Serie A - preview 32. kola

13.04.2019, 08:49, aktualizováno 15.04.2019, 08:24
Previews
Atalanta míchá pohárovými kartami a v pondělí večer se může dostat zpět na čtvrté místo. Celek z Bergama má formu a navíc výhodu domácího prostředí, kam přicestuje Empoli, to je třetí od konce a na pozice zaručující záchranu ztrácí tři body...
Atalanta Bergamo - Empoli FC  (pondělí 20:30)
Atalantu i Empoli čeká veledůležitá dohrávka na stadionu Atleti Azzuri D'Italia. Bergamaschi potřebují zareagovat na výhru Milána nejlépe třemi body, ale proti Empoli to nebudou mít jednoduché. Hosté hrají o záchranu a případná porážka se jim rozhodně nehodí.

Domácí Nerazzurri hrají o Ligu mistrů a aby se bodově vyrovnali čtvrtému Milánu, potřebují v pondělní dohrávce bezpodmínečně zvítězit. Na první pohled se zdá, že má Atalanta ideálního soupeře, ovšem zdání klame. "Každý má teď své cíle: šest až sedm týmů hraje o záchranu, šest až sedm zase o Evropu. Všichni hrajeme o něco, takže žádný zápas nebude jednoduchý," zůstává nohama na zemi nizozemský záložník Marten De Roon.

Atalanta neprohrála už sedm soutěžních zápasů v řadě a svojí vyzrálost potvrdila i minulý týden na stadionu Giuseppe Meazzy v Miláně, kde s Interem remizovala 0:0. Hůře si v minulém kole vedl soupeř, Empoli prohrálo na hřišti Udinese a kouč Aurelio Andreazzoli byl s výkonem svých svěřenců hodně nespokojen, na půdě Atalanty žádá výrazné zlepšení, byť je podle jeho slov čeká nejhorší možný soupeř. "Zítra nás čeká nejhorší tým, kterému teď v Itálii můžeme čelit. Atalanta má hru, která se mi hodně líbí," vysekl soupeři poklonu trenér Aurelio Andreazzoli. "Jsou silní z mnoha úhlů pohledu, fyzicky a nejen to. Patří mezi nejlepší v držení balónu na soupeřově polovině, mají hodně přihrávek a vykazují čísla, která svědčí o jejich kvalitě," dodal zkušený trenér.

Empoli je v tabulce na sestupovém osmnáctém místě na sedmnáctou Boloňu ztrácí tři body. Podaří se je získat v Bergamu? Hosté v prvním zápase doma zvítězili 3:2, ovšem na stadionu Atleti Azzurri D'Italia nezvítězili osm let.

Bergamaschi se budou muset obejít bez zraněného Varniera i Toloie. Zbytek kádru je trenérovi Gasperinimu k dispozici. Mnohem větší problémy se skladbou kádru má kouč Andreazzoli, který nemůže počítat s Polvanim, La Guminou, Diksem, Acquahem i suspendovaným Maiettou.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Mancini, Palomino, Masiello - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne - Pašalić - Gómez, Zapata
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Veseli, Rasmussen, Dell'Orco - Di Lorenzo, Traoré, Bennacer, Krunić, Antonelli - Farías, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.36 - 5.54 - 8.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Turín stále pomýšlí na pohárovou Evropu, ale pokud se do ní chce dostat, musí přidat. Jeho forma v poslední době povážlivě pokulhává za Turínem z přelomu února a března, čehož se v neděli po obědě pokusí využít naposledy vítězné Cagliari.

Cagliari má s Turínem už hodně zkušeností, ale jen menšina je jich pozitivních. V současné době to rozhodně není oblíbený soupeř sardinského celku. Když se totiž Cagliari v souboji s FC Turín radovalo ze tří bodů naposledy, psal se rok 2013. Od té doby se Cagliari vůbec nedaří najít správný rytmus a zastavit svého soupeře. Teď by to ale vyjít mohlo.

V neděli o půl jedné se na Stadio Olimpico di Torino představí domácí celek v době, kdy se mu zase tak moc nedaří. Ještě na přelomu února a března tohoto roku kádr Turína zářil optimismem a nadšením, které s sebou dobré výsledky nutně přináší. Za posledních pět duelů však Turín vyhrál jen dvakrát a nedaří se mu trvale navazovat na dobrý výkon. V minulém kole také nezopakoval výhru nad Sampdorií a s Parmou jen bez branek remizoval, ačkoli své šance měl.

Trenér Walter Mazzarri to ale s týmem nevzdává a doufá, že proti Cagliari se jeho týmu povede lépe. "Cagliari je hodně silný soupeř, který má jednak pevnou obranu a jednak dokáže udeřit z jakékoli šance. Musíme pohlídat především Leonarda Pavolettiho, který je vepředu velkou zbraní Cagliari. Věřím ale, že se nám to povede a že sami ukážeme více invence směrem dopředu. Chceme tři body, abychom mohli zůstat v kontaktu s poháry," míní zkušený stratég.

Bude mít ale problémy to naplnit, protože mu chybí střelec Andrea Belotti a také zraněný Iago Falqué. Hosté ze stejných důvodů postrádají Ceppitelliho s Castrem. Cagliari sice mělo horší vstup do nového roku, ale v poslední době se mu poměrně daří. Řídí se heslem Buď, anebo. V posledních deseti kolech totiž buď vyhrálo, nebo nezískalo ani bod. Po minulé výhře 2:1 nad SPALem mu patří současné dvanácté místo.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Moretti - De Silvestri, Meité, Rincon, Baselli, Ansaldi - Berenguer, Zaza
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Cacciatore, Ceppitelli, Pisacane, Pellegrini - Padoin, Bradarić, Ionita - Barella - J. Pedro, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.56 - 5.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - Bologna FC  (neděle 15:00)
Vincenzo Montella se vrací na místo činu, aby pozvedl trápící se Fiorentinu. Obnovenou trenérskou premiéru si odbude v Derby dell'Appennino proti Boloni. Hosté bojují o záchranu a body ze stadionu Artemio Franchi by se jim náramně hodili. Povzbuzeni jsou přitom další výhrou, Boloňa totiž z pěti posledních kol čtyřikrát vyhrála.

Zápasy Fiorentiny s Boloňou jsou v Itálii známé jako Derby dell'Appennino, z toho důvodu, že se týmy nacházejí na opačných stranách Apenin a pochopitelně nedaleko od sebe. Mnohem dále od sebe jsou ale v ligové tabulce, kde Fiorentině patří střed, zatímco Boloňa bojuje o záchranu a pod vedením Siniši Mihajloviče se jim zatím daří dobře. Z pěti zápasů vyhrála čtyřikrát a drží se na nesestupové sedmnácté pozici, ovšem jen s dvoubodovým náskokem.

Siniša Mihajlović musí být po svém příchodu jistě spokojen, jeho tým šlape a sbírá jednu výhru za druhou. V pondělí si Rossoblu připsal další důležitý trumf, když v dohrávce kola porazili 3:0 poslední Chievo. Všechny branky přitom padly až po změně stran, dvakrát se přitom trefil z pokutového kopu Erick Pulgar, jeden zásah přidal Mitchell Dijks.

Boloňa se pokusí na své výkony navázat i ve Florencii, kde jí čeká utrápená Fiorentina. Viola sedm zápasů v řadě nedokázala zvítězit a její vedení proto propustilo trenéra Stefana Pioliho. Ten měl už dříve v klubu nahnutou pozici a po domácí porážce od Frosinone 0:1 definitivně došla vedení trpělivost. Nespokojení jsou i fanoušci klubu, kteří se v zápase proti Boloni chystají protestovat proti klubové hierarchii.

Novým lodivodem se stal starý známý Vincenzo Montella. Stále ještě mladý trenér ve Florencii v letech 2012-2015 působil a jeho angažmá se dá rozhodně považovat za povedené. Několikrát s týmem obsadil čtvrté místo, které dříve znamenalo postup do Evropské ligy.

Jeho cíle budou pro zbytek sezony skromnější. Fiorentina je aktuálně na desátém místě tabulky a na evropské poháry ztrácí už dvanáct bodů. Přesto cesta do pohárů existuje. Violu ještě čeká odvetné utkání semifinále Coppa Italia proti Atalantě Bergamo. První zápas ve Florencii skončil remízou 3:3.

Vincenzo Montella se ve svém prvním zápase musí obejít bez talentovaného Marca Pjacy, jemuž zranění nedovolí startovat. Kompletní nebude ani Boloňa, které budou chybět Mattiello a útočník Destro. První utkání na stadionu Renato Dall'Ara v Boloni přineslo bezbrankovou remízu 0:0.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vítor Hugo - Chiesa, Benassi, Fernandes, Veretout, Biraghi - Simeone, Muriel
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Mbaye, Danilo, Lyanco, Dijks - Pulgar, Džemaili, Orsolini - Soriano, Sansone, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.44 - 3.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Janov CFC  (neděle 15:00)
Sampdoria už dvakrát za sebou prohrála a jen hodně nerada by z toho udělala hattrick. Na nedělním duelu jí totiž hodně záleží, protože ji čeká městský rival. Ani jednomu z janovských celků se v poslední době nedaří tak, jak by si jejich fanoušci představovali.

Nedělní odpoledne rozdělí jedno město na dva tábory nesmiřitelných rivalů. Tím městem je přístavní velikán Janov, neboť ve 32. kole Serie A nastane čas na Derby della Lanterna. Název je odvozen od symbolu janovského přístavu coby jeho dominanty a známé památky. Ve stínu majáku se fotbal nehraje zase tak dlouho. První derby mezi Janovem CFC a Sampdorií se událo až v roce 1947.

Obrovská rivalita, kromě toho, že se jedná o dva kluby z jednoho města, které navíc ještě využívají jeden společný stadion, pramení především z historie. Zatímco Janov CFC je vůbec nejstarší italský fotbalový klub, Sampdoria patří k těm nejnovějším. V počtu trofejí se samozřejmě svému soupeři, který funguje už od roku 1893, nemůže Doria rovnat. V této sezoně má ale navrch.

Sampdoria má už 45 bodů a ze současné deváté příčky se dívá na evropské poháry z poměrně blízké vzdálenosti. Od šestého AS Řím ji dělí jen šest bodů, což se za sedm utkání ještě dá dohnat. Právě s Římany to Sampdorii minule nevyšlo, protože o jedinou branku se v minulém kole postaral římský kapitán Daniele De Rossi. Doria tím vyšla střelecky naprázdno teprve potřetí za posledních deset utkání a teď se bude chtít výrazně zlepšit, aby neprohrála třikrát v řadě.

Námořníci nemohou počítat s trojicí zraněných, mezi které patří Barreto, Caprari a Ekdal. Ani Janov nebude kompletní, neb Grifoni postrádají zraněného Hiljemarka spolu se Sturarem, jenž nemůže nastoupit z karetních důvodů.

CFC je nyní až na 13. příčce a na svého rivala ztrácí uctivých jedenáct bodů. Minulé kolo se mu ale povedlo nad očekávání, protože si Janov dokázal rozdělit body s Neapolí. To byla skvělá odpověď na dvě porážky v řadě. CFC porazilo svého soupeře naposledy před necelými třemi lety, Doria od něj dostala tři góly.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Sala, Andersen, Colley, Murru - Praet, Vieira, Linetty - Saponara - Quagliarella, Defrel
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Pereira, Romero, Zukanović, Criscito - Lerager, Radovanović, Bessa - Lazović, Sanabria, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.21 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Parma Calcio  (neděle 15:00)
V první polovině sezony se zdálo, že Sassuolo a Parma budou bojovat o místenky zaručující pohárovou Evropu, jenomže na jaře přišlo velké vystřízlivění a pád tabulkou, který se oběma týmům zatím nepodařilo nadobro zastavit. Aktuálně se na Mapei Stadium představí jedenáctý tým soutěže proti čtrnáctému.

Dlouhý propad tabulkou se Sassuolu povedlo alespoň přibrzdit až tento měsíc v dubnu. Jeho počátkem Sassuolo rozstřílelo beznadějně poslední tým soutěže Chievo 4:0 a vyhrálo poprvé od konce ledna, kdy doma pro změnu porazilo Cagliari 3:0. Povedla se tak přerušit osmi zápasová série bez vítězství, díky které se Neroverdi propadli až na jedenácté místo tabulky.

A jelikož s jídlem roste chuť, dokázalo Sassuolo obrat o body i favorizované Lazio, o to překvapivěji, že se tak událo na Stadio Olimpico v Římě. Navíc nescházelo mnoho a mohli si Neroverdi odvézt i plný počet bodů, ovšem na Berardiho branku z 89. minuty zareagoval v páté minutě nastavení Senad Lulić, jenž zařídil konečný výsledek 2:2.

Menší sérii zastavila i Parma, která do utkání s Turínem (0:0) třikrát v řadě prohrála. Výkony Ducali jsou na jaře diametrálně odlišné, než ty z podzimu a i severoitalský celek postihl dlouhý pád tabulkou. Parma spadla až na čtrnácté místo a musí se začít strachovat, neboť od sestupu jí dělí jen šest bodů.

Kouč Roberto De Zerbi se bude muset obejít bez Adjaponga a Marlona. Ještě o něco větší ztráty hlásí jeho protějšek a jmenovec Roberto D'Aversa. Do utkání nejsou připraveni zasáhnout Grassi, Bruno Alvés, Biabiany i další útočník Inglese.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Ferrari, Demiral, Rogerio - Duncan, Sensi, Locatelli - Berardi, Babacar, Boga
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Sierralta, Iacoponi, Gagliolo - Gazzola, Kucka, Rigoni, Barillá, Dimarco - Siligardi, Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 3.75 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SSC Neapol  (neděle 18:00)
Neapol se vzpamatovává z těžkého duelu Evropské ligy proti Arsenalu, po němž si potřebuje napravit reputaci. A asi jen těžko bychom hledali soupeře, proti kterému by to mohlo být snazší. Partenopei totiž míří do Verony na pozvání od Chieva.

Angažmá trenéra Carla Ancelottiho berou v Neapoli jako hodně povedenou věc a krok správným směrem. Pravdou ale je, že ne všechny věci jsou ideální. Neapol teď předvádí jiný, možná méně zábavný a víc praktický fotbal než pod vedením Maurizia Sarriho. Navíc ale místo prohánění Juventusu spoléhá spíš na zaváhání svých dalších konkurentů, protože si až nebývale často dovolila zaváhat v jasným zápasech.

V posledních deseti soutěžních duelech vyhráli Partenopei jen čtyřikrát a další velké zklamání zažili v Evropské lize. Ne snad proto, že by na půdě londýnského Arsenalu byli favority, ale především kvůli jejich hernímu projevu. Z mnoha stran nemastný neslaný výkon ukázaly i stálice základní formace a není divu, že tým trenéra Carla Ancelottiho prohrál 0:2. Odveta na San Paolu, která je na programu už ve čtvrtek, bude pro Neapol zásadní a hodně náročná.

Ještě předtím se ale Neapol chce soustředit na ligu, což trenér Ancelotti sám potvrdil. "Musíme utkání s Arsenalem pro tuto chvíli hodit za hlavu. Udělali jsme několik chyb a je škoda, že jsme nedali venku gól. Mohli jsme mít v odvetě ještě větší šance. Přesto jsem přesvědčen, že můžeme postoupit. Teď je důležité ukázat našim fanouškům, že hrajeme i pro ně. Potřebujeme pro naše sebevědomí dobrý výsledek proti Chievu," dodal zkušený trenér.

S Chievem jeho tým zpravidla nemá problémy. Od září 2014 nedokázalo Chievo najít na obranu soupeře recept a to se mu v mnoha sezonách dařilo daleko lépe než nyní. Navíc má trenér Ancelotti k dispozici prakticky všechny hráče kromě dua Albiol a Diawara.

Neapol se po Juventusu a Interu pyšní třetí nejlepší obranou a není moc pravděpodobné, že by právě Chievo mělo její konto výrazně zatížit. Chievo totiž prožívá jednu z nejhorších sezon za posledních roky. Tradiční celek z Verony se potácí na posledním místě v lize a kromě neustálých podezření z finančních machinací se mu nedaří ani na hřišti.

Až doposud se Chievu povedlo získat jen ubohých čtrnáct bodů, s čímž na záchranu může prakticky zapomenout. Do konce zbývá ještě sedm zápasů, takže Chievo může uhrát ještě 21 bodů. Pokud by však v tomto kole vyhrála Bologna, která je na třiceti bodech, osud Chieva by byl již zpečetěn. V minulém kole se Chievu rovněž nedařilo, neboť dostalo tři branky právě od Bologny. Dohromady dostali Mussi Volanti už 64 gólů, což z nich dělá nejhorší obranu ligy.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Rossettini, Andreolli, Barba - Leris, Dioussé, Rigoni - Giaccherini - Stepiński, Pellissier
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Malcuit, Luperto, Koulibaly, Ghoulam - Ounas, Ruíz, Zieliński, Verdi - Insigne, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 9.91 - 5.54 - 1.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Frosinone Calcio - Inter Milán  (neděle 20:30)
Inter Milán si na třetím místě hýčká pětibodový náskok a sedm kol před koncem soutěže si ho hodlá pohlídat. V boji o Ligu mistrů si nesmí dovolit ztrácet podobné zápasy jako je ten s Frosinone, byť na Stadio Comunale Matusa ho čeká soupeř odhodlaný uspět a ještě si uchovat naději na konečnou záchranu. Frosinone ztrácí na sedmnácté místo sedm bodů.

Favoritem duelu bude jednoznačně Inter, který se přes některé výpadky stále drží na třetí pozici, která znamená start v příštím ročníku Ligy mistrů. Sedm kol před koncem soutěže je cíl Nerazzurri jasný, udržet se na stávající pozici za každou cenu.

Tým Luciana Spallettiho si v minulém kole rozdělil body s Atalantou Bergamo (0:0) a před dalšími zápasy dobře ví, že případná ztráta ho může hodit do velké pranice o milionářskou soutěž, o kterou se rovněž ucházejí AC Milán, oba římské kluby, Atalanta Bergamo nebo i FC Turín. "Každý víkend teď bude zásadní. Musíme se soustředit jen na vlastní výsledky a neudělat chybu v tom, že bychom mysleli jinak. Musíme vidět ten Inter, který dokáže porazit kohokoliv. Každý ví, že výsledky v této fázi sezony mohou znamenat rozdíl," prohlásil Luciano Spalletti.

Nerazzurri čeká ve 32. kole cesta do Frosinone, kde je čeká předposlední tým tabulky. Canarini bojují o záchranu a i když ztrácejí na sedmnáctou Boloňu sedm bodů, v žádném případě se nevzdávají, právě naopak. Frosinone dokázalo vůbec poprvé v průběhu sezony vyhrát dvě utkání v řadě a ještě tak živí naděje. Nejprve si domácí poradili s Parmou 3:2 a o pouhé čtyři dny později zvítězili na půdě Fiorentiny nejtěsnějším výsledkem.

Frosinone to bude mít proti Interu velmi těžké i vzhledem k tomu, že přední italský tým nedokázalo ani jednou obrat o body a dokonce mu ve třech zápasech nedalo ani gól. Na stadionu Giuseppe Meazzy to byla pro Nerazzurri celkem snadná záležitost, modročerní zvítězili pohodlně 3:0, když se dvakrát trefil Keita Baldé a jeden zásah přidal Lautaro Martínez.

Kouč domácího celku Baroni bude postrádat Vivianiho a Salamona. Dvě jména scházejí i Interu, konkrétně se jedná o Vršaljka a dalšího chorvatského reprezentanta Brožoviće. Velkou otázkou zůstává, kdo že nastoupí v útoku. Luciano Spalletti dá s velkou pravděpodobností přednost Lautarovi před Icardim a ve hře je i varianta s oběma útočníky v základní sestavě.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Brighenti, Goldaniga, Capuano - Paganini, Chibsah, Valzania, Beghetto - Ciano - Pinamonti, Ciofani
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Cedric, De Vrij, Miranda, Dalbert - Vecino, Borja Valero - Politano, Nainggolan, Perišić - Lautaro Marínez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.48 - 4.48 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SPAL 2013 - Juventus FC  (sobota 15:00)
Sobotní program 32. kola italské Serie A je hodně výjimečnou událostí. Za určitých okolností bychom se totiž mohli už šest kol před koncem ligy dočkat staronového krále. S cílem odložit mistrovské oslavy se do boje pustí domácí SPAL.

Bez ohledu na ostatní výsledky bychom mohli nového vládce Itálie poznat už v sobotu kolem páté. To totiž skončí první duel nového kola mezi SPALem a Juventusem. Turínský velkoklub je hodně blízko svému osmému titulu v řadě, protože mu k němu chybí jen jeden bod! Má sice celých sedm utkání k dispozici na to, aby ho získal, ale nechce nic prodlužovat. Aktuálně má totiž na Neapol náskok dvaceti bodů a moc rád by se přehoupl přes hranici sta bodů.

K tomu mu pomohlo i minulé kolo, protože kromě zaváhání Neapole si Stará dáma dokázala poradit s AC Milán v hodně dramatickém utkání. Tři body brala i přesto, že brzy prohrávala a musela otáčet skóre. Nakonec se jí to ale díky dvojici Dybala-Kean povedlo a čekání na další titul by i proto nemuselo dlouho trvat. Juventus stále ještě reprezentuje italský fotbal v aktuálním ročníku Ligy mistrů a první duel čtvrtfinále se mu relativně povedl.

V Amsterdamu Juventus vedl po brance navrátilce Cristiana Ronalda těsně před koncem první půle. Hned po změně stran se však prosadil David Neres a Juventus se tedy musel spokojit jen s remízou. I ta se ale na hřišti soupeře cení - zvlášť, když se hostům povedlo vstřelit branku. Trenér Max Allegri má nicméně plnou hlavu problémů před duelem v lize.

Týkají se především absencí, kterých má Allegri nyní požehnaně. Pro zranění mu chybí Chiellini, Emre Can a Matuidi, kteří se jen přidali ke starším jménům Cuadrada, Barzagliho a Cacerese. V obraně tedy jedna díra vedle druhé a schopnosti Cana s Matuidim budou Juventusu také hodně scházet. Ani domácí SPAL nebude kompletní, protože mu chybí Jankovic, Regini a rovněž Simić.

SPAL bude bojovat o život, takže jeho fanoušci nemusí mít o motivaci hráčů strach. SPAL je totiž až na 16. místě a ani bodově to není žádná sláva. V současné chvíli má na kontě jen 32 bodů, což je jen o čtyři více než 18. Empoli. SPAL by měl zapracovat především na své ofenzivní části, neboť zatím dal jen 28 branek. A to je třetí nejhorší výsledek v lize.

Moc mu v tomto ohledu nepomohlo ani minulé kolo. V něm sice SPAL nehrál špatně a dlouho držel s domácím Cagliari remízu. V 90. minutě ale zasáhl nejlepší střelec Cagliari, Leonardo Pavoletti, který svou jedenáctou ligovou branku v této sezoně poslal SPAL domů bez tolik potřebných bodů.
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Viviano - Cionek, Vicari, Felipe - Lazzari, Kurtić, Missiroli, Murgia, Fares - Antenucci, Petagna
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, Bonucci, Rugani, Spinazzola - Bentancur, Pjanić, Khedira - Dybala, Kean, Douglas Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 2.93 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
AS Řím se po dvou nepovedených zápasech snaží dostat znovu do formy v ten nejvhodnější okamžik mu ligový kalendář staví jako protihráče velmi hratelného soupeře. Zebry z Udine totiž rozhodně neprožívají ideální sezonu.

Samozřejmě se o ideální sezoně nedá mluvit ani v případě Římanů. Těm patří až šestá příčka, která by jim zaručovala jen boj o Evropskou ligu, což zkrátka ambicióznímu týmu nestačí. Z hlediska finančního a z hlediska sportovního je pro něj naprostá nezbytnost kvalifikovat se do základní skupiny Ligy mistrů, což by klubové kase přidalo dalších 40 milionů eur, jakož i možnost neprodávat největší hvězdy.

Zatím je to ale v podání AS spíš zoufalý pokus. Ani pod vedením trenéra Claudia Ranieriho totiž římští Vlci nedokázali příliš zvednout hru a zlepšit výsledky. Zatím pod vedením někdejšího manažera Leicesteru City vyhráli jen dva zápasy z pěti, což není nejlepší bilance. V minulém kole se jim alespoň povedlo získat tři body proti Sampdorii Janov, o což se jedinou trefou zasloužil Daniele De Rossi.

Říman tak v často zmiňované "paralympiádě" o Ligu mistrů ztrácí na čtvrtou Atalantu Bergamo jen jeden bod, což je po špatné zimě příjemný pocit. Současně ale tým trenéra Ranieriho stále bojuje s mnoha absencemi. Do utkání s Udinese nebude moci nastoupit vykartovaný Kolarov stejně jako zranění Karsdorp, Santon nebo Corić.

Římané si především mezi lety 2013 a 2018 uměli se Zebrami poradit a často při tom navíc neinkasovali. což je v letošní sezoně jejich hlavní potíž, neboť AS dostalo už 45 branek. V posledních deseti zápasech udržela obrana AS čisté konto jen v jednom případě, právě minule proti Dorii.

Zebry navíc nyní přijíždějí v daleko lepší náladě než před pár týdny. Ke kormidlu týmu z Udine se dostal opět někdejší fotbalista Igor Tudor, který nahradil Davideho Nicolu. A tento tah se vedení zatím bohatě vyplácí. Udinese totiž pod Tudorem ve třech duelech neprohrálo ani jednou a připsalo si dvě výhry.

V minulém kole se mu povedlo vyhrát hodně důležité utkání o záchranu s Empoli, v němž se zaskvěl útočník Rodrigo De Paul, autor dvou branek. Udinese tak nadále bojuje o záchranu úspěšně a nyní má na kontě 32 bodů. K tomu má ještě navíc utkání s Laziem k dispozici.

Velkou zbraní v útoku Zeber by měl být útočník Kevin Lasagna. Ten před zápasem zmínil: "Přijíždíme do Říma v roli outsidera, to je jasné. Každé utkání ale začíná vyrovnaným výsledkem a my nehodláme na hřiště vstoupit s poraženeckou náladou. Nebojíme se našeho soupeře a známe své silné stránky. Trenér Tudor vnesl do kabiny optimismus a energii, díky čemuž se nám nyní hraje lépe," dodal italský střelec.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Mirante - Florenzi, Manolas, Fazio, Juan Jesus - Pellegrini, Nzonzi - Ünder, Zaniolo, El Shaarawy - Džeko
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Stryger Larsen, De Maio, Troost-Ekong, Wilmot - Fofana, Sandro, Mandragora - Pussetto, Lasagna, De Paul
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.14 - 5.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - SS Lazio  (sobota 20:30)
Přímý souboj o Ligu mistrů uvidí v sobotu večer slavné San Siro. AC Milán se po sérii čtyř zápasů bez vítězství střetne s Laziem a k udržení čtvrtého místa potřebuje nutně zvítězit. Bodovou ztrátu si nesmí dovolit ani Lazio, jenž je od Milána vzdálené tři body a má stále ještě jedno utkání k dobru. Biancocelesti však na půdě AC Milán od nového tisíciletí nezvítězili.

"Na hřišti AC Milán jsme dlouho nevyhráli, ale všechna tabu jsou už rozbita. Porazili jsme Juventusu a zvítězili jsme v Miláně nad Interem," prohlásil Simone Inzaghi, kouč Lazia. Římský celek má v Miláně velice špatnou bilanci, několikrát tam sice dokázal uspět, nikoliv však v Serii A. Lazio cestuje na San Siro s jasným úkolem přerušit negativní vzájemnou bilanci a posunout se blíže ke čtvrtému místu, které zaručuje Ligu mistrů.

Italská nejvyšší soutěž pomalu a jistě finišuje a o čtvrté místo zaručující postup do Ligy mistrů se už teď strhl boj. Podle výsledků to ale zatím vypadá, že AC Milán a ani Lazio hrát milionářskou soutěž nechtějí. Milán nevyhrál už čtyři zápasy v řadě a na čtvrtém místě se drží už jen díky lepší vzájemné bilanci s Atalantou Bergamo. Lazio zase nedokázalo porazit SPAL ani doma Sassuolo.

"Musíme vyhrát, i když to bude obtížné. Zítřek je základem pro kvalifikaci do Ligy mistrů. Tým je na živu, máme za sebou dobrý týden a dobrý trénink. Byl bych spokojen s výkonem jako proti Juventusu, méně však s chybami. Chci vidět stejnou mentalitu a jasný tým," nechal se slyšet před utkáním Gennaro Gattuso. AC Milán před týdnem znovu podlehl Juventusu a od porážky v derby se výsledkově trápí. V sobotu proti Laziu bude mít Milán velkou výhodu domácího prostředí. Hosté sice v Miláně nad AC dlouho nevyhráli, ovšem letos na slavném stadionu triumfovali proti konkurenčnímu Interu. "Hrajeme důležitý zápas, který se bude počítat pro naší cestu do Evropy. Chci tým s čistými hlavami a s vírou, že jsou silní," prohlásil před důležitým zápasem Simone Inzaghi.

Milánu bude chybět brazilský záložník Lucas Paquetá, stejně jako brankařská jednička Gigi Donnarumma. Dlouhodobě je zraněn Giacomo Bonaventura a další zranění si obnovil obránce Andrea Conti. Podobně je na tom i Lazio. Kouč Simone Inzaghi nemůže počítat s Berishou, Marušićem, Raduem, Lukakuem a potrestaným Badeljem.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Reina - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bakayoko, Calhanoglu - Suso, Borini, Piatek
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakoša - Luiz Felipe, Acerbi, Bastos - Romulo, Luis Alberto, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Correa, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.32 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31273164:2084
2.SSC Neapol31197558:2764
3.Inter Milán31176847:2557
4.Atalanta Bergamo31157964:4152
5.AC Milán311410745:3052
6.AS Řím31149856:4551
7.SS Lazio30147944:3249
8.Turín FC311213640:2849
9.UC Sampdoria311361251:4145
10.ACF Fiorentina31815846:3939
11.US Sassuolo318121146:5136
12.Cagliari Calcio31991330:4336
13.Janov CFC318101335:4934
14.Parma Calcio31971533:5034
15.Udinese Calcio30881430:4332
16.SPAL 201331881528:4432
17.Bologna FC31791531:4730
18.Empoli FC31771740:5928
19.Frosinone Calcio31581825:5623
20.Chievo Verona311111921:6411
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
LesyJePan

FORZA MILAN!!! 3:0

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nzonzi není v nominaci na utkání.

Daje!!

Reagovat
Pipo123

Dnes to vidím na 0:0, ofenzíva AC aj Lazia je na úrovni Chieva, aspoň posledné zápasy mi to tak pripadalo.

Reagovat
M11

KEAN !!!

Reagovat
smazaný uživatel

To je zabiják KEAN

Reagovat
Furia Ceca

No... Zrovna tenhle gól Cancelovi docela ukrad

Reagovat
smazaný uživatel

No jo ale i tak doufám že bude pokračovat

Reagovat
Furia Ceca

Jo já taky

Reagovat
Furia Ceca

Mohl by kameraman míň zabírat Bonucciho na lávce, jak to s tím svým rádoby chytráckým xichtem "koučuje"? Děkuji

Reagovat
Largo

Reagovat
Mr.Jindros

Kean neuvěřitelnej, přesně takovejhle talent do útoku Itálie potřebuje.

Jinak super sestava, nechal bych hrát omladinu všechny zbývající ligové zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Reagovat
Largo

Radost koukat na ty talenty, který má Mancini k dispozici. Od Barelly přes Chiesu, Zaniola a Keana.

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí mi v tom mixu mladý budoucí lídr. Z těchto se mi nějak neprofiluje žádný.

Reagovat
The Krupy

Gozzi is playing next to Barzagli at CB today who made his professional debut 3 years before he was born.

Dnes skvelá zostava a opäť skvelý Kean

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ahoj, nabízím k přečtení analýzu Ajaxu. Budu rád za zpětnou vazbu

https://bielsistablog.blogspot.com/2019/04/ajax-amsterdam-analyza-hry.html

Reagovat
cink

Super i ten článek o bielsovi

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Bielsa je génius a hlavně neskutečný chlap.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Sakryš... Abych si to malý šáňo dneska nekupoval zbytečně No moc při tý hře v dorovnání nevěřím.

Reagovat
Mr.Jindros

Dalo se to čekat. To je v pohodě, aspoň se naučí.

Reagovat
Furia Ceca

A kolik z těch juniorů bude za pár let v Áčku Juve?

Reagovat
Mr.Jindros

Nemám tušení. Kean určitě, pokud neuteče.

Reagovat
The Krupy

Nevadí, mladí si aspoň zahrali a okúsili atmosféru veľkého zápasu, v tomto ohľade ma rozhodnutie Allegriho veľmi potešilo. Čo ma nepotešilo, je pochopiteľne prehra, hlavne so Spalom, keďže chcem aby spadli na úkor Empoli, ale nevyzerá to dobre hráčom Spalu by som ruky polámal, nie je možné, aby tak okato ťahali za dres našich hráčov pri prakticky každom útoku

Oslavy sa teda odkladajú a hráči asi mali v hlavách zápas s Fiorentinou a oslavy doma, teraz hlavne treba poraziť Ajax aj s Keanom v zostave, ten borec musí hrať.

Cuadrado mi pil krv, on tú loptu fakt radšej dotlačí do brány ako by mal vystreliť, no a Dybala, je na neho smutný pohľad. Mali by sme ho speňažiť, kým má ešte nejakú hodnotu, viem že sú v hre iné faktory, ale túto sezónu je to ťažké sklamanie.

Reagovat
smazaný uživatel

Kto dnes nenatipoval proti Juventusu okradol sam seba

Reagovat
Alberto Aquilani

V útoku so smrteľným kombom Dzeko - Schick a obranná 4 tvorená len stopérmi. Otrasná zostáva, ale pome to vyhrať.

Reagovat
smazaný uživatel

El Sha-Pelle-Zaniolo a Džeko.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak teď vidím zas jinou sestavu..

Reagovat
Largo

Reagovat
Gimme

Dzeko má v pici už od devátý minuty

Reagovat
Alberto Aquilani

Džeko by sa mohol po prestávke vrátiť z cigárka, celkom by sa nám tam ten druhý útočník šikol. Prvých 15 minút sme boli otrasní, pak to už bolo celkom OK, sme lepší, ale stále to je proti takémuto súperovi málo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zaniolo - Under

Džeko- Pelle.

Patrik aspoň dře.

Reagovat
Largo

Přesně.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyjebal s náma

Reagovat
Largo

Tohle rozestavení nám prostě nejde, nebaví mě to. Do hry Pellegrini a Ünder. Jinak se mi hodně líbí Marcano a EL Sha.

Reagovat
M11

Smutne ze stahne Schicka kdyz Dzeko ma na parku

Reagovat
Largo

Reagovat
KillSwitch

nakoniec skóroval predsa..Shick by nedal gól ani po 100 rokoch...pekná asistencia alla Totti

Reagovat
Largo

Dej tam Ündera

Reagovat
Largo

Reteeeeeeeeeeeeee

Reagovat
rossoneri89

Doteraz sme mali problém ze nemáme stredných záložníkov ale žiaľ nám absolútne odišli aj krídla... Susova forma je strašidelna

Reagovat
Yanek

Hra v posldní třetině je prostě zoufalá. S tím musí něco dělat trenér.

Reagovat
LesyJePan

Nemáme trénera, ktorý s tým vie nieco spravit. V tomto je tam nulový progres od kedy tam je.

Reagovat
Pipo123

Ciro tretia tycka v treťom zapase za sebou.

Reagovat
rossoneri89

Co ja viem... Ruka bola pri tele... Toto by som nepiskol...

Reagovat
rossoneri89

Ved hovorím

Reagovat
rossoneri89

Golaaaasooo

Reagovat
LesyJePan

Kessieee!!!

Reagovat
LesyJePan

Udržať!!!!

Reagovat
Pipo123

Bola ci nie?

Reagovat
rossoneri89

Obidve penalty podľa mna dobre posúdenie.... Obranca Lazia išiel jednoznačne po Musacchiovi...

Reagovat
Pipo123

Skoda no, uprednostnil som Captain Marvel pred futbalom, asi som dobre spravil. Ako sme inak hrali? Herne sme boli horsi?

Reagovat
rossoneri89

Herne je to 50 na 50 ale na sance o trosku lepšie Lazio... Prvá pisknuta penalta bola strela do ruky Acerbimu ale mal ju pri tele tak rozhodca odvolal, následne niekto od vás zbural Musacchia a to už odpísal.... Ale je to také čakanie na chybu, Correa sa vám zranil a Inzaghiho poslali preč z lavičky

Reagovat
Ragazzo d'oro

Radši jsi měl koukat

Reagovat
Pipo123

Priateľka ma vytiahla von, to sa casto nestáva ze sa vyseriem na Lazio :D kedze sme prehrali tak ma to moc neboli

Reagovat
Ragazzo d'oro

Jo, tak pokud chtěla přítelkyně, tak to chápu

Reagovat
CubONE

Film lepsi nez cokolvek, co my a Lazio predvadzame poslednych 5 rokov.

Reagovat
Pipo123

No asi jo, tie ofenzívy su tragické, Aspon posledne zapasy to tak je. Film ma bavil, takze nelutujem.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ono to je spíš tím, že mně se cpt. Marvel moc nelíbil a zachraňoval to pro mě akorát Samuel L. Jackson a Jude Law

Reagovat
Pipo123

Fury bol TOP, aj ta mačka :D

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ta byla taky supr

Reagovat
Largo

Podle me ste byli trochu lepsi, dravejsi. hlavne v prvni puli AC vepredu nic moc.

Reagovat
lnterista

To byla penalta za tu ruku?

Reagovat
rossoneri89

Nie, faul na Musacchia

Reagovat
lnterista

Aha dik...ja na to moc nekoukam

Reagovat
Panděvova ofina

Galliani, jak tam dvakrát zasebou hrozil pařátem

Reagovat
Yanek

6 minut

Reagovat
LesyJePan

Je taaaam!!!!

Reagovat
LesyJePan

Reagovat
LesyJePan

Nebol to na Milinkoviča Faul?

Reagovat
Yanek

Rodriguez hrál balon.

Reagovat
LesyJePan

Mne sa to nezdalo. Ale nehádam sa.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Fakt? Mně teda přišlo, že svou nemotorností akorát nakopl Sergeje...

Reagovat
LesyJePan

tu uz to je teda vidno

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Largo

Trochu sporny to bylo no.

Reagovat
Pipo123

Proti AC nam nikdy nic nepiskne :D

Reagovat
Nuno čomes

Tragéd zase postavil tragéda na křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč mám pocit že to opět absolutně nezvladnem přesto forza Inter 0:1

Reagovat
Nuno čomes

Radja!

Reagovat
Inter Eterno Amore

vtipná penalta .. k tej lopte by sa nemal šancu dostať

Reagovat
Panděvova ofina

Proč to kopal Perišič?

Reagovat
Nuno čomes

Protože by ten traged z jiných pozic netrefil ami stodolu.

Reagovat
smazaný uživatel

Od kedy nekope MI9 penalty?

Reagovat
Inter Eterno Amore

odkedy Brozovič nedal vo Frankfurte

Reagovat
Dejwa

Zatím na pohodu, Frosinone neškodný, jen to klasicky neposrat nějakým nesoustředěním..

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele