Serie A souhrn - 37. kolo

11.05.2008, 17:04
Komentáře a souhrny
Inter Milán doma jenom remizoval se Sienou a protože AS Řím porazilo Atalantu, rohodne o mistrovi až poslední kolo. Další problém musí řešit AC Milán, které prohrálo v Neapoli a přišlo o čtvrtou příčku...

Città di Palermo - UC Sampdoria 0:2

11.05.2008 15:00

Góly: 61. Antonio Cassano, 76. Christian Maggio

Sampdoria Janov díky brankám Cassana a Maggia zvítězila na stadionu Renza Barbery v Palermu 2:0 a je tak zpět na šesté příčce, která pro klub znamená přímý postup do Poháru UEFA. Palermo je desáté a nemůže již pomýšlet ani na Pohár Intertoto.

Souboj Sampdorie a Udinese o šesté místo je něco jak souboj Milána a Fiorentiny o místo čtvrté. Tyto dva celky se na šesté příčce stále střídají a nyní tomu nebylo jinak. Udinese senzačně doma podlehlo Cagliari 0:2, a protože Blucerchiati nezaváhali, tak jsou zpět na šestém místě. Stejně jako v boji o předkolo Ligy mistrů a v boji o záchranu se i v tomto duelu o přímý postup do Poháru UEFA rozhodne až v posledním kole.

Domácí nezačali příliš jistě, ovšem brzkou hrubku Federika Balzarettiho nedokázal náležitě potrestat Christian Maggio. Nicméně po nezdařilém začátku se domácí oklepali. Rána Fabrizia Miccoliho byla pokryta brankářem Mirantem, ovšem střela Boška Jankoviče o chvíli později byla o poznání nebezpečnější. Hostujícímu brankáři musela pomoci pravá spojnice. Sampdoria vážněji zahrozila až před přestávkou, kdy Belluccimu chyběly milimetry, abyl dosáhl na nadýchaný centr od Antonia Cassana.

Ovšem po změně stran si Janované zprovoznili doposud zaseklé pušky. V 61. minutě se postavil Antonio Cassano k přímému kopu a hned v zápětí se mohli diváci těšit na mistrovský kousek. Cassanova střela zapadla na milimetr přesně do horního rohu domácí branky, kam Federico Agliardi prostě neměl nárok dosáhnout. Trvalo zhruba čtvrt hodiny, něž hosté navýšili své vedení. Christian Maggio nedal svou hlavičkou pod břevno domácímu brankáři šanci. Do konce utkání se stav již neměnil a Sampdoria se tak velmi přiblížila přímému postupu do Poháru UEFA.

Více informací k zápasu

AS Řím - Atalanta Bergamo 2:1

11.05.2008 15:00

Góly: 23. Christian Panucci, 68. Daniele De Rossi - 88. Gianpaolo Bellini

AS Řím doma dokázal porazit Atalantu Bergamo 2:1 a díky zaváhání Interu mu chybí na čelo tabulky pouhý jeden bod. O vítězi Scudetta se tak bude rozhodovat až v posledním kole.

Giallorossi byli hned ze začátku aktivnější. V první šanci domácích se ocitl Mirko Vučinič, kterému daroval dobrou zakončovaní pozici svým kiksem obránce Talamonti, černohorský střelec však minul. O chvíli později zakončoval také nepřesně Alberto Aquilani. Christian Panucci vstřelil první branku před týdnem v Janově a nyní to zopakoval. Jednalo se takřka o totožnou situaci. V 28. minutě se zahrával přímý kop a Panucci opět zavládl ve vzušném prostoru před hostující brankou.

Zhruba o pět minut později přidělal vrásky na obličeji Luciana Spallettiho svým zraněním záložník Simone Perrotta. Na hřišti uvolnil místo Marcovi Cassettimu. V zápětí musel Ferdinando Coppola vytáhnout dobrý zákrok proti Vučiničovo přímému kopu. Nicméně minutu na to všem na Stadio Olimpico zatrnulo, neboť rána Manuela Belleriho skončila na břevně Doniho svatyně.

Aby toho nebylo pro Giallorossi málo, tak se krátce po změně stran zranil stoper Philippe Mexes. Za něj zaskočila portugalská posila Vitorino Antunes. Své štěstí pokoušel jak Cristiano Doni na jedné, tak Max Tonetto na druhé straně marně. Ovšem Tonettův spoluhráč De Rossi byl o poznání úspěšnější. V 67. minutě vystřelil z přímého kopu přímo do šibenice! Hosté se však nevzali a snažili se s výsledkem ještě něco udělat. Jejich snaha vyvrcholila dvě minuty před koncem normální hrací doby. Cristiano Doni skvěle našel Belliniho, který oklamal ofsajdovou past a vzápětí zkušeně prostřelil brankáře AS.

AS Řím si tak připisuje důležité tři body a prokázal velkou morální sílu. Svěřencům Luciana Spallettiho tak nezbývá než zopakovat příští týden výhru a doufat v další zaváhání Interu, který tentokráte jede na hřiště zachraňující se Parmy.

Více informací k zápasu

Inter Milán - AC Siena 2:2

11.05.2008 15:00

Góly: 11. Patrick Vieira, 45. Mario Balotelli - 31. Massimo Maccarone, 69. Houssine Kharja

Inter nedokázal proměnit další šanci a pořádně si zkomplikoval boj o titul. Vyprodané San Siro vidělo strhující bitvu se smutným koncem pro domácí. Ti sice ještě ve druhém poločase nad Sienou vedli, když se trefili Vieira s Balotellim a na druhé straně Maccarone, 2:1, ale v 69. minutě vyrovnal Kharja a poslal Inter do kolen. Nerazzurri poté vyvinuli obrovský útočný tlak, jehož výsledkem byla v 79. minutě penalta, kterou ovšem neproměnil Materazzi.

Držitele titulu tak v Itálii odhalí až poslední kolo, do kterého Inter vstupuje s jednobodovým náskokem na druhý AS Řím a při současných výsledcích Interu nejsou Římané ztraceni.

Inter hned od začátku svému soupeři dokazoval, že on je tím, kdo chce vyhrát, když do utkání vlétl doslova jako hurikán. V prvních devadesáti sekundách vyslali na brankáře Manningera dvě tvrdé střely Julio Cruz a Patrick Vieira, ale ani jedna neměla větší úspěch. Siena odpověděla střelou Kharjy. Po deseti minutách hry na sebe upozornil Marco Materazzi, jenž v minulé sezoně gólem právě proti Sieně rozhodl o titulu. Tentokrát si naskočil na rohový kop a hlavičkou orazítkoval břevno. Následný rohový kop již ale byl gólový. Patrick Vieira tvrdou hlavičkou k bližší tyči poslal Inter do vedení.

Nerazzurri se poté snažili kontrolovat hru a uzamknout soupeře na vlastní polovině a nedávat mu tak příležitost ke skórování, což se mu ovšem příliš nepovedlo. Ve 30. minutě totiž Kharja propasíroval míč na Maccaroneho, jenž se z velkého úhlu svou střelou překvapil Julia Cesara a vyrovnal. Navíc v té době hrála Siena o deseti, jelikož Tomas Locatelli musel by po střetu s Materazzim ošetřován.

Hosté se nakonec málem dostali do vedení těsně před přestávkou, kdy se na Cesara řítil zcela sám Rossi, ale domácí gólman skvěle zasáhl. San Siro při této šanci zcela utichlo a také si oddechlo, když Rossi neproměnil. O pár minut později, v nastaveném čase, domácí fanoušky opět rozjásal mladíček Balotelli, jenž po dobré přihrávce zakončoval hlavou do prázdné branky.

Ve druhém poločase byla hra poměrně vyrovnaná a šance byly k vidění na obou stranách. Domácí nejprve zahrozili střelou Julia Cruze, jemuž připravil výbornou pozici Balotelli, ale argentinský útočník mířil vedle. Na druhé straně pálil taktéž mimo Maccarone. Siena si ale nakonec pro Inter připravila mnohem těžší úder v 69. minutě. Hlavní postavou byl Houssine Kharja, jenž přesně umístěnou střelou do pravého dolního rohu překonal v této situaci bezmocného Cesara.

Drama na San Siru s přibývajícím časem vrcholilo a výsledkem útočného snažení Interu byla nakonec penalta deset minut před koncem řádné hrací doby. K jejímu zahrávání se postavil sám zfaulovaný Materazzi, jenž byl stažen za dres. Jenomže italský reprezentant se svou střelou neuspěl a nechal vyniknout brankáře Manningera, jenž zhatil šance domácích na vítězství a tím pádem zkomplikoval cestu za titulem.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Cagliari Calcio 0:2

11.05.2008 15:00

Góly: 48. Robert Acquafresca, 56. Andrea Cossu

Cagliari se díky překvapivému vítězství na Stadiu Friulli zachránilo a kolo před koncem soutěže už nemůže sestoupit. Udinese zůstalo po porážce 2:0 na sedmém místě tabulky. O vítězství Cagliari rozhodli Robert Acquafresca a Andrea Cossu.

V úvodu utkání byli lepším týmem hosté. Přímý kop Andrea Cossy a následnou hlavičku Roberta Acquafrescy zablokoval brankář Samir Handanovič. Udinese mělo v prvním poločase dostatek dobrých příležitostí ale branky se nedočkalo ani po příležitosti Antonia Di Nataleho, který mířil nad branku Marca Storariho. Na stadionu Friulli rozhodně nebyla k vidění žádná ofenzivní podívaná. Poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhém poločase Cagliari dokonale zaskočilo obranu domácích. Samir Handanovič nejprve vychytal brazilce Jedu, ale na pokus Roberta Acquafresky už byl krátký. Italský mladíček vsítil už desátou branku v sezoně. Cagliari vedlo na stadionu Friulli 1-0, a než se domácí stačili vzpamatovat, přišla další branka. Tentokrát se prosadil Andrea Cossu po přesném pasu Pasquala Foggii. Domácí reagovali na vstřelenou brankou střídáním.

Do hry přišli útočník Floro Flores a záložník Gaetano D'Agostino. Udinese se sice snažilo, jenomže obrana Cagliari byla velice pozorná. Nekonal se ani závěrečný tlak Udinese. Cagliari potvrdilo fantastickou formu a vyhrálo na půdě Udinese 2:0. Pro hosty to znamená účast v Serii A i pro příští sezonu. Naopak Udinese se rozloučilo s vidinou účasti v předkole Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Pasquala Marina budou startovat v Poháru UEFA.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Turín FC 0:1

11.05.2008 15:00

Góly: 41. Alessandro Rosina

Livorno se stalo prvním týmem, který opouští nejvyšší soutěž. Rozhodla o tom domácí porážka s FC Turínem. Jedinou brankou v utkání poslal Livorno do Serie B Alessandro Rosina.

Utkání bylo klasickým soubojem dvou týmů, které bojují o udržení v nejvyšší soutěži. Zatímco Livorno mělo už jen teoretickou šanci, Turín by se v případě vítězství definitivně zachránil.

První pokus v utkání, konkrétně pokus Davida Di Micheleho ztroskotal na Marcu Ameliovi, který s největší pravděpodobností po sezoně opustí tým. Livorno zahrozilo hlavičkou Melara. První rána postihla Livorno ve 31. minutě, když musel kvůli zranění předčasně odejít Nico Pulzetti. Obrana Livorna pak začala chybovat, čehož využil Alessandro Rosina, který vsítil ve 41. minutě první, a zároveň poslední branku v utkání. Marco Amelia musel ještě do konce prvního poločasu řešit další gólový pokus Di Micheleho.

Do druhého poločasu přišel Francesco Tavano s cílem oživit hru a pokusit se s nepříznivým výsledkem ještě něco udělat. A byl to právě Francesco Tavano, který měl největší příležitost Livorna. Jeho akci však zastavil praporek pomezního rozhodčího. Pak už se o rozruch utkání začali starat domácí fanoušci, kteří stadion zasypali nejrůznější pyrotechnikou a dýmovnicemi. Nicméně i přes neklidnou situaci se utkání dohrálo, a jelikož se nic podstatného nestalo, FC Turín zvítězil na půdě Livorna 1:0. Livorno si tak v příští sezoně nezahraje Serii A ale pouze Serii B.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Calcio Catania 1:1

11.05.2008 15:00

Góly: 89. Alessandro Del Piero - 48. Jorge Martínez

Calcio Catania mělo vítězství na Delle Alpi na dosah, ovšem v 89. minutě srovnal kapitán Juventusu Alessandro Del Piero a Sicilané si tak do boje o záchranu připisují alespoň bod. Nicméně nejsou ještě zachráněni a budou muset bojovat až do samého závěru.

Rossazzurri byli před utkáním pod velkým tlakem, neboť po vypadnutí ze semifinále Coppa Italia si nějak museli udobřit fanoušky. Negativním aspektem bylo, že Catania porazila Juventus na jeho stadionu jen jednou a to v roce 1963. Nicméně dnes tomu byla velmi blízko.

Del Piero si hned zkraje utkání dvakrát otestoval brankáře Albana Bizzarriho. Nejprve jeho střela olízla brankovou konstrukci a poté předvedl Del Piero vcelku povedené sólo, ovšem koncovka byla slabá a Bizzarrimu nečinila žádné potíže. O chvíli později vypálil vysoko nad Mohamed Sissoko, ale krátce na to opět nebezpečně zahrozil Del Piero po kombinaci s Trezeguetem. Až po čtyřiceti minutách hry se dostali hosté do první výrazné šance. Gigi Buffon měl co dělat, aby vyrazil dělovku z přímého kopu v podání Juana Manuela Vargase.

Jak Catania skončila první poločas, tak začala ten druhý. Ve 48. minutě se dostala do vedení po velmi kuriózním gólu. Jorge Martinez zatočil do domácí branky míč z rohového kopu! Nicméně Bianconeri se snažili vyrovnat. Raffele Palladino skvěle našel Del Piera, ovšem kapitán Staré dámy opět nemířil přesně. O chvíli později měl dvakrát na kopačce vyrovnání David Trezeguet. Nejprve v souboji jeden na jednoho s Bizzarrim zaváhal a neproměnil, poté velmi dobře střílel, ale hostující brankář jeho ránu zlikvidoval senzačním zákrokem.

Vše už se chýlilo k vítěznému konci pro Catanii, ovšem Del Piero minutu před koncem normální hrací doby zlomil své dnešní prokletí a vyrovnal ránou z voleje z pěti metrů. Asistoval obránce Giorgio Chiellini. Catanii již tedy nedělí od sestupu jeden bod, nýbrž body dva. Hosté si tedy remízou na Delle Alpi vůbec nepomohli, a tak se rozhodne až v posledním 38. kole.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - Empoli FC 2:0

11.05.2008 15:00

Góly: 68. Édgar Barreto, 79. Nicola Amoruso

Reggina Calcio porazila v důležitém utkání o záchranu Empoli 2:0, a tím si definitivně zajistila start v příštím ročníku Serie A. Naopak Empoli musí o svojí účast v nejvyšší soutěži bojovat do posledního kola. Branky padaly ve druhém poločase. V 68. minutě se trefil Edgar Barreto a za dalších jedenáct minut Nicola Amoruso.

Reggina ukázala už od úvodního hvizdu, že to se záchranou myslí smrtelně vážně. Brankář hostí Davide Bassi musel likvidovat šance Franca Brienzy a Nicoly Amorusa. První šanci si Empoli vytvořilo ve 25. minutě utkání, kdy pokoušel štěstí z přímého kopu Ighli Vannucchi. Útočník Empoli byl však nepřesný. Ve 41. minutě mohla jít Reggina do vedení. Ciccio Cozza nechal perfektním zákrokem vyniknout Davida Bassiho a následná dorážka Franca Brienzy šla mimo.

Brankář Regginy Andrea Campagnolo musel řešit pouze šanci Claudia Marchisia, který vypustil ze své levačky nepříjemnou ránu. Diváci na stadionu Oreste Granillo se dočkali branky až v 68. minutě. Edgar Barreto se nádherně trefil ze 35 metrů a poslal Regginu do důležitého, jednobrankového vedení. Reggina jakoby ožila a v 79. minutě přidala další branku. Luca Vigiani připravil dobrou pozici pro Nicola Amorusa, a ten nabídnutou šancí nepohrdl – 2:0 pro Regginu. Empoli se z druhé branky nevzpamatovalo a prohrálo. Na stadionu Oreste Granillo vypukly oslavy, jelikož si Reggina tímto vítězství zajistila záchranu.

Více informací k zápasu

Janov CFC - SS Lazio 0:2

11.05.2008 15:00

Góly: 32. Goran Pandev, 45+2. Tommaso Rocchi

Lazio přerušilo nelichotivou sérii sedmi zápasů bez porážky a zvítězilo na půdě janovského FC 2:0. Výhru Biancocelesti zařídili v prvním poločase útočníci Gorand Panděv a Tommaso Rocchi. Janov se díky porážce propadl na deváté místo tabulky.

Lazio během týdne vypadlo v semifinále italského poháru, když podlehlo před domácím publikem Interu Milán 2:0, a to více chtělo v tomto utkání uspět. Vyhrát chtěl také FC Janov, který bojuje o umístění, které zaručuje start v letním Poháru Intertoto.

Jako první musela zasahovat hostující obrana s brankářem Marcem Ballottou. Brankář Lazia Řím zneškodnil pokus Giuseppe Sculliho. Na druhé straně netrefil branku Tommaso Rocchi.

Brankáře Rubinha prověřila až střela Lorenza Di Silvestriho, ale ani Silvestriho pokus v brance neskončil. Aktivitu hostů zužitkoval ve 32. minutě Goran Panděv. Makedonský útočník se trefil po přiťuknutí Tommasa Rocchiho a Lazio vedlo 1:0. Biancocelesti po vstřelené brance ještě více zaktivnilo svojí hru a po zásluze vstřelilo druhou branku. V samotném závěru prvního poločasu našel Valon Behrami Tommasa Rocchiho, a ten pohodlně zvýšil náskok hostů.

Ve druhém poločase si Lazio už výsledek hlídalo a Janov prakticky do ničeho nepouštělo. Výjimkou byla chyba, kterou vyrobil Emilson Cribari, ovšem kanonýr Marco Borriello Ballottu nepřekonal. Lazio Řím tedy zvítězilo 2:0 a alespoň částečně si vylepšilo dojem z pokažené sezony a vypadnutí v semifinále italského poháru.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 3:1

11.05.2008 15:00

Góly: 36. Marek Hamšík, 69. Maurizio Domizzi (pen.), 90. György Garics - 90. Clarence Seedorf

Fotbalisté AC Milán si výrazně zkomplikovali účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Rossoneri podlehli Neapoli 3:1, a jelikož Fiorentina zvítězila nad Parmou, ztrácejí milánští kolo před koncem soutěže na čtvrté místo dva body. O výhře Neapole rozhodl ve 36. minutě Marek Hamšík, dvacet minut před koncem zvyšoval z pokutového kopu Maurizio Domizzi a třetí branku domácích vstřelil Mariano Bogliacino. Jediný zásah domácích zaznamenal z přímého kopu Clarence Seedorf.

Úvod utkání patřil domácím, kteří měli častěji míč na svých kopačkách, jenomže žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. To se Neapoli mohlo vymstít v 11. minutě utkání, když po akci Inzaghiho s Kaká zakončoval druhý jmenovaný. Jeho pokus však brankář Navarro zlikvidoval. O minutu později musel vytáhnout proti nebezpečné střele Ezequiela Lavezziho fantastický zákrok brankář Rossoneri Zeljko Kalač. Hra se v tomto okamžiku přelévala ze strany na stranu. Další pokus milánských skončil nad a střela domácího Roberta Sosy z první vedle. Ve 26. minutě se dostal k zakončení nebezpečný Ezequiel Lavezzi, ale brankář Kalač byl znovu pozorný. Za dalších deset minut se už domácí radovali. Ve středu pole ztratil míč Gennaro Gattuso, a toho okamžitě využil slovenský reprezentant ve službách Neapole Marek Hamšík a pravou nohou prostřelil brankáře AC Milán – 1:0. Ve 40. minutě mohl svojí chybu odčinit Gattuso. Přímý kop Clarence Seedorfa se odrazil od zdi domácích hráčů a následnou Gattusovu střelu zneškodnil Navarro. V nastaveném čase prvního poločasu měli obrovskou šanci Kaká a Inzaghi. Střelu brazilského kouzelníka Navarro vyrazil přímo před Fillipa Inzaghiho, jenomže ten si s míčem neporadil a ztratil ho. První poločas skončil vedení Neapole 1:0.

Druhý poločas začal náporem AC Milán. Zkoušeli to Seedorf a Kaká, ale brankář Navarro byl vždy pozorný. V 62. minutě mohlo být na straně Milána zle. Dalekonosnou ránu Gargana Kalač nezkrotil a Roberto Sosa měl stoprocentní tutovku, kterou však nezužitkoval. V 69. minutě si ale Neapolští vše vynahradili. V pokutovém území fauloval Alessandro Nesta Ezequiela Lavezziho a následný pokutový kop bez problémů proměnil Maurizio Domizzi – 2:0. Milán byl v těžké situaci a Neapol hrála přesně to, co potřebovala. Deset minut před koncem ještě mohl s výsledkem něco provést Clarence Seedorf, jenomže brankář Navarro byl k nepřekonání. Tragédii milánských zpečetil v nastaveném čase Mariano Bogliacino. Vysoké skóre alespoň částečně napravil Clarence Seedorf, který se trefil z přímého kopu hned za další minutu po třetí vstřeleném gólu domácích. Neapol po zodpovědném výkonu porazila AC Milán 3:1.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Parma FC 3:1

11.05.2008 15:00

Góly: 39. Mario Santana, 77. Franco Semioli, 86. Daniel Osvaldo - 11. Igor Budan

Fiorentina je po tvrdém boji zpět na čtvrtém místě. Fialky na domácí stánku otočily nepříznivě se vyvíjející utkání proti Parmě a nakonec zvítězily 3:1. Po trochu nečekané prohře Milána v Neapoli se tak Fiorentina po týdnu opět vrátila na čtvrtou pozici. Pro Parmu ovšem porážka není dobrou zprávou, jelikož se nyní nachází na sestupové pozici a na záchranu ztrácí dva body. Parma na hřišti soupeře nevyhrála již více než rok a ve Florencii dokonce šest let. Do dnešního utkání ale nevstoupila vůbec špatně a už po 11. minutách se díky trefě Budana ujala vedení. Jenomže branky Santany (39. minuta), Semioliho (77.) a Osvalda (86.) nakonec rozhodli o vítězi a konečném výsledku 3:1.

První vážnější pokusy v utkání zaznamenali domácí Kuzmanovič a parmský Morrone a zatímco Kuzmanovičovu ránu musel vyrážet Pavarini, Morroneho pokus byl zblokován. V 11. minutě překvapil domácí obranu osamocený Igor Budan, jenž skvěle zužitkoval tečovaný pas Colyho a zavěsil. Chvilku po vedoucí brance, ale hosty potkala nepříjemná situace v podobě zranění Giulia Falconeho, kterého musel nahradit Rossi. Fiorentina sice byla inkasovanou branku trochu zaskočena, ale snažila se najít rychlou odpověď. Jenomže jak Pazziniho střela, tak Kuzmanovičova hlavička, kterou musel Parravincini vykopávat z brankové čáry, brankou neskočili.

Útočné snažení nakonec přineslo své ovoce po čtyřiceti minutách hry. Skvělou individuální akci předvedl Riccardo Montolivo, jenž obešel čtyři hráče včetně brankáře a připravil snadnou pozici pro zakončujícího Santanu.

Druhý poločas začal pěkně zostra a hostující gólman Pavarini musel vytahovat nebezpečné pokusy Santany a Kuzmanoviče. Poté, a tentokrát ještě nebezpečněji, se branky domáhali Fabio Liverani a Reginaldo. Zatímco domácí borec povedeným trestným kopem nechal vyniknout Pavariniho, parmský záložník z 25 metrů překvapil Freye. Fialky byla směrem dopředu neustále aktivní a chtěli zápas rozhodnout. Jedinou překážkou byl ovšem brankář Pavarini, jenž svůj tým podržel i při trestném kopu Montoliva. Jenomže čtvrthodiny před koncem zaúřadoval střídající Semioli, jenž si naběhl na Jorgensenův centr a hlavičkou strhl vedení na stranu Violy. O tři minuty později již Parma dohrávala o deseti poté, co byl za faul na Pazziniho vyloučen Rossi. V samém závěru utkání ještě pojistil vítězství domácích skvělým volejem Osvaldo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán372410367:2682
2.AS Řím37249471:3681
3.Juventus Turín372011669:3471
4.ACF Fiorentina371891054:3963
5.AC Milán3717101062:3761
6.Sampdoria Janov371781253:4359
7.Udinese Calcio371691247:4957
8.Neapol SSC371481549:5150
9.FC Janov371391544:5048
10.Citta di Palermo3712101545:5546
11.Atalanta Bergamo3711121450:5645
12.Lazio Řím3710131445:5043
13.AC Siena379161238:4343
14.Cagliari Calcio371181838:5441
15.FC Turín378161336:4840
16.Reggina Calcio379121635:5439
17.Calcio Catania378121732:4436
18.FC Parma377131742:6034
19.Empoli FC37892027:5133
20.AS Livorno376121934:5830

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (159)

Přidat komentář
M11

co na toto kolo rict... snad jen Inter

Reagovat
smazaný uživatel

pekny kolo

Reagovat
GEGE

takhle vytect v Neapoli co na to rict

Reagovat
smazaný uživatel

říct na to lze jediné : skvěle!!

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bude horký 38.kolo. Viola musí ztratit v Turíně a my vyhrát doma s Udine..., mno. myslím, že pokud se nezvládnem vrátit na 4.flek, je čas rozloučit se s Carlem...

Reagovat
smazaný uživatel

zajimave kolo hlavne kluby z Milana

Reagovat
-Kopy-

Inter

Reagovat
smazaný uživatel

tvuj vysneny rijkard bude volny

Reagovat
smazaný uživatel

býval. spíš bych si plácnul s Lippim...

Reagovat
M11

no to ne

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je taky urcite moznost

Reagovat
GEGE

Lippi

Reagovat
sansiro

Dneska jsem čekal, že Parma neprohraje a Milánu bude stačit výhra v posledním kole s Udine. Je to všechno naopak. Parma bohužel sestupuje a Milán už to nemá ve svých rukou.

Reagovat
smazaný uživatel

HAMSIK !!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Roma!!!!!

Reagovat
sansiro

Fiálky hrajou na FC Turín, kterému o nic nejde

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak AC "pěkně"... 38. kola bude teda něco...

Reagovat
M11

tak jeste ze jsme aspon vyrovnali.. a Parma ma stale jeste sanci.. tak svou kuzi snad aspon neproda doma s Interem v poslednim kole zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

to bude drsny Catania- AS, Parma-Inter

Reagovat
Slejdy

to jo teda

Reagovat
smazaný uživatel

na druhou stranu, může to být PŘEKRÁSNÝ kolo, když vezme Parma Interu body, čímž se zachrání, zatímco Roma vyhraje a urve scudetto, ke kterýmu bych Římanům milerád pogratuloval ze 4.místa .

Reagovat
smazaný uživatel

tak to ale nebude...doufam ...to by byly lamy vzit si takhle titul

Reagovat
smazaný uživatel

konecne sa ti otvorili oci...interisti su lamy

Reagovat
smazaný uživatel

precti si to jeste jednou dej si facku a vypni pocitac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Parmě jsem přál dneska, zklamala..tzn. doufám, že sestoupí

Reagovat
sansiro

já jsem na ni prohrál... byl tam krásný kurz

Reagovat
smazaný uživatel

o kolik tě Parma připravila?

Reagovat
sansiro

měl jsem jen za 200... Regginu 1 a Parmu 02 a ještě něco... výhra 1000

Reagovat
Shevchenko

Nepřeháněj.

Reagovat
smazaný uživatel

proč nepřeháněj?

Reagovat
smazaný uživatel

ono jde o to jak by to vypadalo kdyby AC vedlo v Neapoli bych i rekl ze jim to Fiorentina necha...

Reagovat
smazaný uživatel

necha?? co blaznis...ale rozhodne to bude hodne zajimavy kolo...uz se tesim

Reagovat
sansiro

Teď už to má ve svých rukou jen Berlusconi

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne 38. kolo bude velmi velmi zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Jindros

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Parma sebere body Interu a my vyhrajem s Catanií, tak se po..... Na 38. kolo se neuvěřitelně těším.

Reagovat
smazaný uživatel

já ani nevím, jestli se mám těšit. trošku mě mrazí...

Reagovat
smazaný uživatel

Hamšík

Reagovat
smazaný uživatel

Řím má na to vyhrát v Catanii. Jenom doufam, že Inter v Parmě ztratí, tu možnost vidím dost reálně, Parma má celkem kvalitu, o motivaci rozhodně nouze nebude, ten klub nesmí sestoupit.

Byl bych štěstím bez sebe, kdyby Řím slavil Scudetto, teď už to vypadá reálně.

A Viola si to čtvrtý místo snad pohlídá.

Reagovat
smazaný uživatel

Parma má kvalitu, ale s morálkou a sebevědomím jsou úplně na štíru. po dnešku se na ně už fakt nedokážu spolehnout...

Reagovat
sansiro

H. Cúper jim moc nepomohl.

Reagovat
smazaný uživatel

to né no. spíš mě pořádně zklamal...

Reagovat
smazaný uživatel

cuper to necha milackum a bude slavit titul s interem...uplne to vidim jak si po zapase sunda tricko a vbehne mezi fans inter

Reagovat
sansiro

To by asi nepřežil.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by bylo poslední tričko, který by si sundal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne jak si rikal, sienu doma dame levou zadni

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem nerikal...ale v duchu jsem si to myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Já v to doufam, že Inter porazí a povede se jim záchrana. Řím by si to zasloužil, Parma taky.

Reagovat
smazaný uživatel

jako každopádně bych to tak taky chtěl

Reagovat
smazaný uživatel

Dufam,AS ROMA vyhra double a zavre hubu vsetkym,co tvrdili,ze Inter je najlepsim muzstvom v tal.lige.Nedavno vyhlasovali akí su dobrí,ze maju 10-12 bodov naskok a zrazu su posraní...Ani s nekonecnou pomocou rozhodcov nemaju na to,ze by boli najlepsi,vid dnes,uplne vymyslena penalta,chvalabohu,ze Matrix nedal.Uz teraz sa bojim,co budu rozhodcovia piskat v Parme...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby neměli celou sezonu půlku základu na marodce, tak slavili už před měsícem .

Reagovat
smazaný uživatel

no to mohli slavit,ale jen diky tomu ze jim rozhodci v italii pomahaji skoro pri kazdem zapase,nepiskaji na ne penalty a ani nepiskaji ruky kdyz zahraji ve vapne ale vymysleji jim penalty....Inter je letos jenom korupce...kolikrat letos jen zarizli Juventus a As Roma..vzdyt v italii sportovni novinari sestavili tabulku bez chyb rozhodcich a vedl ji AS s Juve..vis

Reagovat
smazaný uživatel

Keby,keby...Keby rozhodcovia nepomohli Interu,Roma by uz slavila...

Reagovat
Jajinek

Kecy!

Reagovat
smazaný uživatel

na tyhle komentare ani nereaguj to uz je k smichu

Reagovat
smazaný uživatel

zadny kecy ale jen hola pravda,kterou si fanousci nikdy nepriznaji...Juventusu letos co posrali rozhodci to same AS ...a ja ti najdu ten clanek myslim ze se jednalo o 8-11 zapasu ve kterych byly protivnici interu obrani body a naopak body sly interu,fuj inter... ...doufam ze to AS vezme ..kdyz nemuzes Juventus...Ibrahimovic pak muze plakat

Reagovat
smazaný uživatel

flopos: komu ty fandis??

Reagovat
smazaný uživatel

Valencii...tak ze mas smulu...Inter je pro me jen bezcenny klub ktery nebyt rozhodcich ma o dost bodu mene...a z toho je mi spatne...vim o italsky lize dost na to diky mym pribuznym co tam jsou...a italove ti skoro reknou to same...chapu fandis interu tak si to nepriznas...jinak sem to letos pral Juve ...protoze Nedved

Reagovat
smazaný uživatel

jasne inter uplacel kdyz vedl o 12bodu...ted kdyz jde do tuhyno tak uz ne...jasne dobra logika :o))) ale tohle uz nebudu resit...kdyby jsem to tu uz resil a je to porad dokola

Reagovat
smazaný uživatel

jsi jejich fanousek,a chapu to..ale nekdy se podivej na zapasy Interu letos v sezone hlavne tech prvnich 25 .. pak si muzeme povidat...tam prave nabrali tech smyslenych 12b..ktere nemeli mit ale takove to je....italove rikaji ted je v italii prosazovan Inter s tim se nic nenadela...doufam ze o ten titul prijde..zaslouzili by si ho tymy kterym rozhodci nenadrzuji a poskozuji je...

Reagovat
smazaný uživatel

jestli vim uplaceni se zacalo resit nekdy v lednu a to uz mel inter i vetsi naskok

Reagovat
smazaný uživatel

nechapes to,tak to neres,jses fanda interu,zapasy jsou ovlivnovany od zacatku sezony..podivej se na nejaky zapasy...jinak to nejde se o tom bavit...hodne zapasu pro inter odpiskal rozhodci a dneska zase...diky bohu ze ten blbecek Matterazzi to nedal...to mu patri...skoda pro inter...nemam rad toho hrace promin

Reagovat
smazaný uživatel

me uz se to nechce resit...ale odpovedi typu jsi fanousek a jsi zaujatej uz mam za sebou...nejakou tu domu uz jim fantim a tuhle zaslepenost uz mam davno pryc...ale rict ze kdyz inter vyhraje titul tak diky rozhodcimu je moc

Reagovat
M11

hosi kaslete na to uz..

Reagovat
smazaný uživatel

sere me to

Reagovat
smazaný uživatel

inter bude mit titul kdyz ho vyhraje coz se podle me nestane..muj tip je ze nedokaze vyhrat v Parme...tak kdyby prece ho vyhral tak jen diky rozhodcim a jejich chybam..tot muj nazor..a vetsiny italu v italii a italskych novinaru ale promin ze ti kazim iluze

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsiny Italu ? Ptal ses jich? Zase never vsemu co je v novinach ;) Kdyby rozhocni nepiskali penaltu pro Inter jak muzes vedet jak by ti zapasy vypadali? To proste nejde, ale tady uz nidko nenapise kolikrat nam rozhocni nesmyslne vyloucili hrace

Reagovat
smazaný uživatel

no jako ze tam mam pribuzny a docela tam casto jezdim..a znam tam dike me sestre dost italu kteri o nicem nez fotbalu nediskutuji tak neco vim....nevychloubam se ale dozvis se neco od nich neco zajimaveho co u nas vedet nikdy nebudem...a ty rikaji proste Interu se nadrzuje je to tak ...ale je to jedno....nesmyslne vyloucili hrace..myslis jako Materraziho ??

Reagovat
smazaný uživatel

Ne zrovna toho nemyslim , ten si ty karty zaslouzi ;) Myslim jine:)

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim si delam srandu ...je to mozny...

Reagovat
smazaný uživatel

treba udinese:inter (zlatan daval gol a nebyl to offside)...tu tabulku delali nejaky turinsky noviny(co fandi juve) nebo milansky(co zase acm) nechce se me ten clanek hledat...

Reagovat
smazaný uživatel

ja uz to resit nebudu...mam jiny nazor...

Reagovat
smazaný uživatel

to mame oba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bych to nechal na italskym poharu...kdo ho vyhraje ma i titul

Reagovat
smazaný uživatel

no bude to souboj jako blazen

Reagovat
Jajinek

Od zacatku??...kdyz prvni sporny moment nastal v 15. kole???....ty jsi vazne tu ligu videl jen z projizdejiciho vlaku, coz je skoda, pac je letos z mnoha duvodu hodne zajimava

Reagovat
smazaný uživatel

tech momentu bylo mnohem vic nez jeden a vim bylo to v prvnich 25 kolech ale tech chyb tam bylo dost..ale to je jedno....

Reagovat
Jajinek

A prave tech 12 bodu je totalni nesmysl, kteremu jsi ty, jakozto vseobecne prosazovanemu faktu uveril, aniz by sis to overil, zkouknul, spocital. Uz jsme to tu jednou resili a s normalne uvazujicima fanouskama ostatnich klubu se celkem i na mnoha vecech shodli. Ale zij dal ve svete, v kterem by bez pomoci sudcih mel Inter ztratu 15 bodu na AS, je to tvuj nazor a ja ti ho brat nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

ja sem nerekl nic o 12b to tady nekdo napsal..tak sem to jen opsal..a ja nerikam ze by Inter ztracel na AS Roma tolik bodu ale kdyby ses radsi podival do italskych novin..tak mozna pochopis...tam sportovni novinari a televizni stanice udelali tabulku bez chyb rozhodci kteri nadrzovali Interu nebo zarizli hlavne Juve...a tam se vypocitalo asi 4bodovy naskok Juve pred interem ..AS Roma druhy bod za Juve....vis

Reagovat
smazaný uživatel

jo a jsme u toho..."italsti novinari" tu tabulku jsem videl...a v interu tam jenom odecitali...a kdyz byl nejakej spornej moment proti interu tak mu nic nepridali...ale to je jedno...italove jsou komedianti a chteji za kazdou cenu udelat senzaci...

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha oni jsou komedianti... no ono nebylo ani moc toho odecist interu spis nic...kdyz je ani letos nezarizli..a jestli tak je to totalni totalni minimum vuci jinym tymum jak juve a AS....ale uz mas pravdu konec diskuze tohoto tematu...nema to cenu

Reagovat
Jajinek

"no ono nebylo ani moc toho odecist interu spis nic...kdyz je ani letos nezarizli" S tebou se nema cenu hadat, ja uznam, ze nam letos rozhodci nejdnou pomohli, dokonce ti presne vypisu ty pripady kdy to bylo, ale to bude vazne konec diskuze s tebou

Reagovat
smazaný uživatel

tak treba inter porazil lazio 3:0 spatne narizena penalta...a odecetly vsechny body, to same s ac turinem(4:0)...takova tabulka vubec nema smysl a logiku

Reagovat
Jajinek

Dobre...ja jsem si to myslel. Tu tabulku jsem videl. To mi staci. Dal nema cenu diskutovat

Reagovat
M11

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Francesco promarodil celou sezonu a vykony AS stoji na nem. Takze pokud by Francesco nemarodil, tak se Inter ASku diva na zada uz od druhe tretiny ligy...

Reagovat
Jajinek

Ta penalta byla prisna ale dala se pisknout, uplne ho objal. Jinak nase neschopnost, Siena prelezla 3x pulku a dala 2 goly....my do nich busime...mame asi 20 sanci a nedame nic... Zhavy dukaz toho, ze sudi byl v poradku byl v zaveru, kdy ve vapne spadl Vieira, to byla taky sporna situace, nerikam ze jasna penalta, ale kdyby neco, tak mel sudi nejlepsi prilezitost ji hvizdnout, coz neudelal.

Reagovat
smazaný uživatel

Si robis srandu,nie?Penalta,ktoru Matrix zahodil,odpiskal rozhodca uplne nezmyselna!Skus sa na to pozriet objektivne a aj na ostatne pripiskane zapasy...Ani raz vam nepomohli,ze?

Reagovat
Jajinek

Netvrtdim, ze nam ani jednou nepomohli, a myslim ze se na to koukam z dost objektivniho pohledu, ale je blbost napsat, ze kdyby rozhodci nefoukali pro Inter, tak uz by AS slavilo titul.

Reagovat
smazaný uživatel

pomohli a taky je letos parkrat zarizli...kdyz uz jsi u te objektivnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som to napisal ako reakciu na Merenguesa...Samozrejme by sa vsetko vyvijalo inac,ale aj tak si myslim,ze minimalne moralne Roma scudetto uz vyhrala,aj ked to je nic...

Reagovat
smazaný uživatel

jako by jsi mi mluvil z duše

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední kolo bude mazeeeeeeeeec .

Catania - AS 2, Parma - Inter 2, Turín - Fiorentina 2, AC - Udine 1

Jinak jestli dobře počítám, tak Catanii stačí k záchraně plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po dnešním výsledku z Neapole nepředpokládám, že Italská vláda bude chtít řešit jejich problémy s odpadem..

Reagovat
smazaný uživatel

po dnešku jim tam spíš navozí další .

Reagovat
smazaný uživatel

jj, hoši nejspíše připraví Silvia o pěknejch pár mega z LM a chtějí pomoci od vlády s odpadem.. ..samozřejmě Neapol je ten poslední tým, kterému bychom měli něco vyčítat - v prvé řadě musíme sami sobě!

Reagovat
smazaný uživatel

jasně..., just kidding.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli to už tady někde náhodou neproběhlo v diskusích - Nedvěd prý na EURO nepojede. Zdroj: Deník Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

hod odkaz prosim..to by me zajimalo..doufam ze to neni pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Odkaz nemám, četl jsem to v dnešním vydání.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm tak to sem zvedavej...uvidime...

Reagovat
smazaný uživatel

Deník sport:Pavel Nedvěd stále o návratu do reprezentace mlčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedvěd jedná o nové smlouvě, EURO odmítne - dnešní vydání str. 8.

Reagovat
M11

Reagovat
Shevchenko

Jestli Catania prohraje, Parma nevyhraje a Empoli vyhraje, tak by se měl hrát dodatečný zápas mezi Catanií a Empoli, že?

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že jo. tak nějak to bylo s Parmou pár let zpátky, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj , myslel jsem si, že s Boloňou...

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle pravidlo bylo bohužel zrušeno.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak je to teda teď ?

Reagovat
smazaný uživatel

vzajemny zapasy rekl bych

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fandim fiorentině, aby uhájila 4. místo

Reagovat
smazaný uživatel

aj ja ten skur*ysyn flamini si to zasluzi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak sem pasoval Inter na jasnýbo favorita,tak to beru zpět!AS vyhraje titul Inter sou labilové,v Parmě to nezvládnou teď jde o to aby to zvládl Řím ale Interu prostě nevěřím,ti sou posraní jak nikdy,z vyhraného titulu si udělat drama!Ti musí trnout teda pěkně.

Reagovat
Jajinek

Bohuzel souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

ty vogo, ještě že máme Alexe, náš konec sezony je tragickej, takle nemůžem jít do LM...

Reagovat
smazaný uživatel

i když nedávná čtyřka špatná nebyla.... ale poslední dvě kola

Reagovat
M11

nevim proste.. jestli se na to tak vysrali..

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě jo - prostá ztráta motivace. koneckonců vám už nejde absolutně o nic a za měsíc, dva si na tenhle slabší finiš nikdo nevzpomene...

Reagovat
M11

jn.. ale nasere to chapes...

Reagovat
smazaný uživatel

jasně...

Reagovat
smazaný uživatel

kua ta italska je zajimava

Reagovat
smazaný uživatel

a nej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

skvělé,Viola zpět na 4. flek a Inter možná přijde o titul

Reagovat
smazaný uživatel

Jak sme odepisoval AS a Fiore tak je vše jinak krása letos v Serii A!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
-Kopy-

Reagovat
M11

no pane jo

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam ta obrana Milána dělala?!

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to z brejku...

Reagovat
smazaný uživatel

Slovákům roste parádní fotbalista Na Hamšíka nějaký Kalouda nebo Střestík nemají ani náhodou...

Reagovat
smazaný uživatel

To máš pravdu, slovenské reprezentaci rostou dva velcí tahouní - Hamšík a Škrtel.

Reagovat
GEGE

a Šesták

Reagovat
šolim

Na základě jedné parádní akce odvozovat úroveň hráče, to je trošku slabý. Špatný hráč to určitě není, ale bude to muset dokázat i v dalších sezónách. A mladíci z Brna jsou taky dobří. Kalouda si možná trošku uškodil rychlým přechodem do Ruska, ale za takový peníze, by ho prodalo 99 šéfů ze 100.

Reagovat
smazaný uživatel

Fiore, Roma

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Giallorossi ..v příštím kole soustředim veškerý naděje do Parmy

Reagovat
M11

ty voe kdyby to Inter nedal.. ty vooooe... ja bych slavil

Reagovat
Slejdy

mega moc a pak jeste pohar ... nadhera by to byla

Reagovat
M11

do mrtva s K aj V

Reagovat
Slejdy

ty vole jono .. uvidime sak

Reagovat
M11

jjjj by bylo peklo kdyz si to jen predstavim

Reagovat
smazaný uživatel

jj jen si to predtsvuj realita bude jina :) Inter to nepusti

Reagovat
M11

nevis vubec o cem je rec.. tak mlc

Reagovat
Slejdy

neplet se do toho noumo

Reagovat
smazaný uživatel

to jste rikali uz se sienou...a copato?

Reagovat
smazaný uživatel

mozna nejakej nouma...ale dopredu takovy kecy nerikam...to se nevyplati(podle zkusenosti) :o)

Reagovat
šolim

Tak 37.kolo znovu ukázalo, že ve fotbale a v tom italském zvlášť, je možný úplně všechno. AC, Inter, Juventus, Udinese ukázali, jak se nemá hrát. Kromě Juve to může mít pro ostatní nedozírné následky a já bych jim to ze srdce přál. Inter může přijít o titul (mají to však stále na svých kopačkách), AC přijde asi o LM a Udine o pohár UEFA. Co na to říct? Asi jen dobře jim tak, pokud k tomu opravdu dojde a na 2/3 s tím i počítám!

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese by se mělo dostat do poháru UEFA díky tomu, že ve finále Coppa Italia je AS Řím a Inter. Tudíž se otevírá jedno místo pro pohár UEFA, kde by mělo startovat Udinese, pokud dostanou licenci. Mělo by to tak být, pokud ne, tak mě opravte.

Reagovat
Slejdy

je to tak

Reagovat
M11

vite

Reagovat
Slejdy

heh

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele