Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina B
06.09.2015 20:45 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Bosna a Hercegovina - Andorra 3:0

Překvapení se nekonalo. Bosna a Hercegovina potvrdila roli jasného favorita v duelu s Andorrou a připsala si povinné tři body. O výsledku bylo rozhodnuto už po první půli, v níž se postupně trefili Ermin Bičakčič, Edin Džeko a Senad Lulič. Domácí ovšem musí mrzet naprosto zbytečné vyloučení Muhameda Bešiče.

Tým Mehmeda Baždareviče pochopitelně nemohl brát nic jiného než vítězství. Moc dobře věděl, že proti pyrenejskému celku je potřeba co nejrychleji skórovat, a tenhle cíl se mu ve finále vlastně podařilo splnit. Vedení poté v poklidu držel. A v tuhle chvíli tak ztrácí na třetí Izrael, který remizoval ve Walesu, už jen dva body.

První větší šanci si v Zenici vytvořil Ibiševič, ovšem jeho hlavička po rohovém kopu Pjaniče skončila na rukavicích brankáře Pola. Ve 14. minutě již Bosna a Hercegovina rohový kop využila v úvodní trefu utkání. Pjanič ho rozehrál centrem na bližší tyč na Zece, ten ho prodloužil za sebe na Bičakčiče, jenž z blízkosti bez problémů skóroval.

Navýšení vedení se Baždarevičovi svěřenci dočkali po půlhodině hry. K míči se dostal trošku šťastně po sérii několika odrazů v šestnáctce Džeko a z vyložené pozice si pak věděl rady, kam střelu usměrnit. Těsně před přestávkou se pak z prakticky stejné pozice trefil i Lulič, jenž propálil hradbu těl před sebou.

Druhý poločas již další branku nenabídl. V podstatě jedinou důležitou událostí v něm byla dvě vyloučení, každé na jedné straně. Rodriguez si vyšlápl na Bešiče a sudí Hunter ho vyhodil za surovou hru. Jenže jeho soupeř následně neudržel nervy na uzdě, pomstil se mu, a tak se ze hřiště pakoval taktéž.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
veikko

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:0

Reagovat
smazaný uživatel

unaveny amateri z andorry dostanou 6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele