Serie A - preview 30. kola

30.03.2013, 09:42, aktualizováno 30.03.2013, 09:42
Previews
Všech dvacet týmů Serie A dnes bude v akci. Nejvíc pozornosti poutá šlágr mezi Interem a vedoucím Juventusem, Neapol jede do Turína, AC Milán se představí na půdě Chieva. Lazio hostí Catanii, AS Řím a Fiorentina budou o poháry bojovat venku, Pescara se pokusí utéct z posledního místa v Parmě.
Parma FC - Delfino Pescara  (sobota 15:00)
Pescaře se vůbec nedaří a zatím platí nováčkovskou daň. Na posledním místě vypadá jako outsider snad proti každému týmu. Na druhou stranu, Parmě se v posledních týdnech vůbec nedaří, čehož by Delfíni mohli využít.

U kormidla Pescary již není Cristiano Bergodi, tým ale stále prohrává. Nutno dodat, že herní projev Delfínů vykazuje malé známky zlepšení. Pod trenérem Cristianem Bucchim sice Pescara už dvakrát prohrála, ale Atalantě na jejím hřišti už alespoň vstřelila branku. Poslední zápas opět nepřinesl kýženou výhru, Chievo se trefilo dvakrát. Delfíni se ale velmi dobře bránili a góly inkasovali až v samém závěru zápasu.

Díky krizi Palerma jsou hráči Cristiana Bucchiho poslední jen z důvodu skóre. Bitva o záchranu ale stále není ztracena, v což věří i obránce Francesco Modesto. Ten prostředí Parmy dobře zná, protože v ní dlouhou dobu působil.

Situaci trenéru Bucchimu neusnadňuje ani značná šíře zraněných hráčů. Mnohé z nich by asi v jiném případě nasadil do základní sestavy. Obavy panují třeba ohledně zdravotního stavu mladého brankáře Perina. Kromě něj bude pravděpodobně chybět i Slovák Vladimir Weiss mladší, Marco Capuano, Antonio Balzano a mladíček Giuseppe Rizzo. Přesto má mladý klub jednu dobrou zprávu - Parmu v této sezoně již jednou porazil, v jedenáctém kole vyhrál 2:0.

Problémem pro Pescaru bude fakt, že svěřence trenéra Donadoniho na domácím hřišti jen tak někdo neporazí. Vlastně to zatím dokázaly jen dva celky - Neapol a Catania, jinak se Ducali chlubí bezvadnou domácí formou. Ani Parmě se ale nijak zvlášť nedaří. Z posledních osmi utkání prohrála už šestkrát, což ji mohutně vzdálilo od vyhlížených předních příček první desítky.

O zlepšení stavu věcí se nepostará například karetní hříšník Jaime Valdes. Zraněni jsou nadále McDonald Mariga, Andrea Coda a Raffaele Palladino. Podle posledních zpráv to dobře nevypadá ani s Djamelem Mesbahem a Fabianem Santacrocem. Přesto se právě proti Pescaře bude chtít Donadoniho celek zvednout z obtíží a vrátit se o několik příček výš.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Benalouane, Paletta, Lucarelli - Rosi, Marchionni, Parolo, Gobbi - Biabiany, Amauri, Sansone
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Zauri, Bianchi Arce, Bocchetti, Modesto - Blasi, D'Agostino, Cascione - Sculli, Sforzini, Celik
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.50 - 9.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - ACF Fiorentina  (sobota 15:00)
Viola by ráda pokračovala v honbě za evropskými poháry, k čemuž jí má dopomoci zápas s Cagliari. Montellův celek je nyní na čtvrtém místě, na třetí AC Milán ztrácí jen tři body. Cagliari by rádo skončilo někde v poklidném středu tabulky, také k tomu mu ale pár bodů ještě chybí.

Stadio IS Arenas - to je vděčné téma vtipů od odborníků i široké veřejnosti. Vždy, když se zdá, že nový stánek vpustí nadšené příznivce ostrovního celku dovnitř, bezpečnostní opatření z mnoha důvodů vystaví stopku. Situaci uvnitř klubu nepřidala na lesku a slávě ani nedávná korupční aféra kolem osoby vlastníka Massima Cellina, který byl dokonce začátkem tohoto měsíce zatčen za podezřele vyhlížející obchody právě v kauze 'IS Arenas'.

Utkání tedy přímo na stadionu nebude sledovat ani jeden fanoušek. Přesto se nezdá, že by to pro domácí Cagliari byl nějaký větší problém. Na svém 'domovském' hřišti totiž posledních pět zápasů neprohrálo. Trenérské duo v podání pánů Ivo Pulgy a Diega Lópeze se celou sezonu potýká nejen s problémem domácího stadionu, ale také s mnoha absencemi. V důsledku toho tráví Cagliari tento víkend na čtrnácté pozici, která není úplně bezpečná.

Cílem Cagliari je dohrát sezonu někde uprostřed tabulky, k čemuž by mu mohla pomoci výhra nad Fiorentinou. K ní sardinskému celku nepomůže pouze záložník Nené, jinak mohou trenéři vybírat z kompletní šíře kádru. Ani Fiorentina nemusí látat mezery způsobené kartami nebo zraněním. Ze stabilního předzápasového seznamu vyvolených vypadl španělský záložník Borja Valero, dlouhodobě si nekopnou Michele Camporese a Giuseppe Rossi.

Trenér Vincenzo Montella je poslední dobou často spojován s odchodem z Toskánska, sám ale nic takového neplánuje. 'Il Aeroplanino' dobře ví, že jej zde čeká ještě hodně práce. Na dotazy novinářů odpověděl i ohledně zápasu na Sardinii: "Vím, že Cagliari bude hodně těžký soupeř. Hrají rychlý fotbal a trenéři mají k dispozici mnoho ofenzivně laděných hráčů. Že budeme hrát bez diváků? Myslím, že Cagliari už hodněkrát ukázalo, jak silným soupeřem může na svém hřišti být. Takže rozhodně nic nepodceníme," uzavírá úspěšný taktik.

Violu čeká velmi těžký týden. Po nevypočitatelném Cagliari s dobrými výsledky na své půdě poměří Fiorentina síly s AC Milán. Bita o třetí místo je na plánu příští týden a mohla by hodně napovědět o tom, kdo se do Ligy mistrů podívá. Poslední souboj mezi Cagliari a Fiorentinou skončil jasným vítězstvím Fialek, které se za záda brankáře Agazziho trefila čtyřikrát. Cagliari se z výhry radovalo naposledy v roce 2008 díky penaltě Roberta Acquafrescy.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Rossettini, Astori, Avelar - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Ibarbo, Sau
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Tomovič, Rodriguez, Savič, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Migliaccio - Cuadrado, Jovetič, Ljajič
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Calcio Catania  (sobota 15:00)
Římské Lazio v lize klopýtá a naladit opět na vítěznou vlnu se pokusí v souboji s Catanií. Sicilané představují nepříjemného soupeře, vždyť nechybělo málo aby obral o body Inter a Juventus. Laziu se jasně vzdalují poháry, nemělo by proto zaváhat.

Svěřenci trenéra Vladimira Petkoviče neprožívají zrovna šťastné období, tedy zejména co se týče domácí soutěže. Lazio mělo sezonu skvěle rozehranou, ale nakonec začalo ztrácet a v současnosti chybí domácím sedm bodů na třetí místo a tudíž i na Ligu mistrů. Z devíti zápasů dokázali Biancocelesti vyhrát pouze jedno utkání a to se muselo nutně podepsat na postavení v tabulce. Lazio je až sedmé a vypadá to, že milonářská Liga mistrů se opět mine účinkem.

Jen o dva body je na tom hůře Catania, která stále může pomýšlet na umístění zaručující evropské poháry. Ve 29. kole si Elefantini poradili s Udinese Calcio 3:1 a pojistili si osmé místo v soutěži. Hosté ztrácejí na páté místo a tudíž evropské poháry pět bodů.

Jak už bylo řečeno, domácímu Laziu se příliš nedaří a platí to i pro vzájemná utkání. V posledních letech mají více navrh právě hosté ze Sicilie, kteří vyhráli i první vzájemný duel s Laziem vysoko 4:0. Na Olympijském stadionu budou přece jenom favoritem domácí Biancocelesti.

Lazio nastoupí bez Biavy, Konka, Floccariho, Diase, Stankevičiuse a Brocchiho. Mimo je také vykartovaný Ciani. Ztráty počítá rovněž Catania, která musí oželet starty Augustyna, Capuana, Sciaccy a Almirona.
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - UC Sampdoria  (sobota 15:00)
Domácí Atalanta Bergamo přivítá Sampdorii Janov a rozhodně bude potřebovat body. Nerazzurri mají sice osmibodový náskok na osmnácté místo, jenže vzhledem k počtu zbývajících kol nemá nic jistého. To Sampdoria je na tom lépe a i forma je spíše na straně Blucerchiati.

Nerazzurri před reprezentační přestávkou nestačili na Neapol, se kterou po přestřelce prohráli 3:2. Nenavázali tak na předchozí výhry se Sienou a Pescarou a v tabulce jim patří až šestnácté místo. Atalanta má před sestupovými pozicemi náskok osmi bodů, což se může zdát být v závěru soutěže ošemetné.

Tak Sampdoria Janov před reprezentační pauzou prohrála. Nad její síly bylo Cagliari, které doma triumfovalo 3:1. Sampdoria tím přišla o šestizápasovou neporazitelnost, ale to nemusí trenéra Rossiho příliš mrzet. Blucerchiati jsou desátí a i když na poháry s největší pravděpodobností nedosáhnou, bude v Janově panovat spokojenost. Tedy alespoň v té části Janova, která fandí Sampdorii.

Vzájemná bilance obou soupeřů je vyrovnaná. Vraťme se tak k první letošnímu vzájemnému střetnutí. V 11. kole Atalanta vyloupila Stadio Luigi Ferraris vyhrou 2:1, čímž potvrdila předchozí výsledkovou krizi Sampdorie.

Bergamo nemůže počítat s Bellinim, Budanem, Marilungem a suspendovaným Politem. Trenér Rossi zase musí nahradit zraněného Costu s Poulsenem.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Lucchini, Del Grosso - Giorgi, Cigarini, Biondini, Bonaventura - Moralez, Denis
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - Mustafi, Palombo, Gastaldello - De Silvestri, Poli, Krstičič, Obiang, Berardi, Eder - Icardi
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Città di Palermo - AS Řím  (sobota 15:00)
Palermu letošní sezona vůbec nevychází, tradiční celek Serie A je reálně ohrožen sestupem. Po sérii několika špatných výsledků je dokonce druhým nejhorším týmem v soutěži, od posledního místa jej dělí jen skóre. AS Řím se pod novým trenérem naopak zvedá a rádo by bojovalo o poháry.

Hosté z Říma sice ještě nedávno inkasovali jeden gól za druhým, což mělo za následek deváté místo a odvolání trenéra Zemana, ale nyní se situace zlepšuje. Z posledních pěti zápasů vytěžili svěřenci Aurelia Andreazzoliho třináct bodů, o stoprocentní úspěšnost je připravila předminulá remíza s Udinese.

Zemanova éra se sice vyznačovala atraktivním pojetím hry s rychlým kombinačním projevem, ale velkou slabinou týmu pod českým trenérem byla obranná fáze. Právě ta se zlepšila s příchodem bývalého asistenta na téměř výbornou, za poslední tři ligová klání Giallorossi inkasovali pouze dvakrát. Navíc se prosazuje i útok, především pak nestárnoucí Francesco Totti. Ten vstřelil již 226 branek a přeskočil Gunnara Nordhala na druhém místě v tabulkách historicky nejúspěšnějších ligových střelců.

Dobrá nálada panuje také uvnitř týmu, což dokumentuje například rozhovor se Simonem Perrottou. Zkušený záložník a bývalý mistr světa v něm prohlásil, že na tým spoléhá a on i jeho spoluhráči věří, že možnost Ligy mistrů je stále ještě reálná. V současné chvíli se římští Vlci usadili na pátém místě, jejich nejbližší soupeři mají ale shodný počet bodů.

Kdo bude víru ve zlepšení potřebovat ještě víc, to je sicilské Palermo. Tým, který ještě nedávno ovládal při nejhorším střed tabulky, se nyní vinou mnoha faktorů propadá až na samé dno ligové tabulky a reálně mu hrozí, že o účast v příštím ročníku první ligy přijde. To připustil například i prezident Maurizio Zamparini.

Ani v jejich případě ale záchrana není nemožná - vždyť na sedmnáctý Janov ztrácí svěřenci trenéra Giuseppa Sannina jen pět bodů. Neustálé odchody a příchody nových hráčů, změna systému a aklimatizace v jednolitý projev spolu s častým střídáním trenérů by mohly být pro Palermo osudové. Palermo již od třináctého ledna tohoto roku nevyhrálo, poslední zápas týmu opět nevyšel. Sicilský celek zavítal do Milána, kde po trefách Maria Balotelliho tři body také zůstaly.

Týmu z hlavního města Itálie bude pravděpodobně scházet stoper Marquinhos, ke svým spoluhráčům se naopak vrací útočník Mattia Destro. Přesto můžeme na hrotu AS očekávat Francesca Tottiho. Palermu opět chybí dlouhodobě zraněný Abel Hernandez, což je možná největší absence Rosanero. Poslední setkání prospělo více hráčům AS Řím, na Stadio Olimpico vyhráli vysokým rozdílem 4:1. Má-li se Palermo zachránit, bude nyní potřebovat výhru.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Munoz, Von Bergen, Aronica - Morganella, Barreto, Donati, Kurtič, Dossena - Iličič, Boselli
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Castan - Torosidis, De Rossi, Tachtsidis, Marquinho - Lamela, Florenzi - Totti
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Juventus FC  (sobota 15:00)
Stará dáma prahne po vendetě - v posledním klání totiž Interu podlehla. Přesto dále neohroženě kráčí vstříc titulu. Milánský celek sice sídlí až na šesté příčce, ale má jeden zápas k dobru. Na San Siru by mohla rozhodovat právě fyzická kondice, která nahrává domácímu týmu.

Zápas se Sampdorií Janov byl z povětrnostních podmínek přeložen, na programu je až v následujícím pracovním týdnu. Do té doby tedy zbývá odehrát velký šlágr celé italské kopané - souboj Interu s lídrem z Turína. Poslední ligové utkání se Stramaccioniho svěřencům ne úplně vydařilo - podlehli totiž Bologně. Právě ve chvíli, kdy možná Inter po herní stránce mnozí odepsali, čekal italský celek anglický Tottenham. Pro mnohé fanoušky Interu (a možná fotbalu celkově) zůstane toto utkání v mysli ještě dlouho - Inter vyhrál 4:1, muselo se dokonce prodlužovat. Přesto ale dále postoupili Kohouti.

I přes to, že se Inter nachází zdánlivě daleko od vysněné Ligy mistrů, na třetí AC Milán ztrácí jen sedm bodů A to mají zápas k dobru. Liga mistrů je dlouhodobě snem ambiciozního prezidenta Massima Morattiho. A vlastně i záchranou pro mladého trenéra. Andrea Stramaccioni dobře ví, že pokud by se jeho tým nekvalifikoval do evropských pohárů, jeho pozice by byla více než otřesena.

Velkou slabinou současného týmu Nerazzurri jsou častá zranění klíčových hráčů. To platí především pro Argentince Diega Milita, dále jsou mimo hru Joel Obi, Gaby Mudingayi a Dejan Stankovič. Ve vypjatém klání nenastoupí ani karetní hříšník Juan Jesus. Inter má i dobré zprávy - trenér Stramaccioni může počítat s navrátilci Nagatomem, Silvestrem a Álvarezem.

Na Inter nemá Juventus moc dobré vzpomínky. Byl to právě milánský tým, který přerušil úchvatnou sérii neporazitelnosti Staré dámy. V listopadu se dařilo Nerazzurri, kterým se podařilo překonat brankáře Buffona hned třikrát. A to přitom Bianconeri vedli brankou Vidala. Od té doby se ale mnohé změnilo a Stará dáma se vrací do starých kolejí - naposledy se jí dařilo v utkání s Bolognou.

Tři body vynesly Juventusu góly Mirka Vučiniče a Claudia Marchisia. To znamená, že na druhou Neapol má Stará dáma náskok devíti bodů. Bianconeri čeká zanedlouho velmi důležitý zápas v rámci Ligy mistrů - na cestě do finále se Conteho svěřencům postaví slovutný Bayern Mnichov. Antonio Conte tak možná bude chtít některé z hráčů šetřit. Kromě nich budou pouze na tribuně Martin Caceres, Nicklas Bendtner a Simone Pepe. Na domácím hřišti se více daří Interu, který si se Starou dámou poradil již pětatřicetkrát, zatímco Juve odjelo do Turína se třemi body jen dvacetkrát.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zanetti, Ranocchia, Chivu, Pereira - Gargano, Kovačič, Cambiasso - Álvarez - Palacio, Cassano
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Marrone, Bonucci - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Quagliarella, Giovinco
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Bologna FC  (sobota 15:00)
Domácím Zebrám se posledně nedařilo, to samé se ale dá říct o Bologně. Oba týmy se touží vrátit zpět na vítěznou vlnu, což činí jejich vzájemný souboj ještě atraktivnějším.

Na Stadio Friuli je napjatě očekáván souboj dvou týmů, které spolu skoro sousedí. Každý z nich měl ale před sezonou zcela jiné plány. Zatímco Guidolinova parta chtěla opět do pohárové Evropy, Bologně šlo hlavně o záchranu mezi elitou. Ke splnění cíle má nyní mnohem blíže hostující tým trenéra Pioliho.

Udinese zlobí především zranění, doplácí ale také na vysokou herní vytíženost z úvodu sezony. Přesto by se ambiciozní tým znovu rád podíval do pohárů. Na poslední příčce, která to umožňuje, zatím sídlí římské AS společně se svým městským rivalem a Interem Milán. Na tyto tři celky ztrácí Zebry šest bodů, což rozhodně není nemožná hranice k překonání. I vzhledem k tomu, že se stále ještě hraje o sedmadvacet bodů.

Po sympatické remíze s AS dorazilo Udinese do Catanie a potvrdilo svou špatnou venkovní formu. Díky gólům Lodiho a Gómeze o dvě branky prohrálo, což znamenalo v plánech postupu tabulkou značnou trhlinu. Do zápasu navíc nemohl nastoupit věčně mladý Antonio Di Natale. Bez svého střílejícího stroje Udinese našlo recept na Andújara jen jedinkrát.

Di Natale již ale na obranu Bologně připraven bude a tento faktor by mohl rozhodnout. Svému kapitánovi vděčí Udinese za více než polovinu vstřelených branek, na první pozici má před druhým nejlepším střelcem svého týmu náskok devíti gólů. Pokud to má být Di Nataleho poslední sezona, jak se proslýchá, pak by se měl rozloučit pompézním způsobem.

Bologně za určitých okolností chybí jediná výhra k potvrzení její prvoligové příslušnosti i pro následující sezonu. Takže o motivaci mají hráči postaráno. Forma Rossoblu navíc ukazuje, že rozhodně nebudou jednoduchým soupeřem. Nedávno totiž porazili Fiorentinu, Cagliari a Inter Milán. Jen Juventus byl nad jejich síly a to rozhodně není špatná vizitka.

Ještě lepší je fakt, že ze zmíněných tří vyhraných klání si hned dvakrát Rossoblu odnesli čisté konto. V tomto trendu budou chtít určitě Felsinei pokračovat i po závěrečném hvizdu v Udinese. Nepomůže jim k tomu obránce Frederik Sorensen a hlavně tvořivý záložník Alessandro Diamanti. Zebry se budou muset obejít bez Lazzariho, Pinziho a Pasqualeho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkic - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Badu, Allan, Campos Toro, Gabriel Silva - Maicosuel - Di Natale
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Antonsson, Cherubin, Morleo - Kone, Khrin, Taider - Christodoulopoulos - Gabbiadini, Gilardino
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - AC Siena  (sobota 15:00)
Sieně se naskýtá perfektní příležitost vykoupit se z pásma sestupu a posunout se na sedmnácté místo. Nyní totiž zavítá na půdu janovských Grifů, kterým toto místo prozatím patří.

Souboje s trápícími se týmy zvládá Siena překvapivě dobře - vyhrála nad Palermem a následně remizovala s Cagliari. Nachází se tedy v mnohem lepším rozpoložení, než jeho sobotní oponent. Janovskému CFC se vůbec nedaří a naopak prožívá katastrofální sezonu. Zatím tomuto tradičnímu týmu patří pouhá sedmnáctá příčka.

A jeho postavení by se mohlo ještě rapidně zhoršit. CFC je jen jeden krok od sestupových vod, do nichž by ho Siena s radostí namočila. A protože vzdálenost mezi oběma týmy jednobodová, vůbec se nejedná o nemožný scénář. Před výkopem tak možným favoritem je právě toskánská Siena.

Toho si je vědom i trenér Giuseppe Iachini, který stále věří v záchranu obrozené Sieny: "Proti Janovu nás čeká velmi důležitý zápas. Možná ne rozhodující, ale přesto klíčový. Před námi je sice ještě mnoho utkání, ale právě proti Grifům musíme ukázat charakter a touhu vyhrát. Naší filozofií je myslet na každý zápas, vnímat je jako několik kroků na cestě za vítězstvím. Naše výsledky budou hodnoceny až po konci sezony, ne teď. Kdo má ale na kontě třicet bodů, má velkou výhodu oproti ostatním v boji o záchranu," uvádí Beppe Iachini. Ke kýženému počtu jeho týmu schází ještě pět bodů.

Poslední zápas Janovu nevyšel, přesto se může z něčeho těšit. Minimálně z nějaké vstřelené branky. Na výhru nad Fiorentinou to sice nestačilo, ale za záda brankáře Viviana se trefili Daniele Portanova a Luca Antonelli. Což jsou, trochu ironicky, bývalí hráči právě Sieny. A tak bude zajímavé, s jakou motivací dnes na trávník vyběhnou.

Za domácí Grify nenastoupí zraněný Vargas a vykartovaný Andrea Bertolacci, Siena má kádr téměř kompletní. Poslední utkání mezi těmito dvěma týmy skončilo těsnou výhrou Sieny, rozhodující gól vstřelil Massimo Paci. Dočká se dnes janovské CFC revanše?
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Portanova, Manfredini - Cassani, Kucka, Matuzalem, Antonelli, Moretti - Jorquera - Borriello
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Jorge Texeira, Terlizzi, Felipe - Angelo, Vergassola, Della Rocca, Rubin - Rosina, Sestu - Emeghara
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - AC Milán  (sobota 18:30)
V lize rozjetý AC Milán pocestuje na půdu Chieva a cíl bude jasný, opět zvítězit a dotáhnout se na Neapol. Rossoneri mají možnost získat druhou pozici a tudíž přímý start ve skupinách Ligy mistrů.

Chievo před reprezentační pauzou dvakrát vyhrálo, a zdali si tuto formu zachovalo, ukáže až zápas se slavným AC. Fly Donkeys jsou patnáctí s desetibodovým náskokem před sestupovými pozicemi. Do zápasu s Milánem tedy mohou jít relativně klidní, navíc proti slavnějšímu soupeři nemají co ztratit. Pro Chievo je AC Milán hodně neoblíbeným soupeřem. Na Stadio Bentegodi naposledy porazili červenočerný celek v roce 2005 a od té doby už nedokázali ani bodovat.

Aktuálně nejlepší formou v Itálii jednoznačně oplývá AC Milán, který naposledy prohrál v prosinci loňského roku na půdě AS Řím. Od té doby ale Rossoneri pokaždé bodovali a v tabulce se vyhoupli až na třetí místo s minimální ztrátou na druhou Neapol. Milánští dali okamžitě zapomenout na vyřazení z Ligy mistrů od Barcelony a v následujícímm zápase porazili brankami Maria Balotelliho sicilské Palermo 2:0.

AC Milán tedy bude na půdě Chieva velkým favoritem a pokud zvítězí, minimálně na pár hodin se bude moci posunout na druhou pozici před Neapol. Pro Allegriho svěřence je jasnou prioritou udržení třetího místa, které jako poslední zaručuje start v play off Ligy mistrů.

Trenér Corini se musí vypořádat s absentujícími Sardem, Spyropoulosema a Samassou. Podobně je na tom i Allegri, jemuž budou scházet De Jong, Pazzini a Boateng.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Andreolli, Dainelli, Acerbi, Dramé - Guana, Rigoni, Cofie - Théréau, Paloschi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Mexes, Bonera, Constant - Flamini, Montolivo, Muntari, Niang - Balotelli, El Shaarawy
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - SSC Neapol  (sobota 21:00)
Zajímavý duel bude k vidění v Turíně, kam zavítá druhá Neapol. Azzurri budou hájit stříbrnou příčku před dotírajícím AC Milán. Granata si zase bude chtít upevnit postavení ve středu ligové tabulky.

Turín střídá úspěchy s porážkami a zatím si drží postavení ve středu tabulky. Zvláště doma jsou svěřenci trenéra Ventury hodně silní, platí to zejména v posledních kolech, kdy z Turína odjeli s nepořízenou Lazio, Atalanta nebo Siena. Domácí dokázali bodovat i proti Interu či Sampdorii, naopak bezbranková remíza s Palermem je považována za ztrátu.

Neapol si herními výpadky hodně zkomplikovala boj o titul a dá se říci, že už se může soustředit jen na udržení druhé pozice. Ta je klíčová zejména proto, že zaručuje přímé nasazení do základních skupin Ligy mistrů. Na Neapol se totiž mocně dotahuje AC Milán, který ztrácí už jen dva body.

Neapolitáni před sezonou pomýšleli na titul i na trofeje z dalších soutěží, nakonec to ale vypadá, že skončí s prázdnou. Z Evropské ligy je vyprovodila Viktoria Plzeň, z domácího poháru Boloňa a pro Scudetto si jasně kráčí Juventus. Navíc se objevili spekulace o odchodech nejlepšího střelce Edinsona Cavaniho a také trenéra Waltera Mazzarriho, jenž je spojován zejména s Interem Milán.

Hosté naposledy přestříleli Atalantu Bergamo 3:2, čímž přerušili poměrně dlouhou pětizápasovou sérii bez vítězství. A právě tato série nejspíše nakonec bude stát Napolitány titul.

Domácímu Turínu bude chybět Brighi a Birsa. Na straně hostí je situace ještě lepší, Mazzarri má k dispozici plný kádr, až na brankářskou jedničku Morgana De Sanctise.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - D'Ambrosio, Glik, Rodriguez, S.Masielo - Basha, Gazzi - Cerci, Meggiorini, Barreto, Vives
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Rosati - Gamberini, Cannavaro, Britos, Maggio - Behrami, Džemaili, Zuňiga, Hamšík - Panděv, Insigne
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC29205457:1865
2.SSC Neapol29168550:2656
3.AC Milán29166752:3254
4.ACF Fiorentina29156853:3551
5.AS Řím291451060:4947
6.Inter Milán28145944:3747
7.SS Lazio291451037:3547
8.Calcio Catania291361039:3645
9.Udinese Calcio291011838:3841
10.UC Sampdoria281061235:3335
11.Bologna FC291051439:3835
12.Turín FC29812934:3635
13.Parma FC29981236:3935
14.Cagliari Calcio29981235:4835
15.Chievo Verona291051431:4435
16.Atalanta Bergamo291051430:4233
17.Janov CFC29681529:4526
18.AC Siena29871429:4025
19.Città di Palermo293121423:4321
20.Delfino Pescara29632021:5821
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (382)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele