Premier League - preview 11. kola: West Ham bude čelit Liverpoolu

05.11.2021, 09:10, aktualizováno 07.11.2021, 08:34
Previews
Čtyřmi zápasy navazuje nedělní program Premier League. West Ham se v podvečer střetne s Liverpoolem o třetí příčku.Tottenham pod vedením nového manažera Antonia Conteho se představí v Liverpoolu proti Evertonu, kdežto Arsenal hostí Watford. Leicester chce potvrdit roli favorita na Elland Road...
Arsenal FC - Watford FC  (neděle 15:00)
Arsenal po zlepšených výkonech i výsledcích postupuje tabulkou vzhůru a cílí na dalšího protivníka. "Naším heslem je jednota a všichni se snažíme nakopnout tuhle loď co nejdál po proudu," prohlásil manažer Gunners Mikel Arteta. Španělský stratég ale ví, že souboj nováčka Watford není radno podceňovat.

Watford se vrátil do Premier League po dvou letech strávených v League Championship a jeho vyhlídky po úvodní výhře nad Aston Villou 3:2 nevypadaly vůbec zle. Jenže od té doby dokázali svěřenci tehdejšího manažera Xisca Muñoze porazit jen slaboučký Norwich a připsali si pět porážek v sedmi utkáních, což odnesl Španěl vyhazovem.

Jeho nástupce Claudio Ranieri má zatím s týmem bilanci 1-0-2. Ovšem výhra nad Evertonem 5:2, při které řádil především norský snajpr Joshua King, naznačila, že italskému stratégovi by se mohlo podařit tým nakopnout k lepším výsledkům i výkonům. Vítěz Premier League s Leicesterem City si však uvědomuje, že ho nečeká lehká práce. "Je složité pro manažera změnit mentalitu týmu a přiblížit hráčům svou filosofii. Chci mluvit k jejich srdci a hlavě. V tréninku se zaměřuje na všechny stránky fotbalu od obrany po efektivní útok."

Na londýnského rivala ale Watford dlouhodobě neumí a z posledních pěti vzájemných zápasů odešel čtyřikrát poražený. Arsenal už navíc není tím týmem, který naprosto prospal počátek sezóny a po třech úvodních utkáních zůstával bez bodu se skóre 0:9. Od potupné porážky 0:5 s Manchesterem City totiž Gunners ani jednou neprohráli a z posledního místa tabulkou vystoupali na aktuální 7. příčku se 17 body na kontě.

V posledních utkáních se navíc výrazně změnil herní projev "Kanonýrů", kterého si všímá nejeden fotbalový expert. Svěřenci španělské manažera Mikela Artety, jenž byl na začátku sezóny zcela na odpis, začali mnohem aktivněji presovat, jsou důraznější a odolnější v soubojích a celkově zrychlili a zpřesnili svou hru. V neposlední řadě Gunners inkasovali za poslední tři utkání jediný gól, za což mohou vděčit čím dál lepší obranné dvojici Gabriel - White a především famóznímu gólmanovi Aaronu Ramsdaleovi, jehož reflexivní zákrok v minulém zápase proti Leicesteru budou patřit k highlightům celé sezóny.

Důležité je také nasazení dvojice Aubameyang - Lacazette, která spolu opět dokáže výborně spolupracovat a francouzský forward navíc skvěle propojuje útok se zálohou a vyhrává důležité souboje. Tím odsunul na druhou kolej příchozí "hvězdu" Ødegaarda.

Norský záložník bude stejně jako například Pepé připravený na lavičce. Do utkání naopak nebude moci zasáhnout dlouhodobě zraněný Xhaka a nejistý je i start Tierneyho. Watford se musí obejít bez kvartetu Kabasele, Etebo, Sema a Baah.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Tavares, Gabriel, White,Tomiyasu - Lokonga, Partey - Rowe, Lacazette, Saka, Aubameyang
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Masina, Cathcart, Troost-Ekong, Ngakia - Dennis, Sissoko, Kucka, Sarr - Cleverley - King
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.08 - 8.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Everton FC - Tottenham Hotspur  (neděle 15:00)
Antonio Conte v minulosti vedl Chelsea a tento týden se do Londýna vrátil. Úspěšný italský kouč se ujal kormidla Tottenhamu a začal výhrou, v neděli odpoledne ho se Spurs čeká premiéra v Premier League a dělá si zálusk na další úspěch.

Conte nahradil Nuna, který tak ve funkci vydržel jenom čtyři měsíce. Portugalec neměl ideální výsledky a daleko k dokonalosti měla i samotná hra. Problémem se stala ofenzíva a v ní devět nastřílených branek, to je po Norwichi druhý nejhorší počin v celé anglické lize.

"Mám radost. Klub disponuje fantastickým stadionem a infrastrukturou. Tréninkový areál je úžasný. Máme báječné fanoušky. Proto do toho musíme dát všechno, abychom splatili jejich úsilí," řekl Conte jenom několik desítek hodin po svém nástupu do funkce.

Conte se týmu ujal v úterý a o dva dny později ho vedl v utkání Evropské ligy proti Vitesse. Tottenham doma vyhrál 3:2, když rychle vedl o tři branky, ještě v prvním poločase ale také dvakrát inkasoval.

"Bylo to hodně emotivní. Vedli jsme 3:0 a dominovali. Vytvořili jsme si spoustu dalších šancí ke skórování. Pak se stalo něco, o čem jsme si mysleli, že se nemůže stát, dvakrát jsme inkasovali a dali Arnhemu příležitost vrátit se do zápasu. Ve druhé půli jsme šli do deseti. V tu chvíli jsem byl rád, že mí hráči trpí, protože je důležité naučit se v takové situaci vyhrávat. Nebylo to jednoduché," hodnotil Conte průběh zápasu.

"Pochopili jsme, že když je potřeba soupeře dorazit, tak to tak musíme udělat. Zasloužili jsme si vyhrát. Teď se musíme připravit na důležitý ligový zápas na hřišti Evertonu. Potřebuju čas. Čas na práci, na hráče a na to, abych mužstvu předal svou představu o fotbale," dodal.

Ani Everton na tom není moc dobře. Liverpoolský klub měl skvělý start, hodně rychle mu ovšem došel dech a vyhrál jenom jeden z posledních sedmi soutěžních zápasů. Porážky od West Hamu, Watfordu a Wolverhamptonu zapříčinily pád na jedenáctou pozici.

Na marodce Toffees zůstávají Dominic Calvert-Lewin a Abdoulaye Doucoure, mimo hru jsou rovněž Andre Gomes a Yerry Mina, po zdravotních problémech se naopak uzdravil Lucas Digne. V sestavě Tottenhamu se určitě neobjeví Ryan Sessegnon, se stehenním svalem laboruje Bryan Gil a jeho start je nejistý.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.39 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leeds United - Leicester City  (neděle 15:00)
Leicesteru se uplynulý týden nepovedl a v neděli odpoledne si hodlá spravit chuť. Lišky cestují na půdu oblíbeného soupeře, představí se v Leedsu.

Hosté před týdnem nestačili doma na Arsenal a jen o něco málo lepší výsledek uhráli v týdnu na kolbišti Evropské ligy. Na vlastním stadionu hostili Spartak Moskva, nedokázali zužitkovat převahu a jen remizovali 1:1, Jamie Vardy dokonce neproměnil penaltu.

"Byl to večer plný frustrace. Dostali jsme laciný gól, ale rychle se vrátili do zápasu. Posledních deset minut se hrálo jen na polovině soupeře a nestačilo to. Teď se musíme koncentrovat na závěrečné dva zápasy skupiny, snad je vyhrajeme a postoupíme," doufá útočník Kelechi Iheanacho.

Leicester zatím v rámci Premier League vyhrál 199 zápasů a čeká tak na jubilejní triumf. Z Leedsu vozí výhry pravidelně a případná nedělní ho posune do horní poloviny tabulky. Do sestavy by se mohli vrátit James Maddison a Harvey Barnes, kteří vinou nemoci ve čtvrtek nenastoupili. Po problémech s kolenem se pomalu uzdravuje James Justin, mimo hru naopak zůstávají Wesley Fofana a Marc Albrighton.

Leeds se pohybuje těsně nad sestupovými pozicemi a v minulém kole ho povzbudil triumf na půdě posledního Norwiche. Z deseti zápasů domácí vytěžili deset bodů a trápí se především v ofenzívě (10), méně branek nastřílely pouze Norwich a Tottenham.

"Každý zápas představuje novou příležitost na zlepšení. Brendan Rodgers je v mých očích jedním z nejlepších trenérů v lize. Postavil skvělý tým a zaslouženě sbírá úspěchy," vysekl domácí manažer Marcelo Bielsa poklonu svému kolegovi.

Na straně Leedsu se vznášejí otazníky nad starty dvojice Jamie Shackleton, Junior Firpo. Návrat na trávníky vyhlíží Adam Forshaw, na marodce naopak zůstávají Luke Ayling, Robin Koch a Patrick Bamford.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.82 - 3.58 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
West Ham United - Liverpool FC  (neděle 17:30)
Poslední utkání před reprezentační pauzou čeká také na Liverpool, který zavítá na horkou půdu rozjetého West Hamu United. Svěřenci Jürgena Kloppa prolétli těžkou skupinou Ligy mistrů bez nejmenšího zaváhání, když postoupili už po čtyřech zápasech, ve kterých neztratili ani bod. V lize však až tak dominantní nejsou a může je mrzet především poslední ztráta z domácího zápasu z Brightonem, ve kterém vedli už o dvě branky, přesto si ale tři body na své konto nepřipsali. Napravit toto zaváhání tak mohou na Olympijském stadiónu v Londýně, proti však budou rozjetí "Kladiváři". Svěřenci Davida Moyese si tento týden také zajistili postup v pohárové Evropě a daří se jim i v ligové soutěži - v té se po neúplném jedenáctém kole nachází na čtvrté příčce a může se pochlubit sérií tří výher v řadě.

West Ham byl ještě před několika lety známý svými otřesnými vstupy do ligové soutěže, pod vedením Davida Moyese se však zdá, že se tento neduh podařilo vymýtit. Hammers sezónu zahájili dvěma vítězstvími - pak sice v září pravda přišla zatím nejslabší část sezóny, ve které dvakrát remizovali, dvakrát prohráli a jen jednou zapsali tříbodový zisk - ovšem z tohoto slabšího období se zase Souček a spol. dokázali rychle vyhrabat. V současnosti se tak mohou pochlubit sérií tří výher v řadě, kdy zdolali postupně Everton, Tottenham a naposledy také Aston Villu. V neděli večer se tak čeká vyrovnaný duel, který může dopadnout jakkoliv.

Liverpool zůstává posledním neporaženým celkem v ligové soutěži. The Reds zatím odehráli deset zápasů, z nichž se šestkrát radovali z výhry a čtyřikrát dopadl duel nerozhodně. Liverpoolští ztratili body v zápasech s Chelsea, Brentfordem, Manchesterem City a Brightonem - krom první ztráty s Chelsea se navíc vždy jednalo o gólové přestřelky a diváci si tak přišli na své. Za zmínku stojí také fakt, že poslední dva venkovní zápasy tohoto celku v lize dopadly drtivým vítězstvím v poměru 5:0 - a to na půdě Watfordu a Manchesteru United - West Ham tak evidentně čeká těžká šichta.

V táboře domácího celku se otazník vznáší nad dvojicí Andrij Jarmolenko a Nikola Vlašić, žádné další nové ztráty však David Moyes nehlásí. Naopak hosté se budou muset zhruba měsíc obejít bez útočníka Roberta Firmina, který se zranil v duelu Ligy mistrů s Atlétikem Madrid. Mimo hru zůstávají také Joe Gomez, Naby Keïta či James Milner.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.47 - 4.20 - 1.77
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Manchester United - Manchester City  (sobota 13:30)
Manchester United hostí v zápase jedenáctého kola Premier League městského rivala Manchester City. Oba celky by si určitě v tabulce přály být výše, ačkoliv hosté jsou na tom o něco lépe. Patří jim třetí příčka, domácí jsou až pátí. Manchester United přivítá ve 186. městském derby své sousedy z Manchesteru City a oba celky mají co napravovat. United prohráli tři z úvodních deseti ligových duelů, což se jim přihodilo už ve čtvrtém ročníku v řadě, a po nedávném výpadku formy ztrácejí na City tři body. Pokud jste v poslední době zaznamenali spekulace o budoucnosti kouče Ole Gunnara Solskjaera, budete možná překvapeni, že tento rozdíl není vyšší. Norský kouč si ale po nedávném domácím debaklu od Liverpoolu 0:5 nemůže další zaváhání dovolit. Naději pro něj představuje fakt, že United se momentálně v manchesterských derby daří a v předchozích pěti případech prohráli jen jednou. Trenér Solskjaer se nebude moci spolehnout na dvojici francouzských reprezentantů, kvůli zranění je mimo Raphael Varane a za červenou kartu má stop Paul Pogba.

"Bohužel máme pár hráčů, kteří nám zatím chybí. Je to součást hry, kterou hrajeme. Musíme jim dát co nejvíce času, protože všichni opravdu tvrdě pracují a chtěli dalších 24 hodin, aby zjistili, zda mohou být k dispozici. Se všemi technologiemi očekáváme, že Varane bude mimo čtyři až pět týdnů. Je to pro nás rána, protože přišel a byl opravdu důležitý, ale Eric Bailly nastoupil minule a byl výjimečný. Máme tým, který si dokáže poradit," uvedl na tiskové konferenci manažer United Ole Gunnar Solskjaer.

Hosté budou chtít využít toho, že na Old Trafford vyhráli United jen jedno z předchozích šesti vzájemných ligových měření sil a zároveň odčinit minulý ligový duel. Manchester City totiž v minulém kole překvapivě prohrál doma s Crystal Palace 0:2 a na vedoucí Chelsea ztrácí už pět bodů. V týdnu ovšem v Lize mistrů porazil Bruggy 4:1 a před klíčovým soubojem si značně vylepšil náladu. Gabriel Jesus se postaral o poslední branku City proti Bruggám a tři ze svých předchozích čtyř gólů dal ve druhém poločase. To samé platí i pro Bruna Fernandese, který obstaral úvodní trefu v minulém městském derby. City o minulém víkendu prohrálo letos na domácí půdě vůbec poprvé, ale jeho poslední sérii dvou ligových porážek odstartovalo naposledy rovněž střetnutí s Crystal Palace. Pro kouče Guardiolu je to jistě důvod k zamyšlení, stejně jako fakt, že Citizens už ve třetí sezóně v řadě prohráli dva z úvodních deseti ligových zápasů. Stejně jako u Rudých ďáblů, i jejich rival se nebude moci spolehnout na pomoc některých hráčů. Trest za červenou kartu si odpykává Aymeric Laporte, kvůli zranění je mimo Ferran Torres.

"Nemyslím si, že to je ten největší zápas. Možná jen pro některé lidi. Snažíme se, aby každý zápas byl důležitý. Derby je speciální pro sentimentální problémy, ale na konci je výsledek stejný. Není to finále, je to další zápas. Nechodím do hospod pít pivo, takže si nedokážu představit tu atmosféru," prozradil pro klubový web trenér Pep Guardiola.

Poslední vzájemný duel se odehrál letos v březnu na Etihad Stadium a United vyhráli 2:0. Trefili se Bruno Fernandes a Luke Shaw.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Lindelof, Bailly, Maguire - Wan-Bissaka, Fernandes, McTominay, Fred, Shaw - Ronaldo, Cavani.
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Stones, Cancelo - Gündogan, Rodri, Silva - Jesus, Foden, Grealish.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.71 - 4.13 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brentford FC - Norwich City  (sobota 16:00)
Nováček z Brentfordu se v sobotu odpoledne představí na vlastním stadiónu, kde mu soupeřem bude doposud poslední celek soutěže, Norwich City. Domácí do nejvyšší anglické soutěže vlétli po hlavě a podařilo se jim uhrát několik překvapivých výsledků, v posledních týdnech se ale zdá, že trošičku ztrácí dech. Naproti tomu Norwich se topí v pořádné krizi, po postupu ještě nevyhrál a pokud s tím Kanárci hodně rychle něco neudělají, bude se jim sestup odvracet jen velmi těžko.

Brentford hned na úvod ligové sezóny ukázal, že se s ním bude muset počítat, když na domácím stadiónu překvapivě přehrál Arsenal 2:0. Na vlastním hřišti je nováček vůbec těžkým oříškem - nevyhrál tam ani takový Liverpool a Leicester s Chelsea ukopali vítězství o gól, přičemž zejména zmíněný londýnský celek měl tedy pořádnou porci štěstí. Od poslední reprezentační pauzy se ovšem Brentfordu přestalo dařit a od té doby prohrál tři zápasy v řadě, přičemž zejména poslední duel na půdě Burnley mu tedy vůbec nevyšel.

Deset odehraných zápasů, dva získané body, tři vstřelené branky a pětadvacet obdržených. To jsou skutečně tristní čísla, se kterými fotbalisté Norwiche musí urychleně něco udělat. Kanárkům letos nevychází vůbec nic - nefunguje jim defenziva, směrem vpřed nedokáží soupeře překvapit, nechytli se ani hráči na hostování v podobě Billyho Gilmoura a Brandona Williamse. Dokonce i jediné dva body, které Norwich letos získal, přišly tak nějak stylově po veskrze nudných zápasech, ve kterých ani jeden z celků nedokázal vstřelit gól. V následujících čtyřech zápasech však mají Kanárci ucházející los, pokud by však ani v následujícím měsíci nezačali sbírat body, bylo by s velkou pravděpodobností o prvním sestupujícím celku prakticky jasno.

Domácímu týmu budou chybět Kristoffer Ajer, Yoane Wissa a Shandon Baptiste, hosté zase nemohou počítat s Grantem Hanleym, Ozanem Kabakem a Toddem Cantwellem. Pozitivní pro ně je alespoň fakt, že se po karetním trestu vrací obránce Ben Gibson.
Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Fernández - Zanka, Jansson, Pinnock - Canos, Ghodos, Norgaard, Janelt, Henry - Mbeumo, Toney
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Omobamidele, Gibson, Williams - Mathias Normann, Kenny Mclean - Tzolis, Sargent, Rashica - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.97 - 5.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
Chelsea vede tabulku anglické nejvyšší soutěže a na prvním místě by měla zůstat rovněž po tomto kole. Svou sérii výher hodlá londýnský klub protáhnout proti Burnley, to zatím posbíralo jenom sedm bodů a je osmnácté.

Blues se vezou na vítězné vlně, vyhráli sedm soutěžních zápasů za sebou a míří i za postupem v Lize mistrů, k definitivní jistotě jim v závěrečných zápasech proti Juventusu a Zenitu Petrohrad stačí jeden bod, případně ztráta ruského celku proti Malmö. Letos by se jich pak mohl týkat i boj o anglický titul.

"Manchester City a Liverpool jsou konzistentní již několik let a platí to i po první čtvrtině letošní sezony. Kdyby nám to mělo něco přinést, tak bych o titulu mluvil neustále. Jestli v listopadu uvidím, že máme alespoň minimální naději, tak se na toto téma vyjádřím, ale zatím k tomu není důvod," prohlásil manažer Thomas Tuchel.

Na Stamford Bridge nyní zavítá Burnley a jedná se o oblíbeného soupeře Chelsea. Ta vyhrála čtyři poslední vzájemné zápasy, celkově na ni Burnley z posledních sedmnácti měření sil vyzrálo jenom dvakrát.

"Musíme se připravit na vysoké napadání, spoustu dlouhých míčů a také hromadu vzájemných soubojů. Budě to těžké, Burnley je stále špičkovým klubem a nic na tom nemění nízký počet bodů, zasloužilo si jich víc. Klíčem bude koncentrace a správný přístup, pak budeme mít velkou šanci vyhrát. Cílem jsou tři body, chceme vyhrát a víme, jak toho docílit," vyhlíží Tuchel sobotní utkání.

Hosté před týdnem porazili Brentford a zaznamenali první ligovou výhru v letošní sezoně. Hlavním důvodem byl skvělý první poločas, v jehož průběhu se trefili Chris Wood, Matthew Lowton a Maxwel Cornet. Matěj Vydra začínal na lavičce náhradníků a na trávník se dostal v 68. minutě.

Chelsea znovu nebude kompletní a nejnovější otazník představuje Mason Mount, toho trápí infekce zubu moudrosti a jeho start je nejistý. Potíže s kotníkem má Marcos Alonso a na marodce zůstávají i Mateo Kovačić (stehenní sval), Romelu Lukaku (kotník) a Timo Werner (stehenní sval). Potěšující zprávy naopak představují návraty dvojice Christian Pulisic a N'Golo Kanté.

Na návrat do sestavy Burnley ještě není připraven Dale Stephens. Vedle něho by mohl chybět nemocný Aaron Lennon.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.70 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Sérii pěti zápasů bez porážky za sebou aktuálně mají dva sobotní soupeři v rámci jedenáctého kola Premier League. K podstatně většímu bodovému zisku tuto šňůru využili Wolves, rovněž Crystal Palace ale nabral cenné body.

Eagles se na konci září dostal do remízového období, které trvalo celkem čtyři zápasy. Výhru si připsali v ten nejméně očekávaný čas. Před týdnem totiž zamířili na Etihad, kde brzy vedli díky Zahově brance. Laporteho vyloučení v závěru využil k navýšení na 0:2 Gallagher.

Wolves naopak během posledních pěti zápasů ztratili jen při remíze v Leedsu, jinak pokaždé vyhráli, byť jen o jeden gól. Nejinak tomu bylo i v pondělní dohrávce proti Evertonu, kdy se slepenými góly Kilmana a Jiméneze dostali do vedení, po pauze Iwobi jen korigoval na konečných 2:1.

Domácí budou nadále postrádat Ezeho a Fergusona, na straně hostí se nepředstaví Marcal, Neto, Jonny a Jordao. Poprvé v sezoně by se naopak mohl na hřišti objevit Willy Boly, který už v pondělí byl na lavičce.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Ward, Andersen, Guehi, Mitchell - Gallagher, Milivojević, McArthur - Zaha, Benteke, Edouard
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Coady, Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Nouri - Trincao, Jiménez, Chan
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.19 - 3.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Brighton & Hove Albion - Newcastle United  (sobota 18:30)
V tabulce se sice stále nachází vysoko, aktuální forma Brightonu však není bůhvíjaká. Na výhru už totiž čeká šest soutěžních zápasů, útěchou mu nyní ale může být fakt, že soupeř z Newcastlu je na tom ještě podstatně hůře.

Seagulls naposledy zvítězili ve druhé polovině září, od té doby vypadli z Ligového poháru a v lize si připsali čtyři body za remízy v pěti utkáních. Nutno však podotknout, že jejich los byl dosti náročný, příkladem budiž poslední nerozhodný výsledek na Anfieldu. Tam před týdnem Brighton po gólech Hendersona s Maném prohrával už o dva góly, zásluhou Mwepua a Trossarda však dokázal srovnat na 2:2.

Trápení Magpies je několikanásobně větší, ti totiž radost z výhry ještě nepoznali během celé sezony, v níž už sehráli jedenáct zápasů. V lize mají aktuálně pouhé čtyři body a jsou předposlední, v čemž jim nepomohla ani poslední prohra s Chelsea. Přestože ještě po hodině byl stav bezbrankový, nakonec Blues díky dvěma trefám Jamese a Jorginhově penaltě zvítězili 0:3.

Domácí mužstvo se v utkání nemůže spolehnout na dlouhodobě absentující Welbecka s Alzatem, otazník visí nad startem Burna a Connollyho. Na straně hostí by měl chybět pouze obránce Dummett.

Utkání na Amex Stadium začíná v sobotu v 18.30, jeho hlavním sudím je David Coote.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Sánchez - Duffy, Dunk, Webster - Lamptey, Mwepu, Bissouma, Cucurella - Lallana - Maupay, Trossard
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Krafth, Lascelles, Clark - Manquillo, Hayden, Longstaff, Almirón, Ritchie - Wilson, Saint-Maximin
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.13 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Southampton FC - Aston Villa  (pátek 21:00)
Southampton v desátém kole Premier League vyzve na domácí půdě Aston Villu. Střetávají se tak sousedé z tabulky, jelikož domácí jsou čtrnáctí a hosté patnáctí s jednobodovou ztrátou.

Jedenácté kolo Premier League startuje v pátek na výročí "Spiknutí střelného prachu", ale jestli bude podobně výbušný i duel mezi Southamptonem a Aston Villou moc jisté není. Domácí budou usilovat o pokračování jejich tři utkání trvající série bez prohry, která je po sedmizápasovém čekání na výhru vzdálila od sestupových vod.

Southampton dal v předchozích dvou vystoupeních na St. Mary Stadium tři góly, což je oproti jedné trefě z úvodních tří domácích klání značný rozdíl, a naposledy zde remizoval 2:2. V roli kurzového favorita se mu v letošním ročníku poměrně daří a domácí fanoušci půjdou na stadion v dobré náladě.

Naproti tomu Aston Villa už rozhodně zažila i lepší časy a tentokrát se bude snažit ukončit čtyřzápasovou sérii proher. Kouč Dean Smith, který v létě utratil za posily zhruba 100 milionů liber, se tak dostal pod velký tlak, který nezmírnila ani skutečnost, že se hosté ve všech čtyřech případech dokázali střelecky prosadit.

Bookmakeři se letos zatím v případě Villans nemýlili, neboť hosté prohráli všechny dosavadní čtyři duely, do kterých šli v roli outsidera. Aby se to tentokrát změnilo, museli by vyhrát na půdě Southamptonu podruhé v řadě, což se jim naposledy povedlo ve druhé polovině 90. let. Hosty trápí poměrně početná marodka, mimo jsou například Danny Ings, Bertrand Traore, Douglas Luiz či Trezeguet.

Poslední vzájemný duel se odehrál letos v lednu a hostující Aston Villa vyhrála 1:0.
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Livramento, Bednarek, Salisu, Walker-Pieters - Ward-Prowse, Romeu - Elyounoussi, Redmond - Adams, Armstrong.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez - Cash, Tuanzebe, Mings, Targett - McGinn, Nakamba, Ramsey - Buendía, Watkins, Bailey.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.69 - 3.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC1081126:325
2.Liverpool FC1064029:822
3.Manchester City1062220:620
4.West Ham United1062220:1120
5.Manchester United1052319:1517
6.Arsenal FC1052312:1317
7.Wolverhampton Wanderers1051411:1016
8.Brighton & Hove Albion1044211:1116
9.Tottenham Hotspur105059:1615
10.Everton FC1042416:1614
11.Leicester City1042415:1714
12.Brentford FC1033412:1212
13.Crystal Palace1026213:1412
14.Southampton FC102539:1211
15.Aston Villa1031614:1910
16.Watford FC1031612:1810
17.Leeds United1024410:1710
18.Burnley FC1014510:167
19.Newcastle United1004611:234
20.Norwich City100283:252

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1178)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele