Serie A - preview 37. kola

24.05.2009, 09:42
Previews
Devět zápasů italské nejvyšší soutěže se odehraje během neděle. Největším tahákem bude jistě souboj AC Milán a AS Řím. Cílem hostů je konečná šestá pozice, domácí bojují o místo druhé. Juventus, který na stříbrnou příčku také může dosáhnout, jede do Sieny. Zápas mezi Chievem a Bolognou bude zároveň bitvou o záchranu v první lize.
Atalanta BC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Jedenáctá Atalanta doma hostí Palermo, pro které to bude velice důležitý zápas, neboť stále existuje reálná šance skončit na šestém místě. Domácí jsou ale v dobrém rozpoložení, když v minulém kole dokázali bodovat na půdě Juventusu Turín.

Atalanta měla v posledních zápasech těžký los a zvládla ho celkem dobře. Svěřenci trenéra Del Neriho nejprve porazili Lazio na jeho půdě 0:1, poté prohráli s Udinese , nicméně v následujících dvou kolech remizovali s FC Janovem a Juventusem Turín, zvláště poslední výkon proti Juventusu byl velice dobrý. Klub z Bergama dokonce mohl pomýšlet na vítězství, ale několikrát trefil pouze brankovou konstrukci. Nyní se očekává těžká bitva s Palermem, které cestuje do Bergama s jediným cílem - ziskem tří bodů.

Palermo totiž potřebuje naplno bodovat, aby si udrželo naději na šesté místo, které momentálně okupuje AS Řím. Vlci ale v tomto kole cestují na stadion Giuseppe Meazzy, kde se utkají s milánským AC. Pokud by Řím prohrál a Palermo zvítězilo v Bergamu, posunulo by se na šesté místo, právě před AS Řím. Sicilský klub naposledy zdolal úřadujícího šampióna Coppy Italia, římské Lazio 2:0 a stále se drží v těsném kontaktu s šestou pozicí, která znamená start v příštím ročníku Evropské ligy.

Vzájemná bilance obou soupeřů je relativně vyrovnaná, naposledy vyhrálo Palermo 3:2, jenomže to se hrálo na Sicílii, nyní jsou role obrácené. Domácí celek je značně oslaben, trenéru Del Nerimu bude scházet několik hráčů základní sestavy - Ferreira Pinto, Floccari, De Ascentis, Garics a Valdes. Hosté se zase musí obejít bez Tedesca, Cavaniho, Liveraniho a vykartovaného Kjaera.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Capelli, Talamonti, Manfredini, Bellini - Defendi, Cigarini, Guarente, Padoin - Doni, Plasmati
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Migliaccio, Bovo, Balzaretti - Guana, Nocerino, Bresciano - Simplicio - Succi, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.05 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Bologna FC  (neděle 15:00)
Poslední kolo přinese ve spodních patrech tabulky Serie A pořádné drama. Na Stadio Marcantonio Bentegodi ve Veroně se střetne Chievo s Bolognou a oběma půjde o přežití mezi italskou elitou.

Domácí Chievo je na tom o něco lépe. Se ziskem 37 bodů se nachází 16. místě a k záchraně mu chybí již jen jediný bodík. To Bologna je osmnáctá a aktuálně sestupuje. O poslední sestupové místo bude na dálku bojovat s Turínem, který má pouze o bod více.

Je tedy jasné, že pokud chce Bologna pomýšlet na udržení, musí bezpodmínečně vyhrát. Turín navíc hraje s pátým Janovem a šance na zisk bodů je výrazně menší než u Rossoblu, což dobře ví i kouč Giuseppe Papadopulo. "Zbývají nám dva zápasy. V neděli musíme vyhrát a doufat, že nám Janov udělá laskavost a porazí Turín."

Bologna do Verony přijíždí po výhře nad Lecce, která je udržela v boji o udržení, zatímco Lecce odsoudila k sestupu. Brankou v posledních vteřinách zápasu rozhodl Sergio Volpi a zajistil tři body. "Toto vítězství na umožnilo dále bojovat o prvoligovou příslušnost. Bude však zbytečné, pokud v neděli prohrajeme," říká Papadopulo.

Největší slabinu má Bologna v letošní sezoně v obraně, titul nejhorší ligové obrany mluví za vše. Obránce Vaggelis Moras však říká, že jeho tým musí dát technické nedostatky za hlavu a především se na zápas psychicky připravit. "Musíme těžit z výsledku, kterého jsme dosáhli v Lecce. Je to známka sebevědomí, díky němu můžeme podat maximum v zápasech s Chievem a Catanií. Nyní již není fyzický aspekt tak důležitý jako ten psychický. Musíme se na poslední dva zápasy připravit především po té psychické stránce."

Rozhodně to nebude pro Rossoblu jednoduchý zápas, navíc když čelí Chievu, které se potkává s výbornou formou. Flying Donkeys byli dlouhou dobu na sestup, jenže na jaře prohráli jen třikrát z posledních devatenácti zápasů a míří za záchranou. Dvě kola před koncem sice ještě nemají svěřenci trenéra Domenica Di Carla stoprocentní jistotu udržení, jenže aby sestoupili, museli by se stát skutečně neuvěřitelné věci.

Chievo se bude muset obejít bez tria Stephen Makinwa, Giuseppe Colucci, Marco Malago, které trápí zranění. Bologna nemůže počítat s Volpim.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino -Frey, Morero, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Pinzi - Pellissier, Bogdani
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Moras, Castellini, Terzi - Zenoni, Mingazzini, Mutarell, iAmoroso, Valiani - Adailton - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.85 - 1.90 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Trápící se Catania přivítá na domácím stadionu další trápící se tým - Neapol. Oba celky se nacházejí v dolní polovině tabulky a od sebe je dělí pouhé tři body, tudíž v tomto utkání půjde především o čest.

Catania i Neapol patří k velkým zklamáním letošní sezony, zvláště poté, jak dobře se jim dařilo v první polovině sezony. Pak šly výkony obou celků rapidně dolů. Catania chodí od porážky k porážce, naposledy nestačili svěřenci trenéra Waltera Zengy na AS Řím, a ačkoliv předvedli dobrý výkon, prohráli 4:3 a zůstali opět bez bodu.

Napol je na tom prakticky podobně, dá se říci, že nepomohla ani změna postu hlavního trenéra. Roberto Donadoni, totiž skvělou formu z první poloviny sezony neoživil. Neapol tak přišla nejen o evropské poháry, ale především o velký respekt, který u soupeřů i těch nejzvučnějších jmen měla. Neapol představuje zvláštní celek, klubu se vůbec nedaří, pak přijde výhra nad vedoucím celkem Serie A Interem Milán, a zase další porážky.

Cíle obou celků budou dohrát sezony co nejlépe a samozřejmě se nějakým způsobem připravit na tu nadcházející. Catania se v utkání proti Neapoli musí obejít bez Biagiantiho, Ledesmy, Potenzy a na jeden zápas distancovaného Silvestra. Hostům bude zase scházet kvarteto fotbalistů - Maggio, Iezzo, Cannavaro a Jamaik. Právě absence posledně zmiňovaného je pro Neapol největší ztrátou.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Kosicky - Stovini, Terlizzi, Capuano - Izco, Carboni, Tedesco, Llama - Mascara - Martinez, Morimoto
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Navarro - Santacroce, Cintáni, Aronica - Mannini, Pazienza, Bogliacino, Datolo, Vitale - Denis, Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 2.65 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Juventus FC  (neděle 15:00)
Siena již nemá v posledních dvou kolech Serie A o co hrát a v neděli se na Stadio Artemio Franchi postaví Juventusu, který si bude chtít spravit chuť z posledních špatných výkonů a ukončit sezonu slušnými výsledky. A především na třetím místě.

Právě třetí místo zajišťující přímý postup do Ligy mistrů je totiž v ohrožení. Díky špatnému období má Stará dáma nyní pouze jednobodový náskok před Fiorentinou a v posledních dvou kolech se ještě o třetí příčku, po které ve Florencii hodně touží, pravděpodobně strhne velká bitva.

Juventus do ní již nepovede Claudio Ranieri, který v pondělí ve funkci trenéra skončil. Klubové vedení s jeho výsledky nebylo spokojeno, a proto s ním rozvázalo smlouvu. Minimálně na závěr sezony ho nahradil Ciro Ferrara. Po Ranieriho odvolání volali i fanoušci a ani v kabině již nepanovala ideální atmosféra. To v Juventusu dlouho nepamatují, naposledy se kouč musel předčasně z trenérského křesla poroučet před 40 lety.

Není zatím jasné, zda bude moci v Sieně nastoupit Del Piero, jenž bojuje se zraněním. To do hry rozhodně nepustí Cristiana Molinara, Mohameda Sissoka, Daria Kněževiče, Albina Ekdala a Zdeňka Grygeru.

Siena již bude hrát pouze o čest. Určitě ale zápas nevypustí a bude chtít napravit poslední prohru 3:0 ze zápasu s Interem Milán. Trenér Giampaolo má k dispozici takřka kompletní kádr. Chybět budou jen Mirko Guadalupi a brankář Dimitrios Eleftheropoulos.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Ficagna, Portanova, Brandao, Del Grosso - Coppola - Maccarone, Vergassola, Galloppa, Jarolim - Calaiò
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Camoranesi, Zanetti, Tiago, Nedved - Trezeguet, Iaquinta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 8.00 - 3.75 - 1.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Udinese má v posledních zápasech skvostnou formu a stále živí naději na Evropskou ligu. Dvě kola před koncem ztrácí na šestý AS Řím tři body, v neděli ho čeká Sampdoria Janov. Ta již nemá o co hrát.

Bianconeri vyhráli už šest zápasů v řadě a společně s Palermem a AS Řím se v závěru sezony utkají o účast v Evropské lize. "Bojujeme, abychom si příští rok zahráli v Evropě," prohlásil záložník Isla. "Nebude to ale lehké, protože je před námi Palermo a Řím. Před námi jsou ještě dva zápasy a my chceme získat šest bodů, abychom měli nějakou naději."

Udinese potvrdilo dobrou formu posledním vítězstvím nad AC Milán a vyhrát budou chtít i v Janově. Řím totiž hraje právě s AC a Palermo hraje s Atalantou, takže se dá počítat s nějakou ztrátou bodů. "V neděli hrajeme se Sampdorií, která je doma silná. V útoku má Cassana s Pazzinim, proti nimž to má každá obrana těžké. My jsme ale v dobré formě a chceme zůstat na vítězné dráze," vyjádřil se k zápasu Isla.

Sampdoria se nachází na 12. místě a nemá o co hrát. Posledním želízkem v ohni bylo finále Coppa Italia, jenže v tom Blucerchiati podlehli Laziu a do Evropy se příští rok nepodívají. Přesto sezonu hodnotí trenér Walter Mazzarri veskrze pozitivně.

"V Serii A jsme se neztratili. Zahráli jsme si Pohár UEFA a dosáhli jsme na finále Coppa Italia," řekl Mazzarri, který pravděpodobně na lavičce Sampdorie po sezoně skončí. V Janově totiž chystají po průměrné ligové sezoně změny. Sám kouč však ještě neví, jak to s ním příští rok bude. "Mám se Sampdorií smlouvu ještě na další rok. Po skončení sezony si sedneme s vedením a prodiskutujeme mojí budoucnost."
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Campagnaro, Gastaldello, Raggi - Padalino, Dessena, Palombo, Franceschini, Pieri - Pazzini, Cassano
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Isla, Zapata, Felipe, Pasquale - Inler, D'Agostino, Asamoah - Sanchez, Quagliarella, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - Inter Milán  (neděle 15:00)
Mistrovský Inter zajíždí na půdu Cagliari a vůbec o nic mu nepůjde. Svěřenci trenéra Mourinha vyhráli Scudetto, na druhé straně Cagliari již také o nic nehraje, jelikož na evropské poháry ztrácí nedostižitelných sedm bodů.

Týmu Cagliari se v posledních zápasech přestalo tak trochu dařit, klub nevyhrál čtyři utkání po sobě a přišel o možnost startu v příštím ročníku Evropské ligy, což je jiná forma dosavadního Poháru UEFA. Navzdory neúčasti Cagliari v evropských pohárech budou v týmu určitě spokojeni. Sardinský celek totiž neodstartoval sezonu dobře, jenomže ve druhé polovině začal své soupeře jasně přehrávat a nakonec zaslouženě bojoval o přední příčky. Cagliari teď čeká poslední letošní zápas na domácím stadionu San’t Ellia a o motivaci by mělo být postaráno. Přijede totiž čerstvý vítěz Scudetta - Inter Milán.

Nerazzurri si zajistili titul v minulém kole, když jeho nejbližší pronásledovatel AC Milán prohrál na půdě Udinese, Inter pak ještě ve večerním utkání snadno zdolal Sienu a oslavy mohly propuknout. Inter tedy v letošní sezoně opět neměl výraznou konkurenci a momentálně je v Itálii jasnou jedničkou. Do týmu úřadujícího šampióna už přibyly nové posily pro příští sezonu, jsou jimi Diego Milito a Thiago Motta. Momentálně se spekuluje i o příchodu dalších posil, jednou z nich by mohl být stoper londýnské Chelsea - Riccardo Carvalho. Interu ještě zbývá v letošní sezoně dohrát dvě utkání, to první na půdě Cagliari a druhé před domácími fanoušky s Atalantou Bergamo.

Inter už sice vyhrál Scudetto, nicméně proti Cagliari by měl mít jistou motivaci. Domácí celek byl totiž jedním z těch, který dokázal obrat milánský tým o body na jeho půdě. V 18. kole vybojovali hráči Cagliari na San Siru cennou remízu 1:1.

Cagliari musí oželit pouze Bianca, který má zdravotní problémy. Hostující Inter je na tom mnohem hůře, chybět budou Maicon, Rivas, Bolzoni, Crespo a Maxwell, nicméně Inter už je mistrem, tudíž ztráta těchto hráčů není úplně citelná.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Canini, Agostini - Fini, Conti, Biondini - Cossu - Acquafresca, Jeda
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Toldo - Santon, Cordoba, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Vieira - Mancini, Ibrahimovic, Balotelli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.25 - 2.95 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Milán - AS Řím  (neděle 15:00)
Jednoznačný šlágr kola se uskuteční na San Siru mezi AC Milán a AS Řím, domácí bojují o konečné druhé místo a přímý postup do Ligy mistrů, hosté zase o setrvání na šesté příčce, která zaručuje Evropskou ligu.

Milánští si porážkou s Udinese zkomplikovali celkové druhé místo, ovšem třetí Juventus pouze remizoval, tudíž náskok před Starou dámou činí tři body. Nicméně čtvrtá Fiorentina zle dotírá a na druhý AC Milán ztrácí čtyři body. Znamená to, že pokud by AC Milán zbývající dvě utkání prohrál, mohl by skončit čtvrtý a hrát pouze předkolo Ligy mistrů. V Miláně ale myslí na druhé místo, a tedy přímý postup. V souvislosti s koncem letošní Serie A se hovoří o budoucnosti Carla Ancelottiho, který by měl podle spekulací odejít do Chelsea nebo Realu Madrid. Vše nakonec ukáže až pondělní jednání klubu, v příští sezoně určitě nebude oblékat dres Rossoneri Paolo Maldini, který ukončí kariéru. To měl udělat už v zápase s Juventusem, ale jelikož Milán nevyhrál, rozhodl se pokračovat, nyní nastává jeho poslední zápas na San Siru, kde by se s ní měli fanoušci velkolepě rozloučit.

Zatímco v Miláně se jedná o Ancelottim, v Římě je terčem kritiky Luciano Spalletti. Římanům se letošní sezona hodně nepovedla, nejenže se nebude hrát Liga mistrů, ale také ještě nemusí AS Řím skončit na šestém místě a hrát tak Evropskou ligu. Vlci si celou situaci komplikují špatnými výsledky s týmy, kteří se nacházejí ve druhé polovině tabulky, naposledy hráči Říma jen těsně urvali vítězství 4:3 proti Catanii.

Souboje Říma s Milánem mají velkou tradici, bilance je vyrovnaná, i když v posledních letech měl navrch klub z hlavního města Itálie. Milán naposledy porazil Řím 14.5.2006 výsledkem 2:1.

Milánskému AC budou scházet zranění Borriello, Nesta, Kaladze a brankář Abbiati. Římané jsou na tom podobně, do zápasu nezasáhnou Cicinho, Aquilani, Doni, Tonetto a suspendovaný De Rossi.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Favalli, Maldini, Jankulovski - Beckham, Pirlo, Ambrosini - Kakà - Inzaghi, Pato
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Artur - Motta, Mexes, Juan, Riise - Taddei, Pizarro, Brighi, Perrotta - Totti, Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.25 - 4.45
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Turín FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Turín čeká jeden z nejdůležitějších zápasů v letošním ročníku Serie A. V předposledním kole narazí na Janov a potřebuje nutně vyhrát. V případě prohry by si Granata notně zkomplikovala boj o udržení.

Turín je aktuálně jen jediný bod nad sestupovými pozicemi a kouč Giancarlo Camolese nepotřebuje žádné upozornění na to, jak moc je nadcházející zápas důležitý. "Musíme se soustředit na náš zápas s Janovem a nekoukat na výsledky ostatních," prohlásil Camolese. "Sledováním ostatních týmů pouze plýtváš energií. Bologna boj o přežití rozhodně nevzdá," řekl o svém největším konkurentovi v boji o udržení. "Máme před Bolognou jednobodový náskok a ze zápasu s Janovem si jednoduše musíme odnést pozitivní výsledek."

Toro v posledních třech domácích zápasech získalo sedm z devíti možných bodů a na Stadio Olimpico bude sázet i nyní. Právě podpora fanoušků může být podle Camoleseho rozhodující. Klub kvůli tomu dokonce snížil cenu vstupenek o 25%, aby přišlo co nejvíc diváků. "Potřebujeme co největší podporu. Jsem si jist, že fanoušci budou v zápase s Janovem naším dvanáctým hráčem."

Janov je aktuálně pátý a prakticky již nemá o co hrát. Účast v příštím ročníku Ligy mistrů již má jistou a ačkoliv je tu ještě teoretická šance na čtvrté místo, ztráta pěti bodů dva zápasy před koncem je velká. Kouč Gian Piero Gasperini chce ale i přesto od svých hráčů předvést co nejlepší výkon.

Dobré výkony by mohly potěšit především fanoušky Grifů, kteří se v týdnu dozvěděli špatné zprávy. Klub totiž opustí dvě největší postavy letošní sezony, do Interu zamíří Diego Milito a Thiago Motta. Minimálně za útočníka Milita však již Janov našel náhradu, přijdou Sergio Floccari a Fabio Acquafresca.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Franceschini, Ogbonna, Pisano - Colombo, Dzemaili, Barone, Rubin - Rosina - Bianchi, Stellone
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Papastathopoulos, Ferrari, Bocchetti - Rossi, Thiago Motta, Juric, Criscito - Sculli, Milito, Jankovic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.42 - 4.05 - 6.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Lecce - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
V předposledním kole italské nejvyšší soutěže se Lecce střetne s Fiorentinou a s velkou pravděpodobností může jít o poslední vystoupení Lecce před domácím publikem v Serii A. Giallorossi jsou totiž momentálně poslední a záchrana je velkou utopií.

Lecce v minulém klíčovém zápase prohrálo s Bolognou, když inkasovalo gól v posledních vteřinách zápasu a kleslo na poslední místo v tabulce. Z něj má momentálně pětibodovou ztrátu na sedmnáctý Turín a navíc zápasy s Fiorentinou a Janovem před sebou. Opuštění sestupových vod by tak bylo velkým překvapením.

Trenér Luigi De Canio má navíc plnou hlavu starostí s tím, jak poskládá sestavu. Chybí mu totiž několik hráčů. Mimo jsou Vitorino Antunes, Angelo, Gianni Munari a Raffaele Schiavi. Karetní trest si odpykají Papadopoulos, Polenghi a Konan.

Také Fiorentina má ještě stále o co hrát. Vítězstvím by si totiž definitivně zajistila místo v příštím ročníku Ligy mistrů. Viola udělala velký krok už minulý týden, kdy brankou Gilardina porazila Sampdorii a nyní ji v posledních dvou zápasech stačí pokaždé bodovat, aby se nemusela ohlížet na výsledky Janova. Aktuální náskok Fialek činí pět bodů.

Navíc je tu ještě možnost třetího místa, po kterém ve Florencii touží. Zatímco čtvrté místo by zajišťovalo pouze třetí předkolo milionářské soutěže, ze třetího místa se již jde přímo do hlavní fáze Ligy mistrů. Na třetím místě je momentálně Juventus, který se v posledních měsících nepotkává s příliš dobrou formou a měl by v závěru sezony zabrat, pokud nechce o třetí příčku přijít.

Trenérovi Prandellimu stále budou chybět Mario Santana, Adrian Mutu a Emiliano Bonazzoli.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Ingrosso, Fabiano, Esposito, Giuliatto - Zanchetta, Giacomazzi, Edinho, Caserta - Castillo, Tiribocchi
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Kroldrup, Gamberini, Pasqual - Montolivo, Felipe Melo, Semioli - Jovetic, Vargas, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.45 - 3.95 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán36249365:2781
2.AC Milán36218766:3271
3.Juventus FC361911664:3768
4.ACF Fiorentina362141152:3567
5.Janov CFC361711849:3662
6.AS Řím361691158:5757
7.Città di Palermo361741553:4655
8.Udinese Calcio361591253:4654
9.Cagliari Calcio361481445:4350
10.SS Lazio361451745:5347
11.Atalanta BC361371640:4246
12.UC Sampdoria3611111445:4844
13.SSC Neapol3611101539:4243
14.AC Siena361271732:4043
15.Calcio Catania361171837:4740
16.Chievo Verona368131535:4637
17.Turín FC368101833:5534
18.Bologna FC36891940:6133
19.Reggina Calcio366121829:6030
20.US Lecce365141735:6229
Zbývající zápasy
20.05. 19:30SS Lazio - Reggina Calcio

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (158)

Přidat komentář
Slejdy

uz se tesim

Reagovat
smazaný uživatel

tak..., poslední Maldiniho zápas na San Siru. po něm rozlučka, předváděčka v nových dresech, foťáky, kamery, úsměvy, ženy, slzy... a bude po všem , FORZA MILAN

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou expresky, že se Galliani snaží přesvědčit Maldiniho o pokračování. Říká se, že v nejlepším se má končit a Paolo to své nejlepší už 1 propásl a tento rok to nejlepší rozhodně není.. 2009/2010 máme celkem šanci vyhrát opět Serii A a pokusit se něco předvést v LM..

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok měl pořád výbornej..., snad jen poslední 2 zápasy mu moc nevyšly. nicméně Paolo podle mě na 99% skončí..., už se nenechá zvyklat.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem nemyslel tím, nejlepším osobní výkony, ty měl samozřejmě skvělé. Myslím klubové.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být moc krutej, ale s Ancelottim a jeho bilancí 1/8 na titul moc šancí nemáte.

Reagovat
Tsigi

já bych mu i věřil, ale momentálně prostě chybí v týmu kvalita

ale ta statistika je dost hrozná

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale zase na druhou stranu lavička Kalac, Senderos, Gattuso, Jankulovski, Seedorf, Ronaldinho, Shevchenko, takovou nemá snad nikdo .

Reagovat
smazaný uživatel

Hm...Kalać? To je snad vtip....Ševčenko a Ronaldinho, to už jsou bohužel jen jména. Gattuso, Seedorf, Jankul, ti pořád uhrajou svoje, to je fakt. A Senderos? Jsem zvědav, jak to s ním dopadne, prý chce zůstat.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ne, že by Ronnie a Ševa něco neuhráli, ale nemůžeš říct, že takovou lavičku nikdo nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá . A je jasné, jak jsem to myslel, stačí se podívat na jejich platy.

Reagovat
Tsigi

to máš pravdu takovou lavičku nemá nikdo na světě

Reagovat
smazaný uživatel

stejně tam bude asi nějakej zákulisní boj. Carlo řekne, že na 100% zůstává, načež Silvio prohlásí: "Uvidí se po posledním kole."

Reagovat
terry

"Právě podpora fanoušků může být podle Camoleseho rozhodující. Klub kvůli tomu dokonce snížil cenu vstupenek o 25%, aby přišlo co nejvíc diváků."

Reagovat
terry

FORZA VIOLA!!

Reagovat
smazaný uživatel

Stoperská dvojice by dnes měla být Matrix-Burdisso, říkal to Mou na tiskovce. Jen neprozradil, jestli bude hrát Jimenez/Mancini a Balotelli/Cruz, Obinna snad nepřipadá v úvahu. Jinak ten tip u Bologny se mi zdá docela odvážný a docela mě překvapil kurz na výhru Janova.

Reagovat
terry

U Bologně jsem se nechal trochu unést.

Reagovat
smazaný uživatel

To by už byla totální tragédie...

Reagovat
terry

Aby šel dolů Turín?

Reagovat
smazaný uživatel

Když se ještě vrátím k tomu příchodu Milita a Motty, tak se spekuluje, že by do Janova mohl zamířit Quaresma. Ten návrat Rossiho zpátky do Itálie by nebyl špatný, ale nevím, jestli by si ho mohli dovolit.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud by do Janova přišli Acqua s Floccarim a k nim ještě Rossi, vypadalo by to opravdu na změnu systému, protože to už by byl obrovskej přetlak na jeden post.

Reagovat
terry

Přesně tak. Rossi by se mi sice líbil, jenže na druhou stranu by se minimálně jeden hráč z trojice Flocca, Acqua, Rossi zabil. Pochybuji, že by se mohli nějak ideálně točit všichni tři.

Reagovat
smazaný uživatel

bylo by to nejspíš podobný, jako teď v Cagliari s trojicí Acqua, Jeda, Matri..., taky dva celkem stabilní a třetí často naskakující, případně občas hrající od začátku. samozřejmě za předpokladu, že by Rossi fakt přišel a systém by se měnil..., což mi obojí příjde celkem podezřelý.

Reagovat
terry

Podle mě je Rossi nepravděpodobný.

Reagovat
Tsigi

I kdyby na něj měli peníze, tak tam nepujde

Reagovat
terry

O Quaresmovi jsem ještě neslyšel, ale jak už tu bylo řečeno, pochybuju, že by on šel do Janova.

Reagovat
smazaný uživatel

On by hlavně měl jít někam, kde bude hrát pravidelně.

Reagovat
terry

Zpět do Portugalska nebo někam do Španělska. Jak to tak vidím, jinde se nechytne.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl. Mě by se nejvíc líbil návrat do Porta.

Reagovat
terry

Asi by to pro něj bylo ideální, ale nevěřím, že by se tam chtěl vrátit. Uznal by svojí "neschopnost", když to přeženu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec půjde do Benficy, aby si vyzkoušel hru u všech rivalů.

Reagovat
smazaný uživatel

říkám to nerad, ale Torino má z klubů bojujích o záchranu (Toro, Bologna, Chievo) tu nejhorší výchozí pozici. před sebou zápasy s Janovem a Římem, které se budou rvát až do konce o poháry, zatímco Bologna si to může přímo rozdat s Chievem a v posledním kole případně obrat Catanii, které už o nic nejde..., stejně tak Chievo má přímo Bolognu a poté Neapol, která už má prázdniny. nejlepší by byla varianta - oba vítězné zápasy jak Granaty, tak Bologni a porážka Chieva v posledním kole s Napoli..., jenže to je pravděpodobný asi jako, že se budu v neděli učit na zkoušku.

Reagovat
terry

Přesně tak. Bologna má vše ve svých rukou, když budeme počítat s tím, že favorité vyhrají. Každopádně to Di Vaiovi přeji. Přeci nesestoupí tým s nejlepším střelcem ligy.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý jak to Ciro dneska poskládá , hlavně střed zálohy a útok . Škoda že se zranil Grygera , bylo by zajímavé vědět koho Ciro upřednostňuje .

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje Figo? Nebo uz skoncil? Ja myslel, ze dohraje rocnik..

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal volno, stejně tak J.César, Muntari a Stankovič.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vyborný, samozřejmě cela moje zaloha v ...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak D'Agostino gól, Milito 2, Tonda jeden, to není špatné.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne to není, ale nemám golmana, par založníků, a nevim jak obranci

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Palerma a AC

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

snad se AS vynasnazi a vybojuje vyhru x/ nic proti AC, ale jako fanousek Juve si nic jinyho nemuzu prat... verim ze s Cirem vyhrajem oba zapasy a byla by skoda skoncit za AC :( stejne tak preju Bologni aby se udrzela, Di Vaiovi strasne fandim (mozna vic nez nekterym jedincum v juve xD) a opravdu bych nerad aby jeho tym sestoupil...

mam otazku... jakto ze je v tabulce 3. misto oznaceno stejnou barvou jako 2. a 1.? ze 3. se taky rovnou postupuje do LM??? vim ze se to nejak menilo tak pls reknete...

jinak este fandim Genoe aby predskocila Fiore a Palermu s Miccolim aby se udrzeli za AS a v pristim kole ho predehnali x)

Reagovat
smazaný uživatel

helou..fanusikovia as roma....amme novy web....bohuzial ho sem nemozem napsiat, ale ak ho chcete vediet napiste na icq 599908638 alebo mail mato18418@azet.sk

dufam sa mi ozvete

Reagovat
smazaný uživatel

Ibra

Reagovat
smazaný uživatel

a Jimenez líbí se mi jeho napadání

Reagovat
smazaný uživatel

snazi se no

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Plno na Artemio

Reagovat
smazaný uživatel

Del Piero je prostě nej

Reagovat
M11

ALEX je zpatky

Reagovat
berger321

dal jsem 2 na janov byl by to hrich nedat s takovym kurzem

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Slejdy

tj lakadlo velike .. uz je to ale 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

dufam ma admini nezabiju..vlastnesam neviem ci tu mozem prezentovat moju stranku..ale no tak...ak sa to tu nemôze tak vopred prepacte...a komentar zmazte...videl som tu jedneho tiez davat odkaz tak dam aj ja,....este raz sry ak sa to nemoze.. www.as-roma.webnode.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Patricku, Patricku...

Reagovat
smazaný uživatel

Patricku, Patricku...

Reagovat
smazaný uživatel

to byl vykurburt Vieira je lama nejvetsi

Reagovat
smazaný uživatel

bylo to ve vzduchu celou tu dobu, co se na ni chystal...

Reagovat
smazaný uživatel

*na něj...

Reagovat
Slejdy

Riise

Reagovat
M11

tj teda.. bananek

Reagovat
smazaný uživatel

hezky no...

Reagovat
GEGE

Škoda těch šancí Pata.Od te doby co se ostrihal mu to nejak přestalo střílet.Každopádně musíme přidat zatím nic moc.

Reagovat
terry

Nevíte o nějakých textových live přenosech?

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduju Gazzettu, ale ty to chceš asi eng.

Reagovat
terry

Jojo, italsky nemluvím.

Reagovat
smazaný uživatel

zatím nic moc..., Vučinič s Tottim si to dneska dobře dávají, zatímco my máme trošku problém s přechodem do útoku a když už se do šance dostanem, máme smůlu v koncovce. tak jsem se aspoň kochal pohledem na nové dresy, které se mi nakonec fak líbí - tenčí proužky já rád, bílé límečky jsou příjemnou změnou, která tak nebije do očí, jak jsem se bál (navíc s nimi ragazzi vypadají mladší, což se nám hodí) a pokud jsou černé trenky doma znamením, že budou příští rok základní, tak jsem plně spokojen..., snad v nich Paolo oslaví poslední zápas na San Siru vítězstvím..., FORZA MILAN !

Reagovat
smazaný uživatel

jj ty dresy AC jsou tentokrát nádherný

Reagovat
smazaný uživatel

John pánové, ale ten Inzaghi, to je normální dítě co mu berou hračku a ještě se bude rozčilovat

Reagovat
Jajinek

Chapete někdo proč ten gol neuznal? Pískal faul?

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jo, ale mě se zdálo, že obránce spadl sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně Jimenezovi bych dneska gól přál.

Reagovat
Jajinek

Přesně, proto mi to přišlo líto, mě se to zdálo regulerní.

Reagovat
smazaný uživatel

Že prej Viola chtěla jít před Juve ani houno

Reagovat
M11

Reagovat
panca

ach jo milan nic moc! duvod proc vymenit trenera! pokud neporazime trapicise rim tak na tom asi nejsme moc dobre!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorillo se teda v brance Sampdorie moc dobře neuvedl. Tiribocchi řádí, nejlepší zápas asi v Turíně.

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta to otočila...a je to v řiti úplně...

Reagovat
terry

Jak tu stále jako jediný fandí Palermu.

Reagovat
smazaný uživatel

jedu si svoje

Reagovat
smazaný uživatel

Del Pieráč už si to staví....

Reagovat
smazaný uživatel

uf

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska byla na Galaxii nějaká reportáž o Wisle a byl tam rozhovor s oběma Brožama

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou primadony.

Reagovat
smazaný uživatel

hej

Reagovat
smazaný uživatel

Matrixi, kde jsi byl? Nj, Acqua.

Reagovat
smazaný uživatel

AMBROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!

Reagovat
GEGE

AMBROOOOOOOOOOOOOO!!! Pippo a Ricky

Reagovat
Tsigi

Ambro je borec

Reagovat
smazaný uživatel

Bolzoni. Ale dolu měl jít Vieira.

Reagovat
Tsigi

Od toho Menéze se asi čekalo víc ?

Reagovat
smazaný uživatel

akorat gol se cekal smile::

Reagovat
Tsigi

Kurva to je jak naschvál

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Miccoli

Reagovat
smazaný uživatel

miccolinho

Reagovat
GEGE

Reagovat
GEGE

AMBROOOOOOOOOOOO!!!AMBROOOOOOOOOOOOO!!!AMBROOOOOOO!!

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

AMBROOOOOOOOOOOOOOOOOOOO DUE !!!

RICKY

Reagovat
Tsigi

DRSNÝ Ambro

Reagovat
M11

padaji branky

Reagovat
M11

101. FORZA JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

Hezkej fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Pome Bologna

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale stačilo by vlci, ne ?

Reagovat
Slejdy

krasa

Reagovat
M11

Totti.. no tak to me po..

Reagovat
panca

milan

Reagovat
smazaný uživatel

konecne jsi na to prisel

Reagovat
panca

takhle se hraje o druhy misto v lize a o LM

Reagovat
smazaný uživatel

jsem si nikdy nevšiml, že je Spalletti taková vazba..., ta košila mu málem praská.

Reagovat
smazaný uživatel

a De Marco nás nemá rád...

Reagovat
smazaný uživatel

Musíš být naivní,když si myslíš,že ty penalty meli byt piskle :)

Reagovat
smazaný uživatel

píšu to někde ty psychologu ? nauč se číst mezi řádky, nebo vrať diplom

Reagovat
smazaný uživatel

De Marco nas nema rad :)

Nevim tedy proc to pises kdyz si na penalty nestezujes

Bud v klidu nebudu se hadat s clovekem co ma hlavu v zadku

Reagovat
smazaný uživatel

ty tady nejsi dlouho, co ? to nic..., to se všechno naučíš . nicméně když jseš tu novej, napíšu Ti vysvětlení - letos nám pískli celkem dost penalt a několik z nich bylo opravdu sporných, v tu chvíli jsme mohli sudím děkovat, čímž se dalo říct, že nás ti dotyční sudí mají rádi. dnes měl De Marco možnost písknout řekněme 2 penalty, které by se následně označily za sporné..., neudělal to a já mu to ani omylem nevyčítám, protože jasné v žádném případě nebyly..., napsal jsem akorát, že nás nemá rád, v čemž byl sarkasmus a reakce na předešlé rozhodčí, kteří nám podobné penalty pískli. což by Ti všechno došlo, kdybys navštěvoval EF delší dobu (věděl bys, že si na sudí nikdy nestěžuju) a kdybys uměl číst mezi řádky (poznal bys, že to je sarkasmus..., žádné stěžování si). věrnej svýmu nicku 2x nejseš Ti povím...

Reagovat
smazaný uživatel

Klid ja sem chodim mozna pres rok a pul ovsem nepisu temer vubec :)

Vse jde resit s klidem a nemusis se do kazdeho ihned pustit.Jdi si lamat hlavu nad tim jak Carlo poskladal tym a pak se hadej...

Reagovat
smazaný uživatel

o mě se neboj..., Carlovu sestavu určitě pořeším. teď sice nevím, jestli sis spletl diskutéra, nebo jseš vždycky takhle "zmatenej", ale můžeš mi vysvětlit, podle čeho jsi usoudil, že se hádám já s Tebou, když jsi to byl ty, kdo na mě nesouhlasně zareagoval, ještě k tomu za pomocí injektivu ? jak říkám - možná by bylo nasnadě změnit nick, protože Ti dělá pozorování a analýza lidskýho chování očividnej problém, což nebývá pro psychologa dobrá vizitka...

Reagovat
GEGE

Tak ta první se třeba klidně pískat mohla.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby tam nezalomil sipku jako do vody...Tak ano

Reagovat
GEGE

Juan nohu ještě schválně nadzdvihnul Pippo se mu neměl jak vyhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Schvalne?Mozna ji prizvedl ale pochybuji ze to Juan udelal schvalne Pippovi uskodilo to ze tu nohu videl a pro tu penaltu si vic nez jasne sel.Hodil sipku jako do bazenu.Pippo uz je takovej

Reagovat
smazaný uživatel

Tam být vybíhající Rino, tak to nepadne...

Reagovat
Slejdy

sudí

Reagovat
GEGE

Hm Ambro červená...

Reagovat
smazaný uživatel

Torino in B .

Reagovat
smazaný uživatel

dneska mám zas den...

Reagovat
smazaný uživatel

Militoooooooooooooooo

Reagovat
M11

ALEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEX

Reagovat
M11

Neapol

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ten třetí gól byl nádherný.

Reagovat
smazaný uživatel

Alex je neskutečný, on už dal proti Sieně snad 10 branek...borec

Reagovat
panca

krasna rozlucka pro maldiniho

Reagovat
smazaný uživatel

Abate čk po brutálním faulu a teď se to tam rve.

Reagovat
M11

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

Rosina by mohl do Parmy...

Reagovat
smazaný uživatel

neb Doria...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tsigi

chudák ještě loni jsem ho chtěl k nám

já bych mu přál Fiorentinu

Reagovat
smazaný uživatel

hráči AC padají jak na banánové slupce, nevím co chtěli parádni zápas, parádníííí. John Jeremy Frančíííííí Grazie Roma!!! GRAZIE PAOLO

Reagovat
smazaný uživatel

to zas je finiš ligy jak loni . tým bez formy, Carlo to má v paži..., hlavně nás musí 100x ujistit, že chce v Miláně zůstat, že nemá proč odcházet, jenže aby to podpořil výsledkem, to už by jsme po něm chtěli moc. Menéz příjde na hřiště a jde přes něj brejk. Carlova reakce ? NIC a za chvilku skóruje Menéz z brejku jako přes kopírák tomu předcházejícímu. samozřejmě ale po posledním kole přiběhne vysmátej Galliani s prohlášením, že Ancelotti samozřejmě zůstává a o jeho odvolání nemohla být ani řeč, v mercatu se bude šetřit, v přátelácích plichtit, protože tomu týmu bude něco chybět, což uvidí všichni kromě vedení, začátek příští sezony tradičně zaspíme, pak to budem dohánět a samozřejmě nedoženem..., po skončení příští sezony si přečteme o prodloužení smlouvy s Ancelottim. vůbec bych se tomuhle scénáři nedivil..., není to holt sranda fandit AC, ale to je na tom asi to nejkrásnější..., MILAN PER SEMPRE !

p.s.: vůbec netuším, jak se rozloučit s Paolem , neumím

Reagovat
smazaný uživatel

není to holt sranda fandit AC-to si říkam taky, ale místo AC je AS a to myslím jsem letos na tom hůř Grazie Paolo!Legenda

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja uz davno tvrdim ze Carlo ut tomuto muzstvu nema co dat a Galliani by uz mohol konecne otvorit oci alebo Silvo moje jedine prianie je ze Roman A. ukeca Carla a ze konecne dojde k poriadnemu rezu lebo utok Pipo zaloha Sedorf,Pirlo,obrana Jankul,Zambrota to treba predat a dat nove tvare vid Flamini sice nieje hviezda ale beha a bojuje.............

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza by tomu zápasu slušela víc, ale tak teď už je to jedno. Dneska nikdo moc nevynikal, ani Zlatan. Mě se nejvíc líbil Jimenez. Naopak špatný byl Vieira a Cruz, ten se nedostal vůbec k ničemu. Santon taky nic moc, Cossu mu párkát zatopil.

Reagovat
Tomanatura

Jimenez byl dobrý. Nevím, proč mu Jose vůbec nedával šance.

Reagovat
Jajinek

Bude velice zajímavá sledovat, kdo Inter v létě opustí. Cruz, Crespo a Obinna jsou jasní. No a pak tu máme plno otazníků. Matrix, Burdisso, Rivas v obraně. Mancini, Vieira, Quaresma a Jimenez v záloze....

Já osobně bych si Jimmyho nechal, ať raději odejdou ostatní tři...

Reagovat
Tomanatura

Jako jasné ze zálohy beru Figa, Vieiru a Muntari bude dostávat ím dál míň prostoru. Neplánuje se ještě nějaký záložník, kom Motty?

Reagovat
smazaný uživatel

mam tuseni ze prijde Deco a bych ho i bral

Reagovat
Tomanatura

Jo, toho jsem taky říkal. Kéž by...

Reagovat
smazaný uživatel

.......................Cesar.........................

Maicon...Samuel...Carvalho...Santon

.........Javier...Esteban...Motta...........

.......................Deco..........................

...................Ibra....Milito....................

Toldo,Cordoba,Chivu,Stankovic,Muntari,Mancini,Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

já bych místo Deca rád přivítal Lucha, který je nyní už lepší a hlavně mladší

Reagovat
smazaný uživatel

klidne...tech moznosti je hodne...takovej sestav se da udelat hodne...ale zase Deco je vyzkousenej a hlavne s Josem uz neco dokazal

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Santona Chivu, jinak souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

vsak jasne...navic chivu je porad zranenej takze to je stejne jedno jak to napisu :o))

Reagovat
panca

uhrajem krasny 4. misto a v predkole budem mit zase problemy po hroznym vykonu uz to vidim!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele