Serie A souhrn - 28. kolo

15.03.2008, 20:06, aktualizováno 16.03.2008, 22:31
Komentáře a souhrny
Inter Milán odpověděl na výhru AS Řím nad AC Milán a na čele tabulky má opět šestibodový náskok. Zaváhání Rossoneri využila Fiorentina a je opět o něco blíže k účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. V desíti odehraných zápasech padlo 33 branek, tu poslední vsítil minutu před koncem Iaquinta, a zajistil tak Juventusu tři body nad Neapolí.

Udinese Calcio - SS Lazio 2:2

15.03.2008 18:00

Góly: 56. Damiano Ferronetti, 86. Antonio Di Natale - 11. Tommaso Rocchi, 80. Cristian Ledesma

Na Stadiu Friuli viděli diváci předehrávku 28. kola mezi Udinese a Laziem. Souboj mezi šestým a jedenáctým celkem tabulky byl jedním z hned několika taháků, který italská nejvyšší soutěž o víkendu nabízí. Domácí Udinese v posledních osmi zápasech pouze dvakrát vyhrálo a jen s těsným náskokem drží poslední příčku zajišťující pohárovou Evropu. Lazio ve stejném období dokázalo zvítězit čtyřikrát a pomalu se prodírá tabulkou směrem vpřed. Na Stadiu Friuli se ale nakonec po dramatickém závěru rozešly oba celky bez branek.

Do utkání jako vichřice vtrhli hosté a hlavičkou v úvodních minutách po rohovém kopu zahrozil Bianchi, ale branku netrefil. Bývalý hráč Regginy si chvilku nato vyměnil roli a byl to on, kdo připravil gólovou šanci pro Meghniho, kterého ovšem zablokoval Dias Felipe. Lazio stále tlačilo a bylo jen otázkou času, kdy hradby domácích povolí. Tento okamžik nakonec přišel ve 12. minutě. Felipeho překvapil tečovaný centr Ledesmy, který skončil u volného Rocchiho a ten neměl problém poslat míč za Handanovičova záda. Rocchi pouze potvrdil, že se mu proti Udinese daří, když mu ve čtvrtém zápase dal již čtvrtou branku. Domácím se v útočné fázi vůbec nedařilo, a aby toho nebylo málo, tak musel trenér Marino udělat hned v úvodu utkání změnu, když zraněného D'Agostina vystřídal Isla.

Ve zbytku první půle se spíše bojovalo o střed hřiště. Nakonec se ale domácí dostali ke střele, když v závěru prvního dějství vypálil Di Natale, jehož střelu ovšem Ballotta kryl.

Do druhého poločasu vstoupilo Udinese jako vyměněné a hned se dalo do útočení. Rohový kop zahrál Pepe, míč dosedl na Inlerovu hlavu a moc k brance nechybělo, jenomže naštěstí pro hosty míč z brankové čáry vykopl Mudingayi. Jenže pouze k Ferronettimu, který z blízka propálil vše, co mu stálo v cestě a mohl se radovat z prvního zásahu v Serii A po 51 zápasech.

Chvilku po obdrženém gólu drzou střelou vyzkoušel brankáře Handanoviče Bianchi, ale poté se již mince otočila a na koni byli domácí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a šance byly k vidění na obou stranách. Laziu příliš nechybělo a mohlo opět vést. Odražený míč ale Rocchi poslal vedle. Na druhé straně musel Ballotta zasahovat proti nebezpečné ráně Di Nataleho, který se zblízka neprosadil. Kouč hostů Delio Rossi nejprve stáhl Bianchiho, kterého nahradil Igli Tare. Následný svalový problém ovšem nedovolil pokračovat ve hře Raduovi a na trávník vyběhl také Kolarov – šanci tak opět nedostal český reprezentant Rozehnal. Byl to velmi fyzicky náročný fotbal a oba celky vyčkávaly na chybu soupeře.

První přišla v 80. minutě. Z více než 25 metrů napřáhl Ledesma a dělovou ranou propálil Handanoviče a důležitým gólem poslal domácí do kolen. Jenomže domácí se nevzali a o šest minut později bylo vyrovnáno, když se z voleje trefil Di Natale. Nakonec mohl vedení na stranu Udinese ještě v nastaveném čase strhnout Pepe, ale z osmi metrů neuvěřitelně netrefil branku.

Více informací k zápasu

AS Řím - AC Milán 2:1

15.03.2008 20:30

Góly: 78. Ludovic Giuly, 81. Mirko Vučinić - 56. Kaká

Ve šlágru 28. kola porazil druhý AS Řím milánské AC 2:1. Domácí prohrávali po brance Kaká 0:1, jenže během tří minut dokázali výsledek otočit. Vítěznou branku zaznamenal útočník Mirko Vučinič.

AS Řím prožívá fantastické období a ještě stále může živit naději na zisk tří trofejí, včetně nejprestižnější Ligy mistrů. Naopak AC Milán už je ze hry na všech frontách a v domácí soutěži bojuje jen o čtvrté místo, které zaručuje Ligu mistrů pro příští sezonu.

V úvodu prvního poločasu byl o něco aktivnější AC Milán, do jehož sestavy se od úvodního hvizdu vrátil Clarence Seedorf. Ve 14. minutě zahrával volný přímý kop Andrea Pirlo. Jeho centr se dostal až ke Kaladzemu, naštěstí pro Řím se obránci zorientovali a míč včas odkopli. Po čtyřiadvaceti minutách promluvili také domácí. Max Tonetto našel centrem kapitána Francesca Tottiho, který byl v bezprostřední blízkosti brankáře Zeljka Kalače v ofsajdu. Minutu nato měli Giallorossi další příležitost. Daniele De Rossi našel dobře postaveného Francesca Tottiho, ten přiťukl Simonu Perrottovi, který ale v pravý moment zaváhal a spíše přihrál zpátky Tottimu, kapitán Říma ještě odcentroval a v těžké pozici minul branku Brazilec Mancini. Hra se přelévala ze stranu na stranu, jenže ani hlavička Kaká či střela Francesca Tottiho brankou neskončila.

Ve druhém poločase se diváci na Olympijském stadionu dočkali branek. V 53. minutě ještě Clarence Seedorf nechal střelou vyniknout brankáře Doniho, ovšem za tři minuty se už Rossoneri radovali. Massimo Oddo našel na vápně úplně volného Kaká a ten střelou pod břevno zajistil Milánu vedení.

Za další tři minuty to mohlo být už 0:2, jenže Clarence Seedorf nedokázal procpat míč do branky poté, co obešel brankáře domácích. V 66. minutě obešel brankáře Doniho i mladíček Alexandre Pato, který vzápětí nafilmoval pád a místo penalty dostal zaslouženě žlutou kartu za simulování.

Od této chvíle převzali otěže zápasu Giallorossi. V 74. minutě ještě Mirko Vučinič přestřelil, avšak za pět minut překonal v pádu Australana Zeljka Kalače Ludovic Giuly a bylo vyrovnáno. Vyrovnávací branka na 1:1 samozřejmě domácí hodně nabudila a v 81. minutě senzačně otočil Mirko Vučinič, ten zpracoval dlouhý centr a sám pred brankářem Kalačem nezmatkoval, 2:1 pro Řím. Milánští nestíhali nájezdy Římanů, lob Francesca Tottiho šel jen těsně vedle branky. AC Milán se snažil ještě vyrovnat, ovšem nebylo mu přáno. V nastaveném čase měl poslední šanci utkání Andrea Pirlo, jenže ten z přímého kopu přestřelil a Řím tak vyhrál 2:1.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Città di Palermo 2:1

16.03.2008 15:00

Góly: 5. Patrick Vieira, 36. Luis Jiménez - 25. Marco Materazzi (vl.)

Inter Milán zvládl utkání proti Palermu a zvítězil 2:1. Všechno podstatné se událo v prvním poločase. Na úvodní branku Interu ještě Palermo odpovědělo, avšak zanedlouho Luis Jimenez zařidil tři body pro domácí. Inter Milán tak zvýšil náskok před druhým AS Řím na šest bodů.

Inter Milán chtěl po vypadnutí z Ligy mistrů a po posledních nepříliš přesvědčivých výkonech doma vyhrát. K tomu měl pomoci i Marco Materazzi, který chyběl v duelu proti Liverpoolu. Palermo bojuje o Pohár UEFA a i ono chtělo bodovat.

Pro domácí fanoušky začalo utkání velice dobře. Už v 5. minutě poslal Inter do vedení Vieira. Domácí fotbalisté byli mnohem aktivnější, jenže byli to hosté, kteří se radovali z další branky. Ve 25. minutě si totiž vstřelil vlastní branku obránce Marco Materazzi, a hosté se tak velice lacino dostali k vyrovnání. Stav 1:1 nevydržel příliš dlouho. Ve 30. minutě vstřelil branku Luis Jimenez, ale kvůli ofsajdovému postavení byla branka správně neuznána. Stejný hráč si vše vynahradil ve 36. minutě, po přihrávce Patricka Vieiry dal na 2:1 pro Inter.

I ve druhém dějství byl Inter Milán aktivnějším týmem a jen díky skvělému Albertu Fontanovi byl rozdíl jednobrankový. Brankáře Palerma nepřekonali Zlatan Ibrahimovič a ani obránce Nicola Burdisso, který hlavou jen těsně minul cíl. Fotbalisté Interu převážně kontrolovali hru a hosty ze Sicílie k ničemu nepouštěli.

S blížícím se koncem utkání Palermo otevíralo hru, což byla šance na rychlé brejky Nerazzurri. V 83. minutě prokličkoval mezi třemi hráči Luis Figo, jenže jeho následná střela šla jen do připraveného Alberta Fontany. V 84. minutě měl velkou příležitost na vyrovnání Jankovič, který se položil do centru hlavou a jen těsně minul branku Interu. Palermo si už šanci nevytvořilo a Inter Milán se mohl po velice jistém výkonu začít radovat.

Více informací k zápasu

AS Livorno - Parma FC 1:1

16.03.2008 15:00

Góly: 41. José Luís Vidigal - 61. Reginaldo

Zápas mezi Livornem a Parmou skončil remízou 1:1. Domácí se dostali čtyři minuty před koncem první půle do vedení, které ale neudrželi. V 61. minutě vyrovnal Reginaldo a rozhodl o tom, že oba týmy si připíší bod.

Po čtyř a půl letech se do Itálie vrátil kouč Hector Cuper, nový trenér Parmy. Oběma klubům hrozí sestup, proto je každý bod cenný. Do první šance se dostal Fabio Galante z Livorna, gólman Bucci byl připravený. První půle jinak byla bez větších šancí, za zmínku snad stojí jen nepodařená střela hráče Parmy, Stefana Morroneho. Na gól se čekalo do 41. minuty. Jose Vidigal dostal míč, zkusil dalekonosnou střelu, která proletěla okolo Bucchiho rukavic do sítě. Vidigal zajistil Livornu vedení 1:0. Domácí gól nabudil a těsně před poločasovou přestávkou měl velkou šanci Tavano, Bucci tentokrát skvěle zasáhl a míč za svá záda nepustil.

Hned zpočátku druhého poločasu měl velkou příležitost z přímého kop Loviso, dvougólové vedení ale nevstřelil. V 51. minutě to byli znovu domácí, kdo ohrozil soupeřovu bránu. Vidigal našel Filippiniho, ten ihned přihrál volnému Tristánovi, jehož výstřel mířící na bránu byl zblokován. Bývalý hráč Livorna Cristiano Lucarelli si návrat domů určitě představoval jinak, vždy když se dotkl míče, začal hlasitý pískot diváků, sám si to ale ještě zhoršil několika fauly. V 61. minutě Lucarelli zařídil gól do sítě svého bývalého klubu, přihrál volnému Reginaldovi, jenž už neměl s proměněním šance žádné problémy, 1:1. V 70. minutě hosté mohli dokonce utkání otočit do vítězného konce, Lucarelliho našel Mariga, italský kanonýr ovšem nemířil přesně a Amelia míč s problémy nakonec lapil do svých rukavic. Na druhé straně mohl ohrozit bránu Parmy Tavano, Mariga ale stačil míč srazit na roh. V 78. minutě byl vystřídán zraněný gólman Amelia, nahradil ho De Lucia. Ten už zasahovat nemusel a utkání skončilo remízou 1:1.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Calcio Catania 3:1

16.03.2008 15:00

Góly: 68. Angelo Palombo, 76. Pietro Accardi, 86. Claudio Bellucci - 73. Lorenzo Stovini

Sampdoria Janov nedovolila proti Catanii žádné překvapení. Vítězstvím 3:1 se janovský tým dostal na šesté místo tabulky, které znamená Pohár UEFA. Sampdoria tak vystrnadila Udinese Calcio a má před ním náskok jednoho bodu.

Blucerchiati pokračují v cestě bez své největší hvězdy Antonia Cassana, který obdržel pětizápasový trest. Sampdoria naposledy vyloupila stadion Parmy, když vyhrála 2:1. Catania Calcio naposledy dokázala také zvítězit když v záchranářském souboji zdolala Cagliari stejným výsledkem. Body by se jí jistě hodily i v tomto střetnutí, kde byl ale jasným favoritem janovský celek.

V prvním poločase se diváci na stadionu Luigi Ferraris branky nedočkali. Už po 30 sekundách se hosté dožadovali pokutového kopu, když jenom lehce šťouchnul Stefano Lucchini záložníka hostů Piu. Hlavním rozhodčí však nechal hru pokračovat. K první brance byli nejblíže domácí, jenže Daniele Gastaldello se svojí šancí nenaložil v dobrém. Brankáře hostí nepřekonal ani Silvestri, a tak první poločas skončil bezbranek. Branky uviděli diváci až ve druhém poločase a to rovnou čtyři. V 68. minutě poslal Sampdorii do vedení kuriózní brankou Angelo Palombo a Sampdoria Janov vedla 1:0. Jenže výsledek domácím nevydržel vůbec dlouho. Za pět minut hlavou vyrovnal Lorenzo Stovini a bylo to 1:1. Vedení na stranu Sampdorie znovu strhl Pietro Accardi, který se stejně jako Lorenzo Stovini trefil hlavou. Vzápětí mohlo být opět vyrovnáno, jenže Gionatha Spinesi branku nevstřelil. To domácí potrestali, konečnou podobu výsledku dal Claudio Bellucci, a Sampdoria Janov tak zvítězila 3:1.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - AC Siena 4:0

16.03.2008 15:00

Góly: 9. Franco Brienza, 19. Francesco Cozza, 39. Franco Brienza, 68. Simone Missiroli

Nesmírně důležité utkání proti Sieně zvládla Reggina na výbornou. Dokonce si výrazným způsobem vylepšila střelecké konto. Svému dnešnímu soupeři nasázela hned čtyři branky a opět se o něco blíž přiblížila záchraně.

Zápas byl po prvním poločase v podstatě rozhodnutý, jelikož Reggina začala skutečně impozantně. Rozjeté Sieně, která vyhrála své poslední tři utkání, vstřelila první gól už v 9. minutě. K odraženému míči se dostal záložník Brienza a s pomocí tyče otevřel skóre.

Trvalo pouhých deset minut a domácí fotbalisté své vedení zdvojnásobili. Po faulu na Amorusa nařídil rozhodčí, zhruba dvacet metrů před bránou Sieny, volný přímý kop. K jeho exekuci se postavil záložník Francesco Cozza a přesnou ranou k tyči nedal Manningerovi šanci.

Aktivní Brienza se dnes skutečně činil. Pár minut před přestávkou vstřelil svůj druhý gól a opět se na něj, podobně jako v prvním případě, moc nenadřel. Po Cozzově přímém kopu hlavičkoval Emanuele Cascione, jeho pokus z brankové čáry vyrazil Bertotto, jenže bohužel pro hosty přímo ke kopačkám bývalého záložníka Palerma a ten míč bez větších problémů poslal do brány.

Ještě před přestávkou ovšem málem Manninger inkasoval podruhé, a to když musel zasahovat při střele Cascioneho. Druhý poločas už nebyl na góly tak bohatý. Diváci se dočkali pouze jednoho, ten ovšem potěšil valnou většinu přihlížejících. Střelou z úhlu uzavřel dnešní gólový účet Simone Missiroli. Siena tak odjížděla ze Stadia Oreste Granilla s debaklem 0:4.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Empoli FC 4:1

16.03.2008 15:00

Góly: 19. Antonio Langella, 27. Cristiano Doni, 77. Simone Padoin, 84. Simone Padoin - 83. Ighli Vannucchi

Atalanta si na domácí půdě připsala důležité vítězství, když přestřílela Empoli, i díky dvěma brankám Padoina, 4:1. Domácí se díky zisku tří bodů posunuli již na osmou příčku a stále živí naději na pohárovou Evropu. Úplně naopak je na tom Empoli, které si připsalo čtvrtou porážku v řadě a je předposlední.

Empoli sice na Stadio Azzurri d'Italia od roku 1998 v Sérii A nikdy neprohrálo, ale zároveň zde také nedokázalo vyhrát. Domácí fanoušci si nemohli přát lepší vstup do utkání. V prvních minutách se nejdříve oba celky oťukávaly, ale poté z první vážnější šance Atalanta udeřila. V 19. minutě si na Belleriho centr z pravé strany naběhl Langella a tvrdou hlavičkou otevřel skóre. Empoli mohlo velice rychle odpovědět, jenomže Giovincova střela jen těsně minula branku. O necelých deset minut později využil chybu v Toskánské obraně Doni, lehce se dostal až před brankáře Bassiho a pro domácího útočníka již nebyl problém vsítit branku. Následně jen s velkým štěstím unikl červené kartě domácí obránce Talamonti, který se žlutou kartou na svém kontě stáhl za dres k zemi Giovinca.

Poločasová přestávka hostům výrazně pomohla a v úvodu druhého poločasu byli nebezpečnějším týmem. Jako první zahrozil tečovanou ranou Budel. Míč mířil pod břevno ale Coppola, i přesto, že nebyl úplně rozchytaný, předvedl vynikající zákrok a střelu zneškodnil. Nakonec to ale byli opět domácí, kdo vstřelili branku. Nejprve sice gólman Bassi zlikvidoval pokus Pinta, ale následně kapituloval. Floccari chytře obešel tři obránce a poslal míč na volného Padoina, který zakončoval v 77. minutě do prázdné branky. Empoli za pět minut sice ještě zásluhou povedeného voleje Ighliho Vannucchiho stihlo snížit, ale definitivní gólovou tečku si pro sebe nechal opět domácí Padoin. V 85. opět zafungovala spolupráce s Pintem a neobsazený Padoin měl opět lehkou pozici. Empoli si tak odváží čtvrtou porážku v řadě – tentokráte 4:1.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - Turín FC 3:0

16.03.2008 15:00

Góly: 12. Jeda, 23. Robert Acquafresca (pen.), 57. Robert Acquafresca

Cagliari dokázalo, že se mu v posledních zápasech na domácím stadionu daří. Tentokrát odjelo s prázdnou turínské FC. Vytoužená záchrana se tak o malinko přiblížila, naopak pro hosty to znamená další komplikace.

Cagliari bylo před tímto utkání ve složité situaci. Tým trenéra Davida Ballardiniho ztrácí sedm bodů a jen vítězství by ho drželo více ve hře o záchranu. FC Turín byl neporažen už osm utkání, z toho ale pět zápasů skončilo remízou.

Turínský celek nečekalo na stadionu Sant' Elia nic lehkého, o tom se hostující hráči mohli přesvědčit už ve 12. minutě, když útočník celý jménem Jedaias Capucho Neves zvaný Jeda poslal míč za záda brankáře Mattea Sereniho. Cagliari vedlo 1:0 a i nadále pokračovalo v aktivitě. Turinští mohli vyrovnat, když si sudí všiml nedovolenému přestupku na Nikolu Lazetiče, ovšem David Di Michele nařízený pokutový kop zazdil.

O chvíli později sudí nařídil druhý velice kontroverzní pokutový kop. Ten s přehledem proměnilRobert Acquafresca a bylo to 2:0 pro Cagliari. Pro Turín to byl velice špatný úvod zápasu a během prvního poločasu se mu už nepodařilo vážněji ohrozit branku Marca Storariho. Domácí tak mohli jít do šaten za dvoubrankového náskoku.

Do druhé půle šli Turínští s odhodláním zápas přinejmenším zdramatizovat. Jenže bohužel pro hostující fanoušky přidal třetí zásah Robert Acquafresca a výsledek v tuto chvíli vypadal z pohledu hostí hrůzostrašně. Z této rány už se Turín nevzpamatoval. Branku nepřidali ani domácí a Cagliari si tak připsalo velice důležité tři body v boji o záchranu.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - Janov CFC 3:1

16.03.2008 15:00

Góly: 19. Mario Santana, 30. Adrian Mutu, 56. Giampaolo Pazzini - 83. Matías Masiero

Fiorentina nedovolila žádné překvapení a na domácí půdě jasně přehrála Janov. Zásluhou branek Santany, Mutua a Pazziniho si Fialky udržely čtvrtou pozici a stále mají Ligu mistrů ve svých rukou. Janovu již pozdní branka Masiera nepomohla a klesl na desátou pozici.

Utkání se rozjelo velice rychle a diváci se mohli hned v úvodu těšit z několika povedených akcí. Nejprve zahrozil dvakrát Marco Boriello. Poprvé musel brankář Frey zakročit proti střele z blízka, podruhé se již Boriello pokoušel o střelu z dálky, ale ani jedna neskončila v síti. Okamžitá odpověď Fialek málem znamenala vedoucí branku, ale brankář Scarpi si s krásnou střelou Mutua poradil.

Po necelých dvaceti minutách již byla akce domácích gólová. Vynikající spolupráci předvedl s Mutuem Santana. Rumunská hvězda si nejprve se Santanou vyměnila míč a poté skvělým pasem vyslala domácího záložníka směrem k brance. Santana obelstil ofsajdovou past a zakončení již bylo to nejlehčí.

Následně se ale zranil obránce Gamberini a Prandelli musel na hřiště poslat Jorgensena. Po půl hodině hry se skóre na světelné tabuli opět měnilo. Návrat do sestavy po zranění vycházel skvěle hrajícímu Mutuovi, který si po asistenci Pazziniho s Montolivem mohl připsat branku na svůj účet a Fialky vedli již 2:0. Bohužel ale i po druhé brance, jako zákon schválnosti, přišla pro domácí další pohroma v podobě zranění. Tentokrát ze hřiště odkulhal Santana a nahradil ho Papa Waigo. Trenérovi Prandellimu tak po třiceti minutách zbylo jen jedno střídání. Těsně před koncem prvního poločasu ještě zneškodnil nebezpečný Leonův volej gólman Frey.

I když to mělo být spíše naopak, tak to byli domácí, kdo měl lepší vstup do druhého dějství a po deseti minutách se radoval z branky Pazzini. Gólové akci nejprve předcházeli dvě neproměněné šance právě Pazziniho, který je ovšem vzápětí napravil, upravil stav na 3:0 a v podstatě rozhodl o osudu utkání.

V 82. minutě ještě Janov zkorigoval výsledek, když Frey pouze vyrazil Boriellovu střelu a lehkou úlohu měl dorážející mladíček Masiero, který si připsal první branku v Serii A. Chvilku nato dostal žlutou kartu za simulování Boriello, ale opakovaný záznam ukázal, že rozhodčí se zmýlili, a že se mělo po zákroku Donadela kopat penalta. Nicméně penalta se nekopala a Fialky si již uhlídali pohodlné vítězství.

Více informací k zápasu

Juventus FC - SSC Neapol 1:0

16.03.2008 20:30

Góly: 88. Vincenzo Iaquinta

Juventus po celý zápas bušil na branku Neapole, nakonec se dočkal v 88. minutě když o hubeném vítězství Staré dámy rozhodl střídající útočník Vicenzo Iaqinta.

Domácí Juventus se nachází na třetím místě, ovšem na záda mu dýchá Fiorentina, která bojuje o Ligy mistrů s AC Milán. Navíc ani Stará dáma nemá ještě nic jistého, Liga mistrů se zase o něco přiblíží když Juventus nezaváhá. Do sestavy domácích se navrátil Pavel Nedvěd, který byl v trestu. Naopak trenéru Claudiu Ranierimu chyběli Jonathan Zebina, Mauro Camoranesi, a Cristiano Zanetti. Hosté z Neapole naposledy podlehli římskému AS 2:0, a tak si chtěli proti dalšímu favoritovi spravit náladu.

První poločas začali lépe domácí, jenže všechny pokusy skončili na brankáři Buffonovi. Ten si počínal skvěle i při průniku Marka Hamšíka. Domácí Juventus se poprvé ukázal ve 25. minutě, jenže Pavel Nedvěd v dobré střelecké příležitosti přestřelil. O něco výš mířil také pokus Alessandra Del Piera z přímého kopu. Poslední akci prvního poločasu měli domácí ale Gargano proti Buffonovi absolutně selhal.

Do druhé půle vlétli lépe domácí. Alessandro Del Piero si zopakoval přímý kop z prvního poločasu, tentokrát mířil těsně vedle pravé tyče. V 52. minutě se ke střele dostal Pavel Nedvěd, jenže ani on nebyl úspěšný, jeho pokus zlikvidoval brankář hostí Gianello. Za dvě minuty vyslal Portugalec Tiago Davida Trezegueta, ten ale přestřelil. Juventus byl aktivnější v 62. minutě si vypracoval šanci Tiago, jenže skvělý brankář Neapole vyrazil, okamžik nato spálil další šanci opět Tiago, když po přiťuknutí Sissoka přestřelil. Tlak Staré dámy pokračoval, v 69. minutě minul v dobré pozici Del Piero. V 83. minutě si vlastní branku málem vstřelil obránce hostí Garics, nicméně Neapol stále držela nadějný výsledek 0:0.

V 88. minutě přišel velký okamžik pro střídajícího útočníka Vicenza Iaqintu, ten střelou do proti pohybu brankáře Gianella zajitil Juventusu důležité tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán28207154:1767
2.AS Řím28187350:2561
3.Juventus Turín28159449:2454
4.ACF Fiorentina28148643:2750
5.AC Milán281210642:2346
6.Sampdoria Janov281261039:3542
7.Udinese Calcio28118936:3841
8.Atalanta Bergamo28910944:4237
9.Citta di Palermo28991036:4336
10.FC Janov28981132:4035
11.Lazio Řím288101033:3534
12.Neapol SSC28961337:4333
13.FC Turín28516730:3531
14.AC Siena287101131:3831
15.Calcio Catania28691324:3627
16.AS Livorno28691328:4227
17.FC Parma285111233:4426
18.Reggina Calcio285101325:4125
19.Empoli FC28671523:4125
20.Cagliari Calcio28661625:4521

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

snad už bude hrát Dáda Rozehnal

Reagovat
smazaný uživatel

to byl zase přestup...

Reagovat
M11

No tak AC si dojelo pro dulezite body na stadio olympico

Reagovat
M11

*bod

Reagovat
M11

tak to je lolec ten obrat good AS

Reagovat
Slejdy

YES !!!!

Reagovat
M11

jak dal mirko... rikam.. tys musel radit doma alee olee

Reagovat
Slejdy

mno ani ne v 75´sem to vypl .. zacalo se to kousat .. klobouk proste zase jednou

Reagovat
M11

toz zase livesport

Reagovat
Slejdy

no sak jako ja to uvidel az byl konec..a cucel jsem .. byl jsem rad jako

Reagovat
smazaný uživatel

já sem taky rád ... škoda že Inter neztratil

Reagovat
smazaný uživatel

ROMA !!! super obrat

Reagovat
Shevchenko

Přišli jsme o tři body, tenhle zápas jsme měli vyhrát, je to v hajzlu.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je snad špatně??? Forza Roma

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Roma,dolezite vitazstvo,len tak dalej a scudetto bude nase!

Reagovat
Slejdy

verim ze palermo si nejake body odveze zitra ..

Reagovat
smazaný uživatel

Aspon bod...

Reagovat
smazaný uživatel

S naší formou bych se ani nedivil, ale snad vyhrajem. Jinak gratuluju "vlkům".

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,ze to bude este zaujimave,Roma ma tazke zapasy za sebou,mozno este derby v stredu,ale Inter caka este ACM,aj Juventus,aj Fiorentina,ked sa nemylim.

Reagovat
Slejdy

pravda pravdouci...ted to Lazio jeste porazit a pak uz tam jsou slabsi souperi...uvidime jeste to bude zajimave !

Reagovat
smazaný uživatel

no nepodceňujte "slabší" týmy ... vzpomeňte si na Sienu

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, tyhle všichni nás ještě čekají.

Reagovat
smazaný uživatel

vypadá to,že AC o tu ligu mistrů fakt nestojí,každopádně pokud Fiorentina ten čtvrtej flek udrží,budu moc rád

Reagovat
Shevchenko

Ne, vůbec o ní nestojí, jak by mohli, že ?

Reagovat
smazaný uživatel

upřímně,ztratit 3 body v tak dobře rozehraném zápase je docela smůla,ale velkoklub,jakým je AC by si ten náskok měl zkušeně pohlídat...

Reagovat
Shevchenko

Celý zápas AC lepší a takhle to dojebou, ach jo, kdyby dal Seedorf tu šanci tak je výhra jasná...

Reagovat
smazaný uživatel

musim opravdu přiznat, že AC bylo jednoznačně lepší. Myslel jsem, že to ani nedokoukám. Na druhou stranu je třeba říct, že Spallettimu vyšlo střídání na jedničku a vy jste se trochu zbytečně zatáhli (my děláme to samý). Jinak neuvěřitelný štěstí, ale to holt tak někdy ve fotbale chodí.

Reagovat
smazaný uživatel

kde si se na to koukal?

Reagovat
Slejdy
Reagovat
smazaný uživatel

jako já

Reagovat
Slejdy

byl jsem prekvapen kvalitou prenosu .. takto kvalitni jsem to nikdy nemel .. z dalky skoro jako tv

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám slušný obrázek pokaždé také se připojuji stále na stejný kanál jediné co bylo hrozné bylo Itálie-Portugalsko a ke všemu mi to komentovali nějací asiati bylo to velmi zajímavé

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je dobre ze kdyz je Sport1 tak nespolehlivý,takže má téměř každý možnost zkouknout dobrý fotbal v celku slušné kvalitě a naučí se přitom i Angličtinu

Reagovat
Slejdy

jono pravda

Reagovat
smazaný uživatel

angličtinu já minule koukal na nějakej kanál v holandštině .. ta řeč je hrozná jako a o čínskejch programech ani nemluvim

Reagovat
Shevchenko

Dneska to byla paráda, rychlost 750 Kb/s a jelo to i přes MP.

Reagovat
Slejdy

tech 750 byla krasa .. jj pres Media Player se to zaplo hned jak nic

Reagovat
smazaný uživatel

jj jsem myslel ze snad nekde v TV jak rychlo ti jede sit?

Reagovat
Shevchenko

Já mám jen Mb/s takže jsem se divil že se to ani jednou neseklo.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemyslis vazne,cely zapas lepsi!

Reagovat
panca

smula smulovata snad po pul roce ac slusnej zapas a pak to tak zeserou!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

AC mělo vyhrát!!! Teď se radujou ti plesnivci s AS Roma :( :( aspoň že Lazio bodovalo...

Reagovat
Slejdy

zklidni a nezavid

Reagovat
smazaný uživatel

Teplý chlapeček s teplým jménem se konečně ozval

Reagovat
smazaný uživatel

ACM vyhra,ale proti Interu!

Reagovat
smazaný uživatel

A to sa budeme radovat znovu

Reagovat
smazaný uživatel

Doufejme ze ano preju to AC z plneho srdce a fans Interu taky

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám vysoké seběvědomí..

Reagovat
Slejdy

tezko takovy zapas ted tipovat...verim ale ze AC neprohraje

Reagovat
panca

vsicni dnes celkem slusni az na favaliho!! ten je hroznej pomalej a snad kazda trosku tezsi nahraka do haje.... proste blba sezona tak blba sezona az do konce!!!

Reagovat
Shevchenko

A Pirlo, ten by ze sebou měl něco udělat, protože hraje hrozně. Ať ho Carlo nachvílí nechá vydejchat, dneska to byl zas děs.

Reagovat
smazaný uživatel

No každopádně nám vlak se světovou špičkou odjíždí tak rychle, že ani nestačíme mávat. V létě to chce novou krev. Už se bojí podívat na tabulku. A přitom se všichni tváří, že se nic neděje.

Reagovat
smazaný uživatel

Pirlo je uplně z formy,zdá se mě že hraje stašně laxně,proti Arsenalu byl na hřišti skoro trapnej,tak pomalé pohyby,prostě jak kdyby se mu nechtělo.Na ME by v základu it.repre být neměl.je tam Gattuo,De Rossi,ti sou jsně lepší momentálně.

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních týdnech to tak je, ale jinak má Pirlo lepší sezonu než Gattuso. Takže De Rossi - Pirlo . I když možná budou hrát všichni tři .

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je platnější Gattuso než Pirlo a klidně by středová formace mohla by měla vypadat takhle Gattuso,De Rossi,Aquilani-já bych ho prostě nepostavil je z formy,líp hraje i Zanetti v Juve.Ale třeba s zvedne je to pořád výborný hráč a můj oblíbenec,tak doufám že se dá dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak múžeš srovnávat Zanettiho a Pirla?

Reagovat
smazaný uživatel

proč ne?

Reagovat
smazaný uživatel

šak Zanetti je ital ne? myslím Cristiana Já sem zvědavej co mě řekneš,fakt nevím proč bych je neměl srovnávat

Reagovat
smazaný uživatel

Galásek je teď lepší jak Rosický. Vidíš tu blbost v tomhle příkladu? Zanetti je prostě defenzivní záložník jehož úkolem je sebrat míč soupeři a posunout ho nejbližšímu spoluhráči a tím je právě typ Pirlo, klasický střední záložník, mozek týmu, přes kterého jdou všechny útočné akce. Srovnávání těchto hráčů je nesmysl.

Reagovat
smazaný uživatel

a že Zanetti letos už nahrál v Juve na tolik golů,v Juve je defenzivní záložník MOMO řekl bych že Zanetti je jak v utočné tak v obrané fázy nejdůležitější hráč!Hraje úplně stejný post jak Pirlo.A klidně bych i vyhledal statistiku asistencí letos,řekl bych že by vyhrál Zanetti.Komu by to už ten Zanetti v té záloze posouval když před sebou už žádného záložníka nemá .A prý Galásek je teď lepší jak Rosický,no v tom máš pravdu protože Rosa nehraje.Ale jinak Zanetti je lepší než Pirlo v téhle sezoně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
panca

no to je ale blbost ze hraje pirlo poslednich par zapasu blbe ale asi jsi nevidel co predvadel celou prvni pulku sezony!!!!!!!!!! jedinej hrac ac co hral fakt dobre.. a srovnavat ho se zanetim z juve to je k smichu

Reagovat
smazaný uživatel

Podle známek má ale Zanetti opravdu lepší sezonu než Pirlo .

Reagovat
smazaný uživatel

Nechceš tím říct, že schvaluješ to srovnávání těch dvou, že ne?

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, Pirlo na Euru prostě hrát musí.

Reagovat
smazaný uživatel

No teď bych nechtěl být fanoušek AC Milán,mají to teď těžké,ani si nedovedu představit co by pro tento klub mělo za následek neprobojovat se do LM.Myslím že by tam byl průvan.No vypadá to vypadá,jestli dneska Fiore i Juve vyhraje což je pravděpodobné,tak to bude mít AC velkou honičku.I když si myslím že to stejně zvládne,ale byl bych zvědavej co kdyby to nevyšlo. Nakoec by ten Gattuso do toho Bulharska nebo Bratislavy jet musel

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra 2:1 (bez pomoci rozhodčího), spokojenost. Hra ale byla taková docela pomalá. Fialky také vyhráli. Prostě pohodovej víkend.

Reagovat
M11

zaslouzena... v klidu jste to zvladli..

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rád,že Fialky vyhráli jinak koukám,že v dnešních zápasech padalo hodně branek,to je dost dobrá vizitka

Reagovat
M11

Mutu uz zase uraduje

Reagovat
M11

Vicenzooooo Iaqunitaaaaaaa aleee oleeeee

Reagovat
M11

*in

Reagovat
Slejdy

aleee oleee

Reagovat
smazaný uživatel

uf

Reagovat
M11

nj byly to nervicky

Reagovat
smazaný uživatel

Kurnik proc ocesali to Cagliari uz jsem to zapomel.Tri body v tak naslapanem konci tabulky to smrdi zaujatosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý Cagliari jedná o jejich navrácení.

Reagovat
smazaný uživatel

Claudio včera překvapil a potěšil s tím rozestavením a sestavou. Škoda neproměněných šancí, ale herně to včera bylo ok.

Reagovat
M11

taky se mi to libilo... nevim co plantal Slepicka o nic moc fotbale... byl to pekny fotbal.. az me prekvapilo ze si to nekdy nasi umi tak pekne davat.. no proste kdyz se chce tak to jde.. Sissoko se mi zacina libit..snad budeme takhle pokracovat... to je ta spravna cesta

Reagovat
smazaný uživatel

ano Sissoko sa udomacnuje! a takyto standard treba drzat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele