37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Reggina Calcio - Empoli FC 2:0

Reggina Calcio porazila v důležitém utkání o záchranu Empoli 2:0, a tím si definitivně zajistila start v příštím ročníku Serie A. Naopak Empoli musí o svojí účast v nejvyšší soutěži bojovat do posledního kola. Branky padaly ve druhém poločase. V 68. minutě se trefil Edgar Barreto a za dalších jedenáct minut Nicola Amoruso.

Reggina ukázala už od úvodního hvizdu, že to se záchranou myslí smrtelně vážně. Brankář hostí Davide Bassi musel likvidovat šance Franca Brienzy a Nicoly Amorusa. První šanci si Empoli vytvořilo ve 25. minutě utkání, kdy pokoušel štěstí z přímého kopu Ighli Vannucchi. Útočník Empoli byl však nepřesný. Ve 41. minutě mohla jít Reggina do vedení. Ciccio Cozza nechal perfektním zákrokem vyniknout Davida Bassiho a následná dorážka Franca Brienzy šla mimo.

Brankář Regginy Andrea Campagnolo musel řešit pouze šanci Claudia Marchisia, který vypustil ze své levačky nepříjemnou ránu. Diváci na stadionu Oreste Granillo se dočkali branky až v 68. minutě. Edgar Barreto se nádherně trefil ze 35 metrů a poslal Regginu do důležitého, jednobrankového vedení. Reggina jakoby ožila a v 79. minutě přidala další branku. Luca Vigiani připravil dobrou pozici pro Nicola Amorusa, a ten nabídnutou šancí nepohrdl – 2:0 pro Regginu. Empoli se z druhé branky nevzpamatovalo a prohrálo. Na stadionu Oreste Granillo vypukly oslavy, jelikož si Reggina tímto vítězství zajistila záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele