37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

ACF Fiorentina - FC Parma 3:1

Fiorentina je po tvrdém boji zpět na čtvrtém místě. Fialky na domácí stánku otočily nepříznivě se vyvíjející utkání proti Parmě a nakonec zvítězily 3:1. Po trochu nečekané prohře Milána v Neapoli se tak Fiorentina po týdnu opět vrátila na čtvrtou pozici. Pro Parmu ovšem porážka není dobrou zprávou, jelikož se nyní nachází na sestupové pozici a na záchranu ztrácí dva body. Parma na hřišti soupeře nevyhrála již více než rok a ve Florencii dokonce šest let. Do dnešního utkání ale nevstoupila vůbec špatně a už po 11. minutách se díky trefě Budana ujala vedení. Jenomže branky Santany (39. minuta), Semioliho (77.) a Osvalda (86.) nakonec rozhodli o vítězi a konečném výsledku 3:1.

První vážnější pokusy v utkání zaznamenali domácí Kuzmanovič a parmský Morrone a zatímco Kuzmanovičovu ránu musel vyrážet Pavarini, Morroneho pokus byl zblokován. V 11. minutě překvapil domácí obranu osamocený Igor Budan, jenž skvěle zužitkoval tečovaný pas Colyho a zavěsil. Chvilku po vedoucí brance, ale hosty potkala nepříjemná situace v podobě zranění Giulia Falconeho, kterého musel nahradit Rossi. Fiorentina sice byla inkasovanou branku trochu zaskočena, ale snažila se najít rychlou odpověď. Jenomže jak Pazziniho střela, tak Kuzmanovičova hlavička, kterou musel Parravincini vykopávat z brankové čáry, brankou neskočili.

Útočné snažení nakonec přineslo své ovoce po čtyřiceti minutách hry. Skvělou individuální akci předvedl Riccardo Montolivo, jenž obešel čtyři hráče včetně brankáře a připravil snadnou pozici pro zakončujícího Santanu.

Druhý poločas začal pěkně zostra a hostující gólman Pavarini musel vytahovat nebezpečné pokusy Santany a Kuzmanoviče. Poté, a tentokrát ještě nebezpečněji, se branky domáhali Fabio Liverani a Reginaldo. Zatímco domácí borec povedeným trestným kopem nechal vyniknout Pavariniho, parmský záložník z 25 metrů překvapil Freye. Fialky byla směrem dopředu neustále aktivní a chtěli zápas rozhodnout. Jedinou překážkou byl ovšem brankář Pavarini, jenž svůj tým podržel i při trestném kopu Montoliva. Jenomže čtvrthodiny před koncem zaúřadoval střídající Semioli, jenž si naběhl na Jorgensenův centr a hlavičkou strhl vedení na stranu Violy. O tři minuty později již Parma dohrávala o deseti poté, co byl za faul na Pazziniho vyloučen Rossi. V samém závěru utkání ještě pojistil vítězství domácích skvělým volejem Osvaldo.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

parma musis potrapit Fiorentinu

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo Fiorentina, díky výhře opět návrat na 4. místo, jen to udržet ! Ale v Parmě smutní, záchrana se vzdaluje a vzdaluje, bohužel si to ale způsobily jen sami. Snad se z toho do budoucna v klubu náležitě poučí. Současná situace je pro ně velmi nedůstojná.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele