37. kolo
11.05.2008 15:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Neapol SSC - AC Milán 3:1

Fotbalisté AC Milán si výrazně zkomplikovali účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Rossoneri podlehli Neapoli 3:1, a jelikož Fiorentina zvítězila nad Parmou, ztrácejí milánští kolo před koncem soutěže na čtvrté místo dva body. O výhře Neapole rozhodl ve 36. minutě Marek Hamšík, dvacet minut před koncem zvyšoval z pokutového kopu Maurizio Domizzi a třetí branku domácích vstřelil Mariano Bogliacino. Jediný zásah domácích zaznamenal z přímého kopu Clarence Seedorf.

Úvod utkání patřil domácím, kteří měli častěji míč na svých kopačkách, jenomže žádnou vyloženou šanci si nevytvořili. To se Neapoli mohlo vymstít v 11. minutě utkání, když po akci Inzaghiho s Kaká zakončoval druhý jmenovaný. Jeho pokus však brankář Navarro zlikvidoval. O minutu později musel vytáhnout proti nebezpečné střele Ezequiela Lavezziho fantastický zákrok brankář Rossoneri Zeljko Kalač. Hra se v tomto okamžiku přelévala ze strany na stranu. Další pokus milánských skončil nad a střela domácího Roberta Sosy z první vedle. Ve 26. minutě se dostal k zakončení nebezpečný Ezequiel Lavezzi, ale brankář Kalač byl znovu pozorný. Za dalších deset minut se už domácí radovali. Ve středu pole ztratil míč Gennaro Gattuso, a toho okamžitě využil slovenský reprezentant ve službách Neapole Marek Hamšík a pravou nohou prostřelil brankáře AC Milán – 1:0. Ve 40. minutě mohl svojí chybu odčinit Gattuso. Přímý kop Clarence Seedorfa se odrazil od zdi domácích hráčů a následnou Gattusovu střelu zneškodnil Navarro. V nastaveném čase prvního poločasu měli obrovskou šanci Kaká a Inzaghi. Střelu brazilského kouzelníka Navarro vyrazil přímo před Fillipa Inzaghiho, jenomže ten si s míčem neporadil a ztratil ho. První poločas skončil vedení Neapole 1:0.

Druhý poločas začal náporem AC Milán. Zkoušeli to Seedorf a Kaká, ale brankář Navarro byl vždy pozorný. V 62. minutě mohlo být na straně Milána zle. Dalekonosnou ránu Gargana Kalač nezkrotil a Roberto Sosa měl stoprocentní tutovku, kterou však nezužitkoval. V 69. minutě si ale Neapolští vše vynahradili. V pokutovém území fauloval Alessandro Nesta Ezequiela Lavezziho a následný pokutový kop bez problémů proměnil Maurizio Domizzi – 2:0. Milán byl v těžké situaci a Neapol hrála přesně to, co potřebovala. Deset minut před koncem ještě mohl s výsledkem něco provést Clarence Seedorf, jenomže brankář Navarro byl k nepřekonání. Tragédii milánských zpečetil v nastaveném čase Mariano Bogliacino. Vysoké skóre alespoň částečně napravil Clarence Seedorf, který se trefil z přímého kopu hned za další minutu po třetí vstřeleném gólu domácích. Neapol po zodpovědném výkonu porazila AC Milán 3:1.

Autor: Ondřej Linhart / acmilan.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

no tak posledne 2 kroky k stvrtemu miestu .... forza forza rossoneri 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

no 4.miesto to uz asi nebude....aj ked ja som vam veril...co uz,ale erik,neber to ako skodoradost,stava sa

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

šiška 3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu,,,,,,,,,!!!!!!!!!!Hold si zahrajem tu UEFU ,,,,,ale ted dooprawdy!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

je to skoda ze AC znova prehral,ale verim ze buduca sezona bude lepsia

Reagovat
Pharrell

at si Flamini uzije Pohar UEFA,doufam ze Fiorentina uhaji 4.pricku!

Reagovat
smazaný uživatel

taky doufám, AC to vůbec nepřeju... Ancellotiho destruktivní fotbal

Reagovat
Devil

Hosi s AC,vy jste si to pekne posr.....,trochu me to pripomina Anglii v kvalifikaci.

Reagovat
Devil

z

Reagovat
smazaný uživatel

Co se dá dělat, možná potřebujem rok bez ligy mistrů, odpočinout si, nabrat síly, popř. doplnit kádr.

Ať žije Sigma Forza Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda ! Bravo SSC Neapol ! AC Milano potvrdilo, že je pro ně letošní sezóna opravdu "vyjímečná" !!!

Reagovat
smazaný uživatel

millllllaaan fuj,už by měla jit tak pulka hračů do duchodu,fuj a ještě hrajou tak neatraktivní fotbal až z toho ,fffffoooooooorrrrrrrzzzzzzzzzaaaaaaaa napoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele