Souhrn kvalifikace o ME 2016 - neděle 6.9.

06.09.2015, 19:55, aktualizováno 06.09.2015, 22:41
Komentáře a souhrny
Češi vezou tři body z Lotyšska a mohou se s předstihem radovat z postupu na Euro. To naopak uniká Nizozemsku, které podlehlo na půdě Turecka. Itálie porazila Bulharsko a přiblížila se postupu, důležitou výhru slaví Bosna a Hercegovina. Norsko výhrou nad Chorvatskem zamotalo skupinu H. Na Maltě, ve Walesu a na Islandu se hrálo nerozhodně...
Skupina A

Island - Kazachstán 0:0

06.09.2015 20:45

Góly: -

Senzace dokonána, Island je definitivně na mistrovství Evropy. Přestože bylo završení této fascinující poutě potvrzeno jen bezbrankovou remízou s Kazachstánem, nikdo už severskému ostrovnímu národu nevezme tento historický úspěch.

Ve stejný den, kdy si přímý postup na Euro 2016 hrané ve Francii zajistila Česká republika, očekávalo se také potvrzení z Islandu. Díky výhře Turků nad Nizozemci totiž svěřencům trenéra Lagerbacka stačila proti Kazachům v domácím prostředí i pouhá remíza. Díky ní Islanďané stanovili nový rekord, co se velikosti účastníka finálového turnaje mistrovství Evropy týče. Navzdory pouhopouhému odhadu 329 100 obyvatel se totiž Island prokousal k postupu s velkým předstihem a stále má slušnou šanci na to, že skupinu A také vyhraje.

Navzdory tomu, že měli na kontě hned šest výher ze sedmi odehraných kol a čerstvý skalp tápajících Nizozemců z venku k tomu, působili Islanďané na úvod zápasu poněkud nervózním dojmem. Role favorita v situaci, kdy bylo třeba učinit poslední krok, jim v úvodní půlhodině zdánlivě svazovala nohy, ovšem postupně již nebylo pochyb o tom, kdo bude diktovat tempo zápasu. Jako první se zkoušel střelecky prosadit Kolbeinn Sighthorsson a možná by i uspěl, nebýt včasného bloku Logvinenka.

Před poločasovým odchodem do kabin ještě domácí zkoušeli přetavit územní tlak v první gól utkání, ovšem navzdory kolosálnímu zmatku v kazašském pokutovém území zůstal míč záhadným způsobem před brankovou čarou. Po změně stran měl blízko k úspěšnému zakončení Bodvarsson, a to hned dvakrát, ovšem stav zůstával bezbrankový.

Drobnou komplikaci v závěru představovalo vyloučení Arona Gunnarssona, avšak islandský kapitán sotva stihnul dokráčet k tunelu, aby opustil hřiště, než rozhodčí v zápase zahvízdal naposledy. V tu chvíli již mohly naplno vypuknout islandské oslavy.

Více informací k zápasu

Lotyšsko - Česko 1:2

06.09.2015 18:00

Góly: 73. Arturs Zjuzins - 13. David Limberský, 25. Vladimír Darida

Česká fotbalová reprezentace opět nebude chybět na mistrovství Evropy. V Lotyšsku totiž zvítězila zásluhou gólů Davida Limberského a Vladimíra Daridy 2:1 a díky výhře Turecka nad Nizozemskem je postupový cíl splněn.

Čeští fotbalisté začali v Rize mnohem lépe než při posledním vzájemném zápase v Edenu, či než ve čtvrtek s Kazachstánem. Díky aktivnímu napadání Daniela Koláře se do první vážnější střelecké pozice dostal Vladimír Darida, jehož přízemní pokus slabší nohou brankář Vanins bez větších problémů lapil.

Za chvíli už se ale hlouček českých fanoušků na stadionu mohl radovat. Josef Šural si na levé straně výborně pokryl míč, aby ho následně posunul do běhu Davidu Limberskému, jenž z velkého úhlu propálil Andrise Vaninse. Gólman švýcarského Sionu po této brance rozhodně neměl čisté svědomí.

Svěřenci Pavla Vrby byli i nadále lepším týmem a za dvanáct minut šli do dvougólového trháku. David Pavelka přihrál na střed Daridovi, ten znovu dostal spoustu volného prostoru, čehož využil a krásnou ranou z třiadvaceti metrů nedal Vaninsovi nárok. Středopolař Herthy Berlín si tak napravil pošramocenou reputaci, po utkání s Kazachstaném patřil k nejkritizovanějším hráčům.

Domácí lodivod Marians Pahars reagoval na velice nepříznivý stav hned dvojitým střídáním a Lotyši se postupně začali dostávat do hry. Obrovskou příležitost si vytvořili v 36. minutě, kdy se Karašausks prosmýkl kolem Limberského, obelstil Procházku a jen bravurní zákrok Petra Čecha uchránil český tým od inkasované branky.

Jednička Arsenalu se blýskla znovu po změně stran, když zlikvidovala nepříjemnou hlavičku Tarasovse po přímém kopu. Krátce nato pak využil Limberského zaváhání Gabovs , přihrál pod sebe Zjuzinsovi, jenomže ten nezachoval chladnou hlavu a vysoko přestřelil. Arturs Zjuzins se však prosadil o deset minut později, když jeho ránu zpoza vápna dokázal Čech vytlačit pouze na tyč, od které si balón odrazil do sítě - 2:1.

Nutno poznamenat, že ve druhém poločase se Češi hodně zatáhli, hráli pasivně a o obdržený gól si říkali. Ze závěrečného tlaku už ale Lotyšsko naštěstí nic nevytěžilo a francouzský šampionát v příštím roce tak bude i s českou účástí.

Více informací k zápasu

Turecko - Nizozemsko 3:0

06.09.2015 18:00

Góly: 8. Oğuzhan Özyakup, 26. Arda Turan, 86. Burak Yilmaz

Pokud se Nizozemci před zápasem těšili z pozice mírných favoritů a doufali, že díky výhře upevní své třetí místo, nestalo se tak. Domácí Turecko totiž Nizozemce podle přání trenéra Fatiha Terima naprosto přehrálo a smetlo je třemi góly. V prvním poločase se radovali Özyakup a Turan, ve druhém dějství přidal třetí zásah Yilmaz.

Hostující Nizozemci hledali první výhru pod trenérem Dannym Blindem, ta se ale nedostavila. A popravdě, jednalo se spíš o kruté KO! A to přesto, že sestava, kterou hosté vyslali do boje, vůbec nebyla špatná. Před brankářem Cillessenem nastoupili van der Wiel, de Vrij, Riedewald a Blind, do zálohy se vměstnali Klaassen s Brumou a o ofenzívu se starali Narsingh, Sneijder, Depay. Ti podporovali Robina van Persieho. Domácí se kromě elektrizující atmosféry ne nepodobné peklu spolehli na útočný trojlístek v podání Çalhanoğlu, Yilmaz a Arda Turan.

Holanďané museli dokázat, že v minulém utkání měli spíše smůlu. Zkrátka se od nich čekal hodně ofenzivní fotbal, a to i přesto, že mnoho jejich klíčových hráčů se zranilo a nebylo k dispozici. Byli to ale domácí hráči, kteří hýřili pohybem a pro hosty bylo naopak velmi těžké držet s nimi krok. Rychlými kroky se několikrát ukázala nová posila Barcelony, Arda Turan. Někdejší hráč madridského Atlética se dostal ke střele zpoza vápna, avšak mířil těsně vedle.

Byl to právě Arda Turan, který se dokázal o chvíli později zbavit svého strážce a vyslal krásnou přihrávku vpřed na rozběhnutého Oğuzhana Özyakupa. Pro něj už nebylo problémem skórovat, protože jej nikdo výrazně nestíhal a přehodit bezmocného Cillessena rovněž nebylo příliš těžké.

Ani první inkasovaná branka však Nizozemce neotrávila, nýbrž po ní byli mnohem aktivnější. Po dvanácti minutách se do míče opřel Daley Blind a sledoval, jak jeho rána míří těsně vedle. Dalším aktivním hráčem byl Luciano Narsingh, jenž se zbavil svého strážce a poté z úhlu postupoval sám na Babacana. Domácí brankář však spasil svůj celek a kolenem míč vyrazil do bezpečí. Následnou akci Ardy Turana už Yilmaz v gól nepřetavil. Zkušený útočník byl o chvíli později faulován a z následné standardní situace Turecko opět hrozilo. K míči se postavil Çalhanoğlu a Azizova hlavička zamířila těsně nad.

Obrana Nizozemců se dnes ale opět "vyznamenala", když svým laxním přístupem umožnila Ardovi Turanovi vstřelit další branku. Nechat takového hráče postupovat s míčem u nohy pokutovým územím tak snadno, to se zkrátka nevyplácí - : pro domácí Turky.

Nizozemci se sice opět vrhli do útoku, ale turecká obrana dnes pracovala skvěle. Deset minut před změnou stran si málem Turci zakřičeli gól potřetí. Yilmaz se obtočil s míčem kolem obránce a jen skvělý zákrok brankáře Cillessena zachránil hosty od pohromy. Zmatená obrana Tulipánů se dnes příliš nevytáhla a do druhého poločasu už nenastoupil Stefan de Vrij. Místo něj si zahrál záložník Wijnaldum. Právě na něj směřoval dobrý centr od Depaye, jenže střídající hráč poslal hlavičkou míč hodně mimo!

Deset minut poté si na další centr ze strany naběhl Aziz a poslal jej jen těsně vedle tyče! Po hodině hry našel Robin van Persie krásnou nahrávkou Sneijdera, jenž však z dobré pozice trestuhodně přestřelil. Hra Nizozemců se stále více omezovala na křečovitou snahu bez nápadů a faulů přibývalo. Domácí na druhé straně hráli skvěle takticky a neustále hrozili. Když už se Nizozemci smiřovali s nepříznivým výsledkem, domácí si pro ně připravili ještě jedno nemilé překvapení. Erkin vybojoval míč pro Yilmaze, který si počínal zkušeně a po otočce kolem obránce přesně vypálil - 3:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Island861115:319
2.Česko861116:1019
3.Turecko833211:912
4.Nizozemsko831413:1010
5.Lotyšsko80444:164
6.Kazachstán80265:162
Skupina B

Bosna a Hercegovina - Andorra 3:0

06.09.2015 20:45

Góly: 14. Ermin Bičakčić, 30. Edin Džeko, 45. Senad Lulić

Překvapení se nekonalo. Bosna a Hercegovina potvrdila roli jasného favorita v duelu s Andorrou a připsala si povinné tři body. O výsledku bylo rozhodnuto už po první půli, v níž se postupně trefili Ermin Bičakčič, Edin Džeko a Senad Lulič. Domácí ovšem musí mrzet naprosto zbytečné vyloučení Muhameda Bešiče.

Tým Mehmeda Baždareviče pochopitelně nemohl brát nic jiného než vítězství. Moc dobře věděl, že proti pyrenejskému celku je potřeba co nejrychleji skórovat, a tenhle cíl se mu ve finále vlastně podařilo splnit. Vedení poté v poklidu držel. A v tuhle chvíli tak ztrácí na třetí Izrael, který remizoval ve Walesu, už jen dva body.

První větší šanci si v Zenici vytvořil Ibiševič, ovšem jeho hlavička po rohovém kopu Pjaniče skončila na rukavicích brankáře Pola. Ve 14. minutě již Bosna a Hercegovina rohový kop využila v úvodní trefu utkání. Pjanič ho rozehrál centrem na bližší tyč na Zece, ten ho prodloužil za sebe na Bičakčiče, jenž z blízkosti bez problémů skóroval.

Navýšení vedení se Baždarevičovi svěřenci dočkali po půlhodině hry. K míči se dostal trošku šťastně po sérii několika odrazů v šestnáctce Džeko a z vyložené pozice si pak věděl rady, kam střelu usměrnit. Těsně před přestávkou se pak z prakticky stejné pozice trefil i Lulič, jenž propálil hradbu těl před sebou.

Druhý poločas již další branku nenabídl. V podstatě jedinou důležitou událostí v něm byla dvě vyloučení, každé na jedné straně. Rodriguez si vyšlápl na Bešiče a sudí Hunter ho vyhodil za surovou hru. Jenže jeho soupeř následně neudržel nervy na uzdě, pomstil se mu, a tak se ze hřiště pakoval taktéž.

Více informací k zápasu

Kypr - Belgie 0:1

06.09.2015 20:45

Góly: 86. Eden Hazard

Eden Hazard čtyři minuty před koncem rozhodl utkání na Kypru a poslal svůj mančaft s největší pravděpodobností na závěrečný turnaj do Francie. I když matematicky Belgie může přímou postupovou příčku ještě ztratit, pokud v říjnu skolí venku trpaslíka z Andorry, o účast na EURO ve Francii jí nikdo nepřipraví.

Byla to hra kočky s myší. Hosté byli v Nikósii jasně lepším týmem, ale toužebný gól stále ne a ne přijít. Domácím, kteří reálně bojují o třetí příčku, a tedy alespoň baráž, by bohatě stačila s favoritem remíza. S případnými deseti body na kontě by měli slušnou výchozí pozici, aby se dvě kola před koncem přece procpali do play-off.

Jenže nemají. Přesto se stále na EURO můžou ještě probojovat. Proti Belgii se velmi dlouho a úspěšně bránili, bylo vidět, že poctivá práce v zadních liniích byla tím jejich hlavním aspektem hry. Pořádně je přitom zlobil hostující záložník Kevin De Bruyne, který by si za svou aktivitu vstřelený gól určitě zasloužil.

Už v 7. minutě Belgičan ve službách Manchesteru City zvedal ruce nad hlavou, neboť se mu podařilo rozvlnit síť, radost mu nicméně pokazili rozhodčí, jež branku neuznali správně pro ofsajd. Následně se snažil prosadit jeho spoluhráč Nainggolan, ovšem jeho pokus dokázal zlikvidovat gólman Georgallides.

O chvilku později zase zahrozil De Bruyne, tentokráte však jeho pokus skončil mimo kýžený prostor. I ve 28. minutě nenašel tu správnou mušku a poslal míč pouze nad bránu. Ve 40. minutě se De Bruyne dostal k zakončení ještě jednou, jakmile mu po Hazardově akci sklepl balón Benteke, jenže ani tentokráte nepřekonal dobře postaveného Georgallidese.

Po přestávce se De Bruyne postavil k rozehrání přímého volného kopu, Georgallides ale opět dobře zasáhl. Po hodině hry se dostal do slibné střelecké pozice Nainggolan, avšak z levé strany po brejku mířil jen vedle. V 68. minutě se snažil po rohovém kopu Mertense prosadit hlavou Vermaelen, ani jemu se ovšem nepodařilo seřídit mířidla.

Kypr toho směrem dopředu opravdu moc nepředvedl. Belgický brankář Courtois musel řešit jen sporadické šance, jako například tu Makridese, jehož pokus bez problémů zlikvidoval. Nakonec se hosté dočkali v 86. minutě. Mertens dostal na hranici ofsajdu pěkný pas, adresoval pak zleva přihrávku do šestnáctky, odkud nehlídaný Hazard zamířil přesně k tyči.

Více informací k zápasu

Wales - Izrael 0:0

06.09.2015 18:00

Góly: -

Hráči Walesu nedokázali v domácím prostředí stvrdit svůj postup na evropský šampionát a ještě si musejí počkat na říjnové duely, ovšem po bezbrankové remíze jsou i tak velmi blízko, neboť na závěr kvalifikace hrají s trpaslíkem z Andorry. Domácí výběr v tuto chvíli vede o bod před Belgií a na kontě má úctyhodných osmnáct bodů. Izrael je v tuto chvíli třetí se třinácti body a udržel si šanci na přímý postup, ovšem spíše ho čeká boj o baráž.

Před silnou Bosnou má totiž náskok pouhých dvou bodů a bude muset bojovat ve dvou závěrečných utkáních s Kyprem a s Belgií. Domácí výběr byl v utkání jasně lepším výběrem a směrem k hostujícímu strážci vypálili hned sedmnáctkrát, z toho sedmkrát na branku. Hosté naopak vystřelili dvakrát, z toho pouze jednou mezi tři tyče. Do první vážnější možnosti se dostal domácí Wales již v 8. minutě.

Po chybě hostující defenzívy pronikl na levé straně až do pokutového území King, brankář Marciano dokázal jeho ránu vyrazit. K následné dorážce se dostal hlavičkující Ramsey, ale horní tyčku přestřelil o dobrý metr. V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a bez šancí. Byla vidět velká nervozita a na další větší možnost si diváci museli počkat až do 58. minuty. K přímém volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Bale, jenže mířil příliš vysoko.

O čtyři minuty později se po rohovém kopu dostal k hlavičce aktivní King, avšak poslal balón jen doprostřed branky, kde čekala připravená náruč brankáře Marciana. Wales postupem času uzavřel svého protivníka na vlastní polovině a v závěrečné pětiminutovce si vypracoval dvě dobré možnosti. Ještě předtím v 83. minutě na druhé straně přiletěl do šestnáctky Walesu načechraný centr z levého křídla a nebezpečně hlavičkoval Hemed, i on ale mířil těsně nad.

O čtyři minuty později dostal hodně prostoru Bale na hranici pokutového území a v pádu vystřelil, ovšem gólman Marciano vytáhl skvělý zásah jednoruč a poté jeden z bránících hráčů odkopl balón do bezpečí. V páté nastavené minutě dokázal rozvlnit síť Church, nicméně těsně předtím se nacházel v ofsajdu a tento gól tak nemohl platit. Wales v příštím kole zavítá na půdu Bosny a i přes případný neúspěch mu k postupu stačí, aby Izrael doma neporazil Kypr.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Wales85309:218
2.Belgie852117:317
3.Izrael841314:913
4.Bosna a Hercegovina832312:1011
5.Kypr830512:139
6.Andorra80083:300
Skupina H

Itálie - Bulharsko 1:0

06.09.2015 20:45

Góly: 6. Daniele De Rossi (pen.)

Itálie v posledních dvou kvalifikačních zápasech sice nijak nezazářila, ale stejně jako s Maltou i tentokrát těsnou výhrou 1:0 nad Bulharskem potvrdila roli favorita a míří z prvního místa za postupem na mistrovství Evropy. O jedinou branku utkání se postaral hned zkraje Daniele De Rossi z pokutového kopu.

Záložník římského AS se však záhy proměnil z hrdiny v hříšníka, když si vysloužil červenou kartu za oplácení v reakci na nevybíravý zákrok Ilijana Micanského, jenž posléze rovněž putoval ze hřiště předčasně. Hosté sice měli hned několik příležitostí srovnat, jenže všechny šance zahodili, a tak Italové dominují skupině H před Norskem a Chorvatskem, zatímco Bulharsko definitivně přišlo i o teoretickou naději na ukořistění třetího místa a postupu do baráže.

Po umolousané výhře nad Maltou učinil trenér Conte v základní sestavě Italů hned patero změn a například veterán Andrea Pirlo se tentokrát ocitl pouze na lavičce. Ať už to mělo na výkon Azzurri jakýkoli, faktem zůstává, že se hned po pěti odehraných minutách dostali do vedení. O vše podstatné se postaral Candreva chytrým pádem po zákroku Mineva v pokutovém území a De Rossi přesvědčivě následný pokutový kop proměnil, přestože jej musel na pokyn rozhodčího ještě jednou opakovat.

V osmnácté minutě málem Bulharsko srovnalo stav, jenže Gianluigi Buffon, jenž si zrovna odbýval svůj jubilejní stopadesátý start v dresu národního týmu, dal jasně najevo, že takovýto mimořádný okamžik si nenechá pokazit a předvedl fantastický zákrok. De Rossiho ztráty využil Micanski, ovšem jeho ránu zpoza šestnáctky si na brankářskou legendu Juventusu i italské reprezentace nepřišel.

Ještě do poločasu mohli Italové přidat pojišťovací branku, jenže Pellé hlavičkou přestřelil a Candrevův pokus z De Scigliova přízemního centru skončil jen v náruči gólmana Mitreva. Po změně stran domácí nadále tlačili soupeře k vlastní šestnáctce a hnali se za druhým gólem večera, ovšem Mitrev odolával i nadále. Zápas posléze okořenilo dvojí vyloučení po jednom hráči na každé straně v pětapadesáté minutě, ovšem brankový stav se nadále neměnil.

V závěru mohl definitivně položit bulharské šance k ledu Bonucci, jenže z Florenziho standardní situace nedokázal svou hlavičku zkrotit pod břevno. V samotném závěru tak mohl Italy zmrazit Milanov, avšak Buffon tváří v tvář prudké ráně pravačkou odolal i tentokrát a zařídil svému týmu před říjnovým zápasem v Ázerbájdžánu ideální pozici pro přímý postup na Euro.

Více informací k zápasu

Malta - Ázerbájdžán 2:2

06.09.2015 18:00

Góly: 55. Michael Mifsud, 71. Alfred Effiong - 36. Rahid Ämirquliyev, 80. Rahid Ämirquliyev

Maltští hráči dokázali v domácím prostředí obrat o body konkurenční Ázerbájdžán a definitivně ho připravili alespoň o teoretickou naději na baráž. Domácí výběr si připsal svůj druhý kvalifikační bod po nerozhodném výsledku 2:2, a to ještě deset minut před koncem dokonce vedl. Ázerbájdžán má na kontě šest bodů a na třetí Chorvatsko ztrácí nedostižných osm bodů, ještě se určitě bude chtít poprat o konečnou čtvrtou příčku s Bulharskem.

V úvodní dvacetiminutovce se oba výběry spíše oťukávaly a v polovině úvodního dějství poprvé zahrozili hosté. V pokutovém území se ocitl v dobré pozici Qurbanov, nicméně byl na poslední chvíli zablokován. Po necelé půl hodině hry zahrozil na druhé straně kapitán Michael Mifsud, jenže v důležitý okamžik nezpracoval dobře balón a nakonec ani nevystřelil. Ve 33. minutě pálil velmi dobře Ismajilov, jeho ránu odvrátil vracející se obránce Camilleri.

Ázerbájdžán se dostal do vedení deset minut před přestávkou. Po zablokované střele Nazorova se odrazil balón k Rahidu Ämirqulijevovi a ten vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho skákavý pokus zapadl přesně k levé tyči. Dvě minuty před přestávkou vystřelil z hranice šestnáctky Ismajilov a dobíhající Camilleri podruhé svůj tým zachránil, balón odkopl na rohový kop.

Maltě se podařilo vyrovnat deset minut po změně stran. Na levé straně unikl Alfred Effiong a zpětnou nahrávkou našel volného kapitána Mifsuda. Ten zachoval chladnou hlavu a zkušené napřáhl z osmnácti metrů, míč pák nádherně zapadl do pravého horního rohu. V 65. minutě mohl hostům vrátit vedení Qurbanov, jenže svou dělovkou po jemné teči bránícího Borga napálil jen břevno. Malta se senzačně dostala do vedení o šest minut později.

Po dlouhém pasu Schembriho středem hřiště přetlačil Effiong v souboji Hüsejnova a poté z dvanácti metrů náramně uklidil míč do bližšího horního růžku. Alespoň bod zajistil hostům Ämirqulijev v 80. minutě svou druhou trefou v zápase. Po nádherné kolmici do vápna předvedl efektivní zasekávačku Qurbanov a zpětnou nahrávkou za vápno uvolnil právě Ämirqulijeva, který nádherné obstřelil Hogga a s pomocí tyče dostal balón do sítě - 2:2.

Více informací k zápasu

Norsko - Chorvatsko 2:0

06.09.2015 18:00

Góly: 51. Jo Inge Berget, 69. Vedran Ćorluka (vl.)

Chorvaté si hodně zkomplikovali boj o postup, když v Norsku nestačili na domácí tým a po zásluze prohráli 0:2. Sám kouč Niko Kovać sportovně uznal, že Norové byli lepší od první do poslední minuty - severský výběr předvedl svůj zatím nejlepší kvalifikační výkon. Hrdinou zápasu se stal Jo Inge Berget, který se podepsal pod obě branky..

Fanoušci v šachovnicových dresech své favority najednou nepoznávají: po bezbrankové remíze v Ázerbájdžanů přišel další výbuch, a co hůře, pád na barážovou třetí příčku. Zářijové kolo zakončí na druhém místě za Italy právě Norové, na něž nyní chorvatská družina ztrácí (po započtení disciplinárního trestu za rasismus fanoušků) celé dva body. A to přitom první vzájemný zápas ani nemohl být jednoznačnější; v Záhřebu tehdy domácí triumfovali jasně 5:1.

Věci se ale mění, a bolestně živoucím důkazem tohoto otřepaného hesla byl dnes například Darijo Srna. Jedna z největších chorvatských hvězd, zkušený a velmi uznávaný obránce totiž předvedl skutečně tristní výkon a ani při jednom gólu nemůže mít čisté svědomí. Naopak Norové se vytáhli svojí bojovností a soustředěností a divákům v zaplněných ochozech Ullevaal Stadionu nabídli - po nesmírně důležité výhře 1:0 v Bulharsku - další tříbodovou radost.

Ona to tedy po fotbalové stránce zase žádná velká hitparáda nebyla; první poločas se obešel takřka výhradně bez šancí. Čestné výjimky byly pouze dvě, na každé straně po jedné. Za domácí to zkoušel Vegard Forren, stoper, který (k překvapení všech) vstřelil jediný gól v Bulharsku - tentokrát však zblízka pouze napálil gólmana Danijela Subašiće.

Kdyby byl Forren skóroval, asi by šlo o zasloužený vývoj utkání; Norsko sice předtím nemělo žádnou vyloženou příležitost, alespoň si ale vynucovalo pozornost sérií rohových kopů a drželo soupeře v šachu. To na druhé straně se Kovaćovi muži rozkoukávali téměř celou půli, až na jejím konci vybojoval Luka Modrić přímý kop a Ivan Rakitić následně našel hlavičkujícího Maria Mandžukiće. Brankář Nyland si však poradil parádní robinzonádou.

Po změně stran byli Chorvaté mnohem hladovější a sám Mandžukić v úvodních minutách zkoušel vedle další hlavičky i efektní nůžky. Domácí ale krátkému tlaku odolali a už v 51. minutě šli sami do vedení. Odražený míč našel na zadní tyči Bergeta, ten si následně udělal dobrý den z bránícího Srny a suverénně propálil Subašiće.

Definitivní rozuzlení výsledkové zápletky pak přišlo po stejné ose. Berget si tentokrát vyhlédl Srnu už před vápnem, nasadil mu jesličky a přízemním projektilem, který se ještě otřel o nešťastně stojícího Ćorluku do gólmanova protipohybu, efektivně ukončil chorvatské naděje na body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Itálie853011:518
2.Norsko851210:816
3.Chorvatsko843116:514
4.Bulharsko82247:98
5.Ázerbájdžán81346:136
6.Malta80263:132
Bodové odečty
Chorvatsko-1za rasistické chování v utkání Chorvatsko - Itálie

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (264)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zase ta debilní česká mentalita.. vedeme 2:0, Lotyši úplně marní, pomalí, odevzdaní.. tak to zatáhneme a zbytek zápasu (60 minut) odchodíme taky, místo toho abychom jim dali 5:0 a zahráli si fotbal..

Jsem hrozně rád za postup, ale tohle mě prostě sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

a bude se mluvit o postupu, ale o tomhle a o některých strašných individuálních výkonech ne..snad v těch 2 zápasech nebude hrát stejná sestava.

Reagovat
kalla

Reagovat
smazaný uživatel

tady nejsi ve fifě

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sosi

o to vvíc to sere u vrby

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

cya in France goodbye netherlands

Reagovat
smazaný uživatel

a jsme na euruuuuuuuu

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom se beztak Holanďani po tom losu radovali,jak suverénně postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

S Holandskem a Tureckem přáteláček, to je pecka

Reagovat
Greny

normálně bych tam poslal co nejvíc nováčků ať je vyzkouší

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

paráda, můžeme zkoušet různý varianty. Hlavně to chce poskládat jednou bez Rosy a jednou s Rosou, at jsme připravený na obě varianty. Vůbec bych navíc nezkoušel zbytečně moc hráčů. Prostě +-7 základních hráčů co odehrajou oba zápasy a max 4hráče protočit, at si to sedne. Tak těžký zápasy už do Eura hrát nebudem, tak je třeba to pojmout na 100%

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně bych vzal Pospu!

Reagovat
F.Torres

taky bych ho zkusil + jednou bych dal gebreho a podruhý kadeřábka na levou stranu. Snad se vrátí i Pilař, ať máme co nejlepší celek

Reagovat
smazaný uživatel

A taky Kalase a LB Frýdka, aby si Limba uvědomil, že se musí vrátit do své bývalé formy

Reagovat
F.Torres

jj Kalase určitě vyzkoušet, nejlíp proti Holandsku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

fantazie, jsme tam jak páni

Holanďani

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že po dnešku vám ten přínos Koláře už trkne, po jeho odchodu to byl neskutečný rozdíl, Dočkal místo něj nemůže hrát jako záložník.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on na rozdíl od Dočkala a jiných našich umí zpracovat míč. Ale spíše šlo o typickou čecháčkovštinu, vede se serem na to.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Kolář byl důležitej článek hry, od té doby tam byl Škoda úplně odříznutej...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda je ale zvyklej se Slávie si góly vypracovávat sám, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

v postup jsem věřil od začátku, tak že žádné překvapení. překvapení je Island a jestli nepostoupí Nizozemí

Reagovat
paver

Norové snad ještě urvou přímý postup. Doma s Maltou a venku s Taliánama, to by mohli dotáhnout

Reagovat
vinetou

Docela z nich začínám mít vítr před kvaldou na MS.

Reagovat
Sasha

Italům ještě o nic nepůjde, když v dalším kole dají Azerbajdžán, si Chorvati dnes dost zavařili

Reagovat
smazaný uživatel

ta kvalda o euro nám prostě jde.gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

Od 25. minuty hráli zaďoura, pěknej hnus, bída a utrpení

Reagovat
stas87

Norsko Svedsko snad pojde priamo snad tie portugalske spiny vyhraju v Albansku a Dansko si uhra druhe miesto.

Reagovat
smazaný uživatel

Island to dnes dá

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda jen, že to není kvalifikace na Mistrovství Světa, ale jinak skvělý, na to jak ta skupina byla papírově velmi těžká, tak jsme to až na červen zvládli skvěle

Reagovat
osobnostx

Taky se bojím že na MS zase nepostoupíme...

Reagovat
osobnostx

Díval jsem se chvilkama na Nory a bude tos nima hrozně těžké ve světové kvalifikaci.

Reagovat
stas87

Ja od 55.minuty,nechceli len branit vysledok a hrat v bloku a odkopavat loptu.Horela pod nimi trava,do vsetkeho isli naplno a za dobu co som videl,si zasluzili vyhrat.Modric celkom zufaly,bez pohybu,len rozhadzoval rukami..

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho se pozná vyhasínající hvězda. Rozhazuje rukama.

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

Proč Kadeřábka nekritizují dozadu? Vždyť tam neskutečně hoří

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu..

Zelí ještě samozřejmě vypíchl, jaká je to fotbalová superstar..

Reagovat
osobnostx

Ale on tam hoří vždycky ! BYlo to vidět i ve Spartě, ale česká liga ho prostě tolik neprozkoušela.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne hoří, ale v obraně to nikdy nebyl extra hráč, je taky možný, že na to v Německu dojede... už v rozhovoru je to patrný, že tam musí hrát jinak, teď se bojí útočit (což mu jde nejlíp) a nechce nechávat volné soupeře (Costa). Měl jít raději to horší ligy, ale do týmu, co pořád útočí a je dominantní.

Reagovat
Spalovač šancí

Takže rychle přestoupit do Bayernu

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
F.Torres

on hoří proti každému lepšímu soupeři. Jako Kadeřábka mám rád, ale pokud se nezlepší, tak bych tam dal Gebreho. On je podle mě lepší a Kadeřábek těží z Dočkala.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
osobnostx

Mám dojem že pod dojmem jasného postupu dvou týmů to Nizozemci prostě na začátku kvaldy podcenili a pak když jim teklo do bot, tak už to nešlo vrátit...

Reagovat
mul

neskutocne im prajem nepostup, na poslednych sampionatoch boli brutal nudni, snad teda turecko do baraze

Reagovat
smazaný uživatel

A jednou dokonce neskutečně brutální.

Reagovat
elChe

Pro Allaha at Sivokovi slouzi zdravi...

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

První postupující tým Anglie,druhý česká republika.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď už jen fandit v utery zbídačené Ukrajine

Reagovat
elChe

Mrdat Ukrajinu

Reagovat
smazaný uživatel

Slovensko postup a na euru ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Srdcař

Reagovat
smazaný uživatel

Fandi si Ukrajině proč ne, ale Slovensko stejně postoupí, i kdyby v úterý prohrálo nemusí se bát.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakto, když mrknu na tabulku, tak je to vyrovnané..

Reagovat
Milan.B

lebo mame este bielorusko a luxemburg. a ukrajina ma spanielov

Reagovat
smazaný uživatel

Nezapomínej, postupuje i nejlepší z 3. fleku, na to bude stačit i 22 bodů.

Reagovat
F.Torres

ne, Slováky chci do skupiny

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko, když dost možná budeme ve stejném koši.

Reagovat
F.Torres

pravděpodobně jo, ale bylo by to super

Reagovat
Sasha

vypadá to, že to dají v každém případě, pořád bude zbývat španělsko s ukrajinou a oni budou mít lehký los a i kdyby to dosrali moc, tak mají velkou šanci na postup z třetího místa, jsem to nepočítal, ale dost možná by to museli posrat i s Lucemburskem, aby to nebyšlo

Reagovat
cervo

zapas s Luxemburskom uz nie je dolezity, pretoze v pripade tretieho miesta sa bude odratavat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Finále EURA Anglie:ČR...

Reagovat
smazaný uživatel

Česko- Slovensko

Reagovat
Arne

Anglie...

Reagovat
db18

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Swarley

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
FUnk

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
vladis271

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Svatej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Sasha

co by tam Anglie dělala:o)

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta se směje LVG.. "fotbal nemá logiku"

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší Ukrajina, než dalších 5 roku poslouchat Slovaky, že postoupili na Euro. Stejně jak, že Chára má nejdelší hokejku v NHl

Reagovat
smazaný uživatel

5 rokov... to už ti bude 12, ale rozum nikde...

Reagovat
smazaný uživatel

HAHA...As Trenčín..Jsem čekal, že první koment bude od uživatele Zlaté Moravce

Reagovat
smazaný uživatel

Běž si trollovat na porno stránky.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za trolling idiote... ::eek: Tak nefandím Slovensku ve sportu a co?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandi si komu chceš, jen tyhle tvoje argumenty mi přijdou jak od pětiletého dítěte.

Reagovat
Greny

a tak jako bylo by zajímavý kdyby šlo Slovensko do baráže a tam chytli buď Turecko nebo Nizozemsko

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

To je ironicky palec dufam

Reagovat
stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Ale jdi, ty komplexáčku.

Reagovat
raduinho

Co to meleš ? Snad obě repre dojdou co nejdál.

Reagovat
smazaný uživatel

za hokejku

Reagovat
exot12

Gratulácia Čaesko k postupu

Reagovat
Puskas

Vďaka, starejte se, ať vám můžem taky popřát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratujem Cesi

Reagovat
smazaný uživatel

*Gratulujem

Reagovat
smazaný uživatel

No ono taky z téhle skupiny nepostoupit by bylo fakt umění

Reagovat
smazaný uživatel

Ale před kvalifikací bys tohle nenapsal...

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda, možná bych napsal, že 2.-3. místo by se dalo v pohodě uhrát, ale když jsme pak pořádně viděl co se tu ve skupině všechno sešlo, tak z toho vycházíme nejlíp (pořád si myslím, že jsme lepší jak Island).

Reagovat
Filipow

No nevím, před kvalifikací jsem nás pasoval, že budem bojovat s Turkama a Islandem o druhé místo.

Reagovat
smazaný uživatel

můj typ hned po losu: Nizozemci suvérénní na prvním místě..

My druzí od bod víc než Turci..

Island po skvělých zápasech, kdy potrápil všechny soupeře těsně pod branami eura..

Reagovat
kiciN

Po losu jsem si vsichni rikali ze nejlip 3ti

Reagovat
SunFells

Reagovat
SunFells

Podívej se na první 4 místa. Jsou přesně naopak, než se očekávalo. A dvě kola před koncem máme s Islandem jistý postup.

Reagovat
fantomas

No s Tureckem se na druhý místo rozhodně nepočítalo, to zase prr.

Reagovat
smazaný uživatel

Papierovo su lepsi ako CR ci Island...

Reagovat
stas87

Maju Ardu,Yilmaza a Calhanoglua..to su rozdielovy hraci ale inak by som povedal,ze zvysok ich timu neprevysuje o tolko islandanov ci cechov.

Reagovat
SunFells

O tolko ne, 2. místo mělo být dost otevřené pro všechny tři týmy. Ale kdybych měl vybrat nejsilnější kádr, tak volím je.

Reagovat
Uwe háže buly

Ještě Toprak a Sahin.

Reagovat
db18

Toprak se zase vrátil do repre?

Reagovat
Uwe háže buly

To nevim, ale zasáhl do ní.

Reagovat
Uwe háže buly

*do kvalifikace

Reagovat
fantomas

To těžko. Na velkym turnaji nebyli od 2008 a Island si líp než oni vedl už v minulý kvaldě.

A i kdyby, druhý místo prostě bylo od začátku otevřený, nějaký favorizování Turecka sem nikdy neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

ale od Islandu jsem tohle nečekal..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tazko, pls. Maju lepsi ligu a maju lepsich hracov ako CR, papierovo, samozrejme Vase lepsie vysledky nechcem zhadzovat. Vy mate akurát lepsieho brankára...

Reagovat
fantomas

To sou mi argumenty jak poďnamězboku.

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje, uvažující minulé výsledky, jsou taky úplně irelevantní

Reagovat
fantomas

Sou určitě relevantnější než nějaká síla ligy.

Reagovat
fantomas

A hlavně, ještě jednou bych zdůraznil pro ty pomalejší: já netvrdim, že Turecko neni z těch tří papírově nejlepší (to opravdu těžko někdo rozsoudí), já jen řikám, že se před kvaldou nikde nepsalo, že by byli nějaký favoriti na 2. místo. Bylo to vždycky "Nizozemsko a ti další vyrovnaní".

Reagovat
smazaný uživatel

Ok

Reagovat
Svatej

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
SunFells

Nemyslím si.

Reagovat
smazaný uživatel

Turci jsou strašně přeceňovaní, od roku 2008 na žádném turnaji nebyli..v téhle skupině taky hrají bídu a na tom nemění nic ani rozsekání psychicky rozložených Holanďanů

Reagovat
SunFells

A podobnou bídu (možná i horší) hraje absolutní favorit skupiny Nizozemsko. Jde mi o sílu kádru a o to, co by se z ní mělo dát vymáčknout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Uwe háže buly

To je podobný jak se Srbama, taky na turnaje tolik nejezdí a nedělaj výsledky, ale beru je papírově lepší jak ČR.

Reagovat
mayday

Tak o Srbech je asi zbytečný se bavit, tam je to fotbalově a celkově ,,talentem" někde jinde, než u nás, ale zas brutálně špatný hlavy no.

Reagovat
patas92

Reagovat
F.Torres

po bitvě každý generál. Nejtěžší skupina a my to dáme s prstem v nose...

Reagovat
smazaný uživatel

Právě po té bitvě se ukazuje, že to zdaleka nejtěžší skupina nebyla..ale porazili jsme všechny favority, takže zasloužený postup

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říci, třeba jsme opravdu my a Island hráli natolik dobře - že jsme jim nedali šanci (štěstíčko taky bylo). Nehledal bych v tom to, že to najednou po bitvě nebyla těžká skupina. Ten fotbal se nesmírně vyrovnává.

Podívejme se třeba na Wales, Slováky, Severní Iry nebo Nory. A to je jenom skupinka. Potom se podívejme dál, a uvidíme, že vyrovnané zápasy dokážou zahrát Izraelci, Kypřani, Lotyši, Bělorusové a další.... Týmovej výkon dneska mezinárodnímu (reprezentačnímu) světu vládne nad individualitama, protože je tu méně času na přípravu (společné potrénování), takže ten kdo to zvládne lépe vyhraje.

Nechybělo moc a poztráceli jsme body s Kazachy a hlavně s Lotyši - tady nám mohlo scházet klidně o pět bodů více a dnes jsme mohli být na tom 4. místě my.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Svatej

Reagovat
Spalovač šancí

Kvalita nizozemské repre odpovídá kvalitě její ligy. Letos jsme se před ně dostali na repre úrovni, příští rok je spláchneme i na úrovni klubové

Reagovat
johnik

Něco na tom bude

Reagovat
stas87

Tak cesi uz to maju vo vrecku som zvedavy ci tato facka pomoze Holandsku k tomu,aby nastartovalo nutne zmeny.Az skonci Huntelaar,Persie,Robben ci Sneijder budu mat problem a to dost velky.Tym mladikom co su teraz v ich repre skratka neverim.

Reagovat
Uwe háže buly

No, kdyby tyhleti teďka škončili, tak si vůbec nedovedu představit, co by se s nima dělo, to by je spláchli snad i Kazaši..

Reagovat
stas87

To zasa nie ale pride mi ze ta ich vychova zamerana na 4-3-3 produkuje hracov co zvladaju hrat na vysokej urovni prave len v tomto systeme.Take Nemecko ma hracov ako Reus,Müller ci Draxler co ti zahraju prakticky kdekolvek v ofenzive.Snad sa najde nejaky odbornik co sleduje holandsky styl futbalu a vyvrati mi to.

Reagovat
Spalovač šancí

Oni se snaží hlavně vychovávat silné individuality, technicky zdatné. V posledních letech se jim to ale asi vymknulo z rukou, protože kvalitní ofensivní hráče mají, ale totálně jim chybí alespoň průměrná kvalita v obraně a ve středu zálohy (směrem dozadu). Takové bouráky a buldogy jako byli Stam, Davids, atd. dnes nemají. Úspěšný tým musí mít vyvážené obě složky hry.

Ten propad je ostatně vidět i na klubové úrovni.

Reagovat
stas87

Nemaju tam nejakeho silneho cernocha?Myslim vo Feyenoorde tam niekto taky bol.

Reagovat
Uwe háže buly

Indi a este Kongolo, ale ten jako by zapadnul poslední roky, ale teda pořád 21 let

Reagovat
smazaný uživatel

já hlavně, když koukám na tu jejich soupisku, tak ten tým je pořád postaven velmi pěkně. stoper nestoper..

chyba je někde jinde.. a to dle mého trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

To si zase nemyslim, podle mě mají dobrou mládež, ale působí strašně individualisticky právě i v repre jak kdyby spolu neuměli hrát, neuměli si nahrát, vyhovět a podpořit se vzájemně. Jinak i ty jména jsou vesměs známí příklad útok: Castaignos, Boetius, Živkovič záloha: Depay, Ginkel, Maher Vilhelna, Klasen Kischna a obrana: Rekik, Wilems, Densvil. Je teda pravda že tech obránců mají kvalitních v porovnání třeba s tou zálohou opravdu málo ale to určitě nejsou jediní.

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
Uwe háže buly

Kéž by to naši pustili Turkům

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna Turkum? Za to Euro? To nikdy..

Reagovat
smazaný uživatel

A když postoupěj Nizozemci, tak je máme zase ve skupině.

Reagovat
icka

Jak by za to oni mohli

Reagovat
eder

Je sice fajn, že se postoupilo, ale ta hra je chvílemi žalostná. Snad se to do toho Eura trochu zkonsoliduje...

Reagovat
Pipo123

Gratulujem bratia česi, vaša repre je sympatická Darida

Reagovat
eder

Díky, ale Darida je asi dnes jediný, kdo snese trochu přísnější měřítka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
elChe

Suchy jeste..

Reagovat
smazaný uživatel

Na toho jsem zapomněl, ukázal, proč si ho v Basileji tak cení

Reagovat
stas87

Mne na nej vadi len kokoti typu Limberskeho ci Vachy. Vcelku suhlas.

Reagovat
Spalovač šancí

Mně taky ...

Reagovat
SunFells

Ti vadí všem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

To neni pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

No jo, kluci plzenští

Reagovat
hefy

Mně nevadí ani Vácha.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Vychcánek jako Limberský je potřeba v každém týmu. A Vácha má SWAG.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
Ritchie

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

a nejvetsi hnus byl kdyz v nejakem pratelaku delal kapitana jeden polocas Limbersky a druhy Vacha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

neboj, Vácha tam už snad smrdět nebude, dost možná vypadne i ze sestavy sparty, ale nesmíme to zakřiknout...

Reagovat
smazaný uživatel

Mi třeba Limba vůbec nevadí, ale výkony nic moc. To je pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Setwo

mne je česká repre sympatická odkedy tam je Vrba, takisto aj Plzeň :) + Liberec

Reagovat
F.Torres

díky, taky postupte, uvidíme se ve skupině

Reagovat
smazaný uživatel

Cesi nejsu brat brat sa s bratom podeli o moc, ale v CSR si cesi mysleli ze mi budeme pod nimi jak moravane vobec to nejsu bratia kebyze sa snami maju spravodlivo rozdelit o moc tak prosim tichucko s oznacovanim bratov

Reagovat
smazaný uživatel

Radost z postupu, ale ta hra se musí do toho turnaje zlepšit jinak může být i ostuda

Reagovat
smazaný uživatel

+ ta šála

Reagovat
smazaný uživatel

Tak hlavně že je tam to pako Peltovo, ale Vrba na té fotce není...

Reagovat
smazaný uživatel

Pelta je gangster vrba prizdisrac uz od pohladu

Reagovat
Filipow

někdo musel fotit

Reagovat
smazaný uživatel

lol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Ať aspoň sundá tu šálu, debil

Reagovat
smazaný uživatel

Kohák

Reagovat
smazaný uživatel

nevim proc se furt nekam cpe...

Reagovat
patas92

jn, jako maskot už tam je Pelta

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Do okresního přeboru jsem ho vůbec neznal, teď jak říkáš, je všude...

Reagovat
j_mrazik

Začíná z něj být taková ta mediální mrdka. Něco jako Ruda z Ostravy, který je teda 100x horší, ale pomalu se mu přibližuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Nejvíc se radují Krejčí a Procházka

Reagovat
Gryphonheart

Důležitej postup. Myslím, že nemáme o moc lepší tým než momentálně třeba Nizozemci, takže tolik bodů v téhle fázi rozhodně potěší. Co jsem koukal na statistiky jejich zápasu, tak se tolik nelišil od toho v Rize, takže spíš než nedostatky bych na obou zápasech hledal pozitiva.. mladí hráči, zvládli to jako tým, nikdo moc nevyčníval. A zvládl to i trenér..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spalovač šancí

Pelta už je skoro tak úspěšný šéf fotbalu jako Chvalovský. Borci. Asi proto, že jsou oba brankáři

Reagovat
smazaný uživatel

A vezměte si, kdyby se hrálo ME jako v minulých 5 turnajích a ne s 24 tak, pomerančové mají po ptákách. Po 8 kolech z 10.

Reagovat
fantomas

Quincy Promes' 6 games in the Dutch national team:

0-2 vs France

0-2 vs Iceland

2-3 vs Mexico

3-4 vs USA

0-1 vs Iceland

0-3 vs Turkey

Reagovat
Spalovač šancí

To musí být ženská, když nosí takovou smůlu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Nechapu tu radost, pri tomhle ubohym systemu kvalifikace, by bylo opravdu trapny nepostoupit.

Reagovat
Spalovač šancí

A taková trapárna se může velmi pravděpodobně přihodit medailistům z posledních dvou MS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To muze..

Reagovat
Radin

zeptej se Nizozemců..

Reagovat
smazaný uživatel

Taky, ze je to ostuda jako prase..

Reagovat
fantomas

Reagovat
raduinho

Reagovat
j_mrazik

ČR by se bez ohledu na systém prala o první místo. Co tady nechápeš ohledně radosti?

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Super. Na Eure budu urcite timi ako Island Cesko, snad aj Slovensko a ziadny Greci Holandanov mi je trochu luto ale s tym co som videl si to nezasluzia. Podla mna je ten tim zle vedeny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hurrikane

Wales,Belgie,Itálie bída

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko s tým istým kádrom na MS 3.miesto a v kvalifikácií neprejdú cez priamy postup. Podľa mňa sa ukázalo, aký veľký prínos mal pre tím Van Gaal. Už na MS nemali nejaký extra káder ako v minulosti, bolo tam mnoho mladých, pre väčšinu aj neznámych hráčov z Eredivisie. Ale tréner to vedel usmerniť a urobiť taktiku takú, na akú mal aktuálny káder.

Reagovat
frankiefcb

no spíše nebýt leteckých dnů Robbena, pravděpodobně by rupli už s Mexikem.

Reagovat
smazaný uživatel

i kdyby, tak rozbili Španělsko..

LVG ten tým připravil skvěle..

Reagovat
mul

skvele v defenzive, az na zapas s ESP nic dopredu nepredviedli

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele