Nizozemská Eredivisie - souhrn 21. kola

28.01.2011, 22:42, aktualizováno 30.01.2011, 16:26
Komentáře a souhrny
Ve 21. kola nizozemské Eredivisie padalo hodně branek a dařilo se favoritům, i když PSV a Twente o svých výhrách rozhodly až v nastavení. Ajax vyhrál v Bredě, Groningen si veze tři body z Heerenveenu a Alkmaar doma smetl Venlo...

NAC Breda - AFC Ajax 0:3

30.01.2011 14:30

Góly: 13. Siem de Jong, 67. Rob Penders (vl.), 90. Miralem Sulejmani

Ajax si svou reputaci po poslední porážce přeci jen napravil. I druhý zápas proti Bredě během několika málo dní zvládl s přehledem a ubránil před dotírajícími celky svou třetí pozici. Tentokrát si NAC vychutnal v poměru 3:0, na vedoucí Eindhoven ale stále ztrácí šest bodů.

Už úvodní minuty naznačily, v jakém duchu by se mohlo dnešní utkání vyvíjet. Na svůj první gól hosté příliš dlouho čekat nemuseli, přišel totiž už ve 13. minutě. Daley Blind vybojoval míč, následně jej poslal ke kopačkám Siema De Jonga, který zpoza šestnáctky rozvlnil poprvé v utkání síť za zády gólmana ten Rouwelaara.

Breda v první půli příliš starostí Ajaxu nedělala. Až na pár náznaků byla skutečně neškodná. Jediné, co by se dalo považovat za šanci, byl moment z 34. minuty. To si Rob Penders naskočil na centr Schildera, jenže zakončení mu nevyšlo podle představ a míč poslal nad bránu.

Začátek druhého dějství se nesl opět ve velmi poklidném tempu, ani jeden celek se totiž nemohl dostat do žádné pořádné šance. Až po delší době dali o sobě vědět jako první domácí fotbalisté, konkrétně útočník Leonardo. Brazilský rychlík nevěděl co s míčem, a tak jej z poměrně velké dálky napálil na hostující branku, jenže radovat se nemohl - chyběla mu přesnost. Míč poslal nad břevno.

Zřejmě rozhodující moment zápasu přišel v 67. minutě. Domácí Penders při snaze zastavit střelu El Hamdaouiho tečoval míč tak nešťastně, že skončil za zády překvapeného ten Rouwelaara. Odpoledne zpříjemnil amsterdamským borců také Sulejmani, který v samotném závěru vstřelil gól na konečných 3:0 a potvrdil veledůležité vítězství Ajaxu.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Groningen 1:4

30.01.2011 14:30

Góly: 68. Filip Đuričić - 13. Jonas Ivens, 25. Tim Matavž, 56. Dušan Tadić, 90. Dušan Tadić

Fotbalisté Groningenu napravili zaváhání z úvodního duelu z Twente a ukázali, že to myslí v souboji o titul opravdu vážně. V minulém klání přišli o cenný bod až v samém závěru, nyní nenechali nikoho na pochybách a sebevědomý Heerenveen na jeho půdě přejeli rozdílem třídy v poměru 4:1. V tabulce tak uhájili čtvrté místo a zůstávají bod za Ajaxem, na vedoucí PSV jim chybí sedm bodů. Heerenveen zůstává devátý s třiceti body na kontě.

Groningen posbíral už úctyhodných čtyřicet bodů, nyní ty zatím poslední tři se ani příliš nenadřel. O své výhře rozhodl v podstatě již v prvním poločase, v úvodu toho druhého navýšil na 3:0 a nebylo co řešit. Domácí sice vykřesali jiskřičku naděje dvacet minut před koncem, jenže v 85. minutě se musel do kabin rovnou po červené kartě pakovat Arnold Kruiswijk a hosté v nastavení získali zpátky tříbrankový náskok. Blýskl se především Dušan Tadič, jenž vsítil dvě branky.

Utkání se příliš nepovedlo českému krajánkovi Michalu Švecovi, který byl vystřídán již po půl hodině hry. Hosté vstoupili do zápasu mnohem lépe a hned v úvodu měli velkou šanci. Střelu Tima Matavze z dobrých dvaceti metrů ale dokázal gólman Kevin Stuhr Ellegaard zlikvidovat. Nicméně ve 13. minutě už nezmohl nic. Po centru Tadiče neměl nejmenší problém hlavou skórovat Jonas Ivens.

Domácí se vzbudili až v půlce prvního dějství, avšak ránu Viktora Elma dokázal zlikvidovat brankář Luciano da Silva. Ve 25. minutě vedli hosté 2:0. Po nádherném dlouhém balónu Thomase Enevoldsena unikl všem rychlík Matavz a pohotovou střelou zvýšil stav. Další trefy diváci viděli až v druhém dějství. Po jedenácti odehraných minutách bez problémů zakroutil Tadič do sítě svůj přímý volný kop. Ještě předtím předvedl jiný světlý okamžik, když se zblízka snažil přelobovat gólmana, jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče.

V 68. minutě dokázali domácí lehce rozsvítit plamínek naděje a díky skvělému přímému kopu Filipa Djuričiče z dobrých pětadvaceti metrů to bylo 1:3. Poté Heerenveen tlačil, jenže pět minut před závěrečným hvizdem poslal Kruiswijk velmi tvrdě k zemi Enevoldsena a jeho celek tak hrál v početní nevýhodě. V 90. minutě završil gólový účet zápasu druhou trefou Tadič, který z blízkosti nadělil rozebrané obraně Heerenveenu čtvrtou branku.

Více informací k zápasu

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:1

30.01.2011 14:30

Góly: 76. Wout Brama, 90. Bryan Ruiz - 52. Gill Swerts

Fotbalisté Twente potvrdili úlohu favorita a nakonec proti Feyenoordu nezaváhali a získali všechny tři body. Nakonec se v tabulce udrželi na druhém místě s jednobodovým mankem na vedoucí PSV a třetí Ajax je vzdálen stále pět bodů. Hosté ovšem položili na stánku De Grolsch Veste duši a přišli o vedení až v samém závěru zápasu. Opakoval se tedy stejný scénář jako ze sobotního duelu PSV - Venlo, kde domácí skórovali též v nastavení.

Hosté šli do vedení v 51. minutě a čtvrthodiny před koncem ještě nadějně vedení drželi. Jenže tým s ohromnou silou dokáže právě tyto těžké zkoušky otáčet a proto hraje o ligový primát. Po vyrovnávací brance zavřeli domácí svého soupeře na jeho vlastní polovině a v nastaveném čase překlonil misky vah na stranu Twente střídající Bryan Ruiz, který nastoupil poprvé po zranění a dokázal vsítit rozdílovou trefu po sedmnácti minutách pobytu na hřišti.

Feyenoord tak v tabulce Eredivisie klesl již na patnácté místo za Arnhem a je tedy těsně nad zónou sestupu, ovšem má stále čtyřbodový náskok na Excelsior a navíc ukázal, že dokáže odolávat také největším favoritům celého holandské nejvyšší soutěži. V prvním poločase diváci příliš šancí neviděli, mnohem zajímavější byla půle druhá. Do utkání ale lépe vstoupili hosté. Ve 12. minutě po rohovém kopu pálil z dobré pozice příliš vysoko Jerson Cabral.

Twente promarnilo největší možnost úvodní půle ve 24 .minutě, kde ze střední vzdálenosti napřáhl Theo Janssen a gólman Erwin Mulder dokázal balón skvěle vytlačit na rohový kop. Hosté se dostali do vedení šest minut po pauze, když Gill Swerts napřáhl z dobrých dvaceti metrů a tvrdou ranou trefil přímo horní roh branky gólmana Nikolaje Mikhajlova, ten neměl žádnou šanci. Ovšem domácí od této chvíle na svého soupeře zatlačili.

V 76. minutě po přihrávce brazilského obránce Douglase s přehledem vyrovnával Wout Brama, který dokázal rozvlnit síť z bezprostřední blízkosti. Minutu na to přišel na hřiště Ruiz a ten v devadesáté minutě po krásné přihrávce Theo Janssena tvrdou přesně umístěnou střelou poslal do extáze většinu fanoušků na stadionu. V příštím kole bude chtít Twente potvrdit výhru na půdě rozjetého Utrechtu, Feyenoord jede na půdu konkurenčního Arnhemu.

Více informací k zápasu

SBV Excelsior - ADO Den Haag 1:5

30.01.2011 12:30

Góly: 13. Tim Vincken - 20. Dmitrij Bulykin, 29. František Kubík, 41. Dmitrij Bulykin, 52. Jens Toornstra, 65. Wesley Verhoek

Excelsior doma přivítal Den Haag. Domácí celek utkání osbolutně neuvládl a hostující ADO odjíždělo s vítězstvím 5:1.

Utkání začalo v poklidném tempu, ovšem netrvalo to dlouho a domácí celek se ujal iniciativy. První větší šance přišla ve 13. minutě. Domácí se dostali do rychlého útoku, Zeegelaar si zpracoval míč a následně jej poslal přímo na nabíhajícího Vinckena, který se zakončením neměl nejměnší problém a poslal domácí do vedení.

Vedení si však domácí neužili dlouho, o sedm minut později se totiž hosté nadechli k velkému tlaku. Ten vyvrcholil celkem rychle, když si na centr z pravé strany naběhl Bulykin a perfektní hlavičkou dokázal srovnat stav utkání.

Nedlouho na to přišel nejspíše klíčový okamžik utkání. Ve 24. minutě se míče zmocnil Aleksandar Radosavljevič. Toho bránil domácí Bovenberg ne zcela přiměřenou tvrdostí. Souboj vyvrcholil faulem domácího hráče, který byl okamžitě oceněn červenou kartou.

Hosté tak hráli přesilovou hru a hned po pěti minutách šli do vedení. Lex Immers totiž svým centrem našel volného Kubíka, ten neměl se zakončením žádný problém. Čas běžel a blížil se konec prvního poločas, těsně před koncem, ve 41. minutě, se skvěle uvolnil Bulykin. Ten s ničím neváhal a parádní ranou poslal hostující celek už do dvoubrankového vedení.

Krátce po začátku druhé půle se hosté do svého soupeře zakousli ještě více. Hned v 52. minutě se také dočkali zasloužené branky. S obranou si v tu chvíli krásně pohrál Toornstra a přesnou ranou zvýšil na 4:1.

V 65. minutě utkání přišlo definitivní rozhodnutí. Po rohovém kopu se nejlépe zorientoval Verhoek a přesnou ranou překonal domácího brankáře.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Willem II 2:1

29.01.2011 20:45

Góly: 47. Ola Toivonen, 90+3. Género Zeefuik - 17. Bart Biemans

Domácí PSV potvrdilo roli favorita a díky šťastné brance v samotném závěru vydřelo těsné vítězství proti poslednímu celku tabulky poměrem 2:1.

Do utkání nastoupila obě mužstva s dobrou náladou. Samotný duel tak začal s aktivitou na obou stranách, netrvalo však dlouho a více ze hry měli domácí. Ti se dostali do první větší šance v 9. minutě, ve které se k přímému volnému kopu postavil Toivonen. Jeho technická střela ovšem postrádala značnou dávku přesnosti.

Od této chvíle bylo jasné, kdože bude diktovat tempo hry. PSV začalo kombinovat a bylo jen otázkou času, kdy přijde další příležitost. Ta přišla v 16. minutě, když se drzým průnikem dostal do pokutového území Lens a hledal svou kolmou přihrávkou nabíhajícího Manoleva. Ten však nedokázal míč trefit podle představ a jeho pokus tak skončil vysoko nad brankou hostujícího brankáře Verhulsta.

Po této akci však přišla pro domácí PSV rána. Psala se 17. minuta a Willem II se dostal do vedení. Přímý kop z levé strany si vzal do parády Lasnik. Jeho technický centr našel volného Biemanse, který se pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou nedal Isakssonovi žádnou šanci.

PSV se okamžitě snažilo o vyrovnání. Rychlá akce eindhovenských hráčů přinesla kolmici na rozeběhnutého Toivonena. Ten z levé strany utekl svým pronásledovatelům a zkoušel z poměrně ostrého úhlu překvapit hostujícího brankáře. Naneštěstí pro domácího střelce skončila jeho střela v boční síti.

Nedlouho na to, ve 23. minutě, se opět do šance dostali domácí. Kolmou přihrávku do pokutového území dostal Lens. Ten si dokázal míč pokrýt a parádní patičkou jej poté poslat na kopačky volného Engelaara. Jeho střelecký pokus však mířil těsně vedle pravé tyče.

Psala se 36. minuta a o vyrovnání se pokusil aktivní Lens. Ten se dokázal po přihrávce Boumy uvolnit na malém prostoru a tvrdě vypálit. Verhulst byl však na tento pokus připraven a včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a následný pokus zlikvidoval.

S blížícím se koncem poločasu bylo z hlediště slyšet časté pískání v důsledku nelíbivé hry hostů, kteří od vstřelené branky praktikovali spíše "betonářskou" metodu bránění. PSV se tak jen těžko dokázalo dostat do zakončení. První poločas skončil vítězstvím Willemu II a diváci se tak mohli těšit na druhé dějství. Otázkou zůstávalo, zda PSV svou velice aktivní hru přetaví v tíživé vyrovnání a následné vedení.

Druhý poločas začal přesně podle představ domácích. PSV se vrhlo na svého soupeře hlava nehlava a hned ve 47. minutě našel parádní centr od Dzsudzsáka osamoceného Toivonena, který se do míče opřel a překonal hostujícího brankáře a přinesl tak zasloužené srovnání.

Poté však přišla odmlka. Kouskovaná hra hrála do karet spíše hostujícímu celku. Po hodině hry naskočil do hry také český legionář Střihavka, který posílil Willem II z Plzně. Fotbalovou nudu přerušil až v 71. minutě hostující Halilovič. Ten po faulu na Toivonena uviděl v krátkém sledu druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch.

Šance PSV na strhnutí vedení na svou stranu tak značně povyrostla. Neustálý tlak ovšem nepřinášel své ovoce. Brankou neskončila ani povedená hlavička střídajícího Zeefuika, kterého akrobatickým zákrokem vychytal Verhulst.

Závěrečná desetiminutovka přinesla ohromný nátlak PSV. Hostující celek se kompletně zatáhl a bylo jen otázkou času, kdy přijde rozhodující rána domácích. Tomu mělo pomoci i vyloučení hostujícího Lampiho, který nepříjemně sestřelil Dzsudzsáka. PSV tak hrálo proti devíti a ohromnou šanci měl v 89. minutě Engelaar. Jeho střela skončila na parádním zákroku hostujícího brankáře.

Běžela třetí minuta nastavení a ohromný tlak PSV vrcholil. Kombinační hra domácích prakticky rozebrala obranu Willemu II. Bouma se dokázal po levé straně uvolnit a naservíroval míč přímo na kopačky Zeefuika, který přesnou ranou stanovil konečné skóre 2:1.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - VVV Venlo 6:1

29.01.2011 19:45

Góly: 5. Kolbeinn Sigthórsson, 13. Kolbeinn Sigthórsson, 26. Kolbeinn Sigthórsson, 47. Kolbeinn Sigthórsson, 50. Jóhann Gudmundsson, 69. Kolbeinn Sigthórsson - 37. Ahmed Musa

Fotbalisté Alkmaaru si výrazně řekli o umístění v nejlepší trojici a prvním vítězstvím v jarní části sezóny se posunuli v tabulce Eredivisie prozatím na páté místo tabulky těsně za Groningen a Ajax. Ovšem oba jeho soupeři mají duel k dobru. Venlo si připsalo třetí prohru na jaře a na rozdíl od těch dvou předchozích byla tato naprosto zdrcující. Výsledek 6:1 nečekal asi nikdo a zřejmě Venlu ukázal, že záchrana v nejvyšší soutěži bude letos hodně obtížná.

Tilburg totiž ztrácí už jen tři body a Venlo tak klidně ještě může skončit poslední. Nicméně utkání má jednu šokující zprávu. O čtyřech gólech jednoho hráče v zápase se občas ještě uslyší. Ale aby jeden player dokázal rozvlnit síť hned pětkrát, to Eredivisie dlouho nepamatuje. A autorem je k tomu teprve dvacetiletá islandská vycházející hvězda Kolbeinn Sigthórsson. Ročník narození 1990 skolil soupeře za jednadvacet minut, v nichž zaznamenal hattrick.

Na kontě tak má devět ligových tref a je pravidelným hráčem základní jedenáctky, zřejmě ho tak čeká světlá budoucnost a hlavně v letním přestupovém období na něj bude velký hon velkoklubů. Alkmaar šel do vedení v 5. minutě, kdy Sigthórsson prošel skrz vápno a levačkou zamířil přímo mezi nohy gólmana Kevina Begoise. O osm minut později po centru Maartena Martense z pravého křídla perfektně načasoval Sigthórsson svou hlavičku na zadní tyči.

Ve 26. minutě bylo třígólové dílo islandského hrdiny dokonáno, když Martens unikl po křídle a zpětnou přihrávkou do vápna vybídl islandského mladíka ke třetí trefě, který levačkou zamířil přesně do dolního levého rohu. Venlu svitla naděje osm minut před přestávkou, když gólman Sergio Romero dokázal hlavičku Ruuda Boymanse vyrazit jen před sebe a dorážející Ahmed Musa neměl žádný problém skórovat. Hned po poločase ale měli domácí opět tříbrankový náskok.

A téměř se opakovala situace jako u třetí branky. Sigthórssonovi nahrával do vápna Martens a úspěšný forvard se opět trefil levačkou do dolního rohu. O tři minuty později se v domácím dresu do listiny střelců poprvé trefil někdo jiný. Johann Gudmundsson po centru Dirka Marcellise vystřelil přímo do pravého horního rohu, i tentokráte byl gólman Begois bez šance. Dvacet minut před koncem pak Sigthórsson skóroval po čtvrté asistenci Martense, když nedal Begosiovi tvrdou ranou nejmenší naději. Domácí už poté soupeře šetřili a stav se tak už nezměnil.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Roda JC 5:2

29.01.2011 18:45

Góly: 16. Nemanja Matić, 23. Marco van Ginkel, 45. Jordi López (pen.), 55. Haruna Babangida, 58. Marco van Ginkel - 3. Mads Junker, 69. Jimmy Hempte

Když proti sobě nastoupí Vitesse a Roda, častokrát to končí zajímavou přestřelkou. Ani tentokrát se nekonala žádná výjimka, výsledek 5:2 hovoří za vše.

Před tímto kolem patřilo Vitesse k nejhůře střílejícím celkům soutěže, a proto s takovouto gólovou náloží nikdo nepočítal, zvlášť když Rodě patří místo v horních patrech tabulky. Ta navíc utkání velmi dobře odstartovala. Už po třech minutách šla do vedení a vše nasvědčovalo tomu, že Arnhem bude čekat další utrápený duel. Hempte výborně našel kanonýra Junkera, jenž zhruba ze sedmi metrů propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ještě do konce poločasu ovšem Vitesse dokázalo na nepříznivý stav zareagovat a vykročilo za ziskem tří bodů. Vyrovnání přišlo v 16. minutě, kdy z přímého kopu mířil do černého záložník Matič. Zanedlouho pro změnu využil centru Riveroly mladý středopolař Van Ginkel a poslal míč nechytatelně do brány. To však rozhodně nebylo poslední slovo domácích. Těsně před přestávkou byl totiž v pokutovém území zfaulován Aissati a následný pokutový kop proměnil Lopez.

Po změně stran gólostroj Vitesse pokračoval. Obrana Rody opět potvrdila, že nemá svůj den v 55. minutě. Babangida si zpracoval centr z kopaček Matiče a v poklidu zakončil. Po tomto momentu odpor hostů zcela opadl, a tak fotbalisté z Arnhemu mohli už o malou chvíli později přidat další přesný zásah. Yasuda tentokrát vyslal do výborné šance Van Ginkela, který si tak mohl připsat již druhou branku v utkání.

Rodě se ale nakonec povedlo alespoň snížit. Zahrávání přímého kopu si vzal na starosti Jimmy Hempte a krásnou ranou překonal bezmocného Rooma. Ani tato branka ale výbornou náladu domácích hráčů a fanoušků příliš nepokazila. Vedení si totiž bez problémů již udrželi.

Více informací k zápasu

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1:1

28.01.2011 20:45

Góly: 52. Björn Vleminckx - 63. Mark-Jan Fledderus

Ani druhý domácí zápas v roce 2011 Nijmegenu nevyšel podle představ. Proti Heraclesu sice šel do vedení jako první, jenže znovu inkasoval a nakonec mu nezbylo nic jiného než se smířit s bodem za remízu 1:1.

První poločas ovládli zcela jasně domácí fotbalisté. Svou převahu ve vstřelení gólu ovšem přetavit nedokázali. Na svém kontě ale měli pár velmi zajímavých šancí. Jedna z nich přišla například hned v samotném úvodu. Vleminckx našel svou přihrávkou Base Sibuma, kterému však zakončení nesedlo podle představ a míč poslal přesně do náruče gólmana Pasveera.

Následně vyzkoušel své štěstí také Niki Zimling, jenže ani on nebyl schopný uspět. Dopadl na chlup stejně jako jeho kolega předtím. Heracles sice po většinu času působil vcelku bezbranně, jednu šanci si ale také dokázal vypracovat. Zblízka pálil Looms, ovšem z gólu se radovat nemohl, včas totiž zasáhl jeden z domácích obránců a nebezpečnou ránu zblokoval.

Pouhých sedm minut druhé půle stačilo k tomu, aby se Nijmegen ujal vedení. Will z pravé strany poslal do šestnáctky výborný centr, míče se ujal kanonýr Vleminckx a opět potvrdil pověst fotbalového zabijáka. Byl to už jeho sedmnáctý ligový gól, díky čemuž si v tabulce střelců upevnil své první místo.

Heracles ovšem po tomto momentu ožil a byl velmi nebezpečný. Everton sice nejprve pálil nepřesně, ale v 63. minutě už domácí Cillessen tolik štěstí neměl. Krásný gólem se prezentoval záložník Fledderus. Remízový stav Nijmegenu moc nevyhovoval, a proto pochopitelně dělal vše pro to, aby rozhodl o svém vítězství. Nejblíže byl Vleminckx, jenže tentokrát hlavou poslal míč nad břevno a oba týmy si musely rozdělit pouze po bodu, který ale měl pro hosty pochopitelně velkou cenu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven21145258:2047
2.FC Twente21144344:2346
3.AFC Ajax21125442:2041
4.FC Groningen21124542:2740
5.AZ Alkmaar21107433:2137
6.Roda JC2198437:2935
7.ADO Den Haag21105639:3235
8.FC Utrecht20102835:2732
9.NAC Breda2194831:3331
10.SC Heerenveen2186742:3330
11.NEC Nijmegen2168736:3826
12.BV De Graafschap2066822:3724
13.Heracles Almelo21561031:4021
14.SBV Vitesse21561026:3621
15.Feyenoord Rotterdam21551124:3820
16.SBV Excelsior21441323:4416
17.VVV Venlo21311719:5110
18.Willem II21141618:537
Zbývající zápasy
29.01. 19:45BV De Graafschap - FC Utrecht

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (29)

Přidat komentář
homeles8

Reagovat
REPLIKATOR

Alkmaar Islanďani Sigthorsson 5 banánů

Reagovat
AnthonyR

Byl to výborný výkon škoda že taky v gambrinus lize nemáme takový Islanďany

Reagovat
AjaxFans

Cundy z PSV Škoda Tilburg

Reagovat
Stiksxx

věřil jsem do poslední minuty.

Reagovat
smazaný uživatel

odporne PSV

Reagovat
tulen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Střelci Alkmaaru luxus

Reagovat
kubys

Jinak Zeefuik byl kdysi obrovský talent, netušil jsem, že ještě za PSV hraje...

Reagovat
smazaný uživatel

Hnusáci s PSV...střašně jsem to Tilburgu přál, aspoň tu remízu

Reagovat
afc ajax

aj ja, aj feyenoordu,škoda smoliari

Reagovat
r.mrazik

a pristi zapas za Arnhem uz Bony...

Reagovat
AjaxFans

Grrr,škoda těch nastavení.To snad není možné

Reagovat
fantomas

TADIIIIČ!!!

Reagovat
fantomas

Nádhera, takhle rozstřílet úhlavního rivala, ještě s Jansem v čele.

Reagovat
fantomas

...a na jeho hřišti.

Reagovat
Stiksxx

Vyhraný je vyhraný, tak se uklidněte

Reagovat
smazaný uživatel

měli jste sakra lauf a Twente to stejné... škoda.. snad příště

Reagovat
Counter

Mertens do Ajaxu moc bych mu to přál, výborný fotbalista

Reagovat
AjaxFans

Jo vypadá fakt našláple.Rychlý,1 na 1 super a střelu nemá taky k zahození

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele