37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Udinese Calcio - Cagliari Calcio 0:2

Cagliari se díky překvapivému vítězství na Stadiu Friulli zachránilo a kolo před koncem soutěže už nemůže sestoupit. Udinese zůstalo po porážce 2:0 na sedmém místě tabulky. O vítězství Cagliari rozhodli Robert Acquafresca a Andrea Cossu.

V úvodu utkání byli lepším týmem hosté. Přímý kop Andrea Cossy a následnou hlavičku Roberta Acquafrescy zablokoval brankář Samir Handanovič. Udinese mělo v prvním poločase dostatek dobrých příležitostí ale branky se nedočkalo ani po příležitosti Antonia Di Nataleho, který mířil nad branku Marca Storariho. Na stadionu Friulli rozhodně nebyla k vidění žádná ofenzivní podívaná. Poločas skončil bezbrankovou remízou.

Ve druhém poločase Cagliari dokonale zaskočilo obranu domácích. Samir Handanovič nejprve vychytal brazilce Jedu, ale na pokus Roberta Acquafresky už byl krátký. Italský mladíček vsítil už desátou branku v sezoně. Cagliari vedlo na stadionu Friulli 1-0, a než se domácí stačili vzpamatovat, přišla další branka. Tentokrát se prosadil Andrea Cossu po přesném pasu Pasquala Foggii. Domácí reagovali na vstřelenou brankou střídáním.

Do hry přišli útočník Floro Flores a záložník Gaetano D'Agostino. Udinese se sice snažilo, jenomže obrana Cagliari byla velice pozorná. Nekonal se ani závěrečný tlak Udinese. Cagliari potvrdilo fantastickou formu a vyhrálo na půdě Udinese 2:0. Pro hosty to znamená účast v Serii A i pro příští sezonu. Naopak Udinese se rozloučilo s vidinou účasti v předkole Ligy mistrů. Svěřenci trenéra Pasquala Marina budou startovat v Poháru UEFA.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele