Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2020

skupina A, 9. kolo
14.11.2019 20:45 CET
7 : 0
(5:0)

Reportáž

Anglie ve Wembley sedmi góly potupila Černou Horu

Pět branek v prvním poločase, další dvě ve druhém. Takovýmto způsobem zničili reprezentanti Anglie svého soupeře z Černé Hory a zajistili si postup na Euro. Hattrickem se na tom podílel Harry Kane, po gólu přidali Oxlade-Chamberlain, Rashford a Abraham, jedna trefa byla vlastní.

Na úvodní radovánky čekali Angličané jen deset minut. Pak se míče ujal Chilwell, kousek ho vedl a poslal do vápna. Jeho pas našel přesně Alexe Oxladea-Chamberlaina, který už si věděl rady a z druhého dotyku zavěsil. Záhy se ostrované dožadovali penalty, Kane totiž zřetelně hlavičkoval do Šofranacovy ruky, sudí však jejich volání nevyslyšel.

Navýšit vedení mohl Rashford, po využití svých rychlých noh ale trefil jen brankáře. Síť tak rozvlnil až Harry Kane. Propadl k němu Chilwellův centr ze standardky a z trochu krkolomné pozice jej hlavou umístil přesně. Nacvičený signál vedl ke Kaneově druhé brance a Chilwellově třetí asistenci, tentokráte z rohového kopu.

Blýsknout se musel i Pickford, který vytáhl nadějnou hlavičku Šimiće. Na druhé straně Angličané rozehráli roh nakrátko a do ohně poslal centr Alexander-Arnold. Maguire sice hlavičkoval jen do Mijatoviće, avšak od něj se kulatý nesmysl odrazil k Marcusi Rashfordovi, proti němuž byl černohorský gólman bezmocný.

"Bůra" završili muži se třemi lvy na dresu ještě před pauzou. Opět k tomu vedl centr Alexandera-Arnolda, který tentokráte našel nohy Harryho Kanea, jenž z otočky dokonal svůj hattrick. Za Černohorce mohl korigovat Bečiraj, jenže v úniku tváří v tvář Pickfordovi neuspěl.

Po pauze se prosadil Mount, tomu ovšem byla branka odepřena z důvodu postavení mimo hru. Šestý gól si tak hosté vstřelili sami, po Rashfordově přihrávce a následném závaru v pokutovém území si jej pod břevno zavěsil Aleksandar Šofranac. Poslední slovo měl střídající Tammy Abraham, jenž využil pobídky Sancha a ve skluzu trefil poloprázdnou branku.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, fullmatchesandshows.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

5-1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
Shottack

Ale že jim ten Sterling chyběl...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele