reagovat
Seydou Doumbia

Jediný, kdo mě je v Asii sympatický je Singapur, Palestina a Kazachstán, který hraje stejně Evropu. Jinak nic.

Reagovat
Modroočko

Prečo práve Singapur?

Reagovat
Seydou Doumbia

Studenti z této země příjíždělí do Česka a byli u nás ve škole a celkem jsem si oblíbil jejich kultůru a tak. Mezi Kazachy mám zase hodně známých,kteří jsou fajn a dokonce mě zvali do Astany (Nur Sultanu). No a Palestina jediná konfliktní země, kterou mám rád + nesnáším Izrael a podobné země jako máš výše zmíněné.

Reagovat
Modroočko

Podobne to mám s Bosnou, skvelá krajina a skvelí ľudia.

Reagovat
Seydou Doumbia

A už si tam byl?

Reagovat
Modroočko

Áno, áno, Sarajevo, Mostar, Boračko jezero...tí ľudia sa mi tam z celej oblasti bývalej Juhoslávie páčili najviac, na to, akými sračkami si prešli, boli naozaj veľmi srdeční a zároveň skromní. Príjemní ľudia a nádherná príroda.

Reagovat
paver

Já měl spolužáka z Uzbekistánu, co hrál aj za uzbecké výběry U17 a U18. Kvůli urvanému kolenu ale kariéru profesionálního fotbalisty ani nenastartoval... Velký fanda MU a uzbeckého nároďáku

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
paver

No jasan Asie (konkrétně jihovýchodní část a postosovětské republiky) mě baví odjakživa. Ať už po historické, kulturní, geografické nebo sportovní stránce.

Reagovat
Coutinho10

Island ten gol klidne dat mohl...moc z toho rohu nechybelo

Reagovat
andkoo

anglani to maju dnes pekne poskladane, bude pohodovy priebeh a v druhom polcase mozu konecne odskusat aj maddisona s abrahamom

Reagovat
smazaný uživatel

Francúzi už asi začali oslavovať postup.

Reagovat
smazaný uživatel

Chilwell zatiaľ 3 asistencie.

Reagovat
smazaný uživatel

Albánsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele