základní část, 26. kolo
06.03.2011 14:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

FC Groningen - Heracles Almelo 1:4

Fotbalisté Groningenu opět nezvládli tíhu okamžiku a během několika chvil se jim rozplynul sen o bodovém zisku. Přitom domácí šli krátce před čtvrthodinou hry do vedení a v 18. minutě mohli jít dokonce vést o dvě trefy. Jenže kapitán Andreas Granqvist podruhé během dvou týdnů neproměnil penaltu a domácí se složili krátce před pauzou. Hosté z Almela totiž skórovali dvakrát v rozmezí tří minut a favorizovaný domácí celek tradičně zpanikařil.

Tímhle tempem se kandidát na titul po podzimní části může propadnout hluboko do středu tabulky. V poslední době se svěřenci kouče Huistry opravdu nemají čím chlubit. Prohráli potřetí v řadě a inkasovali během tří klání neuvěřitelných třináct branek, což svědčí o obrovském kolapsu obranné řady. Groningen klesl na pátou pozici za Den Haag.

Naopak Heracles se opět odpoutal od sestupových příček a nachází se s jedenatřiceti body na dvanáctém místě, na šestnáctý Excelsior si vypracoval devítibodový náskok a to už by v této formě mohl udržet. Hrdiny utkání se stali Everton a Samuel Armenteros, oba dokázali vsítit dvě trefy. Domácí dostal do vedení po hezké individuální akci Dušan Tadič ve 12. minutě, domácí se mohli definitivně uklidnit o šest minut později.

Ve vápně poslal Marko Vejinovič k zemi Briana van Loo a sudí foukl do píšťalky s rukou namířenou na penaltový puntík. K penaltě se sebevědomě postavil obránce a zároveň kapitán Granqvist, nicméně klec přestřeli. Stalo se mu to už podruhé v krátké době, v předminulém kole totiž zahodil pokutový kop též proti Kerkrade. Groningen se sice držel ještě dlouho od tohoto okamžiku, jenže zkolaboval v závěru úvodního dějství.

Nejprve ve 42. minutě, když Everton obelstil domácí obranu a zblízka nemohl minout. Za další dvě minuty Heracles otočil stav, po centru Marka-Jana Fledderuse umlčel stánek Euroborg právě Armenteros. Po pauze se domácí snažili srovnat a tlačili se do pokutového území hostů, nicméně opět nechali pootevřené okénko v obraně. V 65. minutě po překrásné přihrávce Darryla Lachmana zvýšil pohodlně svou duhou brankou Everton, minutu před závěrečným hvizdem upravil stav Armenteros po krásném lobu Da Silvy - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele