Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
06.09.2015 18:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Wales - Izrael 0:0

Hráči Walesu nedokázali v domácím prostředí stvrdit svůj postup na evropský šampionát a ještě si musejí počkat na říjnové duely, ovšem po bezbrankové remíze jsou i tak velmi blízko, neboť na závěr kvalifikace hrají s trpaslíkem z Andorry. Domácí výběr v tuto chvíli vede o bod před Belgií a na kontě má úctyhodných osmnáct bodů. Izrael je v tuto chvíli třetí se třinácti body a udržel si šanci na přímý postup, ovšem spíše ho čeká boj o baráž.

Před silnou Bosnou má totiž náskok pouhých dvou bodů a bude muset bojovat ve dvou závěrečných utkáních s Kyprem a s Belgií. Domácí výběr byl v utkání jasně lepším výběrem a směrem k hostujícímu strážci vypálili hned sedmnáctkrát, z toho sedmkrát na branku. Hosté naopak vystřelili dvakrát, z toho pouze jednou mezi tři tyče. Do první vážnější možnosti se dostal domácí Wales již v 8. minutě.

Po chybě hostující defenzívy pronikl na levé straně až do pokutového území King, brankář Marciano dokázal jeho ránu vyrazit. K následné dorážce se dostal hlavičkující Ramsey, ale horní tyčku přestřelil o dobrý metr. V dalších minutách se hrálo z obou stran vyrovnaně a bez šancí. Byla vidět velká nervozita a na další větší možnost si diváci museli počkat až do 58. minuty. K přímém volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Bale, jenže mířil příliš vysoko.

O čtyři minuty později se po rohovém kopu dostal k hlavičce aktivní King, avšak poslal balón jen doprostřed branky, kde čekala připravená náruč brankáře Marciana. Wales postupem času uzavřel svého protivníka na vlastní polovině a v závěrečné pětiminutovce si vypracoval dvě dobré možnosti. Ještě předtím v 83. minutě na druhé straně přiletěl do šestnáctky Walesu načechraný centr z levého křídla a nebezpečně hlavičkoval Hemed, i on ale mířil těsně nad.

O čtyři minuty později dostal hodně prostoru Bale na hranici pokutového území a v pádu vystřelil, ovšem gólman Marciano vytáhl skvělý zásah jednoruč a poté jeden z bránících hráčů odkopl balón do bezpečí. V páté nastavené minutě dokázal rozvlnit síť Church, nicméně těsně předtím se nacházel v ofsajdu a tento gól tak nemohl platit. Wales v příštím kole zavítá na půdu Bosny a i přes případný neúspěch mu k postupu stačí, aby Izrael doma neporazil Kypr.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, bbc.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza bude vyhovovat oběma, nemám pravdu?

tip 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele