Nizozemská Eredivisie - preview 21. kola

28.01.2011, 08:36, aktualizováno 30.01.2011, 08:52
Previews
Eindhoven si včera pohlídal první místo, dnes ho bude chtít znovu na rozdíl jednoho bodu dotáhnout Twente, které hostí Feyenoord. Ajax se představí v Bredě, Heerenveen přivítá Groningen a Excelsior bude bojovat o body s Haagem.
SBV Excelsior - ADO Den Haag  (neděle 12:30)
Excelsior čeká důležité utkání na domácí půdě, přivítá totiž o poháry bojující Den Haag.

Domácímu celku se nedaří, po úspěšném vstupu do sezony přišla krutá rána a Excelsior nyní bojuje o záchranu v elitní soutěži. Akutální šestnáctá pozice totiž zaručuje boje v baráži o udržení. Forma Excelsioru taky není nijak lichotivá. V posledních čtyřech utkáních totiž celek pod vedením trenéra Pastoora vydřel pouze bod a to za remízu proti silnému Groningenu (2:2). Poslední utkání však Excelsioru nevyšlo podle představ. Na půdě Rody totiž SBV nedokázalo vstřelit ani branku a odjíždělo s porážkou 3:0.

"Nedaří se, ovšem nemůžeme házet flintu do žita. Do konce soutěže zbývá ještě hodně času a my na tom nejsme zas až tak špatně. Stále věřím, že se barážovým utkáním dokážeme vyhnout," prohlásil trenér SBV Pastoor.

Soupeřd z Den Haagu má jiné problémy. ADO aktuálně hájí osmou příčku a na sedmou pozici zaručující boje o Evropskou ligu. Na sedmý Utrech má Den Haag ztrátu pouze v horším skóre. Den Haagu hraje do karet i lepší forma, kterou v posledních utkáních získal. Tři poslední duely znamenaly zisk hned sedmi bodů. Naposledy si to ADO rozdalo na domácí půdě proti Heerenveenu. Po devadesáti minutách se Den Haag mohl radovat ze zaslouženého vítězství 3:1.

"Zatím se nám daří, poslední dva duely jsme dokázali vyhrát. Teď náš čeká duel na půdě o záchranu bojujícího Excelsioru. Nebude to lehký duel," prohlásil trenér Den Haagu.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.90 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
NAC Breda - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Po výhře nad nenáviděným rivalem z Feyenoordu zářili fanoušci Ajaxu nadšením a sršeli optimismem. Euforie jim ovšem vydržela jen pár dnů, po posledním tvrdém direktu od Utrechtu a odchodu kapitána Luise Suáreze to opět nevypadá příliš dobře. Hodně tedy napoví nadcházející zápas, kdy svěřenci kouče De Boera zavítají na půdu nepříjemné Bredy.

Všichni tušili, že Ajax nečeká v Utrechtu žádná snadná práce, s výsledkem 0:3 ale asi nepočítal nikdo. Tato prohra pro amsterdamský celek znamenala jediné - první Eindhoven mu utekl opět na rozdíl šesti bodů a za svými zády má hned několik nenasytných protivníků.

To však nebyla jediná rána, kterou museli všichni příznivci skousnout. V pátek se totiž po třech a půl letech rozhodl klub opustit kanonýr Luis Suárez, který sice letos neprožíval zrovna nejlepší sezónu, i přesto ale všichni věřili, že právě on pozvedne výkony Ajaxu v jarní části. Nestane se tak, Liverpool si jeho služby koupil za 26 miliónů eur.

Breda rozhodně nebude pro celek z hlavního města slabým soupeřem. Sice okupuje v současnosti až devátou příčku, od Ajaxu jí ale dělí pouhých sedm bodů. Na vlastním stadiónu navíc posbírala již neuvěřitelných dvacet šest bodů. To je druhé nejvyšší číslo ze všech celků Eredivisie. Na domácí půdě porazila také Eindhoven nebo Twente, a proto si pochopitelně věří i tentokrát.

Navíc moc dobře ví, co od Ajaxu očekávat. Potkala se s ním totiž ve čtvrtek v rámci nizozemského poháru. Zápas jí ale vůbec nevyšel, prohrála vysoko 1:4, a tak bude dělat vše pro to, aby podobné chyby tentokrát už neopakovala. Nyní se navíc pyšní ligovou pětizápasovou sérií bez porážky, kterou nebude chtít za žádnou cenu narušit, i když proti ní stojí takto slavný klub.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.00 - 3.90 - 1.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Heerenveen - FC Groningen  (neděle 14:30)
Zajímavý duel se odehraje v Heerenveenu, kam přijede ambiciózní Groningen.

Domácí celek zatím neprožívá nikterak povedenou sezonu. Aktuální desátá pozice je hodně za očekáváním, přesto však je Heerenveen v duelu proti Groningenu mírným favoritem. Domácí půda totiž "srdičkám" přeje a zatím jej před domácím publikem dokázal porazit pouze jediný celek. Poslední duel Heerenveen nezvládl podle představ. Na půdě ADO Den Haag totiž Heerenveen vstřelil pouze jednu branku a odvezl si tak porážku 3:1.

"Proti Den Haagu se nám nedařilo. Nyní však hrajeme před vlastní publikem a já věřím, že nás to opět vybičuje k lepšímu výsledku," prohlásil krátce trenér Heerenveenu Ron Jans.

Groningen je na tom o něco lépe než jeho dnešní soupeř. Ambiciózní celek aktuálně hájí čtvrtou pozici a v klubu se hodně spekuluje o možnosti bojovat o vysněnou Ligu mistrů. Na pozici zaručující Ligu mistrů však celek z Groningenu ztrácí propastných šest bodů. groningen navíc v posledních dvou utkáních dvakrát zažil hořkost porážky. Nejprvena domácí půdě podlehl 1:2 Twente a poté v Utrechtu v rámci utkání KNVB Poháru 3:2.

"Vyřazení z poháru nás mrzí, ovšem stále máme o co bojovat. V tabulce nám patří krásné čtvrté místo. Chceme si zahrát poháry a uděláme pro to všechno," nechal se slyšet kouč Huistra.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.25 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Twente - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Twente se letos na jaře drží jako jediné vedoucího PSV a rádo by jistě obhájilo mistrovskou trofej. Nyní favorit přivítá na vlastním stánku trápící se Feyenoord, který je až čtrnáctý a nevyvedl se mu ani vstup do jarní části Eredivisie. Měla by to tak být snadná lahůdka pro Enschede.

Kouč se nyní může spolehnout na velkou ofenzivní sílu, Marca Janka. Ten ve dvou jarních duelech vsítil hned šest branek a poslal tak své soupeře naprosto do kolen. Díky němu zvítězilo Twente v úvodním klání 5:0 nad Heracles, následně po velké bitvě otočilo střetnutí s konkurenčním Groningenem. Navíc se domácí dokázali předvést také v národním poháru, kde narazili na největšího rivala z PSV a nakonec postoupili po remíze 1:1 a následném penaltovém rozstřelu 1:1 v poměru 8:7.

Na lavičce Feyenoordu stále sedí kouč Mario Been, podle mnohých se však pod ním začíná dosud hodně pevná židle lámat. Feyenoord získal pouze dvacet bodů a za celou sezónu zvítězil jen pětkrát, což je na loňský čtvrtý celek tabulky hodně málo. Nyní potřebuje nutně body, barážová šestnáctá pozice je vzdálena už jen čtyři body. Nicméně na stánku De Grolsch Veste z posledních čtyř zápasů jen jednou remizoval. Naposledy domácí zvítězili jasně 2:0.

"Držíme pohromadě a budeme v každém zápase bojovat," chce prolomit co nejdříve smolnou sérii kouč Been. Proti obhájci titulu se bude muset obejít bez dlouhodobě zraněných Dani Fernández, Bart Schenkeveld, Jon Dahl Tomasson, Reuben Schaken a Sekou Cisse, navíc mimo hru možná zůstane také Darley, Adil Auassar a Leroy Fer. A do saúdskoarabského Al-Ahly odchází Karim El Ahmadi, Been tak musí počítat s hodně okleštěnou sestavou.

V současné době ho nejvíce trápí ofenzíva, což ukázal duel s De Graafschapem. "Je velmi frustrující, když z devadesáti procent ovládáte zápas a pak inkasujete v samém závěru," postěžoval si. Nyní vidí největší naději v pomoci fanoušků. "Víme, že jsou nyní zklamaní našimi výkony, ale v takto důležitých utkáních potřebujeme podržet. Naší prioritou je vítězství," vyhlašuje na závěr bojovně.
FC Twente - pravděpodobná sestava:
Mihaylov - Rosales, Douglas, Wisgerhof, Tiendalli - Brama, L. de Jong, Janssen - Bajrami, Janko, Chadli.
Feyenoord Rotterdam - pravděpodobná sestava:
Mulder - Swerts, De Vrij, Vlaar, De Cler - Bruins, Wijnaldum, Leerdam - Simon (Biseswar), Castaignos, Cabral.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SBV Vitesse - Roda JC  (sobota 18:45)
Kouzlo kouče Ferrera už patrně přestalo v případě Vitesse působit. Jak jinak si totiž vysvětlit nedávný pokles formy arnhemského klubu? Změnit něco na tom ale může v tomto kole, kdy jej však čeká další silný soupeř - Roda.

Když 40letý Ferrer nastoupil na lavičku Vitesse, jeho noví svěřenci předvedli pár dobrých výkonů a zdálo se, že by jejich krize mohla být minulostí. Tato proměna ale neměla příliš dlouhého trvání. Už před zimní přestávkou si totiž Arnhem připsal další neúspěšné výsledky a vše vyvrcholilo minulý týden, kdy šokoval celé Nizozemsko prohrou s Tilburgem.

I kvůli tomuto zaváhání čekal na Vitesse hodně perný týden. Stále se totiž drží v těsné blízkosti pásma sestupu, a tak není divu, že lidé ve vedení už začínají být skutečně naštvaní. Neustálá bodová zaváhání nehodlají dále tolerovat, s další prohrou by určitě dusno v týmu ještě narostlo.

Na Rodu tedy zcela jistě bude čekat odhodlaný soupeř, jenž nedá svou kůži lacino. To si sice v Kerkrade uvědomují, i přesto ale chtějí bodovat, nejlépe pochopitelně naplno. Roda je však remízový král, a tak bookmakeři dávají vzájemné dělbě bodů hodně velké šance. Favorit totiž neexistuje.

Svěřenci trenéra van Veldhovena ovšem přijedou do Arnhemu ve velmi dobrém rozpoložení. Stále okupují pohárové příčky a v minulém kole s bravurou zvládli také duel proti Heraclesu, díky čemuž se v tabulce přiblížili třetímu Ajaxu na rozdíl pouhých tří bodů. O motivaci do nadcházejících zápasů mají tedy postaráno.

V posledních dvou letech přinášely vždy zápasy Rody s Vitesse velmi zajímavé gólové přestřelky, a tak fanoušci s napětím očekávají, co pro ně oba celky připraví letos.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.30 - 2.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
BV De Graafschap - FC Utrecht  (sobota 19:45)
Jak fotbalisté Utrechtu, tak i domácí nováček z De Graafschapu vstoupili do nového ročníku Eredivisie naprosto báječně. I když měli štěstí, tak vždy dokázali zvítězit. De Graafschap v jediném zápase této sezóny zdolal ambiciózní Feyenoord a na jeho stánku těsně zvítězil v poměru 1:0 díky trefě dvě minuty před koncem. Svému úhlavnímu sokovi se v tabulce oddálil na čtyři body, patří mu dvanáctá příčka. Nicméně Utrecht je na tom mnohem lépe.

A pokud mu tato forma vydrží, mohl by jistě bojovat minimálně o třetí místo. Na úvod sice velmi komplikované zvítězil na půdě Venla 2:1 brankou z devadesáté minuty, následné jednoznačné klání s Ajaxem v poměru 3:0 už nikoho nenechalo na pochybách. A s tímto velice překvapivým výsledkem nikdo nepočítal. Navíc ve středečním duelu národního poháru též utrechtští nezaváhali a porazili čtvrtý celek tabulky Groningen 3:2.

Utrecht tak poskočil na sedmou příčku v tabulce se ziskem dvaatřiceti bodů a na třetí Ajax už ztrácí jen korálků, což je rozhodně smazatelné manko. Oba sobotní soupeři se na stánku Doetinchem utkali naposledy loni v zářijovém poháru a hosté si nakonec odvezli cenný výsledek 5:4 po penaltovém rozstřelu. Minulé ligové kolo na koni října roku 2008 skončilo také lépe pro hostující výběr, ten jasně vyhrál 2:0.

Kouč Darije Kalezič využil na půdě Feyenoordu skvělou taktiku a i nyní by chtěl soupeře překvapit. Nyní se může spolehnout na kompletní sestavu a jeho taktické plány se proto mohou rozvinout naplno. Na adresu protivníka pronesl Kalezič jednu stručnou, ale velmi výstižnou věru: "Utrecht je velmi silný soupeř." Výběr Tona Du Chatniera musí řešit mírné problémy s marodkou, jako vážný problém to ale samotný kouč nevidí. "Chceme vítězným duelem v De Graafschapu zakončit úspěšný měsíc leden," pronesl odhodlaně.

V utkání s Ajaxem utrpěl zranění Ismo Vostermans a do hry tedy nezasáhne, dlouhodobě se na marodce nacházejí také Mulenga a Zullo. Nicméně zpátky v sestavě by už měl být Jacob Lensky, dobře vypadá situace také u hlavní útočné hvězdy Rickyho van Wolfswinkela. "Opět trénuje s týmem a je pro všechny oživením," pochvaluje si jeho návrat. Fit už je také mladičký forvard Leon, toho ale kouč radši nechává odpočívat až do dalšího důležitého klání s Twente.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.30 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Alkmaar v tuto chvíli bojuje o pohárové příčky a kdyby se mu podařilo udržet si vyrovnané výkony delší dobu, mohl by se v závěru sezóny ještě zapojit do bojů o ligový titul. Nyní mu patří šestá pozice se čtyřiatřiceti korálky na kontě a na vedoucí PSV tak ztrácí deset bodů. Nyní jistě chce vybojovat všechny body, protože doma přivítá Venlo. To se v tuto chvíli krčí na sedmnácté pozici s deseti body a zřejmě se už nevyhne minimálně baráži.

Alkmaar ve dvou utkáních jarní části ještě nepoznal chuť výhry, ale ani hořkost porážky. Hned na úvod remizoval s Nijmegenem, když přišel o všechny body dvanáct minut před koncem, v následném víkendovém duelu nedokázal vsítit ani branku na hřišti Heraclesu a odjel tak pouze s bezbrankovou remízou. Další ztráta by výrazně mohla pošramotit ambice na nejvyšší příčky. Venlo ale ukázalo, že na tom přeci jen není výkonnostně tak špatně jako na podzim.

V dohrávaném utkání s Utrechtem dlouho drželo nadějný stav až do samého závěru a teprve v 90. minutě dostalo rozdílovou trefu, přičemž hrálo už od 29. minuty v početní nevýhodě. V minulém víkendovém klání se snažilo odolat vedoucímu celku Eredivisie, jenže PSV Eindhoven díky brance v samém závěru prvního a na začátku druhého poločasu jasně dominovalo v poměru 3:0. Oba sobotní výběry se naposledy na stadionu AZ utkaly předloni v listopadu a favorit hladce duel ovládl v poměru 2:0, o rok dříve dokonce zvítězil 4:0.

Kouč domácích Gertjan Verbeek ještě bude postrádat dva marody. Kvůli komplikované chřipce nemůže nastoupit Graziano Pellè a vypadá to ještě minimálně na dva týdny neschopnosti. Na hřiště se nepodívá asi ani Erik Falkenburg, jenž má problémy s kolenem. "Venlo není vůbec špatný celek, ale je v tabulce hodně nízko. Na podzim se tým hledal a nyní pod novým koučem si musí zvyknout na nový herní styl 4-3-3. Určitě to nebudeme mít jednoduché," snaží se Verbeek utkání nepodcenit.

Obrovským problémem výběru trenéra Willa Boessena je marodku. Na mistrovství Asie odjel Maya Yoshida, kvůli zranění chybí Dennis Gentenaar, Bryan Linssen, Rachid Ofrany, Michael Uchebo, Frank Kouwenhoven a Niels Fleuren. Otazník navíc visí nad startem Michaela Timisely, kterého trápí svalové potíže. "Jediné, co nám pořád chybí, jsou body. Jsem přesvědčen, že se to zlepší. Máme nyní náročná program, musíme se ale chytat záchytných bodů," věří v lepší zítřky Boessen.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.20 - 5.75 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Willem II  (sobota 20:45)
PSV aktuálně zažívá sezonu, na kterou je zvyklé. Eindhovenský celek se vyhřívá na čele tabulky a s jednobodovým náskokem se vysmívá Twente, které se jej marně snaží dostihnout. A Enschede by se podle všeho nemělo povést ani po tomto kole. Celek pod vedením trenéra Ruttena totiž doma přivítá beznadějně poslední celek, Willem II.

PSV se momentálně daří, poslední ligový duel dopadl pro eindhovenské hráče dobře. Na půdě VVV Venlo totiž dokázalo PSV snadno zvítězit 0:3. Horší to ovšem bylo ve středečním utkání v rámci poháru KNVB Beker. Ve čtvtfinále čekalo na PSV totiž právě Twente, které si brousí zuby nejen na titul, ale i na pohárové prvenství. Twento dokázalo utkání dovést až do penaltového rozstřelu, ve kterém také zvítězilo poměrem 8:7 a šlo v poháru dále. PSV tak muselo zkousnout hořkou pilulku. Odrazí se toto vyřazení na morálce celku nebo Rutten zasáhne a hráči odčiní své selhání proti slaboučkému Tilburgu? To se dozvíme v sobotu těsně před jedenáctou večerní.

"Jsme první, k tomu nemusím nic dodávat. Daří se, ovšem přišlo zaváhání v poháru. Není však co řešit, nevyšlo to a my jdeme dál. Titul je pro nás prioritou a my si letos pro něj dojdeme," prohlásil razantním tónem Rutten.

Soupeřem PSV bude tentokrát slabý Willem II, který se krčí na posledním místě se ziskem pouhých sedmi bodů. Svěřenci trenéra Gerta Heerkese však nemusí plakat. V minulém kole totiž dokázal Tilburg doma senzačně vyhrát a oslavy, které trvaly dlouho do noci, mohly propuknout hned po utkání. Willem II totiž na domácí půdě přivítal Vitesse a po devadesáti minutách to byl právě domácí celek, který se radovat z vítězství. Pro Tilburg to bylo vůbec první vítězství v letošní sezoně! Heerkes dlouho avizoval, že čeká na odrazový můstek a je velice možné, že se jej dočkal. Před utkání proti PSV však rychle sáhl po návratu do reality.

"PSV je PSV, je první a my poslední. K tomuto utkání není co dodávat," prohlásil realisticky Heerekes, ovšem hned na to s úsměvem dodal: "Vitesse jsme porazili a konečně jsme se dokázali vypracovat k tříbodovému zisku. Máme z toho všichni velkou radost. Je možné, že je právě toto náš odrazový můstek. Přežijeme utkání v Einhovenu, v silném Groningenu a poté zkusíme doma vyválčit další cenné body s Utrechtem a hlavně na půdě Excelsioru. Čeká nás ještě plno práce, ale myslím si, že by nás soupeři neměli posílat do nižší soutěže předčasně," věří tilburský kouč.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.09 - 8.50 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
NEC Nijmegen - Heracles Almelo  (pátek 20:45)
Nijmegen si před týdnem prožil hodně nepříjemný konec zápasu s Bredou. Byl blízko vítězství, ale nakonec odcházel pouze s bodem. Na svou první výhru v roce 2011 si tedy musí počkat. Usilovat o ní však bude nyní v páteční předehrávce s Heraclesem, jehož přivítá na domácím trávníku.

Běžela čtvrtá minuta nastavení a vše nasvědčovalo tomu, že Nijmegen si své vedení 2:1 proti NAC už uhájí. Nakonec se mu to ale nepovedlo, jelikož po střele Van der Pluijma podruhé v zápase inkasoval a nijak zareagovat již nedokázal. V tabulce se tedy desátému Heerenveenu moc nepřiblížil, na druhou stranu ale může být klidný, jelikož od pásma sestupu jej dělí aktuálně devět bodů.

Navíc se může pochlubit vcelku solidní formou - z posledních čtyř zápasů vytěžil šest bodů, když ani jednou neprohrál. To sice možná není nic zázračného, ovšem remízy se mu povedly uhrát také třeba na půdě Ajaxu nebo Alkmaaru. S porážkou by podle předzápasových předpokladů neměl odcházet ani tentokrát.

Od Almelo se totiž z pochopitelných důvodů žádné zázraky neočekávají. Na loňské úžasné výkony totiž navázat nedokázalo a letos se vrátilo opět do starých kolejí.

Venku navíc dosud Heracles předvádí nejbídnější výkony ze všech ligistů. Z deseti utkání vytěžil jediný bod. Tak špatně na tom není ani poslední Willem! Mnohem větších úspěchů dosahuje Almelo na vlastním stadiónu, kde v minulém kole například dokázalo konkurovat také Alkmaaru a uhrálo remízu 0:0. V minulém ročníku ovšem v Nijmegenu vyhrálo, a tak bude chtít na tento výsledek navázat.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.65 - 3.80 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PSV Eindhoven20135256:1944
2.FC Twente20134342:2243
3.AFC Ajax20115439:2038
4.FC Groningen20114538:2637
5.Roda JC2098335:2435
6.AZ Alkmaar2097427:2034
7.FC Utrecht20102835:2732
8.ADO Den Haag2095634:3132
9.NAC Breda2094731:3031
10.SC Heerenveen2086641:2930
11.NEC Nijmegen2067735:3725
12.BV De Graafschap2066822:3724
13.Heracles Almelo20551030:3920
14.Feyenoord Rotterdam20551023:3620
15.SBV Vitesse20461021:3418
16.SBV Excelsior20441222:3916
17.VVV Venlo20311618:4510
18.Willem II20141517:517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jedeme Twente

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme Twente

Reagovat
Ferguson6

Feyenoord

Reagovat
AjaxFans

Ale jo,zitra jim budu přát

Reagovat
RickNash

Nazdar, prosím znalce Eredivisie o vysvětlení, proč hrál loni FC Eindhoven bazár o první ligu. Vždyť skonšil 12...

Díky moc za objasnění

Reagovat
smazaný uživatel

lebo v bazare sa da kupit lacnejsie

Reagovat
smazaný uživatel

..lebo druha holandska liga (Eerste Divisie) je rozdelena na viacero period a vitaz jednotlivych period automaticky postupuje do play off, samozrejme vitaz druhej ligy priamo postupuje do Eredivisie. Hra sa na 36. kol a kazda perioda ma 6.kol, takze je to rozdelene na sest period. A este play off hraju timy, ktore skoncili v Eredivisie na 16. a 17. mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

ty ju snad hraješ

Reagovat
REPLIKATOR

Islanďani řádí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele