Serie A - preview 28. kola

08.03.2013, 09:07, aktualizováno 10.03.2013, 08:52
Previews
Juventus má na čele šestibodový náskok a ten si udrží v případě výhry nad Catanií. Hodně ho pak bude zajímat duel druhé Neapole, ta cestuje do Verony. V boji o poháry by mohl hodně napovědět souboj Lazia s Fiorentinou, Inter večer potřebuje porazit Bolognu...
Atalanta Bergamo - Delfino Pescara  (neděle 12:30)
Krátce po obědě čeká Pescaru velmi důležitý souboj. Přijíždí totiž do Bergama, aby zde prověřila síly Atalanty. Zatímco domácí tým poslední utkání vyhrál, Delfínům se nedaří a ocitají se mezi jasnými favority na sestup.

Pokud někdo dovede Pescaru k záchraně v Serii A, s největší pravděpodobností to nebude Cristian Bergodi. Toho nahrazuje Cristian Bucchi, jenž svého jmenovce v týdnu nahradil. Vedení nebylo spokojeno s předváděnou hrou svého týmu, o postavení v tabulce ani nemluvě.

Ostatně, nově jmenovaný trenér uvádí: "Naše situace v tabulce není dobrá, já ale udělám vše pro to, abychom s hráči situaci zvrátili. Budu se snažit dodat jim odvahu. Máme jedenáct zápasů, klíčový bude každý z nich."

Osm zápasů bez výhry ale hovoří proti Pescaře. Naposledy si tři body odvezlo Udinese, kterému výhru zaručil jediným gólem hvězdný kapitán Antonio Di Natale. Při vší úctě k síle Guidolinova výběru, za prodloužení negativní série může především obranná činnost Delfínů, která po většinu zápasu nechává soupeři příliš mnoho prostoru.

Ani v Pescaře nemohou děkovat ani Štěstěně. Nově jmenovaného trenéra nejspíš právě teď velmi trápí složení základní jedenáctky. Kromě zraněného Gaetana D'Agostina nemohou do utkání s Atalantou zasáhnout ani Francesco Modesto, Alessandro Sforzini, Marco Capuano, Giuseppe Rizzo, Gianluca Caprari, Luciano Zauri a Antonio Balzano.

Atalantě se naopak poslední utkání povedlo na výbornou. Nejvyšší hodnocení si zaslouží především ofenzivně laděný Giacomo Bonaventura, díky jehož dvěma brankám mohli Orobici slavit tři body. Díky nim je Colantuonův celek na patnáctém místě, relativně dost vzdálen o sestupových starostí.

Proti Pescaře určitě nenastoupí Carlos Carmona, který nasbíral příliš mnoho karet. Kromě něj se Stefano Colantuono bude muset obejít také bez Lionela Scaloniho a Guida Marilunga. Otázkou bude také zdravotní stav dvojice Gianpaolo Bellini - Daniele Capelli. Ve vzájemných utkáních se daří spíše Atalantě, poslední zápas na počátku této sezony skončil bezbrankovou remízou. Snad budou mít nyní diváci více štěstí.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Stendardo, Lucchini, Del Grosso - Giorgi, Radovanovič, Biondini, Bonaventura - Livaja, Denis
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Pelizzoli - Zanon, Kroldrup, Čosič, Bocchetti - Blasi, D'Agostino, Cascione - Sculli, Vukušič, Weiss
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Chievo je "jen" osm bodů nad sestupem a proti Neapoli by se mu body rozhodně hodily. Jenže Azzurri si nemohou dovolit zaváhat. Na Starou dámu ztrácejí šest bodů, co je však důležitější, AC se po páteční výhře přiblížilo k Neapoli už na dva body.

Chievu se vůbec nedaří a po další porážce ve Fiorentině došlo k dalšímu propadu. Coriniho svěřencům se nedaří zejména v ofenzívě. Dvě branky dali naposledy Fly Donkeys počátkem prosince loňského roku. Tehda porazili 2:0 Cagliari na jeho hřišti. A jelikož nedáváte branky, logicky nemůžete vyhrávat. Corini si je toho dobře vědom, a proto proti Neapoli hodlá nasadit dvojici útočníků Théréau, Paloschi.

Neporazitelnost Neapole sice stále pokračuje, avšak ze čtyř posledních zápasů čtyři remízy není úplně dobrá bilance, zvláště když bojujete o Scudetto. Pravdou ale, je, že Neapolští sehráli ony čtyři zápasy s těžkými soupeři. Postupně si rozdělili body s Laziem, Sampdorií, Udinese a Juventusem.

Po vyřazení Neapole z Italského poháru a nedávno z Evropské ligy už zbývá Azzurri jediná soutěž - Serie A. Hosté by rádi zaútočili na Scudetto, ale otázkou je, kolik jim toho Stará dáma, která má šestibodový náskok, dovolí. Klíčové je ale také udržení druhé pozice, která ještě znamená přímý postup do základních skupin Ligy mistrů. Pokud by Neapol nakonec skončila třetí, musela by absolvovat play off Ligy mistrů, které bývá leckdy hodně ošemetné.

Každopádně Neapol je proti Chievu velkým favoritem a cokoliv jiného než vítězství bude považováno za velké překvapení. Veronskému celku bude scházet pouze zraněný Sardo, jinak má trenér Corini kompletní kádr a může nasadit to nejsilnější. Také Walter Mazzarri může nasadit všechny své opory, výjimkou je pouze kapitán Cannavaro a také zraněný Britos.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Andreolli, Dainelli, Acerbi, Dramé - Guana, Rigoni, Hetemaj - Théréau, Paloschi
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Rolando, Gamberini - Maggio, Behrami, Inler, Zuňiga, Hamšík - Panděv, Cavani
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Cagliari Calcio versus Sampdoria, jejich souboj slibuje velmi otevřené a ofenzivní utkání. Však jde o dva týmy s aktuálně velmi dobrou formou. Hostující Blucerchiati mají svému soupeři co oplácet, nad Cagliari totiž nevyhráli už více než pět let.

Osm zápasů a jediná porážka, na druhé straně devět utkání a jediná porážka. To jsou bilance Cagliari a Sampdorie. Sardiňané v minulém kole přišli o sedmizápasovou neporazitelnost, neboť zápas v Boloni vůbec nezvládli a prohráli jednoznačně 0:3. Cagliari nezachytilo především úvod utkání, kdy během dvaceti minut dvakrát inkasovalo.

Sampdoria naposledy prohrála v Sieně 0:1. Bylo to koncem ledna, ale od té doby už Blucerchiati pokaždé bodovali. Zejména na domácí půdě se Dorii mimořádně daří. Za měsíc na Luigi Ferraris prohrály Pescara, AS Řím, Chievo a Parma. Body pak Doria dokázala přivézt z Neapole či Juventusu.

Vzájemná bilance hovoří ve prospěch Cagliari, tedy alespoň co se posledních let týče. Sampdoria dokázala vyloupit San't Elia pouze v roce 2007. Letos už na sebe oba celky narazily, v devátém kole vyhrálo Cagliari v Janově 1:0. Blucerchiati ale tehdy ještě vedl později odvolaný Ciro Ferrara.

Domácí se musejí obejít bez Contiho a vykartovaného Pisana. O něco hůře jsou na tom hosté, Gastaldello s Poulsenem jsou zranění a Krstičič je v trestu. Co se týče Gastaldella, ten by stejně nastoupit nemohl, neboť i on má kvůli kartám stopku na jedno utkání.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossettini, Astori, Avelar - Dessena, Nainggolan, Ekdal - Cossu - Sau, Ibarbo
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - Rossini, Palombo, Costa, De Silvestri - Poli, Maresca, Obiang, Estigarribia - Sansone, Icardi
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - AC Siena  (neděle 15:00)
Oba celky jsou přímo ohroženy sestupem do druhé ligy. Předposlední Palermo je na tom dokonce ještě hůře, než hosté z Toskánska. Siena sice zažila výbornou sérii tří povedených zápasů, nyní na ně ale musí navázat. Palermo se na domácí půdě nevzdává.

Výsledek tohoto zajímavého klání by měl hodně napovědět o šancích obou týmů na záchranu. Společně s poslední Pescarou sdílejí oba celky velké obavy o svou prvoligovou příslušnost. Všechny tři týmy navíc mají shodný počet bodů, takže nervy drásající část sezony může začít.

Z Palerma se pomalu stává remízový král. Sice prohrálo jen jedno utkání z posledních sedmi, na druhou stranu jich již třináct nevyhrálo. Právě neschopnost vyhrávat zápasy stojí tradiční celek cenné body a fanoušky klidný spánek. Prezident Maurizio Zamparini hodně točí trenéry. V této sezoně se jedná již o třetí změnu na neustále uvolňované pozici. Podruhé v tomto ročníku si na horké křeslo sedl Gian Piero Gasperini. Přitom ten u mužstva působil celkem nedávno - než jej vystřídal Alberto Malesani.

Dříve se na La Favorita pro body nejezdilo, Palermo výtečně bránilo a domácí fanoušci mohli být spokojeni. Nyní je ale situace zcela opačná. Palermo na svém hřišti uhrálo pouze tři výhry, hůře je na tom již jen Pescara. Pokud se má Palermo zachránit v první lize, právě výhry na domácím hřišti by měly být základem případného úspěchu.

Dlouho se muselo Palermo obejít bez dvojice Andrea Mantovani - Abel Hernandez a jen tak rychle ji na trávníku ještě neuvidíme. Kromě nich pravděpodobně nebude moci do utkání zasáhnout ani Edgar Barreto. Naopak se trenér Gasperini bude spoléhat na dravou dvojici útočníků - pravděpodobně Dybalu s Miccolim.

Siena možná sídlí na mnohem horším místě, než by si za své výkony zasloužila. Zlepšení můžeme vidět především od zimní přestávky a je spojené s jedním jménem - Innocent Emeghara. Švýcarský mladík si v šesti zápasech připsal již čtyři branky a má-li se toskánský klub zachránit, měl by brzy přidat další. Začátkem února se dostavily také výsledky tvrdé práce - dvě výhry a jedna remíza daly Sieně naději na záchranu. Poté ale toskánský klub dvakrát prohrál, naposledy o dvě branky s Atalantou.

Siena inkasovala již po třech minutách, kdy se prosadil Giacomo Bonaventura. Trenér Beppe Iachini vidí brzké selhání obrany jako klíčový okamžik: "Fakt, že jsme inkasovali tak brzo, je znepokojivý. A navíc ovlivnil celý zápas - ztratili jsme klid a zpanikařili jsme. A s tím dobrý výsledek neuhrajete," doplňuje Iachini.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Muňoz, Von Bergen, Garcia - Nelson, Rios, Faurlin, Dossena - Iličič - Dybala, Miccoli
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Jorge Texeira, Terlizzi, Felipe - Angelo, Bolzoni, Della Rocca, Rubin - Rosina, Sestu - Emeghara
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Sedmnáct bodů dělí Juventus a Catanii. Domácí favorit se bude chtít odpoutat od svých pronásledovatelů, Catania by zase ráda do pohárů. Na ně chybí svěřencům trenéra Marana pouhých pět bodů.

Juventus po porážce z kopaček AS Řím našel zpátky svou formu a vyhrál nad Sienou. Po přesvědčivém výsledku 3:0 se mu do cesty postavila Mazzariho Neapol - největší vyzyvatel v bitvě o Scudetto. Zápas ale výhru ani jednoho z celků nepřinesl. Branka oslavence Giorgia Chielliniho na body nestačila, protože se trefil Gökhan Inler a stanovil konečnou remízu 1:1.

Starou dámu však nečekal žádný odpočinek - musela bojovat také v rámci Ligy mistrů. Po prvním utkání na půdě Celtiku si do Itálie odvezla více než přijatelný výsledek 3:0, na který navázala odvetnou výhrou 2:0. Díky gólům Alessandra Matriho a Fabia Quagliarelly si tak může oddechnout a vyčkávat na další fázi milionářské soutěže.

Do zápasu se Sienou pravděpodobně nenaskočí obránce Martin Cáceres s útočníkem Nicolasem Anelkou, dlouhodobě jsou mimo hru také Paolo De Ceglie, Simone Pepe a Nicklas Bendtner. Trhlinu v záložní řadě představuje Arturo Vidal, chilský reprezentant má na svém kontě přílišný počet žlutých ocenění.

Catania se dlouhodobě drží v kontaktu s příčkami evropských pohárů, rozhodující krok ale ne a ne udělat. Viz minulý zápas s Interem Milán. Do šaten šli Maranovi svěřenci s pohodlným vedením 2:0. Jenže Inter má ve svém středu Argentince Rodriga Palacia, který se postaral o dvě branky, přičemž jedna z nich byla rozhodující. Na tři inkasované zásahy už nestihla Catania nijak odpovědět a prohrála.

"Měli jsme několik velmi dobrých šancí, snažili jsme se včas rozhodnout zápas. Ale nepovedlo se nám to. Zkrátka jsme je nedokázali proměnit," stěžuje si trenér Rolando Maran.

Proti Juventusu nenaskočí jeho bývalý hráč, nyní vykartovaný Nicola Legrottaglie. Kromě něj se lídrovi tabulky nepostaví ani zranění Ciro Capuano a Pablo Barrientos. Ve formě není ani Gonzalo Bergessio, který vynechal trénink kvůli potížím s kotníkem.

Naposledy se dařilo více Conteho družině, která dvakrát po sobě slavila tři body. Catania se ale stává čím dál víc nebezpečnějším protivníkem a počet remíz se množí. Podaří se jí zlomit prokletí nyní, nebo Stará dáma odskočí svým soupeřům na čele?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vučinič, Giovinco
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujár - Bellusci, Spolli, Rolin - Alvarez, Izco, Lodi, Almiron, Marchese - Castro, Gomez
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Turín FC  (neděle 15:00)
Dlouhých osm zápasů už trvá série Parmy bez vítězství. Další možnost utnout tuto nelichotivou bilanci budou mít hráči Gialloblu doma proti Turínu. Granata se v posledních dvou kolech trochu zasekla, přesto je vzhledem k bídné formě Parmy mírnějším favoritem.

Těžko říci, co stojí za tak velkým propadem Parmy. Severoitalský klub odstartoval letošní ročník Serie A parádně, trenér Donadoni byl vychvalován, ale pak se vše zlomilo. Parma se naposledy radovala z vítězství 6. ledna, kdy doma porazila předposlední Palermo 2:1. Donadoniho svěřenci se sice zatím nemusejí bát sestupu, k dobru mají jedenáct bodů, ovšem do konce stále zbývá jedenáct zápasů a stát se může cokoliv.

Turín je na tom v tabulce stejně, ale formu má odlišnou. Granata si po celou probíhající sezonu udržuje svůj standard a dvanácté místo s jedenáctibodovým náskokem před sestupovými pozicemi je považováno za úspěch. Nesmíme totiž zapomínat, že FC Turín je letošním nováčkem soutěže, byť samozřejmě s bohatými zkušenostmi s italskou nejvyšší soutěží. Svěřencům trenéra Ventury se daří zejména venku, což je poněkud paradoxní. Desetkrát se z venku vraceli s body. Neplatí to však pro poslední dva výjezdy. Turín prohrál v Udinese 0:1 a nedávno v přestřelce podlehl i Cagliari. V minulém kole vyšli hosté střelecky na prázdno, s Palermem remizovali 0:0.

Parma se trápí a k dispozici není ani kompletní kádr. Zranění do hry nepustí Sansoneho, Marigu, Santacroceho a Codu. Turínští sice žádné zraněné nemají, avšak postrádat budou kvůli karetnímu trestu hned trojici hráčů - Cerciho, Diopa a Meggioriniho.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Benalouane, Paletta, Lucarelli - Rosi, Marchioni, Valdes, Parolo, Mesbah - Amauri, Biabiany
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello - Brighi, Gazzi - Birsa, Bianchi, Barreto - Santana
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Dva atraktivní týmy ze špičky Serie A se v neděli večer utkají s jediným cílem - udělat další krok k vysněné účasti v Lize mistrů. Lepší výchozí postavení mají domácí Biancocelesti.

Bitva o vysněné třetí místo nemůže být blíž - Lazio ztrácí na milánské AC jediný bod, Fiorentina čtyři. Římský klub dlouho sídlil ještě výš a vypadalo to, že to bude právě on, kdo bude dýchat na záda Juventusu a Neapoli. Ale řada špatných výsledků jejich plány trochu oddálila.

K tomu se vyjadřuje také brankář Federico Marchetti: "Štěstí nám poslední dobou moc nepřálo. Nehráli jsme sice špatně, ale nedokázali jsme své šance proměňovat," míní brankář Lazia.

Biancocelesti trápí špatná série výsledků, ze sedmi zápasů vyhráli svěřenci Vladimira Petkoviče jen jediný. Naposledy se v rámci Serie A utkali s přímým konkurentem v boji o třetí místo, milánským AC. Na dvě branky Giampaola Pazziniho a jeden zásah Kevina-Prince Boatenga ale Lazio reagovat nedokázalo a prohrálo.

Římský klub může ale těšit výsledek pohárového klání. Německá půda asi Laziu svědčí, po vyřazení Borussie Mönchengladbach se mu dařilo i ve Stuttgartu. Branky Edersona a Onaziho znamenají nadějné vedení 2:0, což je pro fanoušky italské kopané dobrá zpráva.

Vladimira Petkoviče může trápit pouze zdravotní stav Miroslava Kloseho, který je dlouhodobě zraněn. Přidal se na dlouhou listinu, obsahující jména Mariuse Stankevičiuse, Cristiana Brocchiho a Abdoulayeho Konka. Antonio Candreva je jediným karetním hříšníkem.

Ani Fialkám se ale nedaří - vyhrály pouhá tři utkání z deseti. Na domácím stadionu Artemia Franchiho se Viole daří, horší už je to mimo Florencii. Na hřištích soupeřů už Viola prohrála poslední čtyři zápasy, což jí značně ztěžuje přímý postup do Ligy mistrů. Fiorentinu může těšit vzpomínka na poslední vzájemné klání, v němž Lazio porazila 2:0.

Trenér Vincenzo Montella má k dispozici téměř kompletní kádr, chybí v něm pouze vykartovaný Alberto Aquilani. Kromě něj samozřejmě chybí také dlouhodobě zranění Giuseppe Rossi a Michele Camporese.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pereirinha, Biava, Dias, Radu - Mauri, Gonzalez, Ledesma, Hernanes, Lulič - Floccari
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Tomovič, Rodriguez, Savič - Cuadrado, Migliaccio, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Jovetič, Ljajič
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Bologna FC  (neděle 20:45)
Diváci na stadionu Giuseppe Meazzy jsou plni očekávání, jaký že to výkon zase předvede jejich Inter. Milánskému celku se nedaří, ve čtvrtek si uřízl ostudu na Tottenhamu a ani v lize není situace příznivá. Inter ztrácí na třetí místo čtyři body, proti Boloni tak nic jiného než vítězství nebere.

Fanouškům Interu už pomalu, ale jistě dochází trpělivost. Po veleúspěšné sezoně 2010, kdy Nerazzurri vyhráli Ligu mistrů, započal velký pád. Inter ještě pod Rafaelem Benitezem triumfoval na světovém šampionátů klubů, ale to je od té doby všechno. Letos se Inter nedostal do Ligy mistrů a zatím to vypadá, že milionářská soutěž je pro černomodré zapovězena i pro příští rok. Ovšem zatím nepředbíhejme.

Je pravdou, že Interu se minulé kole vydařilo, byť vítězství v Catanii se v žádném případě nerodilo lehce. Inter na Angelo Massimino prohrával už o dvě branky, ale ve druhém dějství přišel famózní obrat. Kdo ale čekal, že stejný výkon předvede i ve čtvrtek proti Tottenhamu, ten musel být zklamán. Stramaccioniho svěřenci prohráli v Londýně 0:3 a jsou de facto v EL ze hry. Inter má v této sezoně už jen dva cíle - zaútočit na třetí místo a po roční pauze se opět probojovat do Ligy mistrů a za druhé, zvládnout odvetu semifinále Italského poháru proti AS Řím a celkově v Coppa Italia triumfovat.

V tomto kole domácí přivítají Boloňu, která je v posledních letech dokázala hned několikrát potrápit. Naposledy se oba celky utkaly právě v rámci italského poháru. Inter byl nakonec úspěšnější, ale o postupu rozhodl až v prodloužení - v poslední 120. minutě se trefil Ranocchia. Mnozí fanoušci Boloni však mají v paměti výhru v minulém roce. Na stadionu Giuseppe Meazzy, ve 24. kole vyhrál jejich tým zcela nečekaně 3:0 a vůbec by se nezlobili, kdyby se historie v tomto směru opakovala.

Boloňa má aktuálně solidní formu. V lize vyhrála dvakrát v řadě a z boje o záchranu se posunula do bezpečného středu. Tam má k dobru už jedenáctibodový náskok.

Andrea Stramaccioni má velké problémy postavit základní jedenáctku. Ani pro zápas s Boloňou totiž nemůže počítat se Samuelem, Obim, Castellazzim, Silvestrem, Nagatomem, Mudingayiem a Militem. Chybět bude také brankářská jednička Handanovič, do branky se tak postaví až třetí brankář Carrizo. To hosté jsou v jiném postavení, postrádat budou jen Nataliho a vykartovaného Koného.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Zanetti, Ranocchia, Juan Jesus, Pereira - Kuzmanovič, Gargano - Schelotto, Guarín, Alvárez - Palacio
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Sorensen, Cherubin, Morleo - Perez , Taider - Christodoulopoulos, Diamanti, Gabbiadini - Gilardino
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - AS Řím  (sobota 20:45)
Nevypočitatelné Udinese bude v dalším zápase spoléhat především na výhodu domácího prostředí. Na Stadio Friuli ale přijede AS Řím. Celku z hlavního města se po odvolání trenéra Zemana opět daří, Vlci vyhráli několik důležitých zápasů a pomýšlí na evropské poháry.

Zebrám pod vedením trenéra Guidolina se vůbec nedaří na půdě soupeře. Mimo svůj stánek vyhrálo Udinese jen tři zápasy v celé probíhající sezoně. K poslednímu tříbodovému zápisu došlo v minulém kole, v němž si Bianconeri odvezli všechny body z Pescary. Jedinou branku utkání vstřelil kapitán Antonio Di Natale, který dál soutěží o nejvyšší příčky střeleckých tabulek Serie A.

Když má přijet Udinese, zřídkakdy se protivník zalekne - forma na domácím stadionu na druhou stranu vzbuzuje u soupeřů obavy. Zkušený taktik na lavičce Zeber prohlásil, že za určitých podmínek nevidí na umístění v první 'pětce' nic nerealistického. Pokud se bude Udinese vyhýbat zranění a budou jeho hráči ochotni vložit maximum sil do každého zápasu, postupně by prý Zebry mohly vystoupat až do pohárů.

Forma Udinese je značně proměnlivá a navíc se mu nedaří navázat na dobré výsledky. Tříbodový zisk je následován nelichotivou prohrou, čemuž tak bylo již měsíc za sebou. Teprve nyní se po nečekané remíze s Neapolí dokázali hráči prosadit a vyhrát.

Římský celek ale rozhodně nebude jednoduchým soupeřem. Po změně trenéra se obměnila také atmosféra uvnitř týmu, který začíná odvádět dobré výsledky. Vše začalo s nečekaným úspěchem v zápase proti Juventusu Turín, který rozhodl kapitán Totti. Poté AS doslova urvalo tři body za těsnou výhru nad Atalantou. A poslední kolo znamenalo pro Giallorossi rovněž tři body, janovské CFC prohrálo 3:1.

Klíčovou postavou je opět kapitán Francesco Totti, který diktuje tempo hry a navíc přidává důležité branky. Nyní se počet jeho zásahů zaokrouhlil na 225, čímž se v historických tabulkách dotáhl na druhé místo. Stříbrnou pozici sdílí společně s Gunnarem Nordahlem, před ním je už jen Silvio Piola. Přesto se v Římě nedá hovořit o úplné spokojenosti. Starosti trenéra Andreazzoliho se týkají především složení základní jedenáctky.

Miralem Pjanič přispěl mnoha výkony k bodovému zisku, proti Udinese jej ale zranění do hry nepustí. Stejná věc platí pro obránce Marcose. Na jeho místě v posledním zápase zářil úspěšný střelec Alessio Romagnoli, možná se mladík opět dočká startu v základní jedenáctce. Úplně fit zřejmě nebude ani Leandro Castán, i když nominován byl. Kvůli karetnímu trestu nemůže hrát Michael Bradley. Ideální není ani forma některých hráčů. Pablo Daniel Osvaldo se nenachází v ideálním rozpoložení a některá média již dokonce hovoří o jeho odchodu z Říma. Ani v poslední době zůstává za očekáváním také Erik Lamela.

Francesco Guidolin nemůže počítat se službami hráčů jako Andrea Lazzari, Giovanni Pasquale, Giampiero Pinzi a do zápasu nenaskočí pravděpodobně ani Mehdi Benatia. Poslední zápas vyhrálo Udinese, ani dva góly Erika Lamely nestačily na výhru. Zasáhl totiž opět kapitán Di Natale.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Padelli - Heurtaux, Danilo, Domizzi - Basta, Badu, Allan, Gabriel Silva - Pereyra, Muriel - Di Natale
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Romagnoli - Torosidis, De Rossi, Tachtsidis, Marquinho - Lamela, Totti - Osvaldo
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - AC Milán  (pátek 20:45)
Před důležitou osmifinálovou odvetou Ligy mistrů na Nou Campu se Rossoneri představí v Janově. Na Stadio Ferraris bude jejím hostitelem místní CFC, jenž bojuje o udržení. Favoritem je pochopitelně AC Milán. V lize už neprohrálo devět kol.

Janovu se v posledních letech v nejvyšší italské soutěži příliš nedaří a jiné to není ani letos. Pryč jsou léta, kdy Grifové startovali v Evropské lize, kde mimo jiné dokázali přehrát i pražskou Slavii. Faktem je, že Janov hraje o záchranu. Po sedmadvaceti kolech nasbírali svěřenci Davida Ballardiniho 26 bodů, což je o pět bodů více, než má osmnáctá Siena. To ale neznamená, že by byla Serie A zachráněna pro příští rok. Janov ještě bude mít co dělat, aby tuto pozici minimálně udržel a dělat bude mít co i v tomto kole proti rozjetému AC Milán. Grifové naposledy podlehli AS Řím 3:1, nicméně trenér Davide Ballardini byl s výkonem spokojen: "Jsem přesvědčen, že jestli budeme hrát stejným způsobem, budeme nakonec spokojeni."

Bídná forma ze začátku sezony už Milán upustila a v současnosti nenajdete v Itálii lepší tým, tedy alespoň co se aktuální formy týče. Milánští neprohráli devět kol v řadě, naposledy přejeli Lazio 3:0 a posunuli se na třetí místo, kde mají k dobru jeden bod před konkurenčním Interem. Udržení třetího místa je pro AC klíčové, zaručuje totiž jako poslední start v předkole Ligy mistrů.

Zápas s Janovem je rovněž důležitý pro sebevědomí hostů. Už v úterý večer totiž nastoupí na Nou Campu k odvetě osmifinálového duelu s Barcelonou. AC vyhrálo první zápas 2:0 a je blízko postupu do čtvrtfinále, odveta však bude ještě nesmírně těžká. "Zítra to nebude tréninkové cvičení na zápas s Barcelonou. Jsou v dobré kondici a formě, zvedli se a připsali si nějaké dobré výsledky," varoval před soupeřem Allegri, trenér AC Milán.

Domácí se budou muset obejít bez zraněného Matuzalema, Floro Florese, Olivery a Manfrediniho. K dispozici nebude ani Kucka, toho do hry nepustí karetní trest. Kompletní nebude ani Milán, v jehož řadách s největší pravděpodobností opět neuvidíme Maria Balotelliho. Ten totiž stále nedoléčil zranění z utkání proti Interu. Vedle Balotelliho jsou mimo i De Jong a Zapata.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
FREY - GRANQVIST, PORTANOVA, MORETTI - PISANO, ROSSI, TOZSER, VARGAS, ANTONELLI - BERTOLACCI - BORRIELLO
AC Milán - pravděpodobná sestava:
ABBIATI - ABATE, MEXES, YEPES, DE SCIGLIO - FLAMINI, MONTOLIVO, MUNTARI - BOATENG, PAZZINI, EL SHAARAWY
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC27185454:1859
2.SSC Neapol27158447:2253
3.AC Milán27146748:3248
4.Inter Milán27145844:3647
5.SS Lazio27145837:3247
6.ACF Fiorentina27136848:3345
7.AS Řím271341057:4843
8.Calcio Catania27126936:3442
9.Udinese Calcio271010736:3440
10.UC Sampdoria271061134:3035
11.Bologna FC27951338:3632
12.Turín FC27712832:3232
13.Parma FC27881132:3632
14.Cagliari Calcio27871232:4731
15.Atalanta Bergamo27951326:3830
16.Chievo Verona27851427:4429
17.Janov CFC27681327:4026
18.AC Siena27761427:3921
19.Città di Palermo273121222:3921
20.Delfino Pescara27631820:5421
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (459)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele