Nizozemská Eredivisie - preview 26. kola

04.03.2011, 08:51, aktualizováno 06.03.2011, 09:59
Previews
Ajax čeká v neděli náročný duel s Alkmaarem, ale pokud si nechce nechat utéct na druhém místě ležící Twente, musí bezpodmínečně vyhrát. Pohárové pozice si bude chtít s Heraclesem pojistit Groningen, Utrecht hraje o sedmé místo s Rodou a Heerenveen se ve středu pole utká s Feyenoordem...
FC Groningen - Heracles Almelo  (neděle 14:30)
Groningen dobře ví, že plamínek na zisk titulu pomaličku a jistě dohořívá. Ovšem na druhou stranu si uvědomuje, že i když se jeho náskok na ostatní soupeře výrazně snížil, tak stále má velkou šanci bojovat o přímou účast v Evropské lize. A na druhou stranu ani boj o titul není zcela ztracen. V tuto chvíli je stále čtvrtý, jenže pátý Alkmaar ztrácí jen bod a šestý Den Haag korálky dva. Nyní má ideální možnost odpíchnout se k lepším zítřkům doma s Heracles.

To sice v současnosti také nemá špatnou formu, Groningen však v nedávné době napsal opravdu hororovou kapitolu jinak do zcela pohádkového příběhu. V předchozím duelu mu vyprášil kožich Feyenoord výpraskem 5:1, předtím celek ze stánku Euroborg byl doma deklasován Rodou Kerkrade 1:4. A devět obdržených tref ve dvou duelech je opravdový výbuch. Zapracovat by tak měla obrana, jinak se Groningen propadne do hlubin Eredivise.

Heracles se v současnosti nalézá na třinácté pozici se ziskem osmadvaceti bodů a je o skóre lepší, než Feyenoord. Na sestupový Excelsior má náskok šesti bodů a v tuto chvíli se tak nemusí bát o prvoligovou příslušnost. Heracles po neúspěchu s Feyenoordem získalo bod s Utrechtem, avšak minule deklasovalo doma konkurenční Arnhem 6:1, i když všechny branky nasázelo za pouhých čtyřiapadesát minut.

Kouč domácích Piter Huistra dobře ví, že musí udělat nějaké změny. "Občas je rozdíl mezi úspěchem a neúspěchem hodně malý. V předchozích kláních jsme udělali zbytečnou chybu, a pak se totálně složili," snaží se vysvětlit minulé neúspěchy. "Nyní se musíme opět zaměřit na naší hru a výsledky určitě přijdou. Vzhledem k pohárovým utkáním nám stačí skončit na čtvrtém místě a my jsme připraveni se o něj poprat," vyhlašuje Huistra bojovně.

Kouč Peter Bosz chce navázat hlavně výkonem na minulou výhru. "Zvládli jsme to způsobem, kterým opravdu chceme pokračovat," uvedl se zájmem. V sestavě bude postrádat Ellerye Caira (zraněné koleno) a Alexe Houtkoopa (poraněný kotník). Připraven ještě nebude ani Andrej Rendla. Ze soupeře má Bosz určitý respekt. "Groningen je opravdu skvělý celek. Nyní sice nehraje v optimální formě, chtěli bychom toho využít. Jneže na druhou stranu to vskutku nemusí vskutku nic znamenat," doplňuje Bosz závěrem.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 4.00 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - Roda JC  (neděle 14:30)
Velmi zajímavý souboj přichystala Eredivisie v Utrechtu. Tam totiž přijíždí Roda, která stejně jako domácí usiluje o pohárovou Evropu. Souboj sousedů v tabulce by se tak dal nazvat soubojem o "šest bodů".

Utrecht aktuálně ztrácí na vysněnou sedmou příčku tři body. Tuto ztrátu však může perfektně smazat již v tomto utkání, protože před ním je právě přijíždějící Roda. Utrechtu se však herně nijak nedaří. Na vítězství čeká již šest utkání. Posledních pět ligových duelů přineslo navíc velmi zajímavou šňůru remíz v řadě. Ta poslední z minulého kola byla na půdě taktéž remízového krále z Nijmegenu (1:1). Poslední utkání však Utrecht odehrál v rámci střetnutí KNVB Beker na půdě Twente, kde na svého soupeře nestačil a druhý tým tabulky těsně zvítězil 1:0.

"Musíme hrát na vítězství. Stojí proti nám soupeř, kterého musíme dotáhnout a neznám lepší způsob, než jej přímo porazit. Věřím, že nás domácí publikum požene a že se nám utkání povede," nechal se slyšet trenér Utrechtu du Chatinier.

Právě Roda leží v žaludku většině příznivců Utrechtu. Nynější soupeř totiž hájí sedmou příčku s náskokem tří bodů právě na Utrecht. Roda navíc oplývá celkem zlepšenou formou, když nejprve remizovala na domácí půdě s Ajaxem (2:2), poté porazila rozjetý Groningen na jeho půdě vysoko (4:1) a nakonec v minulém kole opět remizovala, a to s De Graafschapem (1:1).

"Dalo by se říci, že nám stačí i remíza, abychom si udrželi odstup od dotírajícího Utrechtu, ovšem já chci vítězství. My všichni chceme vítězství. Náš náskok by poté byl dvojnásobný a pro nás by to bylo mnohem příjemnější. Utrecht však bude doma kousat a bude to těžké utkání," nechal se slyšet trenér Rody Harm van Veldhoven.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.50 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord má pro letošní ročník zřejmě jediný úkol a zlepšenými výkony v posledních kolech to vypadá, že ho přece jenom splní. Možná by se ještě mohl prokousat do horní poloviny tabulky, to by ovšem musel pravidelně sbírat body. A v současné době to zřejmě nebude možné. Nyní budou hrát na půdě Heerenveenu, který letos předvádí velmi nevyrovnané výkony. Pokud má ale svůj den, je jen těžko k poražení.

Heerenveen v současnosti okupuje devátou příčku a na jaře prozatím příliš korálků nenasbíral, jen těžko tak bude potvrzovat sedmé místo v tabulce po podzimní části. Domácí dokázali uhrát pouze bezbrankovou remízu s Nijmegenem, následně zdolali Bredu na její půdě 2:0. Avšak následný neúspěch s Alkmaarem a hlavně kolaps na půdě posledního Tilburgu hodně mrzí. Naposledy jinak dobře organizovaná obrana inkasovala čtyřikrát a ani velice produktivní útok neodvrátil prohru 3:4.

Feyenoord ukázal, že nechce hrát ještě druhé housle a že by rád obíral o body i ty nejvážnější favority. Po výhře doma nad Heracles (2:1) uhrál velmi cenný bod s Den Haagem (2:2) na jeho půdě, i když po polačase tedy už vedl 2:0. Jenže závěrečná desetiminutovka se svěřencům Mario Beena příliš nepovedla. Nicméně rotterdamský výběr naposledy deklasoval kandidáta titulu Groningen v poměru 5:1, když čtyři branky zasadil Georginio Wijnaldum.

Oba výběry se utkaly na stánku Abe Lenstra předloni v prosinci a hosté dokázali zvítězit 2:0, vzhledem k formě obou výběrů se dá podobný scénář čekat také dnes. Trenér Feyenoordu Mario Been určitě cítí pozitivní vlnu v kabině. "Bylo to pro nás skvělé vítězství a určitě nás posune vpřed. Nesmíme ještě podléhat nějaké velké euforii, ale dobrá atmosféra v kabině se ještě o něco navýšila a nyní můžeme myslet na velké zlepšení," těší Beena.

Been zatím neví, co od nedělního duelu čekat. "Nyní v boji o záchranu si můžeme dovolit klopýtnout, takže nejsme pod tlakem. Chceme samozřejmě vyhrát, ale rozhodovat se bude až v neděli na hřišti," je mírně opatrný se svými slovy. V sestavě stále postrádá několik jmen, ovšem marodka se přeci jen vyčistila a je to znát. Mimo hru budou ještě Jerson Cabral, Ricky van Haaren a Kamohelo Moktjo, jinak už je ale výběr kompletní.
SC Heerenveen - pravděpodobná sestava:
Stuhr-Ellegaard - Janmaat, Breuer, Kruiswijk, Jong-A-Pin - Grindheim, Väyrynen, Viktor Elm - Narsingh, Dost, Assaidi.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler - Meeuwis, Wijnaldum, Leerdam - Biseswar, Castaignos, Ryo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.60 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AFC Ajax - AZ Alkmaar  (neděle 16:30)
Ajax Amsterdam čeká důležitý souboj. Na domácí půdě přivítá nevyzpytatelný AZ Alkmaar.

Domácí celek po solidním utkání proti PSV (0:0) dále kráčí s perfektní formou za Ligou mistrů. Ajax stále hájí "pouze" třetí příčku, ovšem náskok druhého Twente již snížil na pouhé dva body. Svěřenci Franka de Boera si navíc v posledním utkání pořádně zastříleli. Na domácí půdě přivítal Ajax v rámci KNVB Beker druholigový RKC Waalwijk a v semifinálovém boji si s ním až hravě poradil v poměru 5:1.

"Zatím se nám daří, měl bych to zaťukat, ale věřím, že náš hon za Ligou mistrů bude úspěšný a v konečném resumé vyzní v náš prospěch. Doma máme AZ, což je velice silný celek, ale my jsme silnější a věřím v naše vítězství," prohlásil sebevědomě a s úsměvem kouč Ajaxu De Boer.

AZ na rozdíl od Ajaxu bojuje v nižších patrech, ovšem stále má možnost bojovat o evropské poháry, aktuální pátá pozice totiž zaručuje playoff o Evropskou ligu. V těchto končinách si i podle slov vedení musí Alkmaar svou pozici udržet a případně se posunout výše. Formu na to AZ má. Poslední dvě ligová utkání totiž hráči pod vedením trenéra Gertjana Verbeeka zvládli. Nejdříve vyhráli na půdě Heerenveenu (2:0) a v posledním kole ve velmi atraktivním utkání proti Twente, když vítěznou branku na 2:1 dávali hráči AZ až ve třetí minutě nastavení.

"Je to dobré, naladili jsme se na dobrou frekvenci a mužstvo šlape. Jsem rád, že se to stalo s blížícím se finišem sezony. Ještě je plno času k vybojování přímé účasti v pohárové Evropě. Nyní jedeme na Ajax. Je to silný soupeře, ale to bylo Twente taky," prohlásil Gertjan Verbeek a vlastně i naznačil, jakže budou hráči jeho celku přistupovat k duelu proti slavnému Ajaxu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - NAC Breda  (sobota 18:45)
Twente má před sebou dvojí úkol. Prokousat se co nejdále Evropskou ligou, ovšem na druhou stranu také obhájit titul v Eredivisii. Jeden cíl těžší než ten druhý. Twente sice uspělo v evropských pohárech a postoupilo přes silnou Kazaň, mělo ale velké problémy a hned na úvod druhého zápasu přišlo o nadějný náskok z ruské půdy. Nakonec se to povedlo, nyní však musí loňský obhájce titulu zmobilizovat síly na domácí soutěž.

V ní se mu totiž příliš nedaří a nejvážnější konkurenty má ještě před sebou. Nyní ztrácí na vedoucí PSV tři body, přitom se mohlo dostat s přehledem do čela ligy. Navíc zezadu tlačí Ajax a i další celky se budou pokoušet atakovat Ligu mistrů. Twente nedávno doma remizovalo s Nijmegenem 1:1, když nedokázalo proměňovat své šance, předtím prohrálo 1:2 v Alkmaaru. Alespoň částečnou vzpruhou může být postup v poháru přes Utrecht (1:0).

Ve finále se o cennou trofej utká s konkurenčním Ajaxem, a proto si brousí zuby na zisk double, vzhledem k okolnostem v Evropské lize si zadělává na nejúspěšnější sezónu v historii. Nyní bude chtít prolomit ligovou bídu s Bredou. Ta je sice v krizi a zřejmě nebude bojovat o pohárové příčky, ovšem všechny favority umí pořádně potrápit. A kdyby vyrovnala více své výkony, hrála by o titul. Breda na jaře prohrála ze šesti ligových duelů čtyřikrát, remizovala s Nijmegenem a minule zdolala Den Haag. Možná se tak blýská na lepší časy.

Oba celky se na stánku De Grolsch Veste potkaly předloni v prosinci a domácí vyhráli 3:1, favoritem jsou i nyní. Celkově uspěli třikrát v řadě a rádi by na tyto výsledky navázali. Kouč domácích Michel Preud'homme už zřejmě může počítat s Bryanem Ruizem a Dwightem Tiendallim. "Oba by měli být připraveni, ale ještě to není definitivní," nechává ve vzduchu mírný otazník domácí stratég. Nad sobotním sokem chce každopádně vyhrát. "Je před námi náročný program, teď je ale důležitá liga, a proto musíme vyhrát. Hráči si chtějí zvednout sebevědomí do dalších zápasů," doplnil.

Trenér Bredy John Karelse víru neztrácí. "Věříme si. Twente je sice hodně dobrý celek, ale i ostatní týmy ukázaly, že se dá uhrát dobrý výsledek," uvedl. Jenže bude to mít hodně těžké, má totiž problém s početnou marodkou. Na ní se nachází dlouhodobě Ferne Snoyl, mimo hru jsou dále Van Fessem, Schilder, Horváth, Koenders a Leonardo. Kvůli zdravotním problémům nemůže hrát ani Tim Gilissen, nicméně i tak začne na lavičce.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.50 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - NEC Nijmegen  (sobota 19:45)
Velkým překvapením letošní sezony je Den Haag. Tomu se aktuálně daří a v boji o pohárovou Evropu vyzve na domácím stadionu zatím tápající Nijmegen.

Domácí Den Haag letos prožívá opravdu povedenou sezonu. Stačí se totiž podívat na tabulku a hned je jasné, o co budou hráči ADO bojovat. Aktuální šestá příčka totiž zaručuje playoff o Evropskou ligu a Den Haag by se o ní velmi rád popral. Bohužel však pro Den Haag přišla momentálně herní únava. Pět utkání v řadě bez porážky, během níž porazili i lídra z PSV (0:1) na jeho půdě, bylo ukončeno nejprve remízou s Feyenoordem (2:2) a poté zatím posledním duelem na půdě Bredy, který ADO nezvládlo a prohrálo těsně 2:3.

"Jsme šestí a naše forma je dobrá. Poslední dvě kola nám vynesla pouze jeden bod, ale to nevadí. Věřím, že navážeme na svá vítězství. Nyní nás čeká Nijmegen, kterému se také nijak nedaří, ovšem ani neprohrává. Věřím v naše domácí vítězství," prohlásil tahoun Den Haagu Dmitrij Bulykin.

To Nijmegen je na tom jinak. NEC aktuálně zaujímá až jedenáctou příčku a na vysněné boje o pohárovou Evropu ztrácí propastných osm bodů. Nijmegen se však může "chlubit" zajímavým prvenstvím. V ligové tabulce zatím nasbíral celek NEC zatím nejvíce remízových utkání a to přesně jedenáct. Sedm z toho z posledních deseti utkání. V posledních deseti střetnutí tak Nijmegen zažil hořkost porážky pouze jedinkrát a to v listopadu minulého roku proti Twente (2:4). Od té doby však NEC dvakrát vyhrálo a jinak zápas skončil vždy nerozhodně. Poslední duel na domácí půdě proti Utrechtu neskončil nijak jinak a oba celky si body rozdělily po remíze 1:1.

"Nemůžu říci, že by se nedařilo. V každém utkání na našeho soupeře máme jak po fyzické, tak po herní stránce, ovšem chybí nám štěstí. Neprohráváme, ale ani nevyhráváme a to je ta chyba. Remízami se nikam nedostaneme. Pokud chceme uspět, musíme vítězit. Nyní jedeme do Den Haagu, kde to bude velmi těžké. ADO si brousí zuby na Evropu a já očekávám velmi těžké utkání. Věřím však, že jsme připraveni," prohlásil trenér Nijmegenu Wiljan Vloet.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.60 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Velmi zajímavý a důležitý záchranářský souboj bude k vidění v Arnhemu. Na stadión Vitesse totiž zavítá předposlední Venlo, a tak zápas stoprocentně nabídne boj na ostří nože.

V minulém kole si na své konto připsali svěřenci trenéra Alberta Ferrera hodně potupný výsledek. V souboji s Heraclesem se očekával mimořádně vyrovnaný průběh, během něhož budou rozhodovat maličkosti, jenže nakonec to byla více než jasná záležitost. Vitesse odjelo domů s potupným debaklem 1:6 a opět si tak výrazně zkomplikovalo cestu za záchranou. Na šestnáctou příčku má aktuálně náskok pouhých tří bodů.

I přes poslední neúspěch ale udělal nově příchozí útočník Bony Wilfried na fanoušky Vitesse ohromný dojem. Ti se totiž nijak nerozpakovali a zvolili jej dokonce nejlepším hráčem za měsíc únor. Bývalý sparťanský oblíbenec přitom nastoupil pouze do zápasu s De Graafschapem a vstřelil jediný gól. Je tedy jasné, že na Wilfrieda budou v Arnhemu i v nadcházejících zápasech hodně spoléhat.

Venlo si stále s přehledem drží předposlední příčku a zatím to vypadá, že na své aktuální pozici v dohledné době jen tak něco nezmění. Jak už naznačuje pohled do tabulky, přílišnou formou letos rozhodně neoplývá. Většinu svých zápasů jednoznačně prohrává, v minulé kole ale všechny své fanoušky mile překvapilo. Doma totiž zvládlo hratelný zápas s Excelsiorem a zvítězilo 1:0.

Venku je to od něj ale většinou jen bída a utrpení. Mimo svůj stadión prozatím dosáhly ovečky trenéra van Dijka pouze jednou na tříbodový zisk, naopak v rovných deseti případech prohrály. I přesto se ale v Eredivisie najdou hned tři týmy, které jsou na tom ještě hůř. K nim však Venlo patřit nechce, a tak hodlá zatnout zuby a pokusit se v Arnhemu uhrát nějaký překvapivý výsledek.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.57 - 3.80 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Excelsior - PSV Eindhoven  (sobota 20:45)
Eindhoven měl v minulém kole perfektní příležitost se opět o něco blíže přiblížit mistrovskému titulu. Veledůležité klání s nenáviděným rivalem z Ajaxu ale nezvládl podle svých představ, a tak vše zůstává otevřené. Pro tentokrát se od něj ale očekává povinná výhra, kterou by mě na půdě Excelsioru s přehledem vybojovat.

Do zápasu s Ajaxem vstupoval Eindhoven s jasným cílem zvítězit, i když všichni moc dobře věděli, že proti němu stojí hodně nepříjemným protivník. Konečná bezgólová remíza nakonec neudělala žádnou radost ani jedné straně. Ztráta amsterdamských borců na první místo zůstala stále pětibodová, PSV naopak odmítlo možnost výrazněji se vzdálit druhému Twente.

Velkou nepříjemností je ale pro trenéra Freda Ruttena především disciplinární potrestání Oly Toivonena, který dostal stopku na čtyři zápasy za úder loktem do tváře Jana Vertonghena. Ztráta nejlepšího kanonýra tak bude určitě pro Eindhoven velmi citelná.

Excelsior má stále problémy se záchranou, kterých se už patrně v letošní sezóně nezbaví. Všichni soupeři mu již odskočili na rozdíl alespoň pěti bodů, a proto v přímém ohrožení zůstává akorát Vitesse, na které aktuálně ztrácí body tři. Výhru tak potřebují Rotterdamští doopravdy jako sůl. Jenže postavení v tabulce jasně říká, že v tomto kole rozhodně není ideální situace k tomu, aby si dávali za cíl bezpodmínečně zvítězit.

Jeden nečekaný výsledek si už ale dokázal přeci jen Excelsior na jaře připsat. Na začátku února doma zaskočil Alkmaar a mohl si užívat oslavu nesmírně cenného vítězství 2:1. Před dvěma týmy pro změnu smetl před vlastními fanoušky poslední Willem, a tak by jeho sebevědomí rozhodně nemuselo být nízké. Od roku 2000 ale v Eredivisie svěřenci trenéra Pastoora téměř všechny zápasy s Eindhovenem prohráli. Změní na tom nyní něco?
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 7.75 - 5.00 - 1.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
BV De Graafschap - Willem II  (pátek 20:45)
Páteční předehrávka tentokrát nenabídne žádnou mimořádně atraktivní podívanou. Potkají se v ní totiž dva týmy ze spodních pater tabulky, De Graafschap a Willem, pro které bude případné vítězství nesmírně důležité. Očekává se hodně opatrný souboj.

Již nyní může De Graafschap udělat rozhodující krok k záchraně. Pokud vyhraje tento duel a Excelsior svůj zápas nezvládne (hostí Eindhoven), pak se jeho náskok na poslední sestupovou příčku navýší už na velmi dobrých osm bodů. Pochopitelně tak vydá ze sebe proti Willemu to nejlepší a pokusí se nedopustit nějakého zaváhání. Je totiž považován za poměrně velkého favorita.

Doma navíc De Graafschap prohrává poměrně málo. Letos z dvanácti duelů odcházel se sklopenou hlavou pouze ve dvou případech. I proto rozhodně nepřidá v úvahu, že by se na tom mělo nyní něco měnit. Jenže v posledních týdnech ligové zápasy svěřencům kouče Kaleziče příliš nevycházely. Vždyť na vítězství už čekají dlouhých pět kol, naposledy se radovali v souboji s Feyenoordem, který zaskočili na jeho půdě a jeli domů s výhrou 1:0.

To Willem na jaře zatím válí ve velkém. Vybojoval už rovných sedm bodů, což je více než za celý podzim. Není tedy divu, že rázem opět začíná věřit v umístění na jedné z barážových příček. Aktuálně na předposlední Venlo ztrácí pět bodů, a tak určitě nemusí házet flintu do žita. Šance Tilburgu bezpochyby žije a je poměrně velká. Svou houževnatost předvedl

především v minulém kole, kdy nevzdal nepříznivě se vyvíjející duel s Heerenveenem a nakonec slavil zaslouženou výhru 4:3. Minulý rok se sice tyto dva týmy vinou účasti De Graafschapu v druhé lize nepotkaly, předtím však byli Superboerem o poznání úspěšní. Ke zdárnému konci dovedli hned tři duely z posledních pěti vzájemných měření sil, naopak pouze jednou prohráli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 4.10 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven25166366:2254
2.FC Twente25156448:2751
3.AFC Ajax25147447:2249
4.FC Groningen25135752:3844
5.AZ Alkmaar25127638:2843
6.ADO Den Haag25126747:3742
7.Roda JC251010544:3440
8.FC Utrecht25107841:3337
9.SC Heerenveen2597947:3934
10.NAC Breda251041135:4434
11.NEC Nijmegen25711740:4032
12.Heracles Almelo25771140:4428
13.Feyenoord Rotterdam25771134:4328
14.BV De Graafschap25691024:4327
15.SBV Vitesse25671230:4425
16.SBV Excelsior25641529:4822
17.VVV Venlo25511923:5516
18.Willem II25251826:7011

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (23)

Přidat komentář
Stiksxx

V Tilburgu jsou v laufu 1:1

Reagovat
AjaxFans

Tak Střihavka no

Reagovat
smazaný uživatel

záchranu mu přeju snad udělá aspoň ten 17. flek na baráž.

Reagovat
Stiksxx

Mounir v rezervě?? To si dělaj srandu ne?

Reagovat
AjaxFans

To je v číči.Koho tam chce dát jako?Prý se nepohodl o poločase s Boerem.Asi to bude u nás konečná pro něj.

Reagovat
smazaný uživatel

Ebecilio, De Jong, Sulejmani zřejmě... Místo De Jonga v záloze asi Demy. Jak se toto mohlo dopustit?!!

Reagovat
AjaxFans

De Jong je tragéd,ale snad bude v utoku lepší než vté záloze.No nevím co měl za blikanec Mounir,nebo co se mu nezdálo,ale bude to citelná ztráta

Reagovat
smazaný uživatel

ještě teda Cvitanich, ale to je bída..

Reagovat
AjaxFans

Cvitanich není řešení,měl by odpadnout fuč.Sarpong se mi zdál celkem ok,ale už je fuč.

Reagovat
AjaxFans
Reagovat
smazaný uživatel

aukce byla odstraněna.. no s těma muslimama jsou jen potíže...

Reagovat
Stiksxx

konečná? to snad ne? dyt to byl kanonýr k pohledání..v čem se nemůžou shodnout nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze v sobotu nastoupi bony

Reagovat
smazaný uživatel

doufam ze v sobotu nastoupi bony

Reagovat
Stiksxx

Cítím výhru 0:2 a ztrátu Twente 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Twente nemá formici, klidně ať prohrají, myslím si, že v obraně by jim to mohlo dneska skřípat, když nehraje stabilní hráč sestavy a k tomu 6 zápasů...a jsem zvědavý koho Fred pošle místo Toivonena..Excelsior umí doma překvapit, snad výhra :)

Reagovat
Stiksxx

já doufám že určitě..podle mě jako podhrot tam dá Bakkala. Ještě by přišel v uvahu Wuytens, ale ten si myslim že od základu hrát nebude..ale je možný, že se podívá časem na plac..Ted by se prostě hodil Amrabat..ještě jsem nestrávil ten jeho prodej.

Reagovat
smazaný uživatel

AZ Alkmaar, dneska musí zabrat.

Reagovat
Stiksxx

měl by já osobně jsem zvědav jak dopadne duel mezi Utrechtem a Rodou

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíš jak je na tom Hamdaoui? Je v rezervě a nebo by mohl nastoupit?

Reagovat
Stiksxx

tak podle mě nebude. z toho co jsem slyšel se s Boerem nepohodl a on ho dal do rezervy. Jestli to je pravda, tak by byl šašek, kdyby ho zas povolal do áčka...Víc ale asi budou vědět chlapi z Ajaxu..určitě to bude napínavý zápas do poslední minuty

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře že tak, já z něho mám obrovský strach. Jestli se bude v Ajaxu trápit, tak by se mohl vrátit do AZ. Uvítal bych ho s otevřenou náručí.

Reagovat
Stiksxx

já ho taky chtěl do PSV, protože je dobrej a nemám dobrý pocit v tom, když hraje u konkurence. Nevím, jestli by zvolil cestu zpět. A ted taky nevim, jeslti bych ho pořád chtěl u nás..Jestli je problémový...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele