Serie A - preview 7. kola

16.10.2010, 10:17, aktualizováno 17.10.2010, 08:26
Previews
Lazio dohrává kolo v Bari a v případě výhry se vrátí na první místo před AC Milán. Na Rossoneri se mohou dotáhnout Inter, který hraje v Cagliari a také Neapol, ta cestuje do Catanie. Juventus přivítá Lecce, v duelu trápících se celků změří síly Sampdoria a Fiorentina...
Cagliari Calcio - Inter Milán  (neděle 12:45)
Interu Milán chybí zranění Esteban Cambiasso a Diego Milito a v neděli ho čeká náročná cesta do Cagliari, které je zatím mistrem v bezbrankových remízách. Žádný gól diváci v duelech Cagliari neviděli letos už čtyřikrát.

Nerazzurri mají jednoznačný cíl vyhrát. Poslední dva zápasy jim totiž nevyšly podle představ, pouhý bod je pro obhájce titulu málo. Ačkoliv se hrálo s AS Řím a Juventusem. Dobrý výsledek přišel jen v Lize mistrů, výhra 4:0 nad Werderem Brémy.

Rafa Benítez navíc postrádá klíčového muže zálohy Estebana Cambiassa a útočníka Diega Milito, jenž se však zatím hledá. Oba se zranili při plnění reprezentačních povinností s Argentinou. Nicméně zranění Milita dovolí Eto'ovi posunout se na jeho oblíbený post ve středu útoku.

Nepříjemné věci zažívají v Sardinii. Před reprezentační pauzou totiž došlo k roztržce mezi kapitánem Danielem Contim a jeho zástupcem Agostinim. Klub tvrdí, že nyní je již vše vyřešeno a oba dva by se měli v neděli posadit na lavičku. Nicméně pro kouče Bisoliho to je to poslední, co potřeboval, protože se mluví o tom, že hráči nejsou spokojeni s jeho metodami.

Dobrá je pro Cagliari alespoň prázdná marodka. Interu vedle již zmíněné dvojice chybí ještě Thiago Motta, Ivan Cordoba, Goran Panděv a David Suazo. Na křídlech by se po boku Eto'a měli objevit mladíci Biabiany a Coutinho.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Ariaudo - Biondini, Nainggolan, Lazzari - Cossu - Acquafresca, Matri
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Stankovič - Biabiany, Sneijder, Coutinho - Eto'o
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.75 - 3.15 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brescia Calcio - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Na Stadio Mario Rigamonti se střetnou Brescia Calcio a Udinese Calcio. Domácí Brescia překvapivě zaujímá šestou pozici, naopak Udinese je poslední. Bianconeri v minulém kole zvítězili a zisk tří bodů bude úkolem i tohoto utkání.

Po dvou venkovních zápasech se Brescia zase představí doma a očekávání jsou velká. Svěřenci trenéra Iachiniho totiž v domácí pevnosti ještě neztratili ani bod. Touha po vítězství je o to větší, že ve zmiňovaných venkovních zápasech se nepodařilo získat ani bod. Do cesty se nováčkovi postaví Udinese, to je sice poslední, ovšem naposledy vyhrálo a dá se také očekávat, že dojde z jeho strany k výraznému zlepšení.

Udinese čekalo na první vítězství v sezoně šest kol a až právě v šestém kole se podařilo zvítězit. První tříbodový zisk se ale nerodil snadno. Udinese sice bylo jasně lepší, ale defenzíva Ceseny ne a ne inkasovat, rozhodující vítěznou trefu zařídil až těsně před koncem Benatia. Trenér Guidolin nyní věří, že se vše obrací k lepšímu, a že odteď bude Udinese jen sbírat body. O další zisk se Bianconeri pokusí na půdě Brescie.

"Je to pro nás velmi důležitý výsledek. Konečně jsme vyhráli, je to odměna za naše úsilí. Teď se musíme dívat dopředu s optimismem a doufat, že výhra inspiruje tým k pozitivním výsledkům. Začíná pro nás nová soutěž," poukazoval na důležitost vítězství nad Cesenou kouč Francesco Guidolin.

Domácí se nebudou moci spolehnout na Zoboliho, Berardiho, Daprela a Diamantiho. Posledně jmenovaný je v trestu a Brescii bude scházet ještě tři zápasy. Na druhé straně budou absentovat jen Domizzi a Ferronetti.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Sereni - Zambelli, Bega, Zebina, Martinez - Hetemaj, Cordova, Baiocco - Kone - Eder, Caracciolo
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Benatia, Coda, Zapata - Isla, Pinzi, Inler, Pasquale - Sanchez - Di Natale, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.20 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapoli se daří a za jistých okolností by mohla jít po sedmém kola do čela ligy. Jenže k tomu musí předně vyhrát v Catanii, kde to není snadné. Catania doma ještě neprohrála a rovněž má slušnou formu.

Úvod Serie A je hodně vyrovnaný a jelikož každý ztrácí, znamenají výhry skutečně hodně, obzvlášť pokud jich je více v řadě. Své o tom ví právě Neapol, která sice sezónu nezačala podle představ, ale před reprezentační pauzou dvakrát vyhrála a posunula se na přední příčky. Na vedoucí Lazio ztrácí dva body.

Svěřenci Waltera Mazzarriho navíc v posledních zápasech venku neprohrávají, už pětkrát po sobě přivezli domů alespoň bod, a tak Catania musí být na pozoru. Paradoxně by se mohla bát jako první vstřelit branku, protože právě pak je Neapol nejnebezpečnější. Prohrávala se Sampdorií i s Cesenou a vždy skóre otočila. A vzpomeňme si také na Evropskou ligu, kde prohrávala v Bukurešti už 3:0 a nakonec remizovala.

A co čekat od domácích? To těžko soudit. Catania letos dokázala porazit Parmu, remizovat s AC Milán, ale také naposledy prohrát s Lecce, takže stát se může cokoliv. Doma ale zatím ještě Catania neprohrála a nerada by o neporazitelnost přišla.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano - Izco, Biagianti, Del Vecchio - Ricchiutti - Lopez, Mascara
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Cannavaro, Campagnaro - Maggio, Pazienza, Gargano, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.05 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Cesena - Parma FC  (neděle 15:00)
Ligové kolo také nabídne bitvu celků, které se pohybují na konci tabulky. Cesena, která je před tímto kolem šestnáctá, hostí osmnáctou Parmu. Oba týmy také v minulém kole prohrály.

Cesena v minulém kole sahala po bodech, ale v 90. minutě rozhodl o vítězství domácího Udinese Benatia. Nováčkovi letošního ročníku Serie A nezbývá nic jiného, než na porážku zapomenout a maximálně se soustředit na další vystoupení, tentokráte doma proti Parmě.

"Musíme se vrátit, být jednotní a agresivní. Proti Udinese jsme udělali chyby a z výsledku jsem hořce zklamán," vracel se k nešťastnému utkání s Udinese trenér Ficcadenti.

Také Parma v rámci šestého kola prohrála, nad její síly byl AC Milán. Favorit si z Parmy odnesl všechny tři body zásluhou fantastické trefy Pirla. Parma se v současnosti nachází na nelichotivé osmnácté pozici, která znamená sestup do nižší soutěže. I proto by měl severoitalský celek na stadionu Dina Manuzziho bodovat.

"V Ceseně to bude obtížné, ale jsme hladoví po vítězství. Naším cílem je získat alespoň čtyřicet bodů, to by měl být dostatek. Máme skvělého trenéra a všechny ingredience k tomu, abychom sezonu zvládli," nechal se slyšet obránce Parmy Massimo Paci.

Útočník Igor Budan má zdravotní potíže a jeho start v utkání je nepravděpodobný. Do utkání nezasáhne Colucci, jenž je v trestu. Trenér Pasquale Marino má více starostí, nemůže počítat s Galloppou, Paloschim, Giovincem a Lucarellim.
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Benalouane, Von Bergen, Nagatomo - Appiah, Parolo - Schelotto, Jimenez, Giaccherini - Bogdani
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Paci, Antonelli - Valiani, Morrone, Gobbi - Candreva, Bojinov, Marques
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - US Lecce  (neděle 15:00)
Juventus přivítá na domácí půdě fotbalisty Lecce. Nováček si před reprezentační přestávkou připsal tři body a i v Turíně si dělá zálusk na slibný výsledek. Stará dáma je favoritem a s Lecce by si měla poradit.

Těžká utkání sehrál Juventus před reprezentační přestávkou. Turínský celek nejprve cestoval do Anglie k zápasu s Manchesterem City a získal bod, o pár dní později se pak představil ve slavném derby D’Italia na půdě mistrovského Interu Milán a opět remizoval. Nyní se může na první pohled zdát, že do Turína přijede lehčí soupeř, ovšem opak je pravdou. Lecce už dokázalo, že i proti zvučnějším soupeřům může uspět a Juventusu nehodlá dát nic zadarmo.

"Bude to pro nás velmi důležitý zápas. Náš rytmus byl sice kvůli reprezentační přestávce narušen, ovšem sehráli jsme dobrý zápas proti Interu a teď musíme s tímto výkonem držet krok," prohlásil Claudio Marchisio.

Lecce v minulém kole porazilo jedinou brankou Corvii Catanii 1:0 a v tabulce se dostalo na pohodlné dvanácté místo. Lecce zatím doma neprohrálo, ovšem venku zase nevyhrálo. Úspěchem je určitě remíza 2:2 z horské sicilské půdy proti Palermu. Se stejným výsledkem by byl trenér De Canio spokojen i teď, jeho tým ale nebude v Turíně v žádném případě favoritem.

"Jdeme na tým, který je velmi silný po fyzické stránce a má mnoho kvalitních hráčů. Klíčem k úspěchu bude hrát beze strachu, musíme omezit naše chyby," nechal se slyšet záložník Lecce Guillermo Giacomazzi.

Slavnějšímu Juventusu bude chybět brankářská opora Buffon, spolu s ním jsou na marodce Traorè, Rinaudo a Lanzafame. Také Lecce nebude kompletní, hrát by neměli útočník Chevanton a Reginiussen.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Grygera, Bonucci, Chiellini, De Ceglie - Krasic, Felipe Melo, Aquilani, Marchisio - Del Piero, Quagliarella
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Rispoli, Ferrario, Fabiano, Mesbah - Vives, Giacomazzi, Grossmuller - Piatti, Olivera - Corvia
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.33 - 4.50 - 9.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Bologna FC  (neděle 15:00)
Palermo má letos hodně zajímavý start. Úvod sezóny Palermu vůbec nevyšel, pak zase přišly výhry na Juventusu a Fiorentině, jenže mezitím domácí remíza s Lecce. Zkrátka výkony jako na houpačce a Rosanero doufají, že proti Bologně vyhrají a pokročí za ustálením výkonů.

Palermo stále čeká na první domácí vítězství a dobrou zprávou je návrat útočníka Fabrizia Miccoliho, jenž by se již mohl objevit na lavičce. A jestli nastoupí, mohl by oživit vzpomínky na loňské střetnutí s Catanií, v němž nastřílel hattrick. V útoku by se v neděli měl objevit namísto Maccaroneho Pinilla, kterého budou podporovat Pastore s Iličičem. Abel Hernandez si z reprezentačního srazu přivezl zranění a je mimo.

Pro Bolognu začala sezóna nečekaným odvoláním kouče Colomby a pod Albertem Malesanim se pomalu stává remízovým králem. V šesti zápasech remizovala Bologna hned čtyřikrát. Nejcennější remíza je z Říma, kde Rossoblu prohrávali už 2:0, ale nakonec AS o dva body obrali.

Od druhého kola Bologna neprohrála a opět se spoléhá na veterána Marca Di Vaia, jenž v šesti zápasech nastřílel čtyři góly. Velký podíl na výsledcích mají také nové posily Luca Siligardi a Diego Perez.

Při pohledu na tabulku by se mohlo zdát, že je mezi týmy značný rozdíl, jenže zdání klame. Rozdíl mezi osmým místem Palerma a patnáctým Bologně je totiž jediný bod. A nebýt dosavadní velké smůly Bologně s vlastními góly, možná mohla být ještě výš. Už třikrát si totiž hráči Rossoblu dali vlastní gól.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Bacinovič, Nocerino - Pastore, Iličič - Pinilla
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Garics, Portanova, Britos, Rubin - Perez, Mudingayi, Casarini - Ramirez, Di Vaio, Gimenez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Šlágrem kola bude souboj dvou týmů, které v minulé a předminulé sezoně skončily v první čtyřce. Jenže jak Sampdorii, tak i Fiorentině se zatím nedaří podle představ, utkání proto nemá favorita.

Sampdoria skončila v minulé sezoně na čtvrté místě, ale letos to na kvalifikaci Ligy mistrů zrovna nevypadá. V domácí soutěži se hráči Blucerchiatti poměrně trápí, ze šesti kol vyhráli jeden jediný zápas a na kontě mají pouhých sedm bodů. Di Carlovi svěřenci naposledy remizovali s Boloňou 1:1 a připsali si už čtvrtou remízu.

"Musíme udělat vše, co je v našich silách a vyhrát nedělní zápas proti Fiorentině. Je to důležitý zápas a musíme se na něj zaměřit, po posledních zápasech je totiž potřeba dostat se zase na vítěznou vlnu," nabádal svůj tým útočník Giampaolo Pazzini.

Ještě hůře než Sampdoria je na tom Fiorentina. Ambiciózní celek také vyhrál pouze jednou a v tabulce je dokonce o tři příčky níže. Cílem Fiorentiny jsou evropské poháry, nikoliv boj o záchranu.

"Tohle není fyzický problém, ale psychický. Přiznávám, že sem očekával lepší start, ale nepřestávám ztrácet víru. Jsme hodně dlužni fanouškům," netajil zklamání trenér Siniša Mihajlovič, jehož Viola se značně trápí.

Domenico Di Carlo se musí obejít bez Tissoneho, je to ale jediná ztráta Sampdorie. Zato Viola je na tom o poznání hůře, hrát nebude hned několik výrazných opor. Zranění jsou Jovetič, D’Agostino, Zanetti a Bolatti. Hrát nebude rovněž klíčový záložník Montolivo, který si odpykává karetní trest. Již delší dobu nemůže hrát Adrian Mutu.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Zauri, Lucchini, Gastaldello, Ziegler - Semioli, Palombo, Dessena, Koman - Pazzini, Cassano
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Gamberini, Kroldrup, Felipe - Santana, Donadel, Vargas - Cerci, Ljajic - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Bari - SS Lazio  (neděle 20:45)
Rozjeté Lazio čeká po reprezentační pauze zápas v Bari a Římanům nepůjde o nic jiného než o udržení vítězné série a pojištění první příčky. Bari naopak během volna dobíjelo energii a rádo po prohře v Janově bodovalo.

Janov hrál proti Bari téměř celý druhý poločas o desíti, ale Galletti pohrdli několika velkými šancemi, a tak v poslední minutě nastaveného času rozhodl o výhře Grifů hlavičkující Toni. Největší problém Bari je v útoku, kde vedle Barreta není žádný další střelec. Kouč Giampiero Ventura prohlásil, že v Janově jeho tým 70 minut nehrál špatný zápas. Mimochodem právě v té chvíli opustil hřiště zraněný Barreto.

Andrea Raggi bojuje s bolestí zad, a tak není jisté, zda domácím v neděli večer pomůže. Massimo Donati zase má chřipku, problémy sužují i Vitalije Kutuzova.

Lazio jede na Stadio San Nicola z první pozice, což je přesně to, co si v Římě po loňské zpackané sezóně přáli. Během reprezentační pauzy oslavil 65. narozeniny Edy Reja a rád by si nadělil dodatečný dárek v podobě vítězství.

Reprezentační přestávka přinesla do řad Lazia řadu pozitiv. Nominaci si totiž svými vysloužili Stefano Mauri a Sergio Floccari, pozornost od italského národního týmu měl i Cristian Ledesma.

Reja pravděpodobně nasadí rozestavení 4-2-3-1 s tím, že Floccariho na hrotu budou podporovat Hernanes, Mauri a jeden z dvojice Zarate, Bresciano. Reja chce proti Bari útočit ze stran a přečíslovat soupeřovu obranu ve více mužích. Obrannou práci by měli ve středu hřiště obstarávat Ledesma s Matuzalemem.
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, A. Masiello, Parisi, S. Masiello - Rivas, Gazzi, Almiron, Ghezzal - Barreto, Kutuzov
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu - Matuzalem, Ledesma - Mauri, Hernanes, Zarate - Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Chievo Verona  (sobota 18:00)
Na San Siru se proti AC Milán představí Chievo Verona. Hráčům Rossoneri se proti veronskému celku dlouhodobě daří a případné vítězství by v generálce na Real Madrid bodlo.

0ba celky od sebe v tabulce dělí jeden jediný bod. Lépe je na tom AC Milán, který je čtvrtý, Chievo je páté. Rossoneri před reprezentační přestávkou porazili Parmu 1:0 a na bodový úspěch zvenku by radí navázali doma proti Chievu. Milánský gigant se pomalu rozjíždí, a to platí jak o domácí soutěži, tak i o Lize mistrů. Mimochodem už v úterý AC změří síly s Realem Madrid, hrát se bude v Madridu na stadionu Santiaga Bernabeu.

Chievo v minulém kole jen remizovalo 0:0 s Cagliari, přesto však může být trenér Pioli s úvodem sezony spokojen. Zarážející je ale fakt, že Chievu se příliš nedaří na domácím stadionu Bentegodi. The Fly Donkeys tu vyhráli jen v prvním kole, ostatní výhry přivezli ze hřiště soupeře. Trenér Pioli by byl pochopitelně naprosto spokojen, kdyby se povedlo bodovat i na San Siru, ovšem zde se jeho svěřencům vůbec nedaří.

Trenér Massimiliano Allegri stále postrádá kapitána mužstva Massima Ambrosiniho, k němu se na marodku také připojil český zadák Marek Jankulovski. Otázkou je, zdali nastoupí útočník Zlatan Ibrahimovič, ten měl jisté zdravotní potíže a je i možné, že jej Allegri bude šetřit na zápas s Realem. V táboře hostí je situace s absencemi podobná, chybět budou Luciano, Sardo a De Paula.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Bonera, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Pato, Ibrahimovic, Ronaldinho
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Andreolli, Cesar, Mantovani - Bentivoglio, Rigoni, Marcolini - Bogliacino, Pellissier, Moscardelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 8.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Janov CFC  (sobota 20:45)
AS Řím se sice po reprezentační pauze představí před vlastním publikem, jenže o roli favorita můžeme jen stěží mluvit. Ačkoliv se proti němu postaví Janov, jenž také ještě nechytil optimální rytmus, šance jsou vyrovnané.

Důvodem jsou rozsáhlé absence Římanů. Začněme od brány. Tam Claudio Ranieri postrádá Julia Sergia, stabilní jedničku. Rána číslo jedna. V záloze chybí tahoun celého týmu Daniele De Rossi a v útoku nebude k dispozici Adriano a nejspíš ani Mirko Vučinič. To jsou zásadní postavy základní sestavy Giallorossi.

Claudio Ranieri má tak plno starostí, ačkoliv doufal, že reprezentační pauza spíše jeho týmu přilepší. Jenže se stal opak, na reprezentačních srazech si zranění přivodili právě De Rossi s Vučiničem. Situace AS je přitom kritická. Po šesti kolech jsou Římané předposlední, mají na kontě jediné vítězství a jak vidno, světlé zítřky je zatím asi nečekají. Paradoxem je, že jediná výhra přišla v duelu s obhájcem titulu Interem.

Do věčného města míří janovští Grifové. Ti zatím stále ještě nechytili formu, ale všichni čekají, že to je jen otázka času, než začne vše klapat. Přeci jen, prezident Enrico Preziosi přes léto přivedl několik velkých jmen. Jedno z nich však o víkendu nenastoupí, Miguel Veloso je zraněn. Portugalský záložník ale zatím nepodával dobré výkony.

Největším problémem Janova je obrana, respektive celá obranná hra. Svěřenci kouče Gasperiniho zatím dokázali jen jednou udržet čisté konto a po šesti kolech jsou desátí, se stejným počtem výher, remíz i proher. Reprezentační pauza by však mohla být pro Grify zásadní ve smyslu stmelování mužstva, a tak třeba v sobotu konečně uvidíme pořádný výkon.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Cassetti, Burdisso, Juan, Riise - Taddei, Perrotta, Brighi, Menez - Borriello, Totti
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Chico, Dainelli, Ranocchia - Mesto, Rafinha, Kharja, Criscito - Palacio, Toni, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.25 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio64118:513
2.Inter Milán63218:311
3.SSC Neapol632112:811
4.AC Milán63218:411
5.Chievo Verona63128:510
6.Brescia Calcio63037:89
7.Juventus FC622212:98
8.Città di Palermo622210:98
9.Calcio Catania62227:68
10.Janov CFC62226:78
11.AS Bari62226:98
12.US Lecce62225:88
13.Cagliari Calcio61417:57
14.UC Sampdoria61417:67
15.Bologna FC61417:87
16.AC Cesena62134:77
17.ACF Fiorentina61236:75
18.Parma FC61235:75
19.AS Řím61235:115
20.Udinese Calcio61143:94

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (537)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele