základní část, 21. kolo
29.01.2011 20:45 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

PSV Eindhoven - Willem II 2:1

Domácí PSV potvrdilo roli favorita a díky šťastné brance v samotném závěru vydřelo těsné vítězství proti poslednímu celku tabulky poměrem 2:1.

Do utkání nastoupila obě mužstva s dobrou náladou. Samotný duel tak začal s aktivitou na obou stranách, netrvalo však dlouho a více ze hry měli domácí. Ti se dostali do první větší šance v 9. minutě, ve které se k přímému volnému kopu postavil Toivonen. Jeho technická střela ovšem postrádala značnou dávku přesnosti.

Od této chvíle bylo jasné, kdože bude diktovat tempo hry. PSV začalo kombinovat a bylo jen otázkou času, kdy přijde další příležitost. Ta přišla v 16. minutě, když se drzým průnikem dostal do pokutového území Lens a hledal svou kolmou přihrávkou nabíhajícího Manoleva. Ten však nedokázal míč trefit podle představ a jeho pokus tak skončil vysoko nad brankou hostujícího brankáře Verhulsta.

Po této akci však přišla pro domácí PSV rána. Psala se 17. minuta a Willem II se dostal do vedení. Přímý kop z levé strany si vzal do parády Lasnik. Jeho technický centr našel volného Biemanse, který se pověsil do vzduchu a přesnou hlavičkou nedal Isakssonovi žádnou šanci.

PSV se okamžitě snažilo o vyrovnání. Rychlá akce eindhovenských hráčů přinesla kolmici na rozeběhnutého Toivonena. Ten z levé strany utekl svým pronásledovatelům a zkoušel z poměrně ostrého úhlu překvapit hostujícího brankáře. Naneštěstí pro domácího střelce skončila jeho střela v boční síti.

Nedlouho na to, ve 23. minutě, se opět do šance dostali domácí. Kolmou přihrávku do pokutového území dostal Lens. Ten si dokázal míč pokrýt a parádní patičkou jej poté poslat na kopačky volného Engelaara. Jeho střelecký pokus však mířil těsně vedle pravé tyče.

Psala se 36. minuta a o vyrovnání se pokusil aktivní Lens. Ten se dokázal po přihrávce Boumy uvolnit na malém prostoru a tvrdě vypálit. Verhulst byl však na tento pokus připraven a včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a následný pokus zlikvidoval.

S blížícím se koncem poločasu bylo z hlediště slyšet časté pískání v důsledku nelíbivé hry hostů, kteří od vstřelené branky praktikovali spíše "betonářskou" metodu bránění. PSV se tak jen těžko dokázalo dostat do zakončení. První poločas skončil vítězstvím Willemu II a diváci se tak mohli těšit na druhé dějství. Otázkou zůstávalo, zda PSV svou velice aktivní hru přetaví v tíživé vyrovnání a následné vedení.

Druhý poločas začal přesně podle představ domácích. PSV se vrhlo na svého soupeře hlava nehlava a hned ve 47. minutě našel parádní centr od Dzsudzsáka osamoceného Toivonena, který se do míče opřel a překonal hostujícího brankáře a přinesl tak zasloužené srovnání.

Poté však přišla odmlka. Kouskovaná hra hrála do karet spíše hostujícímu celku. Po hodině hry naskočil do hry také český legionář Střihavka, který posílil Willem II z Plzně. Fotbalovou nudu přerušil až v 71. minutě hostující Halilovič. Ten po faulu na Toivonena uviděl v krátkém sledu druhou žlutou kartu a musel tak předčasně do sprch.

Šance PSV na strhnutí vedení na svou stranu tak značně povyrostla. Neustálý tlak ovšem nepřinášel své ovoce. Brankou neskončila ani povedená hlavička střídajícího Zeefuika, kterého akrobatickým zákrokem vychytal Verhulst.

Závěrečná desetiminutovka přinesla ohromný nátlak PSV. Hostující celek se kompletně zatáhl a bylo jen otázkou času, kdy přijde rozhodující rána domácích. Tomu mělo pomoci i vyloučení hostujícího Lampiho, který nepříjemně sestřelil Dzsudzsáka. PSV tak hrálo proti devíti a ohromnou šanci měl v 89. minutě Engelaar. Jeho střela skončila na parádním zákroku hostujícího brankáře.

Běžela třetí minuta nastavení a ohromný tlak PSV vrcholil. Kombinační hra domácích prakticky rozebrala obranu Willemu II. Bouma se dokázal po levé straně uvolnit a naservíroval míč přímo na kopačky Zeefuika, který přesnou ranou stanovil konečné skóre 2:1.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska chválím za souhrn :)

Reagovat
Zajda

Díky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele