28. kolo
15.03.2008 18:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Udinese Calcio - Lazio Řím 2:2

Na Stadiu Friuli viděli diváci předehrávku 28. kola mezi Udinese a Laziem. Souboj mezi šestým a jedenáctým celkem tabulky byl jedním z hned několika taháků, který italská nejvyšší soutěž o víkendu nabízí. Domácí Udinese v posledních osmi zápasech pouze dvakrát vyhrálo a jen s těsným náskokem drží poslední příčku zajišťující pohárovou Evropu. Lazio ve stejném období dokázalo zvítězit čtyřikrát a pomalu se prodírá tabulkou směrem vpřed. Na Stadiu Friuli se ale nakonec po dramatickém závěru rozešly oba celky bez branek.

Do utkání jako vichřice vtrhli hosté a hlavičkou v úvodních minutách po rohovém kopu zahrozil Bianchi, ale branku netrefil. Bývalý hráč Regginy si chvilku nato vyměnil roli a byl to on, kdo připravil gólovou šanci pro Meghniho, kterého ovšem zablokoval Dias Felipe. Lazio stále tlačilo a bylo jen otázkou času, kdy hradby domácích povolí. Tento okamžik nakonec přišel ve 12. minutě. Felipeho překvapil tečovaný centr Ledesmy, který skončil u volného Rocchiho a ten neměl problém poslat míč za Handanovičova záda. Rocchi pouze potvrdil, že se mu proti Udinese daří, když mu ve čtvrtém zápase dal již čtvrtou branku. Domácím se v útočné fázi vůbec nedařilo, a aby toho nebylo málo, tak musel trenér Marino udělat hned v úvodu utkání změnu, když zraněného D'Agostina vystřídal Isla.

Ve zbytku první půle se spíše bojovalo o střed hřiště. Nakonec se ale domácí dostali ke střele, když v závěru prvního dějství vypálil Di Natale, jehož střelu ovšem Ballotta kryl.

Do druhého poločasu vstoupilo Udinese jako vyměněné a hned se dalo do útočení. Rohový kop zahrál Pepe, míč dosedl na Inlerovu hlavu a moc k brance nechybělo, jenomže naštěstí pro hosty míč z brankové čáry vykopl Mudingayi. Jenže pouze k Ferronettimu, který z blízka propálil vše, co mu stálo v cestě a mohl se radovat z prvního zásahu v Serii A po 51 zápasech.

Chvilku po obdrženém gólu drzou střelou vyzkoušel brankáře Handanoviče Bianchi, ale poté se již mince otočila a na koni byli domácí. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a šance byly k vidění na obou stranách. Laziu příliš nechybělo a mohlo opět vést. Odražený míč ale Rocchi poslal vedle. Na druhé straně musel Ballotta zasahovat proti nebezpečné ráně Di Nataleho, který se zblízka neprosadil. Kouč hostů Delio Rossi nejprve stáhl Bianchiho, kterého nahradil Igli Tare. Následný svalový problém ovšem nedovolil pokračovat ve hře Raduovi a na trávník vyběhl také Kolarov – šanci tak opět nedostal český reprezentant Rozehnal. Byl to velmi fyzicky náročný fotbal a oba celky vyčkávaly na chybu soupeře.

První přišla v 80. minutě. Z více než 25 metrů napřáhl Ledesma a dělovou ranou propálil Handanoviče a důležitým gólem poslal domácí do kolen. Jenomže domácí se nevzali a o šest minut později bylo vyrovnáno, když se z voleje trefil Di Natale. Nakonec mohl vedení na stranu Udinese ještě v nastaveném čase strhnout Pepe, ale z osmi metrů neuvěřitelně netrefil branku.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ja tipujem X 1:1 Udine remizove mustvo

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip 2:1. Bude to boj!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Rozehnal je smolař:D zase nehraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele