Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2016

skupina H
06.09.2015 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Malta - Ázerbájdžán 2:2

Maltští hráči dokázali v domácím prostředí obrat o body konkurenční Ázerbájdžán a definitivně ho připravili alespoň o teoretickou naději na baráž. Domácí výběr si připsal svůj druhý kvalifikační bod po nerozhodném výsledku 2:2, a to ještě deset minut před koncem dokonce vedl. Ázerbájdžán má na kontě šest bodů a na třetí Chorvatsko ztrácí nedostižných osm bodů, ještě se určitě bude chtít poprat o konečnou čtvrtou příčku s Bulharskem.

V úvodní dvacetiminutovce se oba výběry spíše oťukávaly a v polovině úvodního dějství poprvé zahrozili hosté. V pokutovém území se ocitl v dobré pozici Qurbanov, nicméně byl na poslední chvíli zablokován. Po necelé půl hodině hry zahrozil na druhé straně kapitán Michael Mifsud, jenže v důležitý okamžik nezpracoval dobře balón a nakonec ani nevystřelil. Ve 33. minutě pálil velmi dobře Ismajilov, jeho ránu odvrátil vracející se obránce Camilleri.

Ázerbájdžán se dostal do vedení deset minut před přestávkou. Po zablokované střele Nazorova se odrazil balón k Rahidu Ämirqulijevovi a ten vypálil z dobrých dvaadvaceti metrů, jeho skákavý pokus zapadl přesně k levé tyči. Dvě minuty před přestávkou vystřelil z hranice šestnáctky Ismajilov a dobíhající Camilleri podruhé svůj tým zachránil, balón odkopl na rohový kop.

Maltě se podařilo vyrovnat deset minut po změně stran. Na levé straně unikl Alfred Effiong a zpětnou nahrávkou našel volného kapitána Mifsuda. Ten zachoval chladnou hlavu a zkušené napřáhl z osmnácti metrů, míč pák nádherně zapadl do pravého horního rohu. V 65. minutě mohl hostům vrátit vedení Qurbanov, jenže svou dělovkou po jemné teči bránícího Borga napálil jen břevno. Malta se senzačně dostala do vedení o šest minut později.

Po dlouhém pasu Schembriho středem hřiště přetlačil Effiong v souboji Hüsejnova a poté z dvanácti metrů náramně uklidil míč do bližšího horního růžku. Alespoň bod zajistil hostům Ämirqulijev v 80. minutě svou druhou trefou v zápase. Po nádherné kolmici do vápna předvedl efektivní zasekávačku Qurbanov a zpětnou nahrávkou za vápno uvolnil právě Ämirqulijeva, který nádherné obstřelil Hogga a s pomocí tyče dostal balón do sítě - 2:2.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

O:2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Padne jeden nebo žádný gól, tip 0:0

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Utrápená výhra Ázerbájdžánu 0:1 ....

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele