Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina H, 9. kolo
14.11.2019 20:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Albánie zklamala proti Andoře a bere jen bod za remízu 2:2

Albánie senzačně ztratila doma s trpaslíkem z Andorry a vybojovala s ním pouze bod po remíze 2:2, navíc v průběhu čtvrtečního utkání dokonce prohrávala. Tento výsledek už neměl žádný vliv na postupové ambice domácího výběru, který by i přes výhru byl ze hry o postup na evropský šampionát a čtyři roky starou účast proto nezopakuje. Naopak hosté podruhé v tomto kvalifikačním cyklu bodovali a posunuli se na páté místo se čtyřmi body.

Přitom jasný favorit tohoto utkání začal aktivně a již po třech minutách se mu povedlo rozvlnit síť, když po centru téměř od brankové čáry dokázal dopravit míč do prostoru tří tyčí Rey Manaj. Jenomže gól nakonec nebyl uznán kvůli předcházejícímu ofsajdu. Albánie vytěžila ze své územní převahy vedoucí branku v 6. minutě. Roshi poslal pas z pravého křídla před branku, kde obrana zapomněla na hlavičkujícího Bekima Balaje a ten se zblízka nemýlil.

Od tohoto okamžiku domácí výrazně polevili a na svou laxnost doplatili krátce po odehrané čtvrthodině. O vyrovnání se postaral Cristian Martínez, jenž si po rychlé akci seběhl na hranici brankového území a po přízemním centru Cervóse z levé strany dokázal chladnokrevně propálit naprosto bezmocného gólmana Berishu.

Přesně v polovině úvodního dějství mohl Albánii vrátit vedení aktivní Manaj. Ten napřáhl z hranice pokutového území a mířil pod břevno, jeho dělovku dokázal brankář Gómes fantastickým způsobem odvrátit na rohový kop. Pak se až do konce první půle nic zajímavého nestalo, fanoušci na stadionu v Elbasanu zažili šok tři minuty po přestávce. Zkušený třicetiletý obránce Martínez skóroval podruhé v tomto střetnutí po zpětné přihrávce Aláeze a i přes krkolomné zpracování parádně zavěsil do levé šibenice - 1:2.

Albánie podle očekávání přidala a zpět do hry o vítězství se vrátila v 55. minutě. Zasloužené trefy se dočkal Manaj, který se po nahrávce Roshiho elegantně otočil s míčem ve středu šestnáctky a pak ho krásně zakroutil do vzdálenějšího spodního rohu, Gómes se natahoval marně. V následujícím průběhu nejprve zlikvidoval hostující strážce ránu Manaje a v 67. minutě nebyla uznána branka stejného hráče kvůli dalšímu ofsajdovému postavení, hosté tak přeci jen ubránili nesmírně cenný nerozhodný výsledek až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

3:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Kocour Klapuška

3:2

Reagovat
REPLIKATOR

Albánie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele