základní část, 21. kolo
28.01.2011 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

NEC Nijmegen - Heracles Almelo 1:1

Ani druhý domácí zápas v roce 2011 Nijmegenu nevyšel podle představ. Proti Heraclesu sice šel do vedení jako první, jenže znovu inkasoval a nakonec mu nezbylo nic jiného než se smířit s bodem za remízu 1:1.

První poločas ovládli zcela jasně domácí fotbalisté. Svou převahu ve vstřelení gólu ovšem přetavit nedokázali. Na svém kontě ale měli pár velmi zajímavých šancí. Jedna z nich přišla například hned v samotném úvodu. Vleminckx našel svou přihrávkou Base Sibuma, kterému však zakončení nesedlo podle představ a míč poslal přesně do náruče gólmana Pasveera.

Následně vyzkoušel své štěstí také Niki Zimling, jenže ani on nebyl schopný uspět. Dopadl na chlup stejně jako jeho kolega předtím. Heracles sice po většinu času působil vcelku bezbranně, jednu šanci si ale také dokázal vypracovat. Zblízka pálil Looms, ovšem z gólu se radovat nemohl, včas totiž zasáhl jeden z domácích obránců a nebezpečnou ránu zblokoval.

Pouhých sedm minut druhé půle stačilo k tomu, aby se Nijmegen ujal vedení. Will z pravé strany poslal do šestnáctky výborný centr, míče se ujal kanonýr Vleminckx a opět potvrdil pověst fotbalového zabijáka. Byl to už jeho sedmnáctý ligový gól, díky čemuž si v tabulce střelců upevnil své první místo.

Heracles ovšem po tomto momentu ožil a byl velmi nebezpečný. Everton sice nejprve pálil nepřesně, ale v 63. minutě už domácí Cillessen tolik štěstí neměl. Krásný gólem se prezentoval záložník Fledderus. Remízový stav Nijmegenu moc nevyhovoval, a proto pochopitelně dělal vše pro to, aby rozhodl o svém vítězství. Nejblíže byl Vleminckx, jenže tentokrát hlavou poslal míč nad břevno a oba týmy si musely rozdělit pouze po bodu, který ale měl pro hosty pochopitelně velkou cenu.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podme Nijmegen.. Bjooooorn aspon 2...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele