Nizozemská Eredivisie - souhrn 26. kola

04.03.2011, 22:43, aktualizováno 06.03.2011, 18:21
Komentáře a souhrny
PSV se pořádně nadřelo a tři body ze hřiště Excelsioru si zajistilo až v nastavení. Twente porazilo doma Bredu a i nadále může myslet na obhajobu titulu, Ajax neměl problémy s Alkmaarem. V propadu pokračuje Groningen, Feyenoord vyhrál v Heerenveenu...

AFC Ajax - AZ Alkmaar 4:0

06.03.2011 16:30

Góly: 5. Demy De Zeeuw, 56. Siem de Jong, 72. Lorenzo Ebecilio, 89. Vurnon Anita

Ajax ukázal svou sílu, když ve šlágru kola zdolal na domácí půdě AZ Alkmaar vysoko 4:0.

Domácí celek parádně zachytil začátek utkání. Již v 5. minutě hry se totiž skvěle dokázal uvolnit Ebicilio, který utekl všem svým pronásledovatelům a vytvořil si tak čas, aby perfektním centrem našel nabíhajícího De Zeeuwa. Ten se s ničím nepáral a pohotovou ranou překonal padajícího Alvarada v brance Alkmaaru.

Ajax jednoznačně dominoval. V průběhu první půle si vytvořil ještě dvě velmi zajímavé příležitosti. Při té první se do střely opřel De Jong, ovšem jeho pokusu scházela přesnost a letěl těsně nad branku hostů. O druhou velkou šanci se postarala pumelice z kopaček Jana Vertonghena. S tou si Alvarado poradil, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0.

Začátek druhé půle se nesl ve stejném rytmu jako ta první. Netrvalo dlouho a Ajax měl další velkou šanci. V 56. minutě se uvolnil Miralem Sulejmani a svým přesným centrem vybídl ke skórování De Jonga, který s přehledem poslal domácí do vedení 2:0.

Ajax si své vedení hlídal. AZ nijak nezlobilo, ovšem domácí věděli, že musí hrát až do konce. Psala se tak 72. minuta a perfektní individuální akcí se blýskl Ebicilio, který se prohnal kolem obránců a perfektní střelou uklidnil svůj celek - 3:0.

Hostující celek rezignoval a výsledkem toho byla 73. minuta, ve které své emoce nezvládl Pelle a po nepříjemném zákroku na Cvitaniče uviděl červenou kartu a musel rovnou do sprch. Právě Cvitanič se podepsal pod poslední brankou Ajaxu. Běžela 89. minuta a Cvitaničova přihrávka našla osamoceného Anitu, který přesnou ranou stanovil konečný výsledek 4:0.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Heracles Almelo 1:4

06.03.2011 14:30

Góly: 12. Dušan Tadić - 42. Everton, 44. Samuel Armenteros, 65. Everton, 89. Samuel Armenteros

Fotbalisté Groningenu opět nezvládli tíhu okamžiku a během několika chvil se jim rozplynul sen o bodovém zisku. Přitom domácí šli krátce před čtvrthodinou hry do vedení a v 18. minutě mohli jít dokonce vést o dvě trefy. Jenže kapitán Andreas Granqvist podruhé během dvou týdnů neproměnil penaltu a domácí se složili krátce před pauzou. Hosté z Almela totiž skórovali dvakrát v rozmezí tří minut a favorizovaný domácí celek tradičně zpanikařil.

Tímhle tempem se kandidát na titul po podzimní části může propadnout hluboko do středu tabulky. V poslední době se svěřenci kouče Huistry opravdu nemají čím chlubit. Prohráli potřetí v řadě a inkasovali během tří klání neuvěřitelných třináct branek, což svědčí o obrovském kolapsu obranné řady. Groningen klesl na pátou pozici za Den Haag.

Naopak Heracles se opět odpoutal od sestupových příček a nachází se s jedenatřiceti body na dvanáctém místě, na šestnáctý Excelsior si vypracoval devítibodový náskok a to už by v této formě mohl udržet. Hrdiny utkání se stali Everton a Samuel Armenteros, oba dokázali vsítit dvě trefy. Domácí dostal do vedení po hezké individuální akci Dušan Tadič ve 12. minutě, domácí se mohli definitivně uklidnit o šest minut později.

Ve vápně poslal Marko Vejinovič k zemi Briana van Loo a sudí foukl do píšťalky s rukou namířenou na penaltový puntík. K penaltě se sebevědomě postavil obránce a zároveň kapitán Granqvist, nicméně klec přestřeli. Stalo se mu to už podruhé v krátké době, v předminulém kole totiž zahodil pokutový kop též proti Kerkrade. Groningen se sice držel ještě dlouho od tohoto okamžiku, jenže zkolaboval v závěru úvodního dějství.

Nejprve ve 42. minutě, když Everton obelstil domácí obranu a zblízka nemohl minout. Za další dvě minuty Heracles otočil stav, po centru Marka-Jana Fledderuse umlčel stánek Euroborg právě Armenteros. Po pauze se domácí snažili srovnat a tlačili se do pokutového území hostů, nicméně opět nechali pootevřené okénko v obraně. V 65. minutě po překrásné přihrávce Darryla Lachmana zvýšil pohodlně svou duhou brankou Everton, minutu před závěrečným hvizdem upravil stav Armenteros po krásném lobu Da Silvy - 1:4.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Roda JC 1:1

06.03.2011 14:30

Góly: 82. Leon de Kogel - 32. Mads Junker (pen.)

Souboj o "šest bodů" mezi domácím Utrechtem a hostující Rodou dopadl lépe pro hostující celek, který si díky remíze 1:1 drží na svého soupeře stále tříbodový náskok.

Utkání začali lépe hráči domácího celku. Ti se postupem času dostali do většího tlaku a snažili se z něj vytěžit co nejvíce. První vážnější šance přišla po sedmnácti minutách hry. Na rohový kop Driese Mertense si naskočil Ricky van Wolfswinkel a vyzkoušel své štěstí tvrdou hlavičkou. Hostující brankář Tyton byl však připraven a celou situaci vyřešil.

Poté ovšem iniciativu utkání převzali hosté. Ti se tlačili do útoku, ovšem skvěle koncentrovaná obrana Utrechtu se nedopouštěla chyb. Bohužel však jednu chybu vytvořil Jan Wuytens, když si neporadil s útočícím Willemem Jansenem a srazil jej k zemi. Rozhodčí nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil Mads Junker a s přehledem poslal Rodu do vedení.

Utkání mnoho fotbalové krásy nenabídlo, ovšem krásný okamžik přišel v 55. minutě. Po tlaku domácího celku byl nařízen přímý volný kop z dobré pozice, ke kterému se postavil Mertens. Ten se s ničím nepáral a tvrdou ranou těsně nad zdí vyděsil domácího brankáře. Naštěstí pro hostující celek skočila jeho dělová rána na břevně.

Když už to vypadalo, že si Roda odveze všechny tři body za těsné vítězství, tak přišla skvělá akce domácích. Psala se 82. minuta a u míče byl Van Wolfswinkel. Prohodil si míč skrze bránící hráče a přesným pasem našel volného De Kogela, který šikovnou střelou prostřelil Tytona a srovnal na konečných 1:1.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 0:1

06.03.2011 14:30

Góly: 78. Luc Castaignos

Feyenoord konečně poprvé v sezóně předvádí výkony, které se od čtvrtého celku loňského ročníku Eredivisie očekávaly. Začíná sbírat cenná vítězství a postupně se dostává do horní poloviny tabulky, nyní se ziskem jedenatřiceti bodů okupuje třináctou pozici. Nicméně s pouhým tříbodovým mankem na devátý Heerneveen, na jehož půdě dokázal zvítězit. Heerenveen tak pokračuje v mizérii i po minulé šokující prohře s posledním Tilburgem.

Hráči ze stánku Abe Lenstra prohráli potřetí v řadě a vůbec to nevypadá, že by bojovali o pohárové příčky. Naopak se s těmito výkony spíše čeká pád do dolních pater tabulky, tam je totiž situace hodně vyrovnaná. Feyenoord naopak získal z minulých čtyř utkání solidních deset bodů a celkem neprohrál pětkrát v řadě, naposledy na půdě Twente a to ještě brankou v nastaveném čase. Avšak rotterdamský výběr rozhodl až v závěrečné čtvrthodině.

Na výhře se jedinou trefou nepodílel nikdo jiný, než tradiční střelec Luc Castaignos. Ten dvěma krásnými góly zařídil bod na půdě Den Haagu, nyní pokořil také houževnatě hrající Heerenveen. Domácí chtěli od začátku vyhrát, ovšem nakonec jim nevydržela ani bezbranková remíza. Hosté zahrozili již ve čtvrté minutě zásluhou Diego Biseswara, který kroucenou střelou levačkou pořádně vyděsil domácího gólmana Kevina Stuhra-Ellegaarda, jenže branku netrefil.

Poté se diváci nemohli kochat nijak pěknými šancemi a Heerenveen zahrozil až po necelé půlhodině hry. Ovšem průnik Daryla Janmaata dokázal s přehledem zablokovat bek Stefan de Vrij. Krátce na to se pokusil rozvlnit síť po pasu Filipa Djuričiče útočník Oussama Assaidi, ze třinácti metrů mířil příliš vysoko. Domácí pokračovali v tlaku též po pauze. Po spolupráci s Basem Dostem se dostal do zakončení opět Assaidi, ale mířil hodně mimo.

Heerenveen spálil obrovskou příležitost v 69. minutě. Po průniku Luciano Narsingha sice na lajně začaroval gólman Rob van Dijk, jenže balón se opět odrazil zpátky k autorovi pokusu a ten předložil míč před prázdnou branku Assiadimu, který nepochopitelně minul. Hned na to vychytal Van Dijk Base Dosta, a proto na druhé straně zafungovalo pravidlo nedáš- dostaneš, když fantastickou ránu kolem Ellegaarda vyslal právě Castagnios - 0:1.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - PSV Eindhoven 2:3

05.03.2011 20:45

Góly: 22. Guyon Fernandez, 90. Edwin de Graaf (pen.) - 50. Jeremain Lens, 52. Atiba Hutchinson, 90+3. Balázs Dzsudzsák (pen.)

Eindhoven je opět o další krok blíže k titulu. Tentokrát to ale rozhodně neměl vůbec jednoduché. O své výhře nad Excelsiorem v poměru 3:2 rozhodl až v samotném závěru, kdy proměnil pokutový kop Balázs Dzsudzsák.

Hosté přijeli v roli velkého favorita, což chtěli dokázat hned v úvodních minutách. Pieters vytvořil vynikající střeleckou pozici pro Marcuse Berga, ovšem ten nedokázal najít recept na gólmana Pellatze, který jeho střelu lapil. Zanedlouho byl pro změnu vidět Jermain Lens, jenž zakončoval nepřesně po hlavičce svého útočného parťáka Berga.

I proto to byli nakonec domácí fotbalisté, kteří se ujali vedení jako první. Z pravé strany vyslal do pokutového území výborný centr Jordy Clasie, k míči se probojoval Guyon Fernandez a překonal bezmocného Isakssona. Ještě v první půli ale mohl Eindhoven vyrovnat. V 38. minutě měl blízko ke gólu sváteční střelec Orlando Engelaar, který ale nakonec poslal míč pouze do boční sítě.

Zkušený Engelaar v tomto utkání podporoval ofenzívu svého mužstva až nezvykle často. Pár okamžiků po změně stran vymyslel pro změnu gólovou příležitost pro kanonýra Lense. Ten s ní nakonec naložil výborně a dokázal vyrovnat. Na jeho střelu k bližší tyči neměl gólman Pellatz prostě nárok.

Tím to však neskončilo, jelikož Eindhoven dokonce už o dvě minuty později přidal druhý gól a stav utkání tak zcela otočil. Hutchinson si zpracoval přihrávku od Pieterse a výbornou střelou poslal PSV do vedení.

V průběhu druhé půle se dlouhou dobu nic zajímavého nedělo, až v závěrečných minutách zažili diváci pořádnou dávku vzrušení. Nejprve zahrál v pokutovém území Hutchinson rukou, a proto byla nařízena penalta ve prospěch Excelsioru. Tu proměnil De Graaf. V nastaveném čase tedy vrhl Eindhoven veškeré síly do útoku a vyplatilo se mu to. Po faulu na Kovermanse dostal také on výhodu penaltu, kterou Dzsudzsák využil a stanovil konečné skóre na 3:2 pro svůj tým.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - NEC Nijmegen 5:1

05.03.2011 19:45

Góly: 16. Lex Immers, 28. Dmitrij Bulykin (pen.), 49. Wesley Verhoek, 52. Jens Toornstra, 90. Jordy Brouwer - 18. Björn Vleminckx

Den Haag potvrdil svou roli favorita a doslova si pohrál s Nijmegenem, který si domů odváží porážku 1:5.

Začátek utkání zachytil lépe domácí celek. Ten si vypracoval dobrou pozici a tlačil svého soupeře do obrany. ADO se však velmi lehce dostávalo do šancí. Ta největší přišla v 16. minutě, když se k volnému přímému kopu postavil Aleksandar Radosavljevič a přesným centrem našel volného Lexe Immerse, který se zakončením neměl problém a poslal Den Haag do vedení.

Vedení domácích však netrvalo dlouho. O dvě minuty později se uvolnil John Goosens a perfektní kolmicí vybídl ke skórování rozeběhnutého Björna Vleminckxe. Ten se protáhl mezi bránícími hráči a přesnou střelou srovnal stav utkání.

Den Haag se poté ovšem jasně chopil iniciativy a na Nijmegen dorážel jak jen to šlo. Běžela 28. minuta a s tou přišla i parádní individuální práce Dannyho Buijse, který se probojoval až do pokutového území. V tom byl však sražen k zemi a rozhodčí neváhal a nařídil ihned pokutový kop, ke kterému se postavil tahoun Dmitrij Bulykin a s přehledem poslal domácí opět do vedení.

První poločas skončil těsným vedením Den Haagu. Ve druhém poločase se očekávalo, že NEC začne bojovat o výsledek, ovšem opak byl pravdou. Nijmegen prakticky vyklidil pole a Den Haag si hrál své.

Důkazem toho byla hned 49. minuta, ve které se skvěle uvolnil Verhoek. Jeho nenápadná střela zapadla za záda hostujícího brankáře a ADO vedlo už 3:1. Neuběhlo mnoho a pro NEC bylo hůře. V 52. minutě se totiž do dobré pozice dostal Jens Toornstra a tvrdou ranou poslal domácí již do tříbrankového vedení.

Samotný závěr zápasu poté přinesl pouze dvě zajímavé situace. Nejprve v 87. minutě uviděl červenou kartu za nevybíravý zákrok hostující Zimling. Domácím netrvalo dlouho a početní převahu zpečetili brankou. V 90. minutě se totiž do vzduchu nejvýše vyšplhal Jordy Brouwer a přesnou hlavičkou stanovil konečný výsledek 5:1.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - VVV Venlo 2:0

05.03.2011 19:45

Góly: 48. Marco van Ginkel, 90+4. Ferry de Regt (vl.)

Vitesse začíná pomalu unikat propasti sestupových příček. Veledůležitý duel s Venlem totiž zvládlo bez větších potíží a jeho náskok na šestnáctý Excelsior se tak rázem navýšil už na klidnějších šest bodů.

V první půli sice gól nepadl, i přesto byla ale k vidění řada velmi zajímavých gólových šancí. Jasně navrch měli arnhemští fotbalisté. Ti si také vypracovali první jasnou tutovku již v úvodní desetiminutovce. Po rohovém kopu Aissatiho hlavičkoval ale nepřesně Guram Kašia. Nizozemský špílmachr to o pár okamžiků vyzkoušel sám, jeho střelu však dokázal gólman Begois zlikvidovat.

Aissati velmi rychle ukázal, že je ve velké pohodě a pro své spoluhráče připravoval jednu gólovou pozici za druhou. Využít toho mohl například Marco van Ginkel, jenže míč poslal nepochopitelně vysoko nad břevno. Obdobně si vedl na druhé straně Vujičevič, který ale pálil z nohem větší vzdálenosti. Hostující mladíček byl vidět i těsně před přestávkou, kdy jeho pokus ovšem zlikvidoval gólman Room.

Tři minuty po změně stran se konečně měnilo také skóre. V obraně Venla vznikl obrovský zmatek, čehož dokázal nejlépe využít talentovaný záložník Marco van Ginkel. Hosté to ale ani v nejmenším nevzdali a tvrdě bojovali až do samotného konce. Dokonce si místy vytvořili skutečně velký tlak a v pokutovém území Vitesse bylo častokrát řádně horko.

Gól ale vstřelit nedokázali. Cullenova střela byla zblokována, útočník Michael Uchebo pro změnu pálil těsně nad. I druhá branka zápasu proto patřila Vitesse. Velkou měrou se ovšem o ni postaral domácí De Regt, který tečoval míč tak nešťastně, že jej poslal do vlastní sítě.

Více informací k zápasu

FC Twente - NAC Breda 2:0

05.03.2011 18:45

Góly: 61. Luuk de Jong, 90. Nacer Chadli

Fotbalisté Twente se sice na výhře nad Bredou hodně natrápili, ovšem alespoň do nedělního rána se bodově odtáhli od svého velkého konkurenta v Eredivisii, Ajaxu. Navíc odrazili útok i dalších soupeřů a stále tak mohou snít minimálně o Lize mistrů. Ve vyrovnaném sobotním klání dokázali rozhodnout o třech bodech ve svůj prospěch po hodině hry, definitivně si pojistili těsný náskok v nastaveném čase.

Twente tak má na kontě čtyřiapadesát bodů a v tuto chvíli ztrácí na vedoucí PSV tři korálky, ovšem ve vyrovnané soutěži se dá každá takováto menší ztráta dohnat mávnutím kouzelného proutku. Breda je nyní desátá a stále pokračuje v jarním trápení, oproti podzimní části totiž nedokáže vedle kolapsů z outsidery překvapovat už ani ty favority. Nicméně na stánku De Grolsch Veste se hodně dlouho držela a chtěla nadějnou remízu uhájit až do konce.

Hosté vstoupili do duelu velice aktivně a už v sedmé minutě si vypracovali první příležitost. Do akce se dostal Matthew Amoah, jenže pálil těsně nad. Po čtvrthodině vypálil z dobrých dvaceti metrů Ali Boussaboun, avšak skvělý zásah si připsal gólman Nikolay Mihaylov. Amoah mohl rozvlnit síť ve 25. minutě, jenže po pasu Barta Buysse poslal balón mimo a stav se proto znovu neměnil. Twente se probudilo v závěrečné čtvrthodině úvodní půle.

Marc Janko poslal krásný pas z pravého křídla na Wouta Bramu, ten však pálil těsně mimo. Následně se předvedl skvěle gólman Jelle Ten Rouwelaar. Ten nejprve perfektně vyrazil ránu Buyssee, poté fantasticky zlikvidoval též dorážku Luuka De Jonga. Twente pokračovalo v tlaku i po pauze, kdy De Jong dobře vypálil ze střední vzdálenosti, avšak těsně mimo. Nicméně De Jong se přeci jen dočkal o pět minut později.

Ten si v 61.minutě chytře naběhl na rohový kop Nacera Chadliho a nekompromisně zavěsil. Breda se od této chvíle snažila na svého soka zatlačit, jenže do žádné vážnější akce se nedostala. V nastaveném čase otevřela okénko v obraně precizní únik zaznamenal střídající Ola John, který naservíroval před prázdnou bránu Chadlimu - 2:0. V příštím kole bude chtít Twente potvrdit formu doma s Venlo. Bredu čeká těžká zkouška na půdě Feyenoordu.

Více informací k zápasu

BV De Graafschap - Willem II 2:1

04.03.2011 20:45

Góly: 80. Rydell Poepon, 87. Hugo Bargas - 78. Juha Hakola

Záchranářský souboj mezi De Graafschapem a Willemem dlouhou dobu směřovala k remíze. V závěrečné čtvrthodině se toho ale hodně změnilo. Diváci nakonec viděli hned tři góly, přičemž dva z nich vstřelili domácí borci, a tak si na své konto připsali důležité vítězství 2:1, které jim dozajista výrazně pomůže v boji o záchranu.

Úvod zápasu poměrně jasně opanoval favorizovaný De Graafschap, jenž chtěl pochopitelně své převahy co nejrychleji využít, ovšem k úspěchu měl poměrně daleko. Velkou šanci připravil Poepon pro Roseho, který se dostal k zakončení, jenže míč poslal několik metrů vedle levé tyčky.

Zanedlouho na sebe upozornil pro změnu De Ridder. Ten utekl po pravé straně hřiště a z poměrně velkého úhlu nakonec bez rozpaků vypálil. Brankář Verhulst byl donucen vytáhnout pohotový zákrok, jímž míč odvrátil do bezpečí. Hostující jednička musela další nepříjemnou situaci řešit ještě těsně před přestávkou. O gól usiloval Overgoor, avšak vytěžil pouze rohový kop.

Po změně stran už ožil trochu také Willem a výsledkem byla například střela Macea Rigterse, se kterou si ale Waterman dokázal bez výraznějších potíží poradit. První gól tak padl až v 78. minutě. Rigtersovo zakončení sice ještě gólem neskončilo, k dorážce se ale dostal Juha Hakola a dokázal propasírovat míč do sítě.

Inkasovaný gól způsobil De Graafschapu velký šok, velmi rychle se z něj ale dostal. Vždyť už o dvě minuty později byl stav opět nerozhodný. Do černého tentokrát pálil kanonýr Rydell Poepon. Jenže ani bod pochopitelně domácím nestačil a veškeré síly tak vrhli do útoku. A vyplatilo se jim to. Tvrdou dělovku na gólmana Verhulsta vyslal Hugo Bargas a k velké radosti většiny příznivců na stadiónu skončil míč v síti.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven26176369:2457
2.FC Twente26166450:2754
3.AFC Ajax26157451:2252
4.ADO Den Haag26136752:3845
5.FC Groningen26135853:4244
6.AZ Alkmaar26127738:3243
7.Roda JC261011545:3541
8.FC Utrecht26108842:3438
9.SC Heerenveen26971047:4034
10.NAC Breda261041235:4634
11.NEC Nijmegen26711841:4532
12.Heracles Almelo26871144:4531
13.Feyenoord Rotterdam26871135:4331
14.BV De Graafschap26791026:4430
15.SBV Vitesse26771232:4428
16.SBV Excelsior26641631:5122
17.VVV Venlo26512023:5716
18.Willem II26251927:7211

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

toto bola dráma , prežíval som to riadne :)

Reagovat
Stiksxx

Co se to dělo v tom Rotterdamu?? ještě že tak.

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
kubys

Bulykin se zbláznil. Po x letech se vynoří zpět a střílí jako o závod.

Reagovat
adalbertus

tamás

Reagovat
Stiksxx

Co si budeme povídat, penalta za takovou ruku je hodně přísná a nikde se už nepíská

Reagovat
AjaxFans

Třetí průstřel Gronigenu v kuse?

Reagovat
Stiksxx

Tak na Ajaxu se začlo zhurta.

Reagovat
fantomas

Ty vole, v tom Groningenu se snad zbláznili...

Reagovat
AjaxFans

Pěkně pěkně

Reagovat
Godwinson

Groningen si to poslední dobou pěkně dává, jen co je pravda.

Reagovat
AjaxFans

Tak takový náděl jsem nečekal,dobrý výkon.Myslel jsem,že Az budou více zlobit.

Reagovat
smazaný uživatel

snad jsme si nechali ještě něco pro Spartak . Ve čtvrtek na čt4 od 20:55 pokud to zas Oťásek nezruší ichtyl...

Reagovat
afc ajax

paradny zápas od az som cakal viac asi ich zaskočil ten rychli gool

Reagovat
Lorcan

Feyenord

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
AjaxFans

A z haluze dali gól,srdíčka zahodili kotel tutovek,bohužel.

Reagovat
Stiksxx

ale je potřeba aby se udržel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele