Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
06.09.2015 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Itálie - Bulharsko 1:0

Itálie v posledních dvou kvalifikačních zápasech sice nijak nezazářila, ale stejně jako s Maltou i tentokrát těsnou výhrou 1:0 nad Bulharskem potvrdila roli favorita a míří z prvního místa za postupem na mistrovství Evropy. O jedinou branku utkání se postaral hned zkraje Daniele De Rossi z pokutového kopu.

Záložník římského AS se však záhy proměnil z hrdiny v hříšníka, když si vysloužil červenou kartu za oplácení v reakci na nevybíravý zákrok Ilijana Micanského, jenž posléze rovněž putoval ze hřiště předčasně. Hosté sice měli hned několik příležitostí srovnat, jenže všechny šance zahodili, a tak Italové dominují skupině H před Norskem a Chorvatskem, zatímco Bulharsko definitivně přišlo i o teoretickou naději na ukořistění třetího místa a postupu do baráže.

Po umolousané výhře nad Maltou učinil trenér Conte v základní sestavě Italů hned patero změn a například veterán Andrea Pirlo se tentokrát ocitl pouze na lavičce. Ať už to mělo na výkon Azzurri jakýkoli, faktem zůstává, že se hned po pěti odehraných minutách dostali do vedení. O vše podstatné se postaral Candreva chytrým pádem po zákroku Mineva v pokutovém území a De Rossi přesvědčivě následný pokutový kop proměnil, přestože jej musel na pokyn rozhodčího ještě jednou opakovat.

V osmnácté minutě málem Bulharsko srovnalo stav, jenže Gianluigi Buffon, jenž si zrovna odbýval svůj jubilejní stopadesátý start v dresu národního týmu, dal jasně najevo, že takovýto mimořádný okamžik si nenechá pokazit a předvedl fantastický zákrok. De Rossiho ztráty využil Micanski, ovšem jeho ránu zpoza šestnáctky si na brankářskou legendu Juventusu i italské reprezentace nepřišel.

Ještě do poločasu mohli Italové přidat pojišťovací branku, jenže Pellé hlavičkou přestřelil a Candrevův pokus z De Scigliova přízemního centru skončil jen v náruči gólmana Mitreva. Po změně stran domácí nadále tlačili soupeře k vlastní šestnáctce a hnali se za druhým gólem večera, ovšem Mitrev odolával i nadále. Zápas posléze okořenilo dvojí vyloučení po jednom hráči na každé straně v pětapadesáté minutě, ovšem brankový stav se nadále neměnil.

V závěru mohl definitivně položit bulharské šance k ledu Bonucci, jenže z Florenziho standardní situace nedokázal svou hlavičku zkrotit pod břevno. V samotném závěru tak mohl Italy zmrazit Milanov, avšak Buffon tváří v tvář prudké ráně pravačkou odolal i tentokrát a zařídil svému týmu před říjnovým zápasem v Ázerbájdžánu ideální pozici pro přímý postup na Euro.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
veikko

0:1, Bulhaři musí ...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 Bulhaři gól nedají...nemá kdo

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Italie to ne hnus gola daji z penalty a cely zapas potom hraji v prochazkovem tempu jako nerozumim tomu.. Conte s nema chce hrat stejne jako s Juventusem ale tady na to nema hrace Veratti a Parolo dva nejhorsi hraci hnus bida ubohost!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele