28. kolo
16.03.2008 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus Turín - Neapol SSC 1:0

Juventus po celý zápas bušil na branku Neapole, nakonec se dočkal v 88. minutě když o hubeném vítězství Staré dámy rozhodl střídající útočník Vicenzo Iaqinta.

Domácí Juventus se nachází na třetím místě, ovšem na záda mu dýchá Fiorentina, která bojuje o Ligy mistrů s AC Milán. Navíc ani Stará dáma nemá ještě nic jistého, Liga mistrů se zase o něco přiblíží když Juventus nezaváhá. Do sestavy domácích se navrátil Pavel Nedvěd, který byl v trestu. Naopak trenéru Claudiu Ranierimu chyběli Jonathan Zebina, Mauro Camoranesi, a Cristiano Zanetti. Hosté z Neapole naposledy podlehli římskému AS 2:0, a tak si chtěli proti dalšímu favoritovi spravit náladu.

První poločas začali lépe domácí, jenže všechny pokusy skončili na brankáři Buffonovi. Ten si počínal skvěle i při průniku Marka Hamšíka. Domácí Juventus se poprvé ukázal ve 25. minutě, jenže Pavel Nedvěd v dobré střelecké příležitosti přestřelil. O něco výš mířil také pokus Alessandra Del Piera z přímého kopu. Poslední akci prvního poločasu měli domácí ale Gargano proti Buffonovi absolutně selhal.

Do druhé půle vlétli lépe domácí. Alessandro Del Piero si zopakoval přímý kop z prvního poločasu, tentokrát mířil těsně vedle pravé tyče. V 52. minutě se ke střele dostal Pavel Nedvěd, jenže ani on nebyl úspěšný, jeho pokus zlikvidoval brankář hostí Gianello. Za dvě minuty vyslal Portugalec Tiago Davida Trezegueta, ten ale přestřelil. Juventus byl aktivnější v 62. minutě si vypracoval šanci Tiago, jenže skvělý brankář Neapole vyrazil, okamžik nato spálil další šanci opět Tiago, když po přiťuknutí Sissoka přestřelil. Tlak Staré dámy pokračoval, v 69. minutě minul v dobré pozici Del Piero. V 83. minutě si vlastní branku málem vstřelil obránce hostí Garics, nicméně Neapol stále držela nadějný výsledek 0:0.

V 88. minutě přišel velký okamžik pro střídajícího útočníka Vicenza Iaqintu, ten střelou do proti pohybu brankáře Gianella zajitil Juventusu důležité tři body.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele