Serie A - preview 4. kola

22.09.2010, 08:31, aktualizováno 23.09.2010, 08:21
Previews
Souboj dvou ambiciózních, přesto zatím nepříliš úspěšných týmů obstará dohrávku 4. kola italské ligy. Juventus se doma střetne s Palermem a pokusí se navázat na víkendový duel v Udinese. Sicilané potřebují za každou cenu uspět, s jediným bodem se krčí na předposledním místě tabulky.
Juventus FC - Città di Palermo  (čtvrtek 20:45)
Dohrávka 4. kola italské Serie A bude ve znamení souboje Juventusu Turín a Palerma. Stará dáma o víkendu nastartovala brankostroj a všichni jsou zvědaví, zda-li bude fungovat i proti Palermu, které zrovna nezažilo povedený týden.

Ve velkém stylu si Juventus dokráčel pro první vítězství sezoně. Na stadionu Friuli znemožnil domácí Udinese čtyřmi brankami a dal zapomenout na předchozí výsledkové tápání. Stará dáma se tak už konečně probudila a na skvělý výkon by mohla navzat i proti Palermu.

"Naši hráči patří k nejlepším na světě. Pokud budeme hrát tak, jako proti Udinese, nemohou fanoušci nic namítnout. Důležité je udržet formu a pokračovat v tvrdé práci," reagoval na vysokou výhru Juve její trenér Luigi Del Neri.

Palermo neprožívá zrovna dvakrát povedený vstup do sezony. Svěřenci trenéra Delia Rossiho mají zatím pouze jeden jediný bod, a to je na loňský pátý celek žalostně málo. Sicilanům se navíc nedařilo ani v Evropské lize, kde je porazil i český mistr Sparta Praha. O víkendu pak Palermo nestačilo na mistrovský Inter Milán se kterým prohrálo 1:2.

"Mí hráči jsou mírně zklamaní. Co potřebujeme, je získat pozitivní výsledek abychom posílili důvěru. Doufám, že se nám to povede v Turíně," prohlásil coach Palerma Delio Rossi.

Juventus bude postrádat dlouhodobě zraněného brankáře Buffona, dále Martineze, Traoreho a De Ceglie. Palermo by mělo být v kompletní sestavě, po zranění se navíc vrací opora a právě někdejší hráč Juventusu Fabrizio Miccoli. Zdali nastoupí od základu je však nejasné.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Motta, Bonucci, Chiellini, Grygera - Krasič, Felipe Melo, Marchisio, Pepe - Iaquinta, Quagliarella
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Munoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Ilicic, Pastore - Hernandez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.65 - 4.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brescia Calcio - AS Řím  (středa 20:45)
Brescia Calcio jakožto nováček soutěže zažije velký svátek. Na jeho stadion totiž zavítá loňský vicemistr slavný AS Řím. Vlkům se v úvodu vůbec nedaří a právě toho budou chtít domácí fotbalisté využít, ti se navíc mohou pyšnit velmi solidní formou.

Kdo by to byl čekal, že po třech kolech bude mít Brescia na svém kontě šest bodů. Až na úvodní kolo se totiž podařilo získat tři body doma i venku. Nejprve Brescia překvapila proti Palermu, když především díky skvělému výkonu brankáře Sereniho vyhrála 3:2, a poté brala všechny tři body na stadionu dosud vedoucího Chieva.

Trenér Iachini může být naprosto spokojen, chce však zůstat nohama pevně na zemi a nadále tvrdě pracovat. Další výzva čeká na nováčka doma v podobě návštěvy věhlasného Říma, který bude i přes nepříliš oslnivou formu favoritem.

Už to vypadalo, že Giallorossi si v klidu dokráčí pro první výhru v sezoně. Jenže ehjle, Boloňa se ani za nepříznivého stavu 0:2 nepoložila, ba naopak. Di Vaio a spol. nejprve zkorigovali a těsně před koncem vyrovnali na 2:2. Pro Vlky to byla velká rána, ještě za vedoucího stavu mohli několikrát vstřelit definitivní pojistku v podobě třetí branky, jenže se tak nestalo. Římané tak musejí nadále hodně pracovat a pokusit se konečně vyhrát hned v dalším kole na půdě Brescie Calcio.

Pojďme k absencím, domácí si budou muset poradit bez Mareca, Vasse a zkušeného Zebiny. Zkušenosti budou chybět i Římu. Riise, Taddei, Okaka, Castellini, De Rossi i Totti, ti všichni mají zdravotní potíže, k tomu musíme přičíst i vykartovaného Burdissa a výsledná absence Římanů je děsivá. Zvláště na začátku nepříliš dobře rozehrané soutěže je to velký problém.
Brescia Calcio - pravděpodobná sestava:
Sereni - Berardi, Bega, Martinez, Dallamano - Hetemaj, Cordova, Filippini - Diamanti - Eder, Caracciolo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Rosi, Mexes, Juan, Cassetti - Perrotta, Pizarro, Brighi - Simplicio - Borriello, Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.15 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Cagliari Calcio - UC Sampdoria  (středa 20:45)
Cagliari versus Sampdoria, to je jedno z lákadel 4. kola italské Serie A. Sardiňané budou doma hájit skvělý domácí výkon proti Římu, zvláště když si v minulém kole přivezli bod proti Bari a naopak Sampdoria doma odevzdala všechny tři body.

Po třech kolech ještě Cagliari neztratilo ani bod. V dosavadním průběhu ligy předvádějí ostrované skvělé výkony, zvláště ten proti AS Řím stál za to a dvě remízy zvenčí se také počítají. Bisoliho svěřenci budou chtít i nyní rozšířit svojí bodovou sbírku, pomoci by jim k tomu mělo domácí prostředí, se Sampdorií se totiž neočekává lehká práce.

Fantastickým obratem si fotbalisté Neapole připsali první tři body do ligové tabulky a Sampdoria poprvé v lize prohrála. Na domácím stadionu Luigi Ferraris v Janově vedli čtvrthodiny před koncem 1:0, ale nakonec díky skvělému výkonu hostů prohráli 1:2. Neapol byla v zápase jasně lepší a případná porážka by byla hodně krutá, takhle brali hosté tři body naprosto zaslouženě a Sampdoria zaslouženě odešla s prázdnou. O další tři body, a tudíž o nápravu, budou Blucerchiatti usilovat venku na horké sardinské půdě.

Rossoblu vyrukují na Sampdorii se svým kompletním útokem Cossu, Nené, Matri, ovšem trenér Bisoli musí oželet start Biasiho a Contiho. Ani Sampdoria necestuje na Sardini v kompletní sestavě, chybět bude Sammarco, Poli a Tissone.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Biondini, Nainggolan, Lazzari - Cossu - Nenè, Matri
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Curci - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Dessena - Guberti - Pazzini, Pozzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.20 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - AC Cesena  (středa 20:45)
Serie A má po třech kolech velice překvapivého lídra. Se sedmi body vévodí tabulce nováček z Ceseny, jenž bude chtít svojí pozici uhájit v Catanii. Po výhře nad AC Milán a Lecce budou Mořští koníci pořádně povzbuzení. O body však AC Milán obrala i Catania, remízou 1:1.

Přitom Cesena nebyla v nejvyšší soutěži 20 let. Nyní jí vede o skóre před Interem. V prvním zápase uhrála dobrou remízu na AS Řím, pak porazila AC Milán a Lecce, přestože v tom zápase dohrávala druhý poločas bez vyloučeného Colucciho. Ten byl vyloučen za faul a druhou žlutou kartu, kterou však neměl dostat, protože ve skutečnosti fauloval Nagatomo. Sudí se pak za chybu omluvil. Proto bylo také akceptováno jeho odvolání proti trestu, takže Colucci může hrát. A že bude potřeba, protože kouč Massimo Ficcadenti už postrádá Budana s Fatičem. Kvůli absenci Budana by mohl ve středu útoku nastoupit Malonga a vedle něj Schelotto s Giaccherinim.

Ani Catania se velkého soupeře nezalekla, s Milánem udržela remízu a vybojovala čtvrtý bod v sezóně. V zápase dokonce vedla a mohla přidat další góly, ale ty nakonec nepřišly a Rossoneri vyrovnali. Problémem je forma Maxiho Lopeze, jenž na jaře Catanii táhl. Letos zatím tápe.

Přesto by se měl objevit v základní sestavě, kde bude v ofenzívě podporován Mascarou a Ricchituim. Před Delvecchiem dostane přednost Carboni, se Spollim pak bojuje o místo Terlizzi.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Potenza, Silvestre, Spolli, Capuano - Biagianti, Izco, Carboni - Ricchiuti - Lopez, Mascara
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Ceccarelli, Pellegrino, Von Bergen, Lauro - Parolo, Colucci, Nagatomo - Schelotto, Malonga, Giaccherini
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Janov CFC - ACF Fiorentina  (středa 20:45)
Janov si na sebe velkým letním nakupováním upletl pořádný bič a po třech kolech cítí jeho sílu. Výkony Grifů totiž zatím nejsou ideální a ve středu proti Fiorentině je potřeba vyhrát. A že je k tomu velká příležitost, protože Viola se trápí ještě mnohem víc.

Prezident Enrico Preziosi přivedl přes léto několik zvučných posil a kouč Gian Piero Gasperini mu nyní musí dokázat, že s takovým kádrem dokáže pracovat a vyhrávat. Janov má po třech kolech v tabulce po třech jedničkách, tedy jednu výhru, jedno remízu a jednu prohru.

Ještě hůře je na tom Fiorentina. Novému trenérovi Sinišovi Mihajlovičovi se zatím nedaří a dokázal se svými svěřenci získat jen jediný bod ze zápasu s Neapolí. Pak prohrál v Lecce a doma s Laziem. Bude se tak opakovat loňská mizérie Violy? Zatím to tak vypadá, ale stát se ještě může cokoliv, sezóna je dlouhá.

Výraznější bodový zisk však od Fiorentiny ve středu čekat nemůžeme. V Janově už totiž Viola nevyhrála 20 let. Znát je také absence Stevana Jovetiče, jenž je dlouhodobým marodem. Zranění trápí také Cesareho Nataliho a Gaetana D'Agostina. Trest ještě stále nevypršel Adrianu Mutuovi. Také Janovu chybí ofenzivní hráči, Boško Jankovič a Raffaele Palladino.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Eduardo - Rossi, Dainelli, Ranocchia, Criscito - Rafinha, Veloso, Milanetto - Palacio, Toni, Sculli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Felipe - Montolivo, Donadel - Cerci, Ljajič, Vargas - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AS Bari  (středa 20:45)
Po třech kolech si v Itálii drží neporazitelnost jen pět mužstev a dvě z nich se proti sobě postaví ve vloženém čtvrtém kole. Mistrovský Inter na San Siru přivítá Bari a bude se snažit vyvarovat loňským ztrátám. Právě Bari totiž loni Nerazzurri hned dvakrát obralo o body.

Nejprve v prvním kole, kdy loňský nováček zaskočil favorita remízou 1:1 a v lednu na vlastním stadionu Bari uhrálo remízu 2:2, navíc během zápasu o dvě branky vedlo. Letos už navíc není Bari žádným nováčkem a ani netrpí syndromem druhé sezóny po postupu, naopak se Galletti usadili mez italskou smetánkou, což naznačují i první letošní zápasy. Výhra nad Juventusem, solidní bod v Neapoli a remíza s Cagliari mluví za vše.

Mužstvo Giampiera Ventury tak do Milána neputuje bez naděje, ačkoliv je čeká hodně silný soupeř. Inter bude čerpat z víkendového zápasu s Palermem, který dokázal otočit ve svůj prospěch. Dvěma góly na vedoucí gól domácích odpověděl Samuel Eto'o a vystřelil pro Nerazzurri důležité vítězství.

Výhra na stadionu, kde Palermo 18 měsíců neprohrálo, by mohlo dopřát trochu klidu trenéru Rafovi Benítezovi, jenž byl kritizován za představení svého týmu v duelech s Twente, Udinese nebo Bolognou.

Zatímco loni táhl Inter za úspěchy Diego Milito a Samuel Eto'o byl schován v jeho stínu, letos se karty otočily. Argentinský snajpr marně hledá formu a jeho kamerunský kolega ho hravě zastupuje. V Palermu to byl Eto'ův pátý a šestý gól sezóny. A spoléhat se na něj bude i ve středu. Stejně jako na klasickou sestavu. Chybí akorát zraněný Thiago Motta.

Bari postrádá rovněž zraněné Salvatoreho Masiella, Jaimeho Romera a Alessandra Gazziho.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Cordoba - Zanetti, Stankovič, Cambiasso, Panděv - Eto'o - Milito
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, A. Masiello, Marco Rossi, Parisi - Alvarez, Pulzetti, Almiron, Ghezzal - Kutuzov, Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.05 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - AC Milán  (středa 20:45)
Jednoznačně největší šlágr kola se odehraje před zraky diváků v Římě. Lazio totiž hostí svého neoblíbeného soupeře - slavný AC Milán. Biancocelesti se proti tomu to soupeři dlouhodobě nedaří, jejich bilance je přímo alarmující.

Lazio vstoupilo do nové sezony mnohem lépe než do té předešlé, až na první kolo vyhrálo všechny - tedy zbývající dva - zápasy. Naposledy svěřenci Edy Rejy úřadovali ve Florencii, proti silné Fiorentině získali hned plný počet bodů. "Pracujeme nejen na hřišti, ale také mentálně. Jsme teprve na začátku sezony a pořád vidím dost věcí na zlepšení, ale je jasné, že takovéhle vítězství pomůže. Proti Milánu chci vidět stejnou houževnatost," prohlásil Edy Reja.

Římské Lazio vypadá na začátek sezoně velmi dobře a hlavně silně, letos by to mohli dotáhnout daleko. Ve 4. kole se musí Lazio poměřit s neoblíbeným soupeřem - s AC. Z úctyhodných jednadvaceti vzájemných duelů vyhrálo Lazio pouze jeden jediný a to ještě po prodloužení v rámci italského poháru Coppa Italia.

Začátek sezony je i přes to, jaké Milán získal posily, hodně rozpačitý. Porážka s Cesenou se ani v nejmenším nečekala a stejné je to i s domácí remízou 1:1 proti Catanii. Milán má totiž obrovské problémy se zápasy, ve kterých prohrává. Už v minulých sezonách s tím Rossoneri dost bojovali a tento problém je doprovází i v letošním ročníku Serie A. Na druhou stranu AC je tým, kterému se daří proti silnějším soupeřům a zrovna s Laziem mají Rossoneri jen ty nejlepší zkušenosti. Nicméně každý zápas je jiný a Massimiliano Allgeri moc dobře ví, že jej na Stadio Olimpico nečeká lehký soupeř.

Jedna jediná ztráta trápí trenéra Reju a tou je zranění Meghniho, jinak bude Lazio Řím naprosto kompletní. Totéž se nedá říci o hostech z Milána, mimo hru je i nadále kapitán Ambrosini a Pato, jedná se sice jen o dva hráče, ale oba patří stabilně do základní sestavy.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Lichtsteiner, Biava, Dias, Radu - Mauri, Brocchi, Ledesma, Bresciano - Hernanes - Floccari
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Zambrotta, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Robinho, Ibrahimovic, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.15 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - Parma FC  (středa 20:45)
Tříbodové Lecce a čtyřbodová Parma se utkají na stadionu Via del Mare. Favorita utkání těžko hledat, ale papírově by to měla být ostřílenější Parma, už vzhledem k tomu, že pro ní jasně hovoří vzájemná bilance.

Lecce v minulém kole nenavázalo na senzační výhru nad Fiorentinou a v souboji letošních nováčků podlehlo Ceseně nejtěsnějším rozdílem 0:1. "Byli jsme nedbalí a pomalí, musíme se vrátit k základům a hrát jako tým," smutnil po utkání trenér Di Canio. Doma je ale Lecce mnohem silnější, což pocítila právě Fiorentina a stejné to má být i s Parmou. V průběžném pořadí je Lecce se třemi body na patnáctém místě.

Parma o víkendu zažila velké rozčarování, v zápase s Janovem mohla klidně vyhrát, nebýt milného rozhodnutí sudího Rizzoliho. Marquesův pokus totiž skončil za brankovou čarou, ale branka nebyla uznána, respektive Rizzoli jí neviděl. Tento verdikt hodně naštval prezidenta klubu Tommasa Ghirardiho. "Byli jsme okradeni, tohle byla naprosto jasná branka, kdyby platila, tak bychom vyhráli." Bohužel zápas už nikdo Parmě nevrátí a ta se teď musí soustředit na následující zápas s Lecce.

Domácí mají proti Gialloblu dlouhodobě špatnou bilanci, z deseti duelů vyhrála Parma šest, zbylé čtyři skončili nerozhodným výsledkem. Lecce tak na výhru nad tímto soupeře čeká už hodně dlouho.

Suspendovaný Munari a zraněný Reginiussen, to jsou jediné ztráty domácího celku. Nikterak vážné to není ani s hosty, jen Galloppa i Paloschi mají zdravotní potíže.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Rosati - Rispoli, Gustavo, Ferrario, Mesbah - Giacomazzi, Vives, Grossmüller - Di Michele, Jeda - Chevanton
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Lucarelli, Antonelli - Dzemaili, Morrone, Candreva - Giovinco, Crespo, Fernando Marques
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Udinese Calcio  (středa 20:45)
Serie A si přichystala čtvrté vložené kolo, které nepřichází zrovna v nejlepší čas pro Udinese. To by se totiž spíše potřebovalo po třech zápasech nějaký čas vzpamatovávat. Zebrette totiž nemají ani jeden bod a jsou poslední.

Ano, Udinese sice mělo těžký los, ale stejně nemůže být s nulovým bodovým ziskem spokojeno. Po Janovu a Interu je naposledy v neděli vypráskal 4:0 Juventus a pokud nechtějí v Udinese zabřednout do krize, musí porazit Bolognu.

Samozřejmě, že se také mluví o budoucnosti kouče Francesca Guidolina. Jeho odvolání ale prezident Giampaolo Pozzo neplánuje. "Na ten tým se nedalo koukat. Hráči by se měli zamyslet nad svojí prací a rychle zareagovat. Guidolina ale rozhodně vynechte, ten zůstává," potvrdil Pozzo.

Guidolin doufá, že se konečně probudí Antonio Di Natale, loňský nejlepší střelec celé soutěže se totiž zatím ani jednou netrefil a je nejvyšší čas, aby konečně začal sypat branky.

Ani Bologna zatím nemá na kontě vítězství, ale už má dva body za dvě remízy. Jeden získala v posledním zápase v Římě, kde s AS Řím ještě čtvrthodiny před koncem prohrávala 2:0, ale nakonec zápas skončil remízou. Dvě branky vstřelil veterán Marco Di Vaio a kouč Alberto Malesani na něj bude spoléhat i ve středu.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Esposito, Portanova, Moras, Rubin - Perez, Mudingayi, Casarini - Siligardi, Giménez, Di Vaio
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zapata, Coda, Domizzi - Isla, Inler, Asamoah, Pasquale - Sánchez, Di Natale - Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.48 - 3.05 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Chievo Verona  (středa 20:45)
Chievo vlétlo do nové sezóny ve velkém stylu a zadrhlo až ve třetím kole, kdy doma překvapivě padlo s Brescií. Přesto se se šesti body pohybuje na třetím místě. Druhou porážku by mu ráda uštědřila Neapol, která zatím neprohrála, ale bodů má "jen" pět.

O víkendu si Azzurri připsali první výhru, když porazili 2:1 Sampdorii, ale nebylo to nic zázračného. Ofenzivní trojice Cavani, Lavezzi, Hamšík příliš nefungovala a Neapol vyhrála spíše díky špatné obraně soupeře než vlastnímu umění. A jelikož je Cristiano Lucarelli na půl roku mimo hru, musí se v Neapoli spolehnout právě na tuto trojici, náhrada za ní není.

Walter Mazzarri tak doufá, že se Lavezzi s Hamšíkem s Cavanim rychle sehrají a bude vše klapat, jak má. Vedle Lucarelliho ještě není jasné, zda nastoupí Juan Zuniga.

Chievo je jako na houpačce. Po překvapivé výhře v Janově přišel další šok, domácí prohra s Brescií, která Flying Donkeys zkazila povedený start. Přesto je šest bodů z prvních třech kol úspěchem. Chievo zatím oba dva vítězné zápasy získalo pomocí protiútoků. Hodně se sází na záložní duo Marcolini, Luciano a na útočníky Moscardelliho s Pellissierem. A právě brzké střídání Luciana v duelu s Brescií bylo jednou z příčin chievské porážky. A zatím není jasné, zda se stihne dát do zápasu s Neapolí do pořádku. Zaskakovat případně bude Gelson Fernandes.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Grava, Cannavaro, Campagnaro, Maggio - Pazienza, Gargano, Dossena - Hamšík, Lavezzi - Cavani
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Mandelli, Cesar, Mantovani - Bentivoglio, Guana, Marcolini - Bogliacino - Pellissier, Thereau
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.55 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Cesena32103:07
2.Inter Milán32104:27
3.Chievo Verona32015:36
4.SS Lazio32015:46
5.Brescia Calcio32014:46
6.Cagliari Calcio31205:15
7.SSC Neapol31205:45
8.AS Bari31203:25
9.Juventus FC31117:44
10.AC Milán31115:34
11.UC Sampdoria31116:54
12.Parma FC31114:34
13.Calcio Catania31114:44
14.Janov CFC31113:44
15.US Lecce31021:53
16.Bologna FC30213:52
17.AS Řím30213:72
18.Città di Palermo30123:51
19.ACF Fiorentina30122:41
20.Udinese Calcio30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (613)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele