základní část, 21. kolo
30.01.2011 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - Feyenoord Rotterdam 2:1

Fotbalisté Twente potvrdili úlohu favorita a nakonec proti Feyenoordu nezaváhali a získali všechny tři body. Nakonec se v tabulce udrželi na druhém místě s jednobodovým mankem na vedoucí PSV a třetí Ajax je vzdálen stále pět bodů. Hosté ovšem položili na stánku De Grolsch Veste duši a přišli o vedení až v samém závěru zápasu. Opakoval se tedy stejný scénář jako ze sobotního duelu PSV - Venlo, kde domácí skórovali též v nastavení.

Hosté šli do vedení v 51. minutě a čtvrthodiny před koncem ještě nadějně vedení drželi. Jenže tým s ohromnou silou dokáže právě tyto těžké zkoušky otáčet a proto hraje o ligový primát. Po vyrovnávací brance zavřeli domácí svého soupeře na jeho vlastní polovině a v nastaveném čase překlonil misky vah na stranu Twente střídající Bryan Ruiz, který nastoupil poprvé po zranění a dokázal vsítit rozdílovou trefu po sedmnácti minutách pobytu na hřišti.

Feyenoord tak v tabulce Eredivisie klesl již na patnácté místo za Arnhem a je tedy těsně nad zónou sestupu, ovšem má stále čtyřbodový náskok na Excelsior a navíc ukázal, že dokáže odolávat také největším favoritům celého holandské nejvyšší soutěži. V prvním poločase diváci příliš šancí neviděli, mnohem zajímavější byla půle druhá. Do utkání ale lépe vstoupili hosté. Ve 12. minutě po rohovém kopu pálil z dobré pozice příliš vysoko Jerson Cabral.

Twente promarnilo největší možnost úvodní půle ve 24 .minutě, kde ze střední vzdálenosti napřáhl Theo Janssen a gólman Erwin Mulder dokázal balón skvěle vytlačit na rohový kop. Hosté se dostali do vedení šest minut po pauze, když Gill Swerts napřáhl z dobrých dvaceti metrů a tvrdou ranou trefil přímo horní roh branky gólmana Nikolaje Mikhajlova, ten neměl žádnou šanci. Ovšem domácí od této chvíle na svého soupeře zatlačili.

V 76. minutě po přihrávce brazilského obránce Douglase s přehledem vyrovnával Wout Brama, který dokázal rozvlnit síť z bezprostřední blízkosti. Minutu na to přišel na hřiště Ruiz a ten v devadesáté minutě po krásné přihrávce Theo Janssena tvrdou přesně umístěnou střelou poslal do extáze většinu fanoušků na stadionu. V příštím kole bude chtít Twente potvrdit výhru na půdě rozjetého Utrechtu, Feyenoord jede na půdu konkurenčního Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Janko opat rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

twente s hdp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele