Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina B, 9. kolo
14.11.2019 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Srbové po výhře nad Lucemburskem živí naději na postup

Srbové nakonec v dramatickém zápase přetlačili houževnaté Lucemburčany 3:2, ovšem účast na evropském šampionátu v roce 2020 je stále spíše nepravděpodobná. V neděli musí Srbové doufat ve ztrátu Portugalců v Lucembursku, v kombinaci s vlastním vítězstvím nad první Ukrajinou.

Malá jiskřička naděje tam ale je. Lucembursko totiž v Bělehradu ukázalo, že je schopno sehrát dobrý zápas a při troše štěstí i soupeři zle zatopit. Alespoň na srbské půdě se to podařilo, i když bez bodového zisku.

Srbsko začalo proti Lucembursku opravdu aktivně a během deseti minut zasypalo Morise čtyřmi střelami. Ujala se až pátá o minutu později, kdy překonal hostujícího brankáře Aleksandar Mitrović! Rychlé vedení mohli hosté znegovat, ale Olivier Thill ve 23. minutě orazítkoval tyčku. Domácí ale byli aktivnější a Moris musel přispěchat s parádním zákrokem po střele Adema Ljajiće. Ten měl o několik minut později další pokus ze střední vzdálenosti, který prosvištěl kolem Morisovy branky. Až minutu před přestávkou domácí navýšili skóre a jak jinak, než střelou ze střední vzdálenosti. Aleksandar Mitrović napřáhl a Moris na jeho projektil směřující do šibenice neměl nárok.

Místo aby Srbové utkání v poklidu kontrolovali a dohráli ho, přišla komplikace. V 54. minutě zůstal ve vápně úplně neobsazený Gerson Rodrigues a z otočky snížil. Srbsko si sice vzalo dvoubrankové vedení zpátky, když další povedenou ranou ze střední vzdálenosti překonal Morise Nemanja Radonić, ale poslední slovo měli opět hosté. David Turpel si seběhl mezi dva stopery, počkal si na centrovaný balón z levé strany a hlavou snížil. Patnáct minut před koncem ještě nebylo hotovo a Srbové se až do závěrečného hvizdu museli strachovat. Domácí ekipa nakonec výsledek udržela a živí malou naději na postup.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
veikko

2:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele