28. kolo
15.03.2008 20:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Řím - AC Milán 2:1

Ve šlágru 28. kola porazil druhý AS Řím milánské AC 2:1. Domácí prohrávali po brance Kaká 0:1, jenže během tří minut dokázali výsledek otočit. Vítěznou branku zaznamenal útočník Mirko Vučinič.

AS Řím prožívá fantastické období a ještě stále může živit naději na zisk tří trofejí, včetně nejprestižnější Ligy mistrů. Naopak AC Milán už je ze hry na všech frontách a v domácí soutěži bojuje jen o čtvrté místo, které zaručuje Ligu mistrů pro příští sezonu.

V úvodu prvního poločasu byl o něco aktivnější AC Milán, do jehož sestavy se od úvodního hvizdu vrátil Clarence Seedorf. Ve 14. minutě zahrával volný přímý kop Andrea Pirlo. Jeho centr se dostal až ke Kaladzemu, naštěstí pro Řím se obránci zorientovali a míč včas odkopli. Po čtyřiadvaceti minutách promluvili také domácí. Max Tonetto našel centrem kapitána Francesca Tottiho, který byl v bezprostřední blízkosti brankáře Zeljka Kalače v ofsajdu. Minutu nato měli Giallorossi další příležitost. Daniele De Rossi našel dobře postaveného Francesca Tottiho, ten přiťukl Simonu Perrottovi, který ale v pravý moment zaváhal a spíše přihrál zpátky Tottimu, kapitán Říma ještě odcentroval a v těžké pozici minul branku Brazilec Mancini. Hra se přelévala ze stranu na stranu, jenže ani hlavička Kaká či střela Francesca Tottiho brankou neskončila.

Ve druhém poločase se diváci na Olympijském stadionu dočkali branek. V 53. minutě ještě Clarence Seedorf nechal střelou vyniknout brankáře Doniho, ovšem za tři minuty se už Rossoneri radovali. Massimo Oddo našel na vápně úplně volného Kaká a ten střelou pod břevno zajistil Milánu vedení.

Za další tři minuty to mohlo být už 0:2, jenže Clarence Seedorf nedokázal procpat míč do branky poté, co obešel brankáře domácích. V 66. minutě obešel brankáře Doniho i mladíček Alexandre Pato, který vzápětí nafilmoval pád a místo penalty dostal zaslouženě žlutou kartu za simulování.

Od této chvíle převzali otěže zápasu Giallorossi. V 74. minutě ještě Mirko Vučinič přestřelil, avšak za pět minut překonal v pádu Australana Zeljka Kalače Ludovic Giuly a bylo vyrovnáno. Vyrovnávací branka na 1:1 samozřejmě domácí hodně nabudila a v 81. minutě senzačně otočil Mirko Vučinič, ten zpracoval dlouhý centr a sám pred brankářem Kalačem nezmatkoval, 2:1 pro Řím. Milánští nestíhali nájezdy Římanů, lob Francesca Tottiho šel jen těsně vedle branky. AC Milán se snažil ještě vyrovnat, ovšem nebylo mu přáno. V nastaveném čase měl poslední šanci utkání Andrea Pirlo, jenže ten z přímého kopu přestřelil a Řím tak vyhrál 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com, acmilan.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 0 !

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím AS Roma !!! Tip 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Forza ROMA !! ... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady to vidím na remízku, 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Milan pristi sezonu rekonstruovat kadr a vyhodit urcite tyto hrace: Kalac, Cafu, Emerson, Favalli, Simic, gourcuff, fiori, serginho,brocchi, ba a ronaldo, mozna i tyto Dida, Kaladze, Inzaghi a digao a privezt mladsi a schopnejsi - mexes, borrielo, frey, dellafiore, hamsik, pasqual, lucas leiva, westermann, diego, valbuena, bodmer

Reagovat
smazaný uživatel

Takze vyhodit soucasne cely AC

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky cely ACM, rikali ze obmeni kadr, rikali ze to postavi cely kolem Kaka a Pata ti co sem napsal urcite vyhodit na to proste nemaji na takovy team, to neni snad takovy problem vsem je stejne vysoce pres 30 a nejak moc dobre nehraji, gourcuff proste me nepresvedcil... no a ty co mozna tak pokud najdou schopnejsi nahrady tak v poho...

Reagovat
smazaný uživatel

cudni nazor.....

Reagovat
smazaný uživatel

Stav po sezone: Dida 35 nechyta uz tak dobre, CAfu 38 neni to co byvalo, Emerson 32 strasny, Favalli 36 taky nic moc, fiori 39, serginho 37, brocchi 32, Kalac 36 taky moc chyb, ba 35, ronaldo 32 furt zraneny, gourcuff mozna nekam na hostovani, inzaghi 36 taky uz neni co byval driv, digao na hostovani a lepsi nez kaladze je hodne obrancu, jediny maldini i pres vek hraje stale skvele

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo AS Roma !!! Soupeř jen potvrdil, že se v této sezóně více trápí než že je v pohodě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele